|

Este un lucru moral sa iti trimiti singurul tau fiul sa fie omorat ca tu sa poti sa iti ierti propria ta creatie?

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Nu l-a trimis sa fie omorat. Multi au mers la moarte pentru o cauza; Isus a murit pentru numai trei zile. 2. Nu stiu daca e moral, dar Dumnezeu nu are nevoie de asta; este suveran, daca vrea sa ierte, iarta. 3. Nu prea cred ca oamenii au ceva fundamental de iertat, facem si rele, si bine in conditii vitrege, fara o cunoastere prea profunda si fara multe resurse, ce e asa de grav in asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Zeul evreu nu a trimis pe nimeni la moarte, ci oamenii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te iei dupa religie....Esti cauza pierduta. Eu era sa fiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai deja e anapodeala in jocul asta facut de cine a fost facut adica de mafioti, nici pe asta joc n-au fost in stare sa-l faca bine sa nu para suspect de ilogic, daca stai sa fi atent, deci si daca murea fi-su, ce treaba avea cu iertarea creatiei? Putea sa si-o ierte si atat ca doar el era chipurile creatorul a tot, faptul ca murea fi-su sau nu, nu schimba cu nimic treburile, deci chestia asta e total nonsens.
Sau daca era asa destept cum il fac toti pe acel dumniezo, corecta erorile si aia era! Modifica softurile din gene si lumea era de la sine buna.
Eu daca fac un soft prost, nu-mi fac copilu ca sa-mi iert prostia, o repar, sau mi-o asum daca nu o mai pot repara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 Corinteni 1 ''Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul[e]? Unde este polemistul[f] acestui veac? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii? 21 Întrucât, în înţelepciunea lui Dumnezeu, lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu prin înţelepciune, Dumnezeu a găsit de cuviinţă ca prin nebunia predicării să-i mântuiască pe cei care cred. 22 Iudeii cer semne, iar grecii caută înţelepciune, 23 însă noi Îl predicăm pe Cristos cel răstignit, o pricină de poticnire pentru iudei şi o nebunie pentru neamuri. 24 Dar pentru cei chemaţi, atât iudei, cât şi greci, Cristos este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu. 25 Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înţeleaptă decât oamenii şi slăbiciunea lui Dumnezeu este mai puternică decât oamenii.''

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Ce legatura are aceste versete cu intrebarea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Aceste versete se refera la faptul ca, Crucea Lui Hristos este un motiv de poticnire pentru Evrei, ei nu il accepta pe Hristos, stiu ca trebuie sa vina, stiu si de ce, insa inca il asteapta, ei nu vor sa creada ca Iisus a fost Hristosul care trebuia sa vina. Ei asteptau altceva, ei voiau pe cineva care sa lupte cu poporul Roman, sa ii scoata din robie. Dar vine Iisus si spune ''Sa iti iubesti si dusmanii, sa intorci si celalalt obraz, sa nu intorci rau pentru rau, sa iertati pe cel ce greseste si sa il ridicati cu duhul blandetii'', El a venit sa ne alibereze din puterea pacatului si imparatia lui lucifer in primul rand. Dar pentru neamuri, cei care nu sunt din poporul ales Israel, pentru ei Crucea este o nebunie, pentru ca nu o pot intelege, pentru oameni este o nebunie, dar pentru cei alesi, pentru cei carora Duhul Sfant le vorbeste si ii cheama, si ei se lasa chemati, pentru ei este puterea Lui Dumnezeu, ''Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii ca sa faca de rusine pe cele tari''. Dumnezeu nu a ales imparati pentru lucrarea Lui, a ales pastori, pescari, vamesi, a ales lucrurile slabe, ca sa le faca de rusine pe cele tari, m-a ales pe mine si te-a ales pe tine pentru a-i fi Fii si mostenitori ai imparatiei Sale, nu pe ingeri, care sunt slujitori, desigur superiori noua din toate punctele de vedere, dar sunt slujitori. Citeste cartea apocalipsa sa vezi ce minunati si uimitori plini de putere sunt ingerii, pe mine m-a fascinat. Biblia spune ca mantuirea este pentru toti, dar daca nu raspunzi chemarii Duhului Sfant, nu poti fi mantuit, pentru ca este nevoie de o decizie si o cercetare launtrica, nu exista ceva formal, trebuie ca omul sa ii ceara Lui Dumnezeu mantuirea, prin Hristos, nu prin faptele personale ale omului, si o va primi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Nu ai raspuns la nimic,decat copy paste aiurea atat,iisus macar a avut liberul arbitru sa decida ce sa faca?,daca citesti nt vezi un om depresiv care asteapta moartea, nu a fost sigur de inviere, de ce nu putea tatal lui sa ierte lumea creata de el,acest tata a predestinat totul de la bun inceput,stia ce o sa se intample sau sa rasgandit apoi, acest tata a regretat o data ca a facut omul,ia mai dat o sansa,acest tata nu poate fii numit, iisus a spus tata, tata de ce mai parasit, semn ca inclusiv tatal lui la parasit, tata care nu i-a pasat de el niciodata, la lasat in voia sorti, l-a trimis si pe satana sa il ispiteasca, asa tata bun are iisus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred, dar totusi daca stau sa ma gandesc mi-as trimite propria creatie sa experimenteze viata, nu moartea. Ce ma doare, si poate pe multi, e ca ascultam orbeste aceste povestioare scrise si rascrise de secole intregi cand de fapt trebuie sa le luam ca pur beletristica, si fiecare sa ia ce se gandeste ca e ok pentru ei din ele, ca si cum ai citi Sandra Brown si dupa aia ai fi mai... lovely, atunci daca ai citi scripturi, sau nu stiu ce de genul, ai deveni mai impacat cu tine sa zicem.
Alta parabola prost tradusa ar fi: tu esti Dumnezeu.
(acum va rog, blasfamati in continuare)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este imoral că îl trimite, este imoral că se duce.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu l-a iubit deopotriva pe Fiul Sau cat si propria creatie. Fiul Sau a acceptat de bunavoie sa ia chip de om si sa moara pentru pacatele omenirii. Isus Hristos a murit crucificat pentru ca nu exista o alta varianta de mantuire a omenirii. Daca ar fi existat alta, Dumnezeu ar fi ales-o pe aceea pentru ca era mult mai usoara. Acea varianta nu ar fi implicat moartea Fiului Sau. Isus Hristos a fost singurul care putea fi jertfa pentru pacat. In ochii lui Dumnezeu, nimeni din Univers nu era fara vina astfel incat sa poata fi acceptat ca jertfa. Nu stiu de ce Dumnezeu nu putea sa-si ierte creatia, fara acea jertfa pentru pacat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Michael11):

Ma tu vrei ignor?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează