|

Exista vreo diferenta intre crestin si crestin-ortodox? De exemplu,cand te intreaba cineva ce religie esti, spui ca esti crestin sau crestin-ortodox?

21 Raportează Evaluează
21 răspunsuri:
| a răspuns:

Toti spun ca sunt crestini, dar daca spui ce religie esti atunci spui de fapt in ce crezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din crestinism fac parte toti cei care cred in Dumnezeu, ortodoxismul este doar o ramura

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Gresit.
Crestinismul autentic este cel ortodox.

Crestini sunt doar cei care Il marturisesc pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, si ii urmeaza invataturile, de altfel nu poti numi pe cei de religie iudaica, sau alta crestini, deoarece ei nu i-au urmat invataturile lui Hristos Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crestini sunt cei care cred in invierea lui Cristi (Hristos), aici pune toate soiurile de pocaiti (secte), catolicii si ortodocsii.
Diferente: http://www.credo.ro/catolicism.php

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crestin =inseamna a il urma pe mesia=cel uns,de aia primi crestini se numeau crestini dupa cristos

daca te numesti crestin inseamna a urma pe cristos atat,dar daca esti de religie atunci spui direct religia care apartine cretinismului

Exista vreo diferenta intre crestin si crestin-ortodox?

da,pentru ca poti fi crestin -catolic,ortodcs, penticostal etc, sau doar crestin fara religie
desi astia sunt rar se mai numesc non-religiosi
De exemplu, cand te intreaba cineva ce religie esti, spui ca esti crestin sau crestin-ortodox?
spui ce religie ai, asta daca ai vreuna, exemplu catolic oricine stie ca catolicismul =crestinism
sau ortodocs sau penticostal etc

in princpiu sunt diferente intre secte si religi mari

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gnosticii reprezentau o sectă de la începutul creştinismului, ale cărei învăţături contrastau puternic cu Evangheliile spre exemplu şi cu întreaga Scriptură de astăzi!

Gnosticii nu aveau cum să fie nici "primii crestini" şi nici continuatorii apostolilor! Teoria respectivă nu este decât o mare inepţie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orice sectant zice eu sunt crestin dar are un dumnezeu numai al lui care il iarta si daca ar face orice pacat ca el crede

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca il urmam pe Hristos ne numim Crestini.
Insa in ziua de astazi, cand sutele de secte si alte grupari eretice au invadat lumea, ei au inceput sa se numeasca Crestini.
Insa adevaratul crestin este acel crestin-ortodox sau catolic, ce candva (pana in 1054) au fost o singura Biserica, Biserica Crestina.
Neo-protestantii sau sectantii nu au ce cauta in calcul pana in anul 1900.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Primi crestini erau gnostici

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sigur ca este diferenta. Ca sa nu mai lungim dilema, spunem ca suntem ortodoxi (sau ortodocsi, daca ne-am mai dus si pe la orele de Gramatica in timpul studiilor primare).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu prea intelegi termenul de crestin.Crestin inseamna daca esti pendicostal, ortodox, sau baptist.Ideea e ca se refera la o religie la care sa te increezi in Dumenezeu nu conteaza care din astea esti.Si acum legat la intrebarea ta spui ca esti ortodox sau cretin-ortodox, cum vrei tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IAliveInHell):

Ba da conteaza.
Biserica Cresin-Ortodoxa a fost fondata de catre Hristos acum 2.000 de ani, pe cand sectele mai sus mentionate au fost facute de om acum 100 de ani, de cei care s-au separat de Biserica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

"Biserica Cresin-Ortodoxa a fost fondata de catre Hristos acum 2.000 de ani" Serios? scrie undeva in Biblie ca Domnul Isus Cristos a fondat o religie, sau ca a spus ceva legat de ortodoxism? El nu a venit pe pamant pentru a funda religii ci pentru a ne arata noua cum sa traim si sa plateasca pretul pe care noi nu il puteam plati fiind prea mare. Din partea lui Dumnezeu te poti numi oricum, poti face parte dintr-o religie sau nu, atata timp cat indeplinesti ceea ce ti- a spus El si Il iubesti si faci ce este bine nu are ce sa-ti reproseze. Religie nu te poate duce in Rai si nici in Iad, religia nu conteaza pentru Dumnezeu daca crezi in El si faci ceea ce scrie in Biblie, ramurile religiei crestine s-au fondat pentru ca oamenii au un mod de inchinare diferit, ei gandesc si interpreteaza Biblia diferit de aceea s-au despartit crestinii pentru ca felul lor de inchinare era diferit. Desi in Biblie scrie clar cum trebuie sa ne inchinam lui Dumnezeu totusi oamenii au interpretat cum au vrut si cum au crezut ei ca este mai bine Biblia si de aici crestinismul s-a ramificat. Cel mai important este sa faci exact ce vrea Dumnezeu, ce scrie in Biblie si sa-I urmezi exemplul.Religia nu te mantuieste! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Papillon09):

Nu este adevarat.
Religia te poate trage in iad. Un exemplu sunt sectele, care au schimbat dogmele. Cine va da explicatie lui Dumnezeu ca a schimbat niste adevararui revelate, si cine va fi devina pentru cei ce i-au urmat.
Contraargument.

Iudaismul in sine este incomplet. El il asteapta pe Mesia ce cred ei ca va veni.
Noi, insa L-am vazut i L-am si primit. Hristos cand si-a fondat Biserica in mod nevazut si vazut "Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui" (Matei 16, 18).

Mantuitorul a venit sa adevereasca profetiile Mesianice, si sa se Jertfeasca pentru noi, Implinind Legea "Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Matei 5, 17)
Ei bine, noi Crestinii (ortodocsi) suntem cei cu religia fondata de Mantuitorul.
Pana in anul 1054 exista Biserica crestina, apoi fiind cea Catolica si cea Ortodoxa (insa tot Biserica lui Hristos).
Pe secte nu poti sa le adaugi in calcul pentru ca s-au desprins din Biserica Mama.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Ai inteles gresit, eu nu am spus ca este buna orice religie, am spus doar ca nu conteaza din ce ramura a crestinismului faci parte atat timp cat urmezi poruncile Domnului si faci exact ce ti-a spus El. Doar crestinismul este religia adevarata si buna, pentru ca se bazeaza pe invataturile date de Cristos, de aceea ne si numim crestini de la Cristos, insa exista mai multe moduri de inchinare. Trebuie sa ne bazam pe ceea ce scrie in Biblie, nu pe ceea ce spun oamenii. Nu trebuie sa apartii de o ramura a crestinismului ca sa faci ce scrie in Biblie, Dumnezeu nu tine cont la judecata daca ai fost ortodox, catolic sau neoprotestant, El tine cont de viata pe care ai trait-o pe acest pamant, de faptele tale, de comportamentul tau. Asta este criteriul nu numele religiei, ce crezi ca acolo te intreaba ce religie ai avut aici pe pamant, nicidecum acolo vor conta doar faptele si viata ta, religia a aparut doar pentru a putea oamenii diferentia modurile de inchinare si zeii. Trebuie sa fim credinciosi nu religiosi, degeaba esti tu ortodox, daca viata ta nu este traita in conformitate cu Biblia. Intr-adevar conteaza ce religie urmezi, dar doar pentru oameni pentru a-si face o parere unii despre altii, pentru a sti pe ce principii se bazeaza omul repectiv, dar pentru oameni conteaza, pentru Dumnezeu nu.Religia nu iti da un drept de a intra in cer.Am sa caut totusi in Biblie sa vad daca gasesc vreun verset in care Domnul Isus sa fi spus despre acest criteriu-din ce religie faci parte, poate am omis eu ceva citind Biblia, sau ca trebuie sa fim ortodocsi pentru a intra in Cer. laughing Multi se poticnesc in lucruri marunte ca acestea si nu vad cu adevarat scopul venirii Domnului Isus Cristos pe pamant si pretuiesc mai mult traditiile si obiceiurile, despre care El nu ne spune nimic in Biblie in loc sa traiasca o viata desavarsita si sa vada dragostea Lui fata de noi, sa se comporte frumos cu altii sa fie plini de bunatate...etc. Domnul Isus vrea sa-I urmam exemplul tocmai de aceea ni l-a ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Papillon09):

Asta e abureala.

Sa iti dau un exemplu logic; intr-o clasa sunt elevi premianti si elevi prosti, insa si elevii prosti se considera premianti, dupa spusele tale, deoarece si ei au ochi, nas, urechi, asemeni premiantilor.

Daca raspunzi si la acest mesaj, lasa la o parte vorbele pe care le auzi in secta ta, si gandeste si logic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Nu stiu cine nu are logica aici.Tu chiar nu intelegi ce vreau sa iti spun. NU AM SPUS CA POATE MERGE ORICINE IN RAI.Bineinteles ca vor merge in Rai doar cei ce implinesc cuvantul lui Dumnezeu! Am spus doar ca in fata lui Dumnezeu nu conteaza numele religiei tale.Conteaza gandirea ta, comportamentul tau, iubirea, respectul si ascultarea ta fata de El. Un om apartine unei religii pentru ca este de acord cu practicile ei, dar asta nu il mantuieste.
Daca tot vrei gandire logica, judeca si tu: va merge in Rai un om care face parte din biserica ortodoxa dar nu Il iubeste pe Dumnezeu si nu asculta de El, iar un om care face parte dintr-o alta ramura a crestinismului, care ii este credincios lui Dumnezeu, Il asculta si isi traieste viata dupa cum vrea El, nu va merge in Rai pentru ca nu este ortodox? Logic, cine va merge in Rai dintre cei doi? Exemplul tau nu are nici o relevanta. Daca vrei un exemplu despre ceea ce am incercat eu sa iti spun uite: Sunt doi elevi, numele unuia este X iar numele celuilalt este Y. Elevul cu numele X nu invata bine pe cand elevul Y invata bine. La festivitatea de premiere nu este premiat elevul cu numele Y desi merita, ci este premiat elevul cu numele X pentru ca premiu primesc numai cei care au numele X. Cam asta vrei tu sa spui. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crestini sunt toti care cred in Sf.Traime (parerea mea) crestinismul sa divizat si astfel sau format mai multe religii...cand te intreaba cineva ar trebui sa zici ca esti crestin-ortodox ca sa explici ce fel de crestin esti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Grea e religiasad crestin e catolic, ortodox(care cred in Dumnezeu) nu altceva.trebuie sa zici CRESTIN-ORTODOX sad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Olivia_Oly_1991):

Gresit.

Crestin vine de la latinescu Christos care inseamna Hristos, urmasi si adepti ai lui.
Nu poti numi crestini pe musulmani, pentru ca ei nu L-au urmat pe Hristos ca Dumnezeu, nici pe hindusi crestini, pentru ca ei cred in mai multe divinitati pagane, insa nu in Hristos, deci nu ii poti numi Crestini.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Asa ceva vroiam sa zic eu dar nu prea la fel big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează