| Meme10Memu a întrebat:

Este existenta Lui Dumnezeu verificabila?

21 răspunsuri:
| danut a răspuns:

DE CE trebuie sa verifici existenta lui Dumnezeu?

| Meme10Memu explică (pentru danut):

Pentru a fi sigur ca exista. Si da, verificarea arata ca exista.

| danut a răspuns (pentru Meme10Memu):

Existenta lui Dumnezeu o gasesti in relatia ta cu EL Daca ai o legatura cu Dumnezeu STI ca exista, nu iti mai trebuie si "o verificare". Noi NU am exista DACA Dumnezeu nu ar exista, ce verificare mai buna ca asta vrei? Existenta SEXELOR la mamifere arata in mod CLAR existenta unui CREATOR. Haosul, natura, nu poate "PROIECTA" si "REALIZA" fiinte complementare, NU ARE CUM. Orice om de stiinta intelege asta, numai niste cretini nu pot intelege ca NATURA NU putea face doua fiinte COMPLEMENTARE in ACELASI TIMP, NICIODATA.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu stiu ce vrei sa zici prin "verificabila". Întrebi daca poate fi dovedita? Eu zic ca da, existenta lui Dumnezeu poate fi dovedita.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Cand ne f+u+t+e+m in c+u+r cu totii crede-ma ca Dumnezeu e cat se poate de real frate.

| xerxes1 a răspuns:

Da.Maimutoii colorati pe peretii bisericilor este dovada clara ca Dumnezeul tau exista.

| Meme10Memu explică (pentru xerxes1):

Complexitatea si organizarea vietii e verificabila. Un embrion nu are nevoie de miliarde de ani ca sa evolueze si sa ajunga la 2 Kg.

| ancaval a răspuns:

Nu trebuie verificat nimic. Crezi, sau nu!

| Meme10Memu explică (pentru ancaval):

Creierul uman e ca un calculator cuantic la temperatura camerei care se dezvolta singur doar cu hrana si apa. Astia se chinuie sa faca cativa qbiti.

| Algo098 a răspuns:

Da, cand vad spitalele goale stiu ca exista un Dz cu bunatate, putere si iubire nemarginite

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Ti-am explicat pe scurt cum se armonizeaza iubirea si puterea Lui Dumnezeu cu suferintele din prezent.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Se armonizeaza cu inexistenta si fantezia.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Fantezie e cand se vrea sa iasa ARN din molecule organice lipsite de viata.

| Ben00 a răspuns:

Daca iti dai seama de complexitatea vietii, a formelor vii, o verifici si in firul de iarba.

| doctorandus a răspuns (pentru Ben00):

Dap, ceva complex are nevoie de un Creator si mai complex. La fel si Creatorul.

| Reghqen a răspuns:

Nu reușesc să-mi explic cum El mereu a existat, pe El cine l-a creat?

| Meme10Memu explică (pentru Reghqen):

Se vorbeste despre universul insusi ca fiind fara inceput si fara sfarsit cu legile lui neschimbatoare. Totusi e o problema cand vine vorba de factorul uman. Specia umana are un inceput pe pamant. Nu exista nici o dovada ca omul ar fi provenit de pe alte planete iar teoria evolutionista are foarte multe lacune.

Ideea matematica este ca o cantitate de energie care exista ea nu are inceput si nici sfarsit adica nu poate sa dispara sau sa apara - ea pur si simplu exista. Asadar apare ipoteza destul de credibila ca energia existenta are un substrat intr-o energie mai fina asemanatoare energiei intunecate nedetectabila cu niciun aparat construit vreodata de om.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Ceva supranatural poate fi veridic sau concludent, însă informațiile, dovezile și argumentele referitoare la ceva supranatural pot fi "verificate" și analizate. Pentru cei ce se străduiesc să argumenteze inexistența Divinității sau sunt indeciși, rămâne aceeași întrebare de mii de ani: cine sau ce anume intervine sau răspunde la rugăciuni la timpul potrivit și-n modul potrivit?

| doctorandus a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Cunoastem ce se poate analiza empiric. Teologia despre ingeri se poate analiza, ingerii nu. De ex. putem sti ce credea Staniloae despre ingeri, nu putem sti ce cred ingerii despre Staniloae.

| doctorandus a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Credințele pur subiective nu pot fi corecte în mod obiectiv, de aceea este o prostie să vorbim de „religia corectă", prin definiție religiile nu pot fi obiectiv corecte.

Ce înseamnă obiectivitate în materie de religie: cine spune că știe că Dumnezeu există bate câmpii; cine spune că știe că Dumnezeu nu există bate câmpii; cine spune că știința demonstrează că Dumnezeu există bate câmpii; cine spune că știința demonstrează că Dumnezeu nu există bate câmpii.

Pur și simplu anumite teze sunt credință și nu știință. Sunt teze despre care știința nu are nicio părere și nici măcar în mod teoretic nu le poate cerceta: dacă există Dumnezeu, ce fel de Dumnezeu există, câți dumnezei există, dacă există viață după moarte, ce fel de viață după moarte există, care e religia corectă, care e teologia corectă a acelei religii, etc. Aceste lucruri nu se pot ști (cunoaște), se pot doar crede în mod subiectiv (ca la biserică). De aceea este totală pierdere de timp să ne certăm pe astfel de lucruri.

Despre „Isus e Dumnezeu" nu se poate spune în mod obiectiv nici că e adevărat și nici că e fals. Dar despre „soarta veșnică a omului depinde de a achiesa la o opinie subiectivă și arbitrară (și anume cea a bisericii din care se întâmplă să fac parte)" se poate spune direct „las-o jos că măcăne". Dacă Dumnezeu ar fi considerat credința importantă ar fi adus dovezi importante. Un copil nu poate fi educat de propriul tată cu „Poate că nu-ți sunt tată. Poate că nu exist. Nu doresc să-ți dovedesc că exist."

Drobul de sare de care teologia nu se poate feri este că o opinie subiectivă și arbitrară poate fi respinsă în mod subiectiv și arbitrar. Credințele creștine sunt prin definiție opinii subiective. Deci abandonarea creștinismului nu este din punct de vedere obiectiv o eroare.

| InstructorDeIubire a răspuns:

Perfecțiunea planetei Pământ si a universului, Biblia, omul, etc.

Întrebări similare