|

Este păcat, un pacat fără voie? De exemplu, fac ceva și abia dupaceea aflu că a fost un păcat?

Ce inseamnă in general, un pacat făra voie?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

„Cine își cunoaște greșelile făcute din neștiință? Iartă-mi greșelile pe care nu le cunosc!" (Psalmii 19:12)

Da, este păcat. Exact, se poate întâmpla să faci un lucru crezând că e bun, dar el să fie rău. Vezi Saul din Tars (devenit Pavel) când prigonea creștinii crezând că face bine.

Fără voie = fără intenție, neplănuit.

„Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;" (Fapte 17:30)

Când vrei să faci binele vei ajunge să cunoști tot mai mult, o să-ți amintești lucruri pe care le-ai făcut greșit, și o să te pocăiești de ele, tinzând mereu spre mai bine.

E încurajator să citești experiențele oamenilor credincioși descriși în Biblie, pentru că viața lor e notată cu tot cu greșeli. În timp ce nu minimalizezi greșelile și păcatele făcute, poți să observi că Dumnezeu poate și vrea să ne izbăvească din păcat.

El nu stă la pândă ca se ne prindă pe picior greșit, dimpotrivă ne caută să ne mântuiască. „Doresc Eu moartea păcătosului - zice Domnul Dumnezeu? Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască?" (Ezechiel 18:23)

Recomand cartea „Calea către Hristos" de Ellen G. White. E foarte de folos la subiecte de genul ăsta.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Pacatul este o inventie a religiilor. Existau perioade cand pacatele se rescumparau cu bani... Convenabil nu?
Deci, cine defineste pacatul? Niste popi de acum cateva mii de ani?

| a răspuns (pentru suntserios):

Corect cu plata pacatelor.Si musulmanii din Isis practica aceasta metoda.Cei care nu sunt musulmani platesc taxe.

| a răspuns:

E buna intrebarea si ar fi binevenite niste opinii.
Cred ca oricine a pacatuit macar o data stiind ca nu e bine ceea ce face, eu nu ma exclud, iar in Biblie spune ca doar iertarea este doar pentru pacatele fara voie.

| a răspuns (pentru Nilsson):

Vrei sa spui ca daca fac ceva fara voie, Dumnezeu nu mă mai iartă?

| a răspuns (pentru Nilsson):

Adică, daca imi pare rau și nu mai imi cer iertare, Domnul nu ma iartă? Mi se pare absurd
Da, nici sa profitam de bunatatea lui Dumnezeu nu putem. dar Dumnezeu totuși, poate ierta. Dacă ne căim

| a răspuns (pentru Amely21):

Am gasit un articol interesant legat de aceasta chestiune:

https://sf3.ro/ce-este-pacatul-cu-voia/

| a răspuns:

Pacatul este calcarea Legii. SINGURII pe care Iisus I-A SCOS DE SUB LEGE, sunt crestinii iar acolo unde nu este lege nu este nici calcare de lege si nici pacat.
"Caci legea pricinuieste manie; dar unde nu este lege, nu este nici calcare de lege."
( Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel – 4/15)
"Iar de va purtati in Duhul nu sunteti sub lege."
( Epistola catre galateni a sfantului apostol Pavel 5/18)
"Astfel că LEGEA NE_A FOST CALAUZA spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă.
Iar dacă a venit credinţa, NU MAI SUNTEM SUB CALAUZA."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 3/24, 25)
"Căci sfârşitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede."
(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel – 10/4)
Prin urmare cei care cred in Iisus, au hotarat sa traiasca potrivit invataturii Lui si s-au botezat sunt crestini. ATENTIE - Invatatura lui Iisus este NUMAI Evanghelia (Noul Testament). Cine tine SI ALTE INVATATURI, ORICARE AR FI ELE pe langa cele din Evanghelie s-a indepartat de Iisus.
"Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă,
Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene,"
(Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 6/3-4)
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 1/8, 9)
Sunt religii in care cei care au fost facuti sfinti de catre conducere, au scris carti (diferite ce invatatura lui Iisus ) sub pretextul ca sunt continuatori ai apostolilor - Acele carti NU AU NICI O CREDIBILITATE. Singurii credibili sunt Iisus (singurul invatator) si apostolii care au propovaduit Avanghelia, cei care au fost ucenicii lui Iisus si pe care Iisus i-a trimis. Restul apostolilor nu prea mai sunt credibili deoarece o parte dintre ei AU STRICAT (au denaturat-o ) invatatura motiv pentru care si apostolul Pavel atrage atentia :
"Căci nu suntem ca cei mulţi, care strică cuvântul lui Dumnezeu, ci grăim ca din curăţia inimii, ca de la Dumnezeu înaintea lui Dumnezeu, în Hristos"
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 2/17)
"Căci eu ştiu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruţa turma.
Şi dintre voi înşivă se vor ridica bărbaţi, grăind învăţături răstălmăcite, ca să tragă pe ucenici după ei."
(Faptele Sfintilor Apostoli – 20/29, 30)
"Luaţi aminte să nu vă fure minţile cineva cu filozofia şi cu deşarta înşelăciune din predania omenească, după înţelesurile cele slabe ale lumii şi nu după Hristos."
(Epistola catre Coloseni a Sf. Apostol Pavel – 2/8)
Spuneam ca singurul invatator al crestinilor este Iisus :
"Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/8-10)
Cei care au si alti invatatori nu sunt crestini, chiar daca ei sustin ca sunt
Si acum raspund la intrebare - Hotaraste sa te crestinezi si nu mai ai grija pacatului. Crestinii nu fac pacate, ei pot face greseli pentru care se roaga la Dumnezeu sa i le ierte asa dupa cum scrie in rugaciunea crestinilor "Tatal nostru" si anume "si iarta Doamne greselile noastre" Daca crestinii ar face pacate ar spune "si iarta Doamne PACATELE noastre"
Toate citatele sunt date din Biblia Ortodoxa

| a răspuns:

Da, bineinteles ca te iarta. Domnul iarta ORICE pacat. Aceste intrebari nu ar trebui sa existe daca ai cunoaste biblia, adica adevarul. Domnul ne iubeste atat de mult incat iarta orice pacat.

| a răspuns:

Salut!
Daca ai intristat pe cineva(sau Cinevawinking ) sau daca te-ai imbolnavit din cauza ta inseamna ca ai savarsit un pacat, dar nu poate fi pacat fara "voie", aia ar fi necunoastere iar Dumnezeu nu judeca necunoasterea.