| sunrises a întrebat:

Este mandria conditia necesara si suficienta pentru ca cineva sa nu recunoasca procentul de adevar din afirmatiile celorlalti? (se intalneste des in neintelegerile dintre atei si crestini happy )

10 răspunsuri:
| BlackSulphur a răspuns:

Mandria? Mandria nu are de a face cu asa ceva, doar in cazul in care se leaga cu prostia!

| BlackSulphur a răspuns (pentru BlackSulphur):

Am uitat sa specific ca depinde si de caz.

| 7QA3 a răspuns:

DA, dar poate nu mandria, cat loialitatea, daca stai sa te gandesti la neintelegeri de ordin religios. Aici vine vorba despre esenta fiecaruia, caci atunci cand cineva iti neaga religia, neaga o parte din ce esti tu, iar asta nu pica bine nimanui.
Daca e sa vorbim de alt fel de discutii, conversatii usor aprinse, dezbateri, atunci intr-adevar, mandria e cea care iese in fata. Asta ar trebui schimbat, dar nu sunt multi cei care vad ca, totusi, ideea de a fi mandru ii acapareaza.

| sublime89 a răspuns:

E mai mult incapatanare si prostie.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca un crestin spune ca Soarele se roteste in jurul Pamantului, eu "nu recunosc procentul de adevar din afirmatiile lui" din mandrie?
Adevarul oamenilor e unul subiectiv, asa ca subiectivitatea e "conditia necesara si suficienta pentru ca cineva sa nu recunoasca procentul de adevar din afirmatiile celorlalti.", asta din perspectiva mea, ca banuiesc ca tu din mandrie nu recunosti ca esti ateu fata de toti zeii minus 1, si ca nu asta te face un om rau, daca esti, ci alte lucruri.

| doctorandus a răspuns:

"Adevarurile" teologice nu sunt adevaruri obiective, ci pareri subiective, sunt complet arbitrare. Nu poate exista nicio intelegere intre hindusi, budisti, musulmani si crestini cu privire la cine e Dumnezeu si nu se poate spune ca in mod obiectiv hindusii gresesc iar crestinii ar avea dreptate, pentru ca acolo unde e vorba de opinii arbitrare toate opiniile sunt la fel de valabile sau la fel de nevalabile. Ideea ca Dumnezeu este treime este la fel de valabila cu cea ca Dumnezeu este patrime sau cincime, pentru niciuna din aceste teze nu poate fi verificata in mod obiectiv.

| CristiB93 a răspuns:

Da si mandria, dar eu as zice mai mult ura, exista multa ura in cuvintele ateilor si crestinilor.

| milan9 a răspuns (pentru 7QA3):

"DA, dar poate nu mandria, cat loialitatea, daca stai sa te gandesti la neintelegeri de ordin religios. Aici vine vorba despre esenta fiecaruia, caci atunci cand cineva iti neaga religia, neaga o parte din ce esti tu, iar asta nu pica bine nimanui."

Intr-adevăr acesta este motivul pentru care aceasta categorie este criticata pentru controversele care apar destul de frecvent...

| milan9 a răspuns (pentru 7QA3):

"Este mandria conditia necesara si suficienta pentru ca cineva sa nu recunoasca procentul de adevar din afirmatiile celorlalti?"

De ce cele mai multe ori da. Şi acesta este motivul pentru care nici nu se poate ajunge la miezul problemei.

| milan9 a răspuns:

"Este mandria conditia necesara si suficienta pentru ca cineva sa nu recunoasca procentul de adevar din afirmatiile celorlalti?"

De ce cele mai multe ori da. Şi acesta este motivul pentru care nici nu se poate ajunge la miezul problemei.