|

Evreii au cerut ca Iisus sa fie crucificat, de ce?

31 Raportează Evaluează
31 răspunsuri:
| a răspuns:

Acesta a fost scopul cu care a venit Domnul Isus, ca sa moara pentru pacatele noastre.Crucea nu putea sa fie evitata. El stia ce I se va intampla cand va veni pe pamant. El este Jertfa de ispasire.Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii. El a declarat:,, Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Aceste este motivul pentru care au cerut evreii crucifcarea lui Iisus?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Evreii nu au crezut ca El este Fiul lui Dumnezeu.Si acum asteapta sa vina Mesia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

De ce au cerut ca Iisus sa fie crucificat? asta era intrebarea.
Sa inteleg ca raspunsul tau este :''Evreii nu au crezut ca El este Mesia?''
Si daca nu au crezut ca nu este Mesia de ce insisitau sa fie crucificat chiar si in locul unui criminal.
Iar ''Fiul Lui Dumnezeu nu este totuna cu Mesia, atata evreii care il vroiau rastignit pe Iisus cat si cei ca Iisus stiau bine ca Dumnezeu nu are ''fiii, fiu la propriu'', I''ntaiul nascut'' al Lui Dumnezeu era chiar Israel (poporul). A mai aveut si alti ''Fii nascuti'' Dumnezeu. Efraim, Iacob etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Vezi tu, asta nu puteau ei sa inteleaga, spuneau ca este o blasfemie sa spui ca Dumnezeu are un Fiu.Dar ei nu puteau sa inteleaga ca aceasta intrupare a fost facuta prin Duhul Sfant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Nu era nici o blasfemie, chiar ei se credeau si se cred ''Fii Lui Dumnezeu ''.
Israel este Intaiul nascut a-l Lui Dumnezeu asa cum apare chiar in Tanack(Scriptura) ..nici o blasfemie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Ei asa suntem si noi fii lui Dumnezeu prin credinta in Isus Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Nu era nici o blasfemie sau tradare in simpla afirmatie de recunoastere a lui Isus
In greaca "Christos" - tradus in Evraica cu Messiah, care inseamna "CEL UNS" sau "CEL ALES". Niciunde cuvantul Christos nu a fost egalat cu Dumnezeu. Trebuie sa ne debarasam de doctrina pagana Crestina a reincarnarii, in care Dumnezeu devine om. Asteptarile Evreilor in ceea ce-l priveste Messiah, nu-l identificau pe Messiah cu Dumnezeu. Intr-adevar, conceptiile monoteiste ale Evreilor exclud asemenea conotatii pagane. "Fiul lui Dumnezeu" este de asemenea o alta expesie inofensiva in teologia Evreilor. Dumnezeu se pare ca ar avea o multitudine de fii in acord cu Biblia Evreiasca - Vechiul Testament. Dar daca sunteti in cautare de necazuri, nu trebuie sa va duceti prea departe; le veti gasi dupa colt. Marele preot era triumfator. Simtea ca lovitura de spada a sa se putea intoarce in apararea lui Isus. Pentru a-si dramatiza victoria inventata, el a inceput sa-si rupa hainele.


"Atunci marele preot si-a rupt hainele, si a zis:,, Ce nevoie mai avem de martori? Ati auzit hula. Ce vi se pare?" Toti L-au osindit sa fie pedepsit cu moartea." (Sfanta Biblie) Marcu 14:63-64RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

ISUS HABAR NU AVEA DE CONTRACTUL CERESC
De la "chemarea la arme"din camera de sus, si la dispunerea de forte in mod
diplomatic in Gethsemane, si de la eforturile pana la sange de a se ruga la Dumnezeu pentru ajutor, se pare ca Isus nu stia nimic despre contractul pentru crucificare. Ne aminteste de Biblicul Avraam, care si-a pus baiatul la sacrificiu, dar cu bucuria/entuziasmul ca Stapanul i-a adus un tap ispasitor!
Daca acesta era planul lui Dumnezeu pentru delegatul sau care avea sa rascumpere
omenirea, atunci evident el a ales persoana gresita. Acest candidat nu avea nici o tragere de inima sa moara. Inarmare! Rugaminti fierbinti! Plansete! Proteste! "Eli, Bi, La'ma sabach'thani? De ce m-ai parasit? Isus era o victima fara tragere de inima. Daca acesta era schema lui Dumnezeu pentru salvare, atunci, a fost un complot neindurator. A fost o crima de gradul intai, si nu o rascumparare prin auto-sacrificiu.
"Acum, dimpotriva, cine are o punga, s-o ia; cine are o traista, de asemenea s-o ia; si cine n-are SABIE, sa-si vinda haina, si sa-si cumpere o SABIE."
Luca 22:35-36
Domne", i-au zis ei, "iata aici dou sabii." Si El le-a zis: "Destul!" Luca 22:38

"Si unul din ceice erau cu Isus, a intins mina, a scos sabia, a lovit pe robul marelui preot, si i-a taiat urechea."
Matei 26:51
Daca era o pregatire de razboi, atunci de doar dou sabii erau "destul"? Motivul
este acela ca Isus nu se astepta la o bataie impotriva legiunilor Romane. De vreme ce "prietenul" sau Iuda era in echipa cu Autoritatile de le Templu, el se astepta din partea oligarhiei Evraice la o increcare clandestina de a-l inhata. Ar fi fost o chestiune de Evrei contra Evrei. Intr-o asemenea batalie impotriva servantilor Templului Evreiesc si a "drojdiei" orasului, el ar fi predominat. De asta era sigur. El avea cu el pe Petru (ca o Stanca), si pe Ioan si Iacov (fiii Fulgerului) impreuna cu alti opt, fiecare mai doritor ca celalalt sa mearga in inchisoare pentru el, sa moara
pentru el....2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Isus a venit de buna voie. Golgota facea parte din planul lui Dumnezeu. Am auzit glasul Domnului, întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?" Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!" Este profetit cu mult timp inainte despre ce avea sa sufera Domnul Isus pentru pacatele noastre.Vezi in Isaia 53 ne ilustreaza tabloul suferintelor lui Isus.,, Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.,, Pretul pacatului este moartea, dar Domnul Isus a luat vina noastra asupra Lui facandu-se blestem pentru noi. El a platit pretul.,, El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.,,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Maiorul Yeats-Brown, in "Life of a Bengal Lancer" concretizeaza Doctrina Crestina;
A RASCUMPARARII intr-o singura fraza:

"NICI UN TRIB PAGAN NU A CONCEPUT O ASEMENEA IDEE GROTEASCA, CARE SA IMPLICE ASUMAREA, CUM CA OMUL SE NASTE CU UN PACAT EREDITAR ASUPRA SA: SI CA ACEST PACAT (PENTRU CARE NU ARE NICI O VINA, NICI O RESPONSABILITATE PERSONALA) TREBUIE SA FIE RASCUMPARATA; SI PENTRU ACEASTA CREATORUL TUTUROR LUCRURILOR SI FIINTELOR A TREBUIT SA-SI SACRIFICE SINGURUL SAU FIU NASCUT, SA NEUTRALIZEZE ACESTA CURSA MISTERIOASA."

Nici un trib pagan!" declara Britanicul. Dar puternica natiune Vestica traieste si
moare in aceasta "Fictiune". Daca nu mai este destul de sanatos pentru consum, atunci poate considera destul de bun pentru export! Mai mult de 62000 misionari (Cruciatii moderni) strerg praful din lumea intreaga; hartuind "paganii" cum spun ei - peste 40% dintre acesti adepti ai cultului American "born-again"! - Ultimul cult aparut printre Crestini. Billy Graham sustine ca sunt 70 de milioane de adepti ai acestui cult in America. Oameni imaculati; veritabili ingeri! Cu toate ca un sfert de milion de "baieti" s-au adunat in San Francisco in luna Iunie pentru un mars, in fruntea caruia erau 50 de lesbiene pe motociclete. In New York, erau cu numai un milion mai multe femei decat barbati, si dintre "barbati" o treime sodomisti! Mai mult de atat, in USA sunt peste zece milioane cu "pobleme in ceea ce priveste consumul de bautura" (ceea ce inseamna BETIVANI).
Daca acesta este adevarul in ceea ce priveste cele 70 de milioane de ingeri ("Nascuti din nou") in mijlocul lor, atunci este o minciuna in ceea ce spune Pavel: 1 Corinteni 5:6 "Nu va laudati bine. Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala?" Aici in Vestul Crestin nici macar o treime nici macar o treime nu poate dospi o franzela/ nu fac nici doi bani. Ciudat!
Ciudat poate suna, dar dupa fiecare rugaciune, Isus Christos isi gasea discipolii sai dormind linistit in post. Si din nou el se jelea: ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

"Acesta a fost scopul cu care a venit Domnul Isus, ca sa moara pentru pacatele noastre.Crucea nu putea sa fie evitata. El stia ce I se va intampla cand va veni pe pamant. El este Jertfa de ispasire.Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii."
Deci toate acestea Dumnezeu le-a planuit inainte de facerea lumii, pai atunci ce vina are omul daca toate coordonatele evolutiei omului sunt facute de God si omul a actionat conform planului impus, ce pacate, ce iertare, ce iad, ce rai? Cu alte cuvinte sa inteleaga toata lumea, el ne baga in căcat obligat ca sa aiba motiv sa ne spele, dar conditionat, credinta in EL. Câtă nebunie debitezi, bai habotnicilor chiar nu aveti nici un pic de rational si logica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

"Luca23,,Pilat L-a întrebat: „Eşti Tu Împăratul iudeilor?" „Da", i-a răspuns Isus, „sunt."
Si EmaS ca de obicei bate câmpii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Hombre):

Nu are logica ..altfel Pilat il gasea vinovat daca Iisus raspundea cu ''Da '' ''sunt'' (Imparatul iudeilor ), din contra Iisus a negat asta, ba a afirmat ca imparatia lui nu este din lumea aceasta, caci daca ar fi fost din lumea aceasta, slujitorii lui s-ar fi luptat pentru el ''.Eu nu stiu ce fel de Biblii au unele secte, le-au facut (citatele ) asa cum au dorit, au schimbat cuvintele dupa bunul plac.Iar fiecare secta crestina are Biblia sa, si nu gasesti doua la fel.Cea mai mare dovada este EmaS si Biblia din care a dat acest citat unde Iisus ar recunoaste in fata lui Pilat ca el este imparatul iudeilor ..baliverne ca multe altele, Iisus a vorbit si nu a tacut atunci cand a fost judecat, ba chiar s-a aparat in fata lui Pilat.a negat acuzatiile si a vorbit (nu a tacut ca un miel la taiere ).s-a aparat si in fata marelui preot spunand ca el a predat in templu, si a spus totul pe fata, si nu a avut nimic de ascuns, a mai spus ca el nu a venit sa strice nici o slova din Lege ..etc dar Iisus a spus o vorba mare :'' De aceea le vorbesc in pilde caci ei cu toate ca aud, nu aud, si cu toate ca vad, nu vad si nici nu inteleg ''

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu evreii, ci preoții lor --presupunând adevăruri cea ce este relatat de Noul Testament-- că Iisus, venind cu modificări la religie, îi cam lăsa fără adepți și inevitabil, cu burțile mai goale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MMihai):

Iisus a negat si aceasta acuzatie spunand :'' Nu am venit sa stric Legea ci s-o implinesc ''.''Nu va cadea nici o slova din Lege atata timp cat va exista cerul si pamantul..mai degraba va cadea cerul decat sa cada o literea din Lege ''.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Luca23,,Pilat L-a întrebat: „Eşti Tu Împăratul iudeilor?" „Da", i-a răspuns Isus, „sunt."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Biblia Ortodoxa:
Luca23:
3. Iar Pilat L-a întrebat, zicând: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, a zis: Tu zici.
4. Şi Pilat a zis către arhierei şi către mulţimi: Nu găsesc nici o vină în Omul acesta.
Sfânta Evanghelie după Ioan:Capitolul 18

33. Deci Pilat a intrat iarăşi în pretoriu şi a chemat pe Iisus şi I-a zis: Tu eşti regele iudeilor?
34. Răspuns-a Iisus: De la tine însuţi zici aceasta, sau alţii ţi-au spus-o despre Mine?
35. Pilat a răspuns: Nu cumva sunt iudeu eu? Poporul Tău şi arhiereii Te-au predat mie. Ce ai făcut?
36. Iisus a răspuns: Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăţia Mea nu este de aici.

Ce ai tu cu siguranta nu este din Biblia orto si nici nu se potriveste(nu are logica) cu versetul in care Pilat nu gaseste vina la el, pentru ca Iisus nu spune ca este Imparatul Iiudeilor si de aceea nu gaseste vina in el.

Iar ghilimelele din acel citat spun tot.

Nu stiu Biblia carei secte este aceasta dar citatele nu au logica :

2. Şi au început să-L pârască, şi să zică: "Pe omul acesta l-am găsit aţâţând neamul nostru la răscoală, oprind a plăti bir Cezarului, şi zicând că el este Hristosul, Împăratul."
3. Pilat L-a întrebat: "Eşti Tu Împăratul Iudeilor?" "Da", i-a răspuns Isus, "sunt."
4. Pilat a zis preoţilor celor mai de seamă şi noroadelor: "Eu nu găsesc nici o vină în omul acesta."

Pai cum nu gaseste vina in el daca tocmai ce recunoaste ''fapta'' caci pentru asta l-au adus in fata lui Pilat, dar Pilat nu gaseste nici o vina la el pentru simplu fapt ca Iisus nu recunoaste asa ceva. Varianta ortodoxa are mai multa logica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Sfânta Evanghelie după Matei:Capitolul 27

11. Iar Iisus stătea înaintea dregătorului. Şi L-a întrebat dregătorul, zicând: Tu eşti regele iudeilor? Iar Iisus i-a răspuns: Tu zici.
12. Şi la învinuirile aduse Lui de către arhierei şi bătrâni, nu răspundea nimic.

Sfânta Evanghelie după Marcu Capitolul 15:

2. Şi L-a întrebat Pilat: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, i-a zis: Tu zici.

Luca23:
3. Iar Pilat L-a întrebat, zicând: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, a zis: Tu zici.
4. Şi Pilat a zis către arhierei şi către mulţimi: Nu găsesc nici o vină în Omul acesta.


Sfânta Evanghelie după Ioan:Capitolul 18
33. Deci Pilat a intrat iarăşi în pretoriu şi a chemat pe Iisus şi I-a zis: Tu eşti regele iudeilor?
34. Răspuns-a Iisus: De la tine însuţi zici aceasta, sau alţii ţi-au spus-o despre Mine?
35. Pilat a răspuns: Nu cumva sunt iudeu eu? Poporul Tău şi arhiereii Te-au predat mie. Ce ai făcut?
36. Iisus a răspuns: Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăţia Mea nu este de aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Isus a fost crucificat pentru razvratire, deoarece s-a numit pe sine regele evreilor, ceea ce constituia o infractiune politica. Cei care incitau la razmerita comiteau infractiuni impotriva statului roman, cu atat mai mult cu cat provocarea avea loc de Paste, cand evreii se strangeau in Ierusalim si puteau cu usurinta izbucni revolte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru doctorandus):

Iisus nu s-a numit niciodata regele iudeilor, el a negat aceasta acuzatuie spunand :'' Imparatia mea nu este in lumea aceasta ''

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Mesia=regele evreilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

,,Mesia'' inseamnă,, Unsul'', NU,, regele evreilor''.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Regele evreilor era uns la intronare. De-aia i se zice Unsul. Mesia era un descendent al lui David care trebuia sa restaureze monarhia evreieasca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Coreland cu gramatica ebraica, ma intreb cum ar suna reclama noua de la Ardealu' daca s-ar consuma asa ceva in Israel...Doar de dragul blasfemiei!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Christos a fost crucificat ca sa implineasca legea si sa ia pacatele lumii asupra lui ca ne mantuiasca prin har nu prin lege

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Evreii au cerut ca Iisus sa fie crucificat, de ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Ei eveau o logica ciudata - daca reuseau sa omoare oricare Messiah (Christos) atunci s-ar fi dovedit sigur ca era un impostor. Pentru ca Dumnezeu Atotputernicul nu ar fi permis ca adevaratul Sau "uns" sa fie omorat - Deuterom 18:20. De aici insistenta poporului Evreilor (ca un intreg) in a-l respinge pe Isus, fiul Mariei, ca fiind promisul Messiah - "Rejectia eterna"
"Dar proorocul care va avea indrasneala sa spuna in Numele Meu un cuvint pe care nu-i voi porunci sa -l spuna, sau care va vorbi in numele altor dumnezei, proorocul acela sa fie pedepsit cu moartea."
(Sfanta Biblie) Deuteronom 18:20

Acum intrebarea :''A fost Iisus ''pedepsit cu moartea''? L-au crucificat pe iISUS, a murit el pe cruce? Dacai spune :''Da!'' atunci le ve-ti da dreptate evreilor precum ca a fost un impostor iar ei au aplicat Legea si asta ai intareste.Dar ..este un Dar ..vine Duhul adevarului si marturiseste adevarul despre Iisus iar aceasta marturie ai baga in ''ceata ''pe evreii :''[Traducerea sensurilor, Sfantul Qur'an 4:157] "De buna seama, nu l-au omorat."


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

"Si ei au viclenit, dar Allah a facut ca planurilelor sa nu izbuteasca, fiindca Allah este cel mai bun dintre planuitori!"

[Traducerea sensurilor, Sfantul Qur’an Surah Al-'IMRAN 3:54]

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

'' De buna seama, nu l-au omarat, /Ci Allah l-a inaltat la El ''(4:157-158)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si in zilele noastre s-ar intampla acelasi lucru. Atunci, ca si acum, biserica era cea mai mare "mafie" si forma de manipulare. In momentul in care simti ca pierzi puterea iese ce e mai rau din tine. Pacat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează