|

Eu sunt la liceu si sunt ateu, dar parintii mei nu vor sa semneze cererea pentru a nu face ora de religie si imi tot repeta ca sunt nebun si ca o sa ma duca la psiholog.

Mai zic ca de vina e internetul care e posedat sau m-a posedat sau cam asa ceva si ca o sa mi-l scoata.

Oare chiar sunt nebun si ar trebui sa ma prefac la ora de religie?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Între propoziţia "eu sunt ateu" şi propoziţia "nu vreau să fac ora de religie" nu există o implicaţie evidentă. Eu sunt creştin şi am apucat liceul pe vremea comunismului. E adevărat, pe atunci era obligatoriu să mergem la orele de ateism (se chemau ba "filosofie", ba "socialism ştiinţific", etc). Dar nu numai că am fost, însă le-am privit cu cel mai mare interes, tocmai ca să văd pe ce argumente spun ateii că se sprijină. Nu ai cum să lupţi eficient dacă nici nu-ţi cunoşti adversarul, nici nu ştii ce şi cum gândeşte, iar despre armele lui habar nu ai. Îmi închipui că e valabil şi din punctul de vedere invers. Cum să combaţi creştinismul dacă nu ştii mare lucru despre el?

Acuma, tu ai putea foarte bine să spui: "dom'le, dar eu nu vreau să combat creştinismul. Pe mine pur şi simplu mă doare-n şpiţ de toate astea!" OK, numai că vezi tu, trebuie să mergem şi la materiile de care ne doare-n şpiţ. Îmi amintesc că pe mine mă durea în şpiţ de ceea ce se cheamă acum "educaţie tehnologică". Cred că a fost materia cea mai utilă pe care am frecventat-o.

18 răspunsuri:
| a răspuns:

Fa-le pe plac si du-te la psiholog impreuna cu ei, iar psihologul nu poate face altceva decat sa confirme ca a fi crestin sau ateu nu are nimic de a face cu a f.i. nebun. Adica daca ai avea probleme psihice, ele nu sunt din cauza ca esti ateu. Cat despre credinta lor ca ai fi posedat, este o bizarerie comportamentala care va fi infierata de psiholog ca aberanta.

| a răspuns:

Mie unu mi se pare amuzanta ora de religie de ce sa faci cerere? eu fac cerere sa se dubleze orele de religie sa am de ce rade macar cu ceva sa ma aleg din scoala

| a răspuns:

Culmea sa fi facut nebun ca nu crezi in ceva ce nu exista asta chiar e culmea, fale nu te vor afecta daca esti ateu

| a răspuns:

Nu poti fi obligat sa faci ceva nici chiar de parintii tai, daca nu vrei sa o faci nu o face.
De unde esti? Daca esti din Buzau te pot ajuta.

| explică (pentru dragos9234):

Sunt din Arges.

| a răspuns:

Daca o faci din convingere si nu pentru a chiuli legal, lupta-te pentru adevarul tau, pana-ti vei convinge parintii.

| a răspuns:

Eu pe la 12-15 ani eram ateu. eram destept ca porcu cu teleanca asa cum sant ateii la ora actuala pe tpu.nu aveam ternet, si parintii nu stiau ca eu sant ateu. dupa aia am devenit crestin si am ternet.da nu m-a influentat in rau.numai in bine.ca credinta ternetul nu are nici un rol in viata mea decat o legatura cu lumea exterioara patriei mici.deci nu ternetul e de vina ci teligenta.tu debordezi.

| a răspuns:

Totul depinde de profesor. Si eu sunt ateu si imi plac foarte mult orele de religia, dar asta doar din cauza profesorului. Profu nostru e psiholog si trateaza religie si omul in societatea contemporana din punct de vedere psihologic. Personal eu cred ca el este agonstic, nu s-a pronuntat niciodata cu fermitate despre existenta sau inexistenta unui Dumnezeu.

| a răspuns:

Salut, nu eşti nebun.
Nu trebuie să te prefaci, poţi să stai şi să asculţi, dacă nu ai ce face.
Ştiu că la liceu se face şi istoria religiilor.
Oricum nu se face doar doctrină, adică spre exemplu se explică şi termenii creştini, elemente de arhitectură bisericească bizantină, gotică, baroc etc.
La liceu discuţiile sunt mai deschise, acum depinde şi de profesor.

| a răspuns:

Evident ca nu esti nebun.
Eu as zice sa faci religie oricum, nu e ca si cum pot sa te mai indoctrineze cumva. Si nu-ti strica o medie de 10 in plus. In fine, faci ce vrei.
Daca te trimit la psiholog cheama-i cu tine. Orice psiholog ti-ar tine partea. Parintii tai ar trebui sa te lase sa crezi ce vrei tu.
Sa lasi pe cineva fara interneti e inumansad.
ps: awesome display picture.

| a răspuns:

Ba frate, tu daca te-ai nascut crestin...inseamna ca nu poti fii ateu sau altceva, pentru ca asa te-ai nascut.Destinu tau e sa fii crestin...altel te-ai fi nascut ateu.Mai bine du-te si pune-ti funia dupa gat decat sa iti schimbi religia.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Porus7):

Da-mi voie sa iti spun ca esti prost.
Atata timp cat nu tu alegi sa devii crestin ci esti botezt ca asa vor parintii ai tot dreptul sa spui nu religiei.
Dar vezi ca dumnezeul tau spune ca destinul nu exista.

| a răspuns (pentru Porus7):

Sa nascut crestin? Cum dracu mai gigi?

| a răspuns (pentru Porus7):

Bai tu macar stii ce inseamna ateu?

| a răspuns (pentru Porus7):

Esti cretin sincer. Destinul se poate schimba, TU esti cel care iti hotarasti soarta nu asta va invata crestini. De fapt nu are rost sa vb cu tine.

| a răspuns (pentru Porus7):

Nimeni nu se naste crestin, toti ne nastem fara vreo religie. Crestinismul ne-a fost insuflat de catre parinti/bunici. Vrei sa-mi spui ca daca te nasteai intr-o familie de musulmani, mai erai crestin?