anonim_4396
| Anonim întreabă:

Eu nu inteleg de ce Satan e considerat asa de rau. Dumnezeu trebuie sa fie mai rau decat Satan pentru ca el a creat lumea asta plina de suferinta, pe cand Satan nu a creat-o conform crestinismului. Deci eu cred ca Satan e mai intelept decat Dumnezeu.

Răspuns Câştigător
| Wehrmacht a răspuns:

Cand nu aveti ce comenta pe baza intrebarii o bagati p-aia cu "Pune mana pe o carte de gramatica" sau "nu ai mai mult de 10 ani" nu? Daca esti in stare sa contrazici fa-o pe baza raspunsului meu.

14 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu a creat aceasta lume pentru a trai fericiti si in armonie unii cu altii.Dar omul a ascultat de diavolul (a pacatuit) si din acel moment a intrat suferinta in lume.Suferinta si boala sunt consecinte ale neascultarii de Dumnezeu.,, Tu singur te pedepseşti cu răutatea ta şi tu singur te loveşti cu necredincioşia ta, şi vei şti şi vei vedea ce rău şi amar este să părăseşti pe Domnul Dumnezeul tău şi să n-ai nicio frică de Mine, zice Domnul Dumnezeul oştirilor.,,

| Sentinel a răspuns:

Faptul ca nu crezi orbeste si ca iti pui un semn de intrebare e primul pas catre desteptare. Al doilea pas ar fi sa intrebi pe popa de ce s-au scos apocrifele din Biblie. Si al 3-lea ar fi sa intrebi pe popa cum a fost posibil ca plantele sa existe fara energie solara, inaintea crearii Soarelui de catre Dumnezeu, cand la ora actuala se stie ca plantele au nevoie de fotosinteza. Bineinteles, mai sunt o multime de pasi...

"11. Apoi a zis Dumnezeu: "Să dea pământul din sine verdeaţă: iarbă, cu sămânţă într-însa, după felul şi asemănarea ei, şi pomi roditori, care să dea rod cu sămânţă în sine, după fel, pe pământ!" Şi a fost aşa.
12. Pământul a dat din sine verdeaţă: iarbă, care face sămânţă, după felul şi după asemănarea ei, şi pomi roditori, cu sămânţă, după fel, pe pământ. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
13. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a treia.
14. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii,
15. Şi să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Şi a fost aşa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei şi luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopţii, şi stelele."

| willen a răspuns (pentru Sentinel):

Dar Dumnezeu putea sa nu ne creeze pentru ca stia ca vom suferi avnd in vedere faptul ca el poate sa vada viitorul si putea de asemenea sa vada ca Satan va creeea suferinta. Dar Dumnezeu in prostia lui tot ne-a creeat ca sa suferim ca prostii, si ca sa-i tinem de urat.

| Sentinel a răspuns (pentru willen):

happy Ceea ce percepi ca Dumnezeu este un idol mental. Si aici stii porunca : sa nu-ti faci chip cioplit dar nici vreo asemanare ale celor ce sunt in Ceruri. Idolul mental (reprezentare mentala a lui Dumnezeu ca fiind cineva, o persoana cu puteri supranaturale) este o asemanare a "celor ce sunt in Ceruri". Aceasta asemanare a fost deprinsa de mic copil, evident impotriva vointei tale, deoarece parintii "stiu mai bine" asa ca parintii decid in cazul fiecarui copil. Daca parintii nu s-au trezit, copilul va fi condamnat la aceeasi ignoranta ca si ei. Nu e cazul sa te simti cu musca pe caciula, si in cazul meu a fost la fel doar ca eu nu ma mai consider religios cu toate ca ei inca pupa icoane. Dar asta nu inseamna ca Biblia minte. Biblia contine mult adevar, mai ales Noul testament unde vorbeste Iisus, Iisus a fost profet ca multi alti profeti. Crestinismul a fost o afacere, si inca este, si a fost creat dupa moartea lui Iisus, desi el a fost vehement impotriva oricarei glorificari si preamariri a Sa. Biblia contine multe adevaruri dar si multa manipulare. Nu poti sti ce este Dumnezeu pana nu ai trait macar clipe fugare din aceasta Sacralitate. Eckhart Tolle, un maestru spiritual contemporan, spune ca "cuvantul miere nu este mierea. Te poti gandi si o poti studia in fel si chip dar nu vei sti ce este mierea pana nu o vei gusta". La fel este si in cazul lui Dumnezeu, ai nevoie sa "gusti" aceasta sacralitate pentru a avea acces la Adevar. Aceasta Sacralitate este intrupata in fiecare fiinta in diferite nivele de constiinta, Oamenii au cea mai inalta constiinta de pe Planeta. Realizarea acestui fapt te face sa iubesti pe oricine si orice. Nu asta se spune in Biblie? "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" deoarece aproapele tau este Dumnezeu intrupat, Dumnezeu e intrupat in mine, in tine, in toti care scriem pe TPU. Dar mai intai, iubeste-te pe tine insuti ca sa poti iubi pe altii, acest lucru este contrar ceea ce invata Biblia si cum te invata? Sa te simti vinovat pentru greselile tale. De asemenea Biblia ameninta cu chin vesnic si alte nebunii, daca nu te supui. Unde mai este dragostea lui Dumnezeu, iubirea infinita pentru "copiii Sai"? Pentru ca da, suntem Copiii lui Dumnezeu, el este in fiecare dintre noi.Realizarea acestui lucru face posibila intrarea iubirii in lume. Adevarata iubire neconditionata.

| Sentinel a răspuns:

Draga Mioara,

te invit sa urmaresti acest film. Asta daca nu cumva il consideri blasfemie :))

http://filmedocumentare.com/......l-perfect/

| Andrei233 a răspuns:

Dumnezeu a creat lumea, diavolul a creat suferinta.Te-am lamurit?happy

| Wehrmacht a răspuns (pentru Andrei233):

Iar DZ la creat pe Lucifer care a creat suferinta. Daca e asa de tare si poate prezice viitorul de ce la mai creat?

| Andrei233 a răspuns (pentru Wehrmacht):

Esti mic happy

| Andrei233 a răspuns (pentru Wehrmacht):

As fi avut de comentat, dar nu am timpul necesar ca sa-mi permit sa-l mai pierd din el cu tine.

| Wehrmacht a răspuns (pentru Andrei233):

Mda...scuze penibile.Astea le folosesc si aia de la clasele 1-4.

Răspuns utilizator avertizat
| marynaedw a răspuns:

Pai in primul rand Dumezeu i-a creat pe Adam si Eva, nemuritori si nu o lume plina de suferinta. Diavolul a ispitit-o pe Eva sa ii dea marul lui Adam desi Dumnezeu le-a interzis, in concluzie e vina lui Satan, nu a lui Dumnezeu. Si dintr-o singura fapta creata de Satan uita-te si tu unde s-a ajuns cu lumea, desi am putea sa fim credinciosi si sa incercam sa mergem pe calea mantuirii.happy

| ade2299 a răspuns:

In primul rand, nu vreau sa incep prin a te critica pentru parerea ta. E normal sa iti pui anumite intrebari si sa incerci sa te dumiresti, indiferent de varsta pe care o ai. Dumnezeu a creat oamenii din iubire, a vrut sa le ofere totul.Gandeste-te : cum ar fi sa vedem totul alb-negru? Cum ar fi sa avem un singur fel de mancare? Crezi ca nu am putea trai daca am manca numai paine si am bea apa? sau nu am putea trai daca nu am avea atatea flori frumoase in jur si atatea culori? Cu siguranta ca da. Totusi, iubirea lui Dumnezeu pentru noi a fost atat de mare, incat si-ar dorit sa ne placa cu adevarat sa locuim pe Pamant si sa ne bucuram de orice lucru din jurul nostru, sa avem diverse feluri de mancare, sa ne bucuram de o multitudine de culori, ba chiar sa le mai putem dezvolta si noi. Deci. el chiar ne-a iubit. Si ce a cerut oamenilor in schimb? Ascultare. El nu ne-a creat ca pe niste roboti si ne-a dat dreptul sa alegem. Nu a fost vorba neaparat de ACEL pom din gradina Eden-ului, ci de incapacitatea lor de a asculta, de razvratirea lor. Si pentru ce? pentru a urma un inger care s-a trezit peste noapte ca lui nu ii ajunge locul privilegiat pe care il avea alaturi de Dumnezeu si de Fiul sau in cer, ci vrea mai multa putere.

| ade2299 a răspuns:

Deci. l-au urmat pe Satan. Dumnezeu ii putea distruge pe loc pentru ca le-a zis : "In ziua in care veti manca din rodul acelui pom, cu siguranta veti muri".Dar. nu a facut-o imediat. Le-a dat posibilitatea sa isi rascumpere greseala. In Geneza 3:15, Dumnezeu a gasit o cale de scapare pentru om. Atunci cand a profetit venirea lui Isus. "Cobra ii va zdrobi calcaiul, dar Isus ii va zdrobi capul". Deci? Iar legat de intelepciune. gandeste-te. Daca Dumnezeu i-ar fi distrus pe loc pe oameni si pe Satan, nu ne-am fi intrebat noi acum de ce a facut asta? In schimb, El ne-a lasat sa vedem care sunt efectele guvernarii lui Satan, sa vedem ca omul nu se poate conduce singur si ca influenta lui Satan asupra noastra nu este benefica. Unde e intelepciunea acum? happy