| Meme10Memu a întrebat:

Exista libertate de alegere? Cu ce drept judeca omul sau Dumnezeu daca nu exista libertate de alegere?

34 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Ce, nu esti liber la ce sa faci sau gandesti? Esti, DAR platesti pentru CONSECINTELE faptelor tale. Dumnezeu te judeca cu dreptul CREATORULUI, te lasa sa-ti duci la indeplinire ALEGERILE iar daca acestea sunt gresite atunci suporti consecintele greselilor tale. Dumnezeu iti da DREPTUL sa alegi dar iti arata si cum sa faci sa NU gresesti, daca tu vrei saa N U faci cum trebuie, suporti.

| siriusblack98 a răspuns (pentru danut):

Cred ca el la liber arbitru se refera prin ''libertate de alegere'', crede ca totul este scris si ca de fapt noi nu alegem nimic, totul a fost deja gandit de o alta fiinta.

| danut a răspuns (pentru siriusblack98):

NU exista destin, daca cineva ne-ar fixa "traseul" in viata nu am fi decat niste roboti, cine se simte robot? Ori Liberul Albitru, ori destin, unora le place sa fie manipulati, dreptul lor.

| dany1988 a răspuns (pentru danut):

Danut.Sa o luam altcumva.''Eu iti dau libertate sa faci ce vrei, dar daca nu ma perii, te ard in iad ''. Unde mai e libertatea?

| danut a răspuns (pentru dany1988):

Omul vrea sa fie "periat", Dumnezeu nu are nevoie de periaje. Arderea, nu in Iad fiindca si acesta este o inventie umana (catolica in speta) nu se datoreaza "periatului" lipsa ci datorita PACATULUI care este foarte atractiv pentru firea umana, aici este problema, omul ar vrea cu dosul in Sodoma si cu sufletul in RAI, asta nu merge.

| siriusblack98 a răspuns (pentru danut):

Nu trebuie sa-mi spui mie, ti-am zis doar la ce s-a referit.Pe mine subiectul chiar nu ma pasioneaza si nu stau sa intru in polemici cu nimeni avand in vedere ca fiecare pe aici e in lumea lui si crede sau nu crede in ceva anume.

| dany1988 a răspuns (pentru danut):

Du-te pe la crestini sa vezi cum o ard cu iadul.

| danut a răspuns (pentru dany1988):

Eu sunt crestin, dar sigur nu o "ard" cu Iadul ( (si toti cei ca mine).

| doctorandus a răspuns:

În Biblie nu scrie despre liberul arbitru: nici că există, nici că nu există.

| RAY a răspuns:

Din moment ce dz din clipa creatiei lui a predestinat totul,astfel nu exista liberul arbitru nici macar el numai are cum sa ai tu creatia lui, cat ce spune danut inseamna ca dz e un tiram un fel de hitler, stalin si aia iti dateau dreptul la a vorbi apoi suporti concensintele, faza e ca creatotul de ce sa aiba judecati umane? Sau sa gandessca ca noi? De ce sa ne judece, de ce iar pasa de noi?

| dany1988 a răspuns (pentru RAY):

Man.El nu e atotputernic daca il face Satanel.Nu zice crestinul ca te arde Satanel in iad daca nu tii cu Dumnezeu? Pai cum sa te arda Satanel in iad cand tii cu el? Normal ar fi sa ii arda pe cei care tin cu Dumnezeu. Logica de copil au crestinii.

| RAY a răspuns (pentru dany1988):

In iudaism satan este un slujitor la curta lui iahve, in crestiism observam ceva totul blasfemic un slujitor cica se lupta cu iahve, ba mai mult cica lumea asta o conduce cica satan, ceea ce o porcarie pe buna dreptate, nu trebuie sa ti cu dz din moment ce el e auto puternic, nu vad rostul, toate legile, poruncile sunt doar pentru poporul evreu atat

https://www.youtube.com/watch?v=M_4Ys9juEXc

| dany1988 a răspuns (pentru RAY):

Crestinii sunt mai cu mot.

| Jassmina a răspuns:

Bineinteles ca exista libertate la alegere, depinzand de cat duce pe capul pe fiecare sa aleaga ce doreste si ce-i convine, ca nu te forteaza nimeni sa alegi ceva, ce nu-ti place.

Si nu-l mai baga pe Dumenzeu in tampeniile pe care el scrii pe aici!

Răspuns utilizator avertizat
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai esti liber sa faci ce vrei tu. Dar acum depinde ce intelegi tu prin alegere, nu e ca si cand alegi intre doua destine, pana la urma exista o singura cale pentru fiecare, dar daca vrem sa ajungem intr-un punct anume, nu conteaza ca acum alegem o maslina sau o doua masline sau alegem sa salvam o viata sau nu, vom ajunge in acel punct oricum.
Nu putem sa vorbim despre ce drept are Dumnezeu asupra ceva, pentru ca nu suntem in acea masura sa judecam noi asta.

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Bogdan dz tau nu e dz lui, dz tau e unu panteist sau deist, dz tau nu-i pasa de creatie

| dany1988 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Deci.Logica voastra. Daca nu vrei sa ajungi in iad pentru nimic, trebuie sa ma perii, chiar daca ai liber arbitru. Chiar daca faci o crima, si apoi ma perii, ajungi in rai ''.

| DoarBogdan a răspuns (pentru dany1988):

De unde expresia asta cu "ma perii"? Ce vrei sa spui cu ea? Unde a zis ca daca face cineva o crima ajunge apoi in Iad sau in Rai?


Dar daca tot ai adus vorba, sa aduci argumente valabile, poate chiar citate.

| dany1988 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Adica '' il pupi in fund''

| Donsavas a răspuns:

Oamenii judecă deoarece s au născut cu raționament si au memorie de scurta si lungă durată, nu sunt ca alte animale. Cel mai important este sa nu uitam ca avem nu doar inteligenta rațională ci si emoțională iar atunci când judecam, e bine sa si empatizam cu oamenii judecati.

| Apokales a răspuns:

Nu exista libertate de alegere. Alegerile sunt influentate de mediul in care traim, de ADN-ul nostru, etc. Deasemenea Dumnezeu este creatia imaginara a omului care s-a propagat in imaginatia colectiva si a ajutat la formarea comunitatilor si la increderea pe care un individ o acorda altora, pe baza faptului ca si el credea in valorile crestine si Dumnezeu. Deci nu exista libertate de alegere, nu exista Dumnezeu. Adevarul este ca nu exista importanta sau sens in lume, doar noi decidem care sunt acestea. Mintea umana este facuta sa caute un sens si daca nu exista, il va gasim oricum. Exista experimente care au demonstrat asta. Intr-un tabel cu cuvinte aleatorii multi participanti au gasit sens, desi nu era nici unul. Partea stanga a creierului se ocupa de gasirea sensului. Astazi cercetarea creierul ofera raspunsurile pe care le cauti cu privire la Dumnezeu si liberul-arbitru.

Răspuns utilizator avertizat
| Apokales a răspuns (pentru Meme10Memu):

Libertatea in sine nu exista, dar nici libertatea de a alege, libertatea de a alege iti este ingradita de mediul in care traiesti, de persoanele din jurul tau si multe altele. Cat despre Dumnezeu, luand ca premisa ca nu exista, demonstreaza-mi tu ca exista. Sa te vad!

Răspuns utilizator avertizat
| Apokales a răspuns (pentru Meme10Memu):

Iisus a fost un om care a promovat religia crestina, demonstreaza ca nu a fost asa. Faptele din Biblie sunt o compilatie de povesti cu mult inainte de Iisus si aparitiei idei de Dumnezeu. Imparatii Constantin si Elena au fost cei care au adus in prim-plan aceasta religie. Citeste, documenteaza-te si o zi buna.

Răspuns utilizator avertizat
| Apokales a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ai dreptate, exista D-zeu, o zi buna!

| Algo098 a răspuns:

Exista dar limitat. Nu poti alege chiar orice ca nu ai de unde happy Se poate judeca si fara drept happy

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu este Dumnezeul libertatii NEingradite. Faptul ca Adam si Eva au pacatuit, este tot o dovada a liberului arbitru, Dumnezeu le-a spus ''Va iubesc atat de mult incat va dau posibilitatea de a Ma iubi si a Ma asculta, sau de a Ma ura si a nu Ma asculta, pentru ca in dragoste este libertate''

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Dar dz a stiut ca vor pacatui, el a predestinat asta

Răspuns utilizator avertizat
| oz_1736 a răspuns:

Nu cred in soarta sau destin. Tot ce ti se intampla este consecinta alegerilor constiente (sau inconstiente), dar in acelasi timp exista premonitii, deja-vu care ar da de inteles ca suntem, ca in filme, la a-II-a filmare. Omul sau Dumnezeu judeca consecinta alegerilor tale. Furtul este o urmare a alegerii facute inainte de fapta

| TheGentleman a răspuns:

Cu același drept cu care judecă un Judecător în instanță. Dacă există Poliție, Procuratură sau Judecătorie nu mai există libertate de alegere?