| Andrəi a întrebat:

Eu nu cred în Dumnezeu sau nu mai cred, nu vreau sa intru în motive deoarece sunt și personale dar și nepersonale,(n-am chef sa ma cert cu vreun creștin sa-mi zică, ca voi arde în iad ca al sau "Zeu" e cel mai bun, ș.a.m.d.)..de ce nu mai am o credință în El.
Vreau sa aud o opinie cum s-a format a noastră galaxie

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Andrei trebuie sa intelegi ca biblia nu este o carte de biologie,chimie,fizica este istoria poporului evreu,cum au crezut ei ca s-a format, nu poti cere asa ceva pentru nu stiau ei de asa ceva, plus ca baza este credinta, nu confunda stiinta cu credinta, cat despre aberatia dar nu a fost acolo, daca x il omoara pe y gata a scapat? Exista dovezi si uni mai si gandesc

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Si cine crezi ca știe? Cine a fost de fata când s-a format? Oare Darwin? Ca tot il ridicați in slavi pentru minciunile pe care le-a debitat mintea lui. Si este crezut! Pe ce criterii? Ca nu poate demonstra nimeni ceea ce a afirmat in cărțile sale. Adevărul este ca alegem ceea ce ne place. La fel si din Biblie. Calea larga este mai tentanta.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Doamme cate tampeni scrii, ce legatura are darwin cu cosmosul

| StrongHeart a răspuns:

"Intr-o dimineata din primavara anului 1953, Aldous Huxley ia patru zecimi de gram de mescalina si asteapta rabdator sa vada ce se intampla. Dupa un timp, constata ca totul, de la florile din vaza pana la cutele pantalonilor, e complet schimbat: culorile sunt mai intense si mai luminoase, iar timpul si spatiul par sa nu aiba nici o importanta. Huxley noteaza cu lux de amanunte senzatiile traite in Portile perceptiei, conchizind ca halucinogenele stimuleaza creativitatea si brodind pe marginea efectelor pe care asemenea experiente le-ar putea avea asupra artei si religiei. In continuarea acestui eseu devenit clasic, Raiul si iadul arata ca halucinogenele pot fi folosite si pentru a ajunge la o perceptie spirituala si la revelatia personala. Raiul si iadul se refera aici, metaforic, la ceea ce Huxley considera a fi doua stari contrarii care se pot manifesta la „antipozii mintii" atunci cand se deschid „portile perceptiei" – nu doar in cadrul experientelor mistice, ci si in viata de zi cu zi."

| Heraclit a răspuns:

Vrei sa stii cum s-a format galaxia si in acelasi timp le spui oamenilor sa nu vorbeasca de Dumnezeu cand tu ai pus intrebarea pe categoria "religie"? Omule tu judeci ce faci sau vrei sa faci misto? Du-te si pune intrebarea pe categoria stiinta daca nu vrei sa primesti raspunsuri ce au legatura cu religia.

| Digikey a răspuns:

Cred ca exista chestii mai interesante de stiut, mai de actualitate si eventual mai utile.
Nu ai cum sa auzi o opinie deoarece nu putem sa trimitem mesaje audio. Eventual sa citesti una.

| Algo098 a răspuns:

E un lucru normal sa nu crezi in ceva ce nu exista; anormal ar fi invers. Modul de formare al galaxiei tine de stiinta. Indiferent daca stiinta are sau nu un raspuns viabil la aceasta intrebare, e cert ca probabilitatea unui raspuns corect se afla de partea stiintei. Chiar si un raspuns dat de stiinta poate avea o doza de credinta, dar in ceva plauzibil si mai putin fantezist. Un raspuns bun are la baza un rationament corect care nu se bazeaza pe lucruri a caror falsitate este evidenta.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dragul meu prieten, imi pare rau sa aud ca te-ai indepartat, dar vreau sa stii ca atata timp cat inima iti bate, Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise sa te intorci la El, citeste pilda Fiului Risipitor din biblie.
Legat de galaxia noastra, speculatii sunt multe, la fel ca parerile crestine, daca punem in balanta corecta, si teoriile stiintifice sunt doar teorii, ipoteze mai exact, nimeni nu stie cu exactitate ceea ce s-a intamplat, nici chiar oamenii de stiinta, sunt doar ipoteze bazate pe anumite imprejurari, scenarii, pareri. Daca te uiti cu atentie in istorie, teorii foarte puternice care au prins foarte bine, au fost schimbate rapid dupa vreo 10 ani spunanad ca au fost de-a dreptul eronate, dar oamenii le-au crezut la acel moment cu o mare convingere, apoi cu o la fel de mare convingere au spus ca intr-adevar au fost penibile, desigur neverificand informatiile niciodata, bazandu-se pe faptul ca ''sunt stiintifice, trebuie sa fie bune, stie aia ce-or zice, nu?''
Vreau sa stii ca, stiinta adevarata, si credinta adevarata, biblia adevarata, nu sunt venite din sensuri opuse, ci merg mana in mana.
Sa iti dau cateva exemple.
Biblia vorbeşte despre „rotunjimea Pământului" cu mult înainte de Galileo, pe vremea căruia oamenii credeau că Pământul este plat. Şi înainte ca omul să înţeleagă astronomia, Biblia a afirmat că Dumnezeu a aşezat stelele pe cer, ţinându-le la locul lor.

Forţele care guvernează universul şi ordinea din univers pot fi observate, dar ce anume le-a cauzat?
Faptul ca le observam nu inseamna nimic, cine le-a creat? De unde a aparut totul? Din acelasi Big bang a iesit galaxia Andromeda si elefantul si albina aici pe pamant? Cum? De ce?
Daca stai sa analizezi bine tot ce stim din stiinta si le pui cap la cap, vei afla ca nu stim mai nimic, totul e o speculatie care mai tarziu cade. Si la ce ne foloseste sa stim ceva, daca nu putem schimba nimic? Dupa ce plecam de pe acest pamant, la ce ne-a folosit ca am stiut toate speculatiile din lume, si plecam de aici fara Dumnezeu?
Biblia spune că Dumnezeu a creat toate lucrurile după specia lor (Geneza 1). Ei bine, acelaşi lucru ne arată şi ştiinţa. Nu găsim fosile care să arate vreo tranziţie de la o specia la alta, pentru că nu există (pentru mai multe detalii despre acest subiect, citeşte articolul Ape tulburi). Ştiinţa arată adaptarea în cadrul speciilor (micro-evoluţie), şi nicidecum o tranziţie evolutivă de la o specie la alta (macro-evoluţie). Acest lucru este în acord cu ceea ce afirmă Biblia.
De altfel, stiinta confirma faptul, ca toti ne tragem dintr-un stramos comun, Dumnezeu spune Adam si Eva, omul spune maimuta.

Tot articole stiintifice spun ca tu si eu nu ar trebui sa existam, si nici universul de langa noi. Cum?
Concluziile unui studiu al fizicienilor de la Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare (CERN) spune asa:
Practic, simetria dintre materie si antimaterie este perfecta, conditii in care, dupa Big Bang, particulele de materie si cele de antimaterie ar fi trebuit sa se anuleze reciproc, iar Universul nu ar fi trebuit sa existe, sustin acestia.

Unul dintre marile mistere ale fizicii moderne este legat de faptul ca interactiunea dintre materie si antimaterie, de dupa Big Bang, ar fi trebuit sa duca la distrugerea, din fasa, a Universului.''

Este daca vrei ca in matematica, (-1 + 1 = 0 ) Nu este egal elefant, galaxii, planete, furnici, munti si rauri.


De asemenea biblia spune ca Dumnezeu a creat mai intai lumina si apoi luminatorii, suna absurd nu? Atunci, de ce o crezi cand o spune Albert Einstein si nu o crezi cand o spune biblia?
Albert Einstein susţine în teoria relativităţii că viteza luminii în vid este o constantă care nu depinde de sistemul de referinţă. Consecinţele acestui fapt sunt relativitatea timpului, a spaţiului, a masei şi a altor mărimi fizice. El a ajuns la acest rezultat prin calcul, dar nu a reuşit să explice din ce cauza viteza luminii în vid este constantă. Explicaţia o găsim în altă parte.Pe prima pagină a Bibliei ni se spune că atunci când a făcut lumea, Dumnezeu mai întâi a făcut lumina şi abia după aceea a creat şi celelalte lucruri care puteau fi luate ca sisteme de referinţă. Având în vedere acest fapt este perfect normal ca viteza luminii în vid să nu depindă de obiectele care nu existau atunci când a fost creată lumina.Vedem astfel că teoria relativităţii oferă o nouă confirmare a relatării biblice privind facerea lumii, dar mai vedem ceva: teoria relativităţii e considerată o culme a cunoaşterii omeneşti, pe când Biblia abia de aici începe.

Aceiasi savanti cu metrii de biblioteca scrisi si ochelarii cat fundul de sifoane, sunt si de partea crestinismului si a bibliei adevarate, si de partea cealalta, este o problema de credinta si aici, alegi ce vrei sa crezi, dar NU sta degeaba, studiaza, vezi, cerceteaza, nu spune ca biblia e mincinoasa daca nu ai citit-o si nu ai cercetat, citeste, citeste si alte carti, si vei vedea ca este adevarata.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Wow cat copy paste, propaganda crestina, asta e ocupatia ta pe TPU

| AwGenetix a răspuns:

Pentru ca aceasta galaxie e mai mult decat precis construita, si nu intru in detalii, dar orice alte distante ar modifica totul spre imposibil, pentru ca fiecare organism e mai mult decat înțelegerea umana si fizica cunoscuta de om, universul si ce este in el a fost creeat. de Dumnezeu sau alta forma inteligenta de viata. Eu, in opinia mea am început sa imi dau seama (mai greu ce e drept) ca nu pot sa mai cred intr-o idee evoluționista, si bazata pe întâmplător, sau sa spun ca planeta e de miliarde de ani, cat timp doar in viata mea s-au schimbat atâtea.

daca nu vroiai un răspuns altul decat ca a fost un mare bang și s-a format totul.

| Naavin a răspuns:

Buna!
Nu ma pricep la univers, deoarece eu cred ca Dumnezeu l-a creat. Insa, daca vrei poti sa ma contactezi la mantuireaorg@blogspot.com, poate as putea sa iti raspund la intrebarile si nelamuririle tale legate de Dumnezeu. Nu ma voi certa cu tine happy, un crestin nu se cearta.
Sper ca imi vei scrie, poate te pot ajuta cumva