|

"Este un Domn, o credinta, un botez," (Efe.4:5)

Se stie ca acest lucru nu exista si nu va exista niciodata pe pamant, si asta deoarece lumea accepta ideea ca axista varianta "fiecare cu adevarul lui". ADEVARUL ESTE UNUL SINGUR

Este adevarata afirmatia scrisa cu litere mari?

Daca da, ce il impiedica pe om sa il caute si sa-l gaseasca?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

"Este O CREDINTA". Una singura. Ce crezi ca ii determina pe unii sa se lepede de aceasta credinta pentru a -si inventa ei insisi variante de credinte? Mandria demonica. Nebunia luciferica. Cine nu se fereste de ea... va da raspuns pentru toate sufletele pe care le conduce la deruta spirituala... sad

| explică (pentru milan9):

Nu cred ca s-a lepadat nimeni de credinta. Fiecare s-a nascut intr-o religie, a avut grija mai marele bisericii sa-i bage in cap ca aceea e cea adevarata si restul sun de-ai deavolului, si nu a fost curios sa vada ce spune Iisus. Iisus este singurul care iti poate spune adevarul despre orice, inclusiv despre care religie este cea adevarata (in cazul in care exista una).
Stii ce ma tot mir eu? daca sunt 4-5 oameni din religii diferite fiecare sustine cu toata forta de care dispune ca a lui e cea adevarata. Cum de nu-si dau seama ca cel mult numai una poate fi cea adevarata? Va imaginati cat de puternica este manipularea? Va dau un citat in care se spune care este procedura de baza a acestei operatiuni de manipulare :
"Procedura de bază e preluată de la prestidigitatori, care îşi fac treaba canalizând atenţia publicului în direcţii false. "
(Zece principii ale manipulării maselor
Publicat de Ion Coja in Textele altora pe 13.11. 2011)
Cred ca stiti foarte bine cum te pacaleste un prestidigitator sa vezi ce vrea el, adica lucruri incredibile care par perfect adevarate.
Solutia este sa nu ai incredere decat in Iisus si sa studiezi SINGUR Evanghelia (singura invatatura a crestinilor)

| a răspuns (pentru Mircea08):

"nu a fost curios sa vada ce spune Iisus" spui? Ce spui de faptul ca avem in Biserica biblioteci intregi ale martirilor care in sec I si in secolele II-III isi dadeau viata pentru credinta. Scrierile lor sunt modul fidel in care crestinismul s-a nascut si s-a raspandit in lume.
Pe de alta parte, un inemeietor de secta (si tu nu esti prea departe de acest statut) din sec XXI considera ca intelege si cuprinde el singur ceea ce Fiul lui Dumnezeu a recunscut ca nu se poate fara Biserica pe care a intemeiat-o... sad

| explică (pentru milan9):

Hai sa lamurim o problema - eu nu fac parte din nici o religie, si nici nu vreau sa mai intemeiez una pentru ca si asa slujitorii satanei au facut mult prea multe. Religiile care spun ca sunt crestine, tu chiar crezi ca sunt? nu vezi ca invatatura lor este diferita? Cine altii, daca nu slujitorii lui satana, au avut interes sa dezmembreze biserica lui Iisus si sa faca tot felul de religii cu invataturi care duc la imbogatirea celor care le-au creat si nu la sfintirea enoriasilor?
Cunosc ideea ca oamenii nu pot intelege ce scrie in Evanghelie, este scrisa in dogma ortodoxa :
"Oamenii nu au putere si autoritate asa de mare ca sa descopere adevaruri vesnice, invataturi mantuitoare, de-a pururea vii si fara de greseala (infailibile)."

(Ce sunt si de unde avem dogmele? - Crestin Ortodox)
Si ce sa faca oamenii, sa asculte de preoti?
"Iar Petru şi Ioan, răspunzând, au zis către ei: Judecaţi dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm de voi mai mult decât de Dumnezeu."
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 4/19)
Dar preotii ce sunt? nu sunt oameni? sau credeti ca, cladirea bisericii (pe care gresit o numiti biserica) are aceasta putere?
Cred ca aveti biblioteci intregi de carti scrise, dar VOI SPUNETI ca sunt scrise de catre preotii bisericilor mai mici sau mai mari in grad:
"se numesc dogme (ta dogmata) „hotararile" luate in sobor de catre apostolii si presbiterii Bisericii din Ierusalim (pe la anul 50-52; FA 16:4). Hotararile acestui sinod se numesc dogme."
(Ce sunt si de unde avem dogmele? - Crestin Ortodox)
Eu nu cred decat in ce a spus Iisus, iar ceea ce el a spus se afla in Evanghelie (Noul Testament) Religia ortodoxa este foarte departe de invatatura lui Iisus, ceea ce denota ca cei care au contribuit la intocmirea dogmei au bagat din burtica la greu cum ar fi definitia cladirii bisericii data de Nicodim :
"Biserica este o corabie, iar creştinii care merg la Sfânta Biserică şi intră în ea sunt izbăviţi din furtuna păcatelor."
(definiţie data de Sfântul Nicodim)
Nici macar dogma voastra nu este de acord cu ce spune Nicodim, si spune corect faptul ca nu este decat o cladire in care se desfasoara activitati:
Biserica, ca clădire și ca organizare administrativă are un rol subordonat, de a sprijini viața duhovnicească a mulțimii credincioșilor conduse de „Păstorul cel bun".
(dogma ortodoxa)
E cam neclara si trasa din condei cu "pastorul cel bun", si sa vedem ce spune Iisus cine e pastorul cel bun:
De aceea spune Iisus "eu sunt pastorul cel bun ", ca sa faca deosebire intre El si ceilalti preoti care au ramas sa pastoreasca biserica lor asa cum au facut-o si inainte
"Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale.
Iar cel plătit şi cel care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le risipeşte."
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 10/11, 12)
E usor sa ne dam seama cine este pastorul platit, care de fapt nu e pastor, ale caror oi nu sunt ale lui, sau mai bine zis cine e preotul platit care nu e preot, care are ca enoriasi crestinii si care nu sunt ai lui, ci ai lui Iisus.
Vai de "oile" care au acceptat sa fie pastorite de alti pastori si nu de Iisus, ele vor ajunge in gura "lupului" (diavolului).Din momentul in care incap pe mana diavolului vor primi o invatatura potrivit chipului si asemanarii lui, diferita de la o biserica la alta si complet diferita de invatatura lui Hristos.
"Căci eu ştiu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruţa turma.
Şi dintre voi înşivă se vor ridica bărbaţi, grăind învăţături răstălmăcite, ca să tragă pe ucenici după ei."
(Faptele Sfintilor Apostoli – 20/29, 30)

| a răspuns (pentru Mircea08):

Ce-ti mai place sa manipulezi, Mircea! sad

- "Iar Petru şi Ioan, răspunzând, au zis către ei:..." il asociezi in mod fals cu preotia crestina, cand de fapt in context se refera la stapanirea Imperiului Roman. (Faptele Sfinţilor Apostoli 4, 19)


"Oamenii nu au putere si autoritate asa de mare ca sa descopere adevaruri vesnice...". Unde sunt scrise astfel de aberati in dogma ortodoxa? Numai tu stii unde ai putut gasi astfel de lucruri.

Ce spun eu si ce te faci tu ca intelegi?
"biblioteci intregi de carti" scrise de primii crestini. Tu ai idee ce inseamna secolele I-III in crestinism? Reprezinta inceputul. Inseamna dovada transmiterii fidele, FARA SCHIMBARI pe parcurs. Ne permit sa comparam ceea ce avem in 2019 cu ceea ce exista in primul secol crestin. Ce preferi? Sa te faci iar ca nu intelegi?

Referitor la dogme, crede-ma, in proportie de 99% tu insusi respecti dogmele (confirmari a ceea ce exista deja! Nimic nu s-a inventat atunci!) celor sapte Sinoade Ecumenice! Asa ca nu-ti permite sa insulti ceea ce nu stii sa definesti, Mircea draga!

Biserica "departe de invatatura lui Iisus"? Nu. Dar insa tu, atunci cand calci in picioare o lista cu 100 de versete care vorbesc de PREOTIA CRESTINA, atunci da, tu esti "departe, departe, de invatatura lui Iisus".

| explică (pentru milan9):

Ce faci tu este atac la persoana, si o fi el ortodox dar nu e frumos. Nu eu sunt subiectul de discutie ci RELIGIILE!
Citatele date am spus de unde sunt - cauta si le gasesti
Nu calc in picioare nimic, dar nu sunt obligat sa-mi insusesc tot ce le trec preotilor prin cap - am acest drept

| a răspuns (pentru Mircea08):

Asa o fi, ma scuzi! Dar sa stii ca si calomniile expuse de tine tot atac la persoane/ persoane sunt. Imi ies din fire cand vad ca intentionat manipulezi lucrurile si incurci preotia din Vechiul Testament cu cea din Noul Testament numai si numai in mod intentionat. M-am convins de asta.

| explică (pentru milan9):

Nu incurc nici o preotie. Preotii sun necesari pentru cei care au ales Legea ca fiind calea spre mantuire. Acestia sunt sub Lege si pacatuiesc daca incalca Legea, exact asa cum spun preotii. Dar asta este religia veche. Crestinii nu mai sunt sub Lege si nu fac pacate, ei SUNT SFINTI. Ce sa le mai faca preotul? sa-i preasfinteasca? nu intelegi ca preotii exista doar pentru faptul ca exista religii care au ca invatatura invatatura lui Moise? Si preotii manipuleaza dar nu asta e treaba mea. Treaba mea este sa se stabileasca adevarul (cuvantul lui Dumnezeu) si sa arat oamenilor care este acela ca sa nu se mai lase manipulati de tot felul de religii si secte, asta in cazul in care chiar ii intereseaza sa se mantuiasca. Daca ii intereseaza ca altii sa faca ceva pentru ei ca sa fie mantuiti, nu au decat sa mearga la duhovnic, si sa-l plateasca pentru ca sa-l bage in rai. Asa cum crestinii au ca mijlocitor pe Iisus asa si cei de sub lege au ca mijlocitor pe preot, pastor sau prezbiter

| a răspuns:

Imposibilitatea de a distinge intre notiunile de adevar obiectiv si adevar subiectiv. O data ce ai trecut de partea asta, totul devine mai simplu.

| a răspuns:

Biblia o poti folosi ca hartie igienica la WC.
Funda?