| Aurel100009 a întrebat:

Exista vreo explicatie pentru asa ceva? De ce unii oameni mor tineri la 30, 40, 50 de ani etc. si unii oameni traiesc 99 de ani altii au trait si 108 ani, nu inteleg cum unora li se intampla astfel de ghinioane? Au iesit pe strada si a dat peste ei o masina sau ii omoara cineva, au fost cazuri cu oameni care au fost omorati pe strada fara niciun motiv s-au intalnit cu vreun betiv care pur si simplu a scos cutitul si au fost injunghiati, uneori erau mai multi betivi care erau uniti unul cu altul si au sarit la bataie la primul om care l-au vazut pe strada, cum unii oameni au astfel de ghinioane? Nu inteleg, ori ii omoara un caine, ori un urs, ori conduc masini fac accidente rutiere si de acolo ajung acasa in 4 scanduri, ori se imbolnavesc si mor? Este vorba de vreo karma? Ori ii omoara vecinul, ori le cade ceva in cap si mor, de multe ori am auzit ca toate astea sunt din cauza pacatelor facute, am mai auzit ca daca parintii erau rai, peste multi ani li se intampla ceva rau copiilor ori mor ori se imbolnavesc, ori unul dintre parinti moare, sau le moare vreo ruda, cica roata se intoarce, daca faci pacate, peste foarte multi ani o sa ti se intample ceva rau, daca ai facut ceva foarte rau cand aveai 18 ani sau daca in general ai fost rau si ai facut rau, peste vreo 10, 20 de ani ti se intampla ceva rau, ori pica pe copii, ori pe nevasta, exista vreo explicatie pentru asa ceva? Cum unii au ghinionul sa se imbolnaveasca de boli grave cand sunt tineri? Si mor de aceste boli si unii traiesc 100 de ani si nu ii doare nimic

23 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Astea sunt intrebari la care nu stie sa iti raspunda nimeni.
iar aia cu pacatele... bazaconii

| sierra1 a răspuns:

"De ce unii oameni mor tineri la 30, 40, 50 de ani... unora li se intampla astfel de ghinioane?"

de fapt, ai cam dat tu singur, cam trei sferturi din răspuns

| Aurel100009 explică (pentru sierra1):

Dar au mai fost unii care nu au facut nimic rau, niciun pacat si tot li s-a intamplat ceva rau, cum vine asta?

| EestiSodalane a răspuns (pentru Aurel100009):

"Cum vine asta?"

Vezi răspunsul meu

| anonimg a răspuns:

Cuțitul este o armă albă dacă îl scoți din casă și te plimbi cu el pe stradă.
Mașina este și ea o armă albă dacă o scoți din parcare și mergi cu ea pe stradă. Mașinile au omorât mult mai mulți oameni decât bețivii sau drogații cu cuțitele sau cu alte lovituri cauzatoare de moarte.
Ce vreau să spun este că oamenii fără Dumnezeu își fac moralitatea lor proprie după cum le place, după cum le este în avantaj sau dezavantaj material/financiar. Ei își legalizează moralitatea lor și cred că este bine ceea ce fac ei; dar la fel crede și cel ce omoară pe altul că face bine ceea ce face. Și acesta de pe urmă are și el moralitatea lui proprie, și tot la fel făcută fără niciun dumnezeu, adică fără Dumnezeu.

Și tot acei oameni care își fac moralitatea lor proprie, tot ei sunt aceia care îngăduie și existența alcoolului. Acesta este baza multor crime atât acelora care folosesc cuțitul cât și a celor care folosesc mașina. Alcoolul a distrus milioane și milioane de familii. Scandaluri, certuri, neînțelegeri, și multe crime: acesta este rezultatul acelora care și-au făcut o moralitate a lor proprie, și nu după moralitatea Legii lui Dumnezeu. Aceștia care se mai numesc și creștini, au interpretat Scripturile după moralitatea lor pentru ca să-și satisfacă plăcerile inimii lor păcătoase.
Și nu contează numărul de ani, ci de relația cu Dumnezeu pe care a avut-o fiecare om. Dumnezeu dă viața, tot El o susține, și tot El hotărăște timpul când să o retragă de la om. Și Dumnezeu o retrage atunci când omul prin alegeri proprii și-a hotărât destinul: moarte veșnică sau viață veșnică. Va exista o judecată a fiecărui om în parte pentru ca Dumnezeu să arate întregii lumi și întregului univers de ce un om nu a fost mântuit.
Cei mântuiți vor judeca pe cei dragi ai lor care nu vor fi mântuiți. Și atunci nu vor mai exista lacrimi; ci toți mântuiții și nemântuiții vor da slavă lui Dumnezeu pentru că El a lucrat cu milă dar și cu dreptate. Păcatul și păcătoșii care nu s-au pocăit în timpul vieții lor, vor dispărea din univers într-o moarte veșnică, ca și sentință a judecății lor, într-o trecere în neființă irevocabilă.

| gabicoo a răspuns:

Destinul!

| johnnny123 a răspuns:

Deci practic tu întrebi "De ce oamenii pot muri la diferite vârste din diferite motive?"

Eu te întreb: Nu ar fi mult mai bizar și inexplicabil dacă toți oamenii ar muri la exact aceeași vârstă din exact același motiv?

| EestiSodalane a răspuns:

Nu are nicio legatura cu nimic din ce ai zis. Nu e nici vorba de ghinion. Trebuie să înțelegi că nimeni nu îți datorează ție o viață lungă ca și cum ai căștigat-o pe merit. Nimeni nu merită o viață lungă. Trăim cât trăim și nu e vorba de păcate. Atât sfinți cât și oameni extrem de răi au trăit până la 99 de ani. Viața noastră e atât cât e și oricât ar fi trebuie să ne facem datoria. Nu e din cauza karmei, nu e din cauza păcatelor și în niciun caz nu e din cauza ghinionului.

| Aurel100009 explică (pentru EestiSodalane):

Si atunci cum unii oameni au ghinionul sa fie omorati pe strada? Gen daca ai iesit pe strada a dat o masina peste tine

Si in satul unde locuiesc eu am avut o gramada de oameni rai, care faceau probleme si cu timpul toti au murit repede de cate ori ies undeva pe drum este pustiu nici nu prea mai sunt oameni, multe case pustii, un sfert din sat au murit cu timpul

| siriusblack98 a răspuns (pentru Aurel100009):

Dar unde locuiesti? La capatul pamantului? Vino in Bucuresti daca vrei sa vezi aglomeratie de oameni. Suntem in jur de 8 miliarde de oameni pe planeta +/- deci stai linistit ca nu duce planeta lipsa. Iar legat de afirmatiile tale, si eu sunt de acord cu sodalane, asa s-a intamplat plain and simple, nu e vorba de pacate si de karma. Ca nu poti tu sa-mi spui mie ca unul care a trait 100 de ani, nu a facut pacate. Si pe de alta parte, la cum e viata asta, ma bucur ca nu e lunga. Atunci ar fi fost cu adevarat un blestem de nesuportat. Eu spre exemplu daca maine mor in accident de masina sau din alt motiv la 27 de ani, scap doar de probleme, datorii, drame, cheltuieli si chinuri laughing Nici un regret.

| Aurel100009 explică (pentru siriusblack98):

Cand esti mort nu stii nimic, e la fel ca inainte sa te nasti

Exista si oameni rai care au trait mult. Uită-te la Henry Kissinger de exemplu. Și mulți alți criminali în serie care au trăit până la adânci batraneti. Ti-am zis ca nu e vorba de ghinion. Traiesti cat traiesti si gata. Felul in care mori nu e foarte important

Dar tu nu ai fost in stare sa explici ce am intrebat mai sus

Ai intrebat daca e vorba de ghinion sau karma sau pacate. Ti-am explicat ca nu e vorba de niciuna și că nimeni nu iti datorează o viață lungă.

Nu asta ma, daca iesi pe drum si da o masina peste tine sau te omoara unu pe strada, asta cum explici?

| siriusblack98 a răspuns (pentru Aurel100009):

Asta nu ai nici tu de unde sa stii si nici altcineva. Putem doar sa ne dam cu presupusul.

De ce trebuie explicat? Pur și simplu așa se intampla sa mori. De ce totul în viața asta trebuie să aibă o semnificatie absolută? Te-ai întrebat vreodată asta? Ieși afară și în fața ta vezi o furnică. De ce? Cum iti explici asta? Pai furnica s-a intamplat sa fie acolo. Atât. De ce e necesară o explicatie mai complicata de atat?

Nu e vorba de niciun ghinion, niciun pacat, nicio karma, nici credinta, nimic? Doar asa s-a intamplat? Cunosc un caz in care un preot tot cerea bani de la oameni, pe slujbe, pe pomelnice etc si intr-o zi a plecat cu masina de acasa trebuia sa mearga cu masina 20 de kilometri sa scoata niste bani de pe card si a mers cu masina 3 km si sa izbit intr-un copac sa ranit grav a stat in spital si a mai trait 2 saptamani, a ajuns in mormant din cauza banilor, asta cum explici?

Si tot asa unu odata fura lemne dintr-o padure cu o caruta si sa izbit o masina in caruta si ala a zburat cu totul din caruta s-a lovit la grav la cap si a mai trait foarte putin

Nu din cauza banilor a facut accident. Pur si simplu atat avea de trait

| ValentinMihai78 a răspuns:

Pentru că acum 80-100 de ani în urmă, funcționa selecția naturală, trăiau cei mai sănătoși. Pe atunci, medicina era empirică, doar la oraș, doar pentru cei cu bani. Nu existau campanii de vaccinare pentru diverse boli.
Atunci familiile aveau mulți copii, dar mulți mureau la scurt timp. Iar, cei care supraviețuiau, au acum 80+.
Iar, acum se moare la vârste fragede pentru că însăși startul în viață a fost unul greșit pentru mulți!

| anaad2011 a răspuns:

Ai dat jumătate din raspuns!