|

Eu nu inteleg.Adica... dupa gandurile mele,religia si Dumnezeu ar fi total inexistenti, daca gandim astfel :-Daca DUMNEZEU a creeat pământul, iar apoi a creeat OAMENII (Adam & Eva), atunci unde mai sunt Dinozaurii? Care se stie 1000% că au trăit pe Pământ cu mii si mii de ani in urmă. Şi că sunt dovezi foarte CLARE. Adică. de ce s-au găsit oase de dinozauri şi nu s-au găsit rămăşiţe din Adam & Eva să spunem...?Nu inteleg. Ne zbatem între religie şi ştiinţă.

14 Raportează Evaluează
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Religia este una, cunoașterea alta.
Cei care au scris biblia, erau niște înapoiați, care nu știau despre multe, (și nici despre dinozauri ).
Biblia nu este o carte sfântă, ci o culegere de basme, mai mult sau mai puțin tâmpite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MMihai):

Iar tu ai de ales intre a crede o carte plina de culegeri de basme si cercetarile unor oameni care in opinia ta sunt mai destepti decat cei din vechime. Dar sa spunem ca Biblia nu este adevarata. In cazul asta nu ai nimic de pierdut, nu-i asa? Poti face ce vrei tu cu viata ta, oricand, oriunde, cu oricine...Dar daca Biblia este adevarata? Ce se intampla cand vei muri si vei ajunge inaintea Atotputernicului? Vei realiza ca este prea tarziu ca sa dai inapoi, sa o iei de la inceput, sau sa poti face alte alegeri. Nu vei avea niciun motiv ca sa spui ca nu ai stiu despre una sau despre alta. VA FI PREA TARZIU! Succes in a cunoaste cat mai multe lucruri!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Leutzbv):

Http://www.youtube.com/watch?v=HhXOU5aoanU&feature=related - Parere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ah, dar Biblia nu neaga exitenta Dinozaurilor, doar ca acolo sunt numiti "Balauri".
Ba mai mult, s-au gasit Giganti de pest 4 m inaltime... In Biblie sunt mentionati in evolutionism nu... Si stium 1000% ca au existat, doar s-au gasit dovezi, nuh? XD
Dar de cand au fost, ei, asta nu prea avem de unde sa stim sigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Shaoran):

In biblie dinozauri sunt numiti creaturile mari sau asa ceva si sunt prezentati chiar in Geneza. cat despre giganti au fost prezentati in biblie inainte de potop ca faceau rau si erau cica odraslele ingerilor. cat despre intrebarea de sus... noi suntem pe un pamant in care domina mamiferele(noi) sa fii sigur ca dinozaurii au fost reptilieni si a disparut acea specie asta stim dar ce nu stim noi este cat de evoluati au fost. chestia ca raptori aveau un limbaj al lor foarte dezvoltat si comunicau intre ei nu e cam interesant? nu zic ca gata ei au contruit si bla blauri dar erau si ei inteligenti in felul lor. acum ca nu au avut sansa sa se dezvolte si sa evolueze prea mult asta este partea a II-a dar daca nu cadea metoritu' poate noi acum ne ascundeam in pesteri de reptilieni cu tehnologie avansata dornici sa manance mamifere doar suntem placuti la gust petru reptile avem carne dulce

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Varianta Biblica a aparitiei speciei umane, mi se pare cam puerila, voua nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai... biblia (sau cartile "sfinte" in general) sunt modul omului de acum 2 secole sau mai mult de a explica tot: aparitia vietii pe pamant, de ploua, tuna, fulgera, si toate cele. deci este depasita. si daca observi in toate relgiile povestea este cam aceeasi, un zeu a creeat tot... sau in alte variante au simtit nevoia sa ii deosebeasca pe creatori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stiinta e una religia e alta de acord
stiinta se baseaza pe dovezii
religia se baseaza pe o carte, filozofie, argumente ilogice, uni contrazic stiinta ca sa afirma existenta zeului lor, in plus vechiul testament e plin de crime dar luam doar cei bun
religia a tinut lumea in loc timp de 2000 de ani
stiinta ne-a dat tehnologia din ziua de azi tot ce ne inconjuara e stiinta
tot ce urat din istorie ne aminteste de religie
religia e o credinta bazata pe crede dar nu cerceta
stiinta isi spune cunoaste, fi septic, gandeste rational
sa amintesc ca ciuma a fost provocata de religie?
al dolea razboi mondial papa felicita nemti ca gazau evreii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Nu tot tie ti-am mai explicat ca credinta de multe ori n-are treaba cu religia si ca nu poti da vina pe un dumnezeu pentru greselile oamenilor? nu tot tie am incercat sa-ti explic ca dumnezeu nu lucreaza nici la garda financiara, nici la inspectoratul de politie, nici la interventii, nici la primiri urgente.in plus religia nu respinge stiinta din contra insa dupa cum spune un mai mare calugar franciscan "stiinta inseamna libertate depinde cum o folosesti.descoperirile trebuie impartasite numai omului demn de a le folosi in scopuri bune" si asta prin 1300-1400, mai recent biserica catolica (de care sunt mandra ca apartin) a recunoscut existenta extraterestrilor si a acceptat evolutionismul lui darwin.
ce papa a felicitat nemtii ca gazau evreii? cum a provocat religia ciuma? nu-mi da linkuri kilometrice, explica-mi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ştim dacă dinozaurii au supravieţuit Potopului.
Oase de dinozauri s-au găsit, pe când rămăşiţe din Adam şi Eva nu s-au găsit, deoarece nu putem compara o specie (de fapt, mai multe specii de reptile uriaşe numite, global, "dinozauri") cu doi indivizi. Probabilitatea de a descoperi rămăşiţe din Adam este egală cu a găsi rămăşiţe dintr-un ANUMIT dinozaur, să-i spunem Dino cel Colţos. De fapt, chiar mai mică, având în vedere statura mai mare a reptilelor uriaşe faţă de a oamenilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RaduMD):

Biblia spune ca toate animalele terestre si toti oamenii au murit. Probabil ca pestii nu au murit...Nu se spune nimic despre asta.19 Apele au ajuns din ce în ce mai mari şi toţi munţii înalţi, care sunt sub cerul întreg, au fost acoperiţi.
Ps 104.6; Ier 3.23;
20 Cu cincisprezece coţi s-au înălţat apele deasupra munţilor, care au fost acoperiţi.
21 Şi a pierit orice făptură care se mişca pe pământ, atât păsările, cât şi vitele şi fiarele, tot ce se târa pe pământ şi toţi oamenii.
Gen 7.4; Gen 6.13-17; Iov 22.16; Mat 24.39; Luc 17.27; 2Pet 3.6;
22 Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viaţă în nări, tot ce era pe pământul uscat, a murit.
Gen 2.7;
23 Toate făpturile care erau pe faţa pământului au fost nimicite, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului: au fost nimicite de pe pământ. N-a rămas decât Noe şi ce era cu el în corabie.
1Pet 3.20; 2Pet 1.5; 2Pet 3.6;
24 Apele au fost mari pe pământ o sută cincizeci de zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Btw, 1.000 % inseamna 10%

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prima data a creat animalele. Zilele Biblice sunt ere istorice.
Got it?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E credinta fiecaruia. Insa, sa nu uitam, ca stiinta si religia au puncte comune de plecare (creearea din nimic a planetei noastre, Religia : prin Dumnezeu, Stiinta : Big Bang-ul) si puncte comune de "sosire" (Religia : Apocalipsa biblica, cand cei buni se vor duce in rai, si cei rai in iad, si Stiintifica : trecerea in alta dimensiune, schimbarea polilor pamantului, care va duce la moartea oamenilor slabi cu asa numita "energie negativa" si supravietuirea celor puternici cu "energie pozitiva" cele doua energii de care invatam la fizica). Deci ce este pueril, si ce nu? Ce este adevarat si ce nu? Amandoua. Sunt doua extreme. Dar fiecare crede ce vrea. Nu crede ce aduce dovezi, ci pur si simplu, ce vrea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează