anonim_4396
| Anonim întreabă:

Eu sunt credincios, dar in biblie sunt scrise niste lucruri total absurde care nu au nici o legatura cu religia, si asta ar fi in proportie de 90%.

Pentru mine toate religile de azi fac un fel de concurenta care dintre ele au cel mai realistic prieten imaginar. Sunt singurul care gandeste asa?

42 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

E ca si cand ai spune ca ideile lui Platon nu au nicio legatura cu Platonismul.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Inferno):

Dar e mai mult! Filozofia lui Aristotel interfereaza si chiar este initiatoarea apoi pe ea s-a bazat teologia, prin legatura cu metafizica, apoi dupa dispute se ajunge la fenomenologie, un fel de concretizare, asta ca sa facem un slalom scurt prin gandirea catorva milenii.

| Salontanul a răspuns:

Credinta in Dumnezeu este una. Biblia este scrisa de oameni care gesesc. Singurul lucru care l-a lasat Dumnezeu ( sigur) sunt cele 10 porunci. Restul, sunt: "Biblia este scrisa la porunca lui Dumnezeu". N-ai de unde sti ca oamenii care au scris-o sunt oameni si pot minti.

| ania a răspuns:

Ai citi măcar odată Biblia toată ca să vezi singur dacă e sau nu absurdă în proporţie de 90%?
Ai vorbit cu cineva a care a fost înafara timpului şi spaţiului care stie cum e energia care a cauzat universul şi care să te asigure că cei ce vorbesc cu Creatorul universului veobesc de fapt cu un preieten imaginar?

| Kanpeki a răspuns:

Ai dreptate. Am ajuns si eu la concluzia asta de ceva vreme.

| RAY a răspuns:

Corect asa e, toate concureaza sa demonstreze ca prietenul lor imaginar exista, daca crezi ca 90% sunt aberante de ce mai te declari crestin?

| AliGab a răspuns (pentru RAY):

Omul nu s-a declarat crestin, ci credincios...este diferenta intre cele 2 cuvinte

| CortinaDeLut a răspuns:

Dacă zici ceva e normal să ai niște baze deci dacă zici că sunt lucruri absurde în Biblie adu exemple. Absurd putem considera tot ceea ce nu știm, ce nu cunoaștem deoarece nu avem dovezi și condiția noastră nu ne permite să atingem anumite puncte.

| Sportfreak a răspuns (pentru CortinaDeLut):

Iti dau un exemplu, nu ai voie sa porti un lant de perle cu o rochie facuta din nu stiu ce material cand este luna plina. (Cam asa ceva)

| CortinaDeLut a răspuns (pentru Sportfreak):

Unde scrie asta? Dă citatul exact.

| Inferno a răspuns (pentru CortinaDeLut):

"Absurd putem considera tot ceea ce nu știm"
Incognoscibil putem considera tot ceea ce e absurd.

| AliGab a răspuns (pentru Sportfreak):

Cam asa ceva? Asta suna a superstitie. Cred ca este nevoie de exemple concrete pentru a prindre credibilitate, nu doar niste lucruri pe care iti permiti sa le asociezi cu ce scrie in Biblie

| lpavel a răspuns:

Nu, nu esti singurul! Mai sunt de partea ta si ateii!
Daca spui astfel de lucruri, inseamna ca esti credincios numai prin vorba, NU stii nimic de credinta!

| CortinaDeLut a răspuns (pentru lpavel):

Credința nu înseamnă Biblie deci cam tu ești ăla care habar nu are ce e aia credință.

| lpavel a răspuns (pentru CortinaDeLut):

Am zis eu ca credinta inseamna biblie? iar tu esti un mare credincios? sti macar cum arata o biserica pe dinauntru? big grin

| CortinaDeLut a răspuns (pentru lpavel):

Nici biserica nu înseamnă credință, bănuiesc că știai și asta.

| lpavel a răspuns (pentru CortinaDeLut):

Raspunde-mi la 1 intrebare : Cine este Crestin adevarat? Daca vei raspunde la aceasta intrebare te voi crede ca esti cu adevarat crestin nu doar prin vorbe!

| fllu07 a răspuns (pentru lpavel):

Crestin adevarat este cel care respecta porunca lui Isus consemnata in Ioan 13:34, 35.
stii ce spune acolo?

| AliGab a răspuns (pentru lpavel):

Daca omul crede intr-un scaun sau intr-un zeu inexistent, tot credincios se numeste. Daca este crestin sau nu, aici este problema. Dar si crestinii, nu sunt toti in invatatura cea buna. Insa asa cum crede sau nu crede omul, poate intr-o zi va fi mai crestin si mai credincios in sensul bun al cuvantului decat noi astia toti care ne autointitulam asa

| DJSpook1 a răspuns (pentru lpavel):

Eu personal nu cred in religii, sunt facute pentru manipulare in masa, eu cred in D-zeu, dar nu cred tot ce e scris in biblie? Daca o sa ma duc la dracu in iad de ce sa ma chinuie daca am facut ce vrea el? In lumea sunt foarte multe biblii, care ar fi acea adevarata? Si cine a spus ca biblia e in totalitate adevarata, eu nu cred in Dumnezeu care pedepseste, daca e asa, vreau sa ma trimita in iad, eu cred ca Dumnezeu nu pedepseste si nu o sa ne trimita in iad pentru ca zice in biblie ca El ne iubeste. De ce sa ma duc la Biserica? Pentru ca vrea nu stiu care Patriarh ca e bine? Eu cred in el fara sa merg la biserica si nu cred in biblie, au fost mai multe biblii de ce s-au ales numai 4 biblii, daca traduci dintr-o limba in alta se pierd multe informatii. Este imposibil sa respectam regulile care spun sa nu furam, sa omoram etc., si cum sa ii ceri asa ceva unui om? E imposibil, inseamna ca toti oameni sunt pacatosi si toti vom ajunge in iad, da sunt de acord sa nu fur, omor etc, dar e imposibil sa ii spui la un om sa respecte aceste reguli, deci daca ar fi asa cum scrie in biblie toti ar trebui sa mergem in iad.

| lpavel a răspuns (pentru DJSpook1):

De aceia Isus a dat puterea preotilor sa poata ierta pacatele! Deci cei care se vor spovedi si nu vor muri cu pacat de moarte acele persoane NU vor merge in iad! Daca ai fi mers la biserica ai fi stiut asta! Tu zici ca crezi in Dumnezeu dar nu asculti de EL sau mai exact EL n-ar fi dat astfel de porunci big grin Tu gandesti ca un om sau mai exact ca un pusti big grin Dumnezeu a dat acele porunci de asta sa fi sigur, ca le tii sau nu e treaba ta happy

| oprescudorin11 a răspuns:

Depinde cat de credincios esti, apoi in ce Credinta te-ai nascut.
Daca te nasteai si erai ortodox, nu ai fi avut aceste pareri.
Cand eram mai tanar, chiar ortodox fiind, in strafundul inimii, banuiam ca ceva este in neregula. Acum nu!
Restul religiilor (marea majoritate )sunt institutii comerciale.

| VelaJohnny a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu s-a nascut nimeni in nici o credinta, e o prostie sa spui asta, crezi ca daca eu am fost botezat de la 1 an la ortodoxie inseamna ca m-am nascut ortodox? religia o alegi (sau o aleg altii pentru tine) dar nu te nasti intr-o anumita forma de inchinare

| oprescudorin11 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Nu Aici nu sunt de acord. De nici un fel. Chiar daca exista exceptii. Religia este un fenomen prea complicat sa-l intelegi intr-o singura generatie de incaltati '. Ca si cultura. Voarbeam de oameni obisnuiti. Religia nu ti-o alegi, in ea te nasti cu milenii de judecata si de obiceiuri care -ti 'servesc oarecum pe tava', ceva in care sa te integrezi fara a pierde inutil timpul sa intelegi de unul singur!
Nu stiu cum sa ma exprim ca sa pot sa te fac sa intelegi acest concept esential!
E ca si cand cineva te parasuteaza pe o alta planeta total diferita, tu incerci sa te adaptezi. Cautand ADEVARUL acelei planete straine. Crezi ca-ti ajung cateva vieti sa pricepi? Eu cred ca nu, poti sa-ti folosesti toata tenica, toata inteligenta si geniul!
Din acest motiv exista TRADITIA, care nu e o vorba in vant!
Este ca o fituica varata pe sub banca, care-ti lamureste una din milioanele de informatii pe care nu ai ai putut sa le accesezi din motive absolut fiziologice, somatice, daca vrei.
Credinta nu se alege! Credinta se practica! Adica trebuie sa crezi!
A alege Credinta, mi-e teama ca te gandesti ca e ca in politica: ma mut la PNL, caci castiga alegerile si PSD nu pare sa fie valabil. Nu face confuzia asta!
Politica este un Market ieftin, Credinta inseamna Profunzime viscerala, traditionala, aici nu faci nimic de unul singur. Doar prin GENERATII!

| VelaJohnny a răspuns (pentru oprescudorin11):

Biblia te contrazice nu eu
Evrei 11:1 spune ce e credinta, definitia ei, daca gasesti tu vreun pasaj biblic care sa confirme ce afirmi tu, ai dreptate, dar daca imi spui filizofii si conceptii umane, imi pare rau dar eu ma bazez pe Biblie cand e vorba de astfel de subiecte, la fel ar trebui sa faci si tu.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Boblia nu si-a propus si nu este o carte de logica formala.
Bisericile cu traditie Apostolica, milenare au dezbatut subiectele pe care le schitam noi acum de sute de ori. Pe vremile alea toate, nu se dadeau legi, pe placul vreunei clase politice, se facea sa fie ceva de durata, a fost si va fi.
In Biblie vei intalni situati pe care, ca novice, le poti folosi in logica de gradinita, ca sa dovedesti tot ce vrei.
Dar Biblia este un Sistem Extrem de complex, tocmai de aia nu poate fi folosit (decat in fata fraierilor, amaratilor din afara sistemului)ca sa-i convingi de vrei tu.
Ce vrei tu, imi dovedeste ca esti un ateu tanar, incerci sa intelegi, asta nu este rau, dar nu te considera Dumnezeu.
Tribunalul asta nu seamana cu cele umane, nu este nici DNA.
Pe Biblie te poti baza dupa ce parcurgi Noul Testament!
Si mai multa smerenie.
Daca vrei sa fii ateu sau sa-ti infiintezi vreo secta, esti liber!
Deja nu e treaba mea.
Si eu ma bazez pe Biblie, dar nu in sensul eronat pe care-l abordezi tu.
Biblia se gandeste mai ales sistemic, nu analitic. Cel putin pentru inceput.
Iti trebuie timp sa intelegi asa brusc la asemenea nivele.

| VelaJohnny a răspuns (pentru oprescudorin11):

Is creștin prietene. Tu insa de ce modifici intelesul Bibliei? Uiti (s-au nu sti) ca scriitorii ei au fost oameni fara o instruire superioara, unii din cei 12 discipoli au fost pescari, nu aveau de unde sa scrie ei un „Sistem Extrem de complex". Biblia a fost scrisa simplu sa fie cat mai pe intelesul tuturor, mai ales scrisorile lui Pavel, crezi ca evreii carora le era destinata scrisoarea se apucau ei sa analizeze scrisoarea lui si sa o interpreteze prin diferite metode? Nu fi ca fariseii care se foloseau de Legea lui Moise si o interpretau cum vroiau, pentru a sustine diferite lucruri, cum ar fi invatatura lor denaturata si traditiile lor (Matei 15:6) Dupa cum vei vedea si din versetele de mai sus de versetul 6, legile erau clare, scrierile clare, nu lasau loc de interpretari, insa ei treceau cu vederea peste asta. Nu ma astept sa iti schimbi opinia, oricate versete ti-as arata, tot o sa le manevrezi cum vrei tu, sau religia ta, evreii l-au vazut pe Isus, ei aveau si Legea lor care confirma ca el era Mesia totusi majoritatea nu l-au ascultat, de ce m-ai asculta pe mine?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Vrei sa-ti spun ca Platon, Aristotel, Pitagora, de cine sa-ti mai spun, de unul care nu a lasat nimic scris (considerat intemeietorul initiatorul filozofiei sistemice care-mi place cel mai mult :Socrate) nu aveau nici un titlu de academician, ei le-au creiat, de liceu, ei le-au creiat, nici doctorate nu aveau, ei le-au creiat, nici macar Honoris Causa sau profesori universitari. Nu mai vorbesc ca desi nu activau pe TPU, Twitter, etc., nici macar nu aveau habar de internet sau C++.
Dar la scara istorica, fiecare din ei transced, ca si Iisus Christos (care nu era doctor in umanism, socile, politic), CACI EI SUNT ACELE GENII CREATOARE VERITABILE.
Apostolii ii poti asimila acum cu Directori de Multinationale puternice(VW, General Electric, NASA).
Nu-mi spune ca erau analfabeti, prosti.
Pavel era doctor (de fapt un vraci la ei era mai mult decat un parlit de savant doctor de acum).
Deci draga prietene, trebuie sa translatezi personajele din acele vremuri la momentul istoric de acum.
Priveste insa la 'scara istorica',
Adica, era un savant acum vreo 50 de ani care zicea ca INTELIGENTA =Constanta, Populatia creste exponential!
Ce populatie era acum 5000 de ani, ce populatie era acum 2015 ani? Ce populatie este astazi?
Daca vrei sa vorbim pe logica umana, intepenita?
Acum calculeaza inteligenta unui Apostol pescar! Sau Evanghelis Doctor(fara plagiat).
Dar si pe a Lui IISUS! (desi e si o prostie si o blasfemie-sa zicem ca ne permitem intre noi).
Tine cont ca si atunci 90% din populatie erau neglijabili ca inteligenta!
Vorbeam de Platon si Socrate.
Priveste insa la 'scara istorica'.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Si mai voiam sa-ti amintesc ceva;
Decalogul e valabil si azi, principiile filozofilor sunt mai explicate dupa 5000 de ani pe intelesul prostilor in devenire, Biblia este, daca o privesti ca pe un roman din ziua de azi, cea mai completa decsriere a framantarilor valabile oricand.
Scriitorii, savantii tai, cercetatorii tai, chiar preotii corupti sau alte categorii, mananca o paine de la Iisus, din Biblie, de la pescarii aia, doctorii aia, de acum peste 5000 de ani!
Mi-ai dat si ideea in spiritul Crestinesc sa afirm ca DA!
Crestinismul este o DOGMA! Credeti! Caci ca sa intelegeti la nivelul de acum, ne trebuie 5000inmultita cu constanta destul de mare a scaderii inteligentei raportata la cresterea populatieiX de ani ca sa va explicam!
As afirma ca Credinta este un shortcut peste demonstratie!
Crezi ca poti intelege asa ceva?
Da. Dragul meu!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Deci am vrut sa explic precum ca Biblia este o demonstratie Milenara, inteleapta a Decalogului. Si nu stai sa pierzi toata viata verificand ce altii au verificat in milenii.Doar poti citi.
Asta inseamna ca Crezi, altfel s-ar apuca unii sau altii de plagiate, precum sectele si astea sunt sigur mai proaste decat originalul.
...a CREDE, nu inseamna ca esti prost, doar iti usurezi munca.

| Idris a răspuns (pentru VelaJohnny):

Într-un hadis autentic, Profetul Mahomed spune că fiecare nou născut se naște în fitra islamică, după care părinții sunt cei care decid dacă respectivul copil devine creștin, evreu sau membru al unei alte religii. Acest hadis denotă că orice persoană prezintă potențialul înnăscut de a deveni musulman. Însemnând pace, salvare și ascultare, islamul este mai întâi de toate, religia naturală a tuturor creaturilor. Deoarece totul în natură a fost creat pentru a se supune lui Dumnezeu și funcționează conform legilor Lui, toate creaturile sunt musulmane. Din punct de vedere al structurii corpului, orice ființă umană și jinn, în ciuda faptului că au altă religie, sunt musulmani, pentru că toate corpurile acționează conform legilor destinate lor de către Dumnezeu. Dacă un nou născut ar duce o viață complet izolată și nu ar fi afectat de mediul înconjurător, el/ea ar rămâne musulman.

| VelaJohnny a răspuns (pentru oprescudorin11):

Intelegi ce vrei tu din ce afirm, nu am spus ca erau analfabeti si prosti crestinii din secolul I, Pavel nu era medic, nici vraci, un vraci se ocupa cu descantecele, cu vrajitoria si trateaza persoanele de boli cu farmece. Medic era Luca daca la el te referi. Si daca ii faci parliti pe doctorii de acum care studiaza medicina... oricum, o conversatie ca asta nu are rost, cu persoane cu un temperament ca al tau am discutat des, ai cunostinta nu spun ca nu, dar nu accepti indrumarea (sa nu mai zic de corectarea) altcuiva pentru ca te crezi superior prin ceea ce cunosti tu, cu greu e sa accepti ca e gresit modul de gandire in comparatie cu al altcuiva. Un exemplu viu sunt pocaitii, cate versete le arati care sugereaza ca bauturile alcoolice ca si consum moderat nu sunt un pacat, ci betia este pacatul, ei tot nu o sa accepte, nici chiar cu Biblia. Nu o lua ca pe o jignire afirmatia mea, nu te supara pentru ce spun, eu asa te vad, asta e opinia mea.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Mersi pentru sinceritate.Totusi comparatia cu acea secta mi se pare cam vexanta.

| VelaJohnny a răspuns (pentru oprescudorin11):

Imi cer scuze, da am resentimente fata de niste caposi, am avut niste certuri cu niste membri al acelor culte pe subiecte biblice, m-am dat batut pana la urma, chestii simple, e Dumnezeu o persoana sau nu, ei sustineau ca nu e o persoana (un copac nu e o persoana, pentru ca nu are ganduri, sentimente, dorinte, constiinta etc.) si cu alcoolul, ba chiar inventeaza ca pe vremea aceea faceau vinul fara alcool straight face cata stiinta pentru timpurile acelea, ignora chiar si ca Isus a consumat vin si le-a dat si altora (minunea cu inmultirea lui). Comentariul de sus mi-a schimbat parerea in bine despre tine, si afirmam legat de pocaiti ca nu accepta ceea ce spun altii care contravine cu ceea ce inteleg ei, chiar se supara pe tine ca nu esti de acord cu ei, par indiferenti cand le arati Biblia ca asa e. Oricum scuze pentru ca te-am indispus.

| Suck a răspuns:

Exemple şi apoi discutăm.

| VelaJohnny a răspuns:

Depinde cum vezi lucrurile, cum gandesti, la prima vedere lucrurile sunt ciudate si nu clare. Oricum sunt milioane de oameni care o inteleg, sunt si multi biblisti care se focalizeaza pe o anumita carte a Bibliei si cauta dovezi arheologice si istorice, gen cartea Daniel (e foarte controversata).
Daca te pui serios pe studiul ei si meditezi, compari cu alte carti ale Bibliei pasajele vor fi lucrurile mult mai clare.
Toate invataturile crestine erau transmise prin viu grai in secolul I, iar dupa atata timp, dupa ce au incetat crestinii sa ii mai invete pe ceilalti datorita legilor imperiului roman si formarea Ortodoxei, lucrurile au intrat in ceata. Insa pentru primii crestini lucrurile erau clare. Daca analizezi atent vei ajunge sa intelegi, gasesti acolo tot ce ai nevoie. O zi buna!

| fllu07 a răspuns:

Biblia nu interzice purtatul de bijuterii, sau de haine frumoase, elegante.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu.cand aveam 15-16 ani si eu eram ateu convins,cand america si rusia se intreceau in a trimite sonde spatiale,sateliti spectaculosi,si alte chestii pe care le aud si in ziua de azi,tot la fel doar putin schimbate,frumoase chestii,care te fac sa visezi sa speri ca mai sant si alte planete locuibile si alte forme de viata.Din pacate din toate aceste abureli nu am vazut decat cum omul de abia a inceput sa zboare ca albina in jurul stupului,si sa-si inchipuie ca e atotputernic,atotstiutor,pana in clipa mortii cand isi da seama cat de mic si de trecator este,si nemaiavand nici o speranta,face abstractie de tot si de toate, si tipa ca talharul pe cruce; pomeneste-ma Doamne, cand vei veni in imparatia ta. daca esti credincios, asculta o cantare, poate nu-ti va placea dar poate iti vei da seama ca biblia nu e scrisa la plesneala si logica de acolo capata o alta conotatie care nu prea are de-a face cu limitarea gandirii noastre de 70-80 de ani.acuma la 50 stiu sigur care sant minciunile si ce e adevarat din tot ce se intampla, nu ma mai mira nimic, si nici o inainte vedere a viitoarelor lucruri nu-l exclude pe Dumnezeu, ori cuvantul lui{BIBLIA}din ecuatie.fiindca lumea va merge inainte inca muuuulti ani dupa ce noi nu vom mai fi si nici nu o vom mai recunoaste noi daca am mai vedea-o dupa cine stie cat timp.dar principiile ori poruncile date la crearea ei vor fi aceleasi.https://www.youtube.com/watch?v=eZnqyIh_eRI

anonim_4396
| Anonim explică:

Un gardian il intreba pe Petre Tutea; Cum Dumneata un om atat de destept, crezi in Dumnezeu? Din orgoliu.Cum din orgoliu? sant ata de mandru incat nu pot crede ca m-am nascut din maimuta.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

E prea subtil pentru oamenii obisnuiti. Avea o tenta vadit politica.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Pai daca esti credincios. ai o problema foarte mare. pentru ca biblia spune ca e dictata de dumnezeu insusi. vezi www.godisimaginary.com. poate te mai lamuresti.

| IonNicolae a răspuns:

Biblia este o carte scrisa de un grup de omuleti al caror vis era sa prosteasca lumea, au reusit... Biblia e plina de astfel de contraziceri, daca ai sanatatea mintala integra fi sigur ca nu o vei intelege.