| Superior a întrebat:

Este universalismul crestin valid?

"Căci, precum în Adam toţi mor, aşa şi în Hristos toţi vor învia" - Corinteni 15.12
"Deci, aşa cum printr-o singură greşeală a venit o condamnare pentru toţi oamenii, tot astfel, printr-un singur act drept a venit o îndreptăţire pentru toţi oamenii, care duce la viaţă." - Romani 5.18

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Exista o problema in spusele tale, toti vor invia DAR nu toti vor avea aceiasi DESTINATIE la inviere si nici aceiasi perioada de timp a invieri deci trebuie SELECTAT tipul de crestinism:
Apoocalipsa 12, 17. Si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu, si tin mãrturia lui Isus Hristos.
Deci te poti referi la universalitatea ACESTEI religi crestine (cea din Apocalipsa, care la nivel mondial este destul de putin acceptata) si NU la universalitatea TUTUROR religilor crestine.

| RAY a răspuns:

Dar in nt scrie ca cei nu il accepta pe iisus ca fiu a lui dumnezeu este deja judecat spre o eternitate in iadul vesnic, desi nu este valid, 5 miliarde de persoane vor ajunge in iadul vesnic,dar ideea nu este rea asta cu universalismul religios, doar ca religia crestina are ca pioritate sa crezi ca iisus este fiul lui dz, daca islamul este religia corecta si crezi asta e blasfemie si ajungi in iadul vesnic, religile se contrazic nu poti lua cate putin din fiecare si sa spui ca asa vei reusi sa nimeresti raiul potrivit nu merge asa, e ca daca ai vota toate partidele, filozofic vorbind ar fi o idee buna dar religios nu se poate

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine "(Ioan 14: 6).

Nici în altul nu există mântuire, căci nu există niciun alt nume sub cer dat între oameni prin care trebuie să fim mântuiți" (Fapte 4:12)
36 Cel ce crede în Fiul are viaţa veşnică, dar cel ce nu crede în Fiul[a] nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.
0 Cine* crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu Îl** face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E valid, dar nu e universal. E valid în cadrul creștinătății care nu e nici veșnică nici universală, cum se pretinde ea însăși a fi.

| anonimg a răspuns:

Sunt valide versetele de mai sus, dar numai de catre aceia care le accepta in dreptul lor.

| Superior explică (pentru anonimg):

Adica?

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Adica judecata se va face in functie de cea ce crezi, asta vrea sa spuna, eu nu cred asta, uni cred asta, practic daca ai fost mulsulman vei fi judecat de alah, daca ai fost hindus judecat de shiva etc

| anonimg a răspuns (pentru Superior):

Adică versetele pe care le-ai citat își vor găsi împlinirea doar în dreptul acelora care își și doresc acest lucru.

| Celcestietot a răspuns:

Este valid!

| Superior explică (pentru Celcestietot):

De ce crezi asta?

| Celcestietot a răspuns (pentru Superior):

Pai hai sa iti explic :

,, Căci, precum în Adam toţi mor, aşa şi în Hristos toţi vor învia" - Corinteni 15.12 -> Mor toti in Adam datorita pacatului sau si al Evei. Daca nu mancau din pomul acela, nu mureau, iar cum noi ii mostenim genetic, avem aceeasi soarta. Cine crede in Iisus va invia pentru viata, iar cine nu, pentru moarte.

,, Deci, aşa cum printr-o singură greşeală a venit o condamnare pentru toţi oamenii, tot astfel, printr-un singur act drept a venit o îndreptăţire pentru toţi oamenii, care duce la viaţă." - Romani 5.18 -> Asa cum toti murim datorita unei cauze comune, tot dintr-o cauza comuna avem sansa la viata.

Asta voiai sa auzi big grin?

| Alin32243 a răspuns:

Biblia este o carte de povesti scrisa de oameni. Daca nu ai reusit pana acum sa intelegi asta, inseamna ca nu intelegi mai nimic.