|

Exista vreo legatura intre boserica ortodoxa si miscarea legionara de tip nazist?

http://www.220.ro/......Vhzz5UPMb/

23 răspunsuri:
| a răspuns:

Asa cum citesti un articol pe internet, tot asa poti lua o carte despre cei ce au fost legionari si au populat inchisorile comuniste. Citeste despre comportamnetul acestor oameni care au fost legionari si mai apoi iti vei forma si o imagine despre legionarism. Ca sa intelegi o miscare trebuie sa vezi ce oameni au trecut pe acolo: "Inatorcerea la Hristos" de Ioan Ianolide este o asemenea carte. Lectura placuta.

| explică (pentru AliGab):

Asta sa le-o,, spui'' celor ucisi de miscarea legionara, printre care si marele patriot si savant roman Nicolae Iorga.

| a răspuns (pentru beligan):

Mai intai citeste aceasta carte si mai apoi vom comenta continutul ei de vei dori. Nu am spus nimic contradictoriu cu parerea ta. nu am spus cum au fost, ce au facut legionarii si nici despre miscarea lor. Dar daca tu chiar cauti un raspuns incearca sa cercetezi viziuni si de o parte si de alta. Si din randul istoricilor si din randul legionarilor pentru a-ti forma o parere obiectiva. Asa se procedeaza cand cauti sincer... sau poate tu nici nu cauti sincer ci doar incerci sa atati "apele" pe aici. Spor in cele bune

| explică (pentru AliGab):

Nationalismul si doctrina totalitara a legionarilor, imbracata in cuvinte frumoase, nu este altceva decat un lup in blana de oaie.
Este usor sa mestesugesti vorbe, persuasiunea a dat intotdeauna roade in randul multimii! De ce? Din cauza lipsei informatiei si a indobitocirii sistematice cu tot felul de utopii si concepte.
http://www.trilulilu.ro/video-cultura/din-pestera-catre-lumina

| a răspuns (pentru beligan):

Dumnezeu sa ma ierte dar nu am inteles nimic din raspunsul tau happy

| explică (pentru AliGab):

Nu ma mira!

| a răspuns (pentru beligan):

Mda... atotstiutorul

| explică (pentru AliGab):

Nici pe departe.omul traieste o viata si nu poate spune cu adevarat ca stie totul!
Dar este in puterea lui sa cerceteze,sa caute, sa afle, si asta schimba,, datele''problemei, si acel om nu mai poate fi manevrat si manipulat de altii dupa placul lor!

| a răspuns (pentru beligan):

Ok... atunci ce te-a suparat cand ti-am spus sa cercetezi si de o parte si de alta? Si eu am avut intrebari cu privire la miscarea legionara, am cautat varianta istoricilor dar unii dintre fostii legionari inca sunt contemporani noua asa ca am vrut sa aflu si varianta lor. Si am aflat-o. Am crezut-o pe cea care mi s-a parut cea mai apropiata de realitate. Daca vrei sa cercetezi apoi asa sa faci, sa cercetezi nu sa-mi vii cu argumente cum ca legionarii sunt niste "nazisti"

| explică (pentru AliGab):

Ai inteles gresit.Nu m-am suparat.
Si,,cercetarea''de care spui eu mi-o indrept spre adevarata valoare umana.
Ce trebuie sa cercetez ceva din care a rezultat uciderea unor personalitati?
Este ca si cum cineva ar trebui sa-i cerceteze pe cei care l-au ucis pe Iisus!
Ce poti afla dintr-o doctrina,daca din,,invataturile''ei s-au nascut criminali?
Gandeste-te cate rauri de sange s-au scurs in numele lui Iisus,crezi ca el ar fi fost multumit de aceasta? Tot ce duce catre crima si separare,nationalism extrem,nu merita sa fie studiat! Precum am spus, este foarte usor sa manipulezi pe cineva imbracand o blana de oaie cand de fapt tu esti lup!
Dupa cum am observat, cei ca tine care nu sunt deschisi la minte spun ca argumentele ca legionarii sunt pro nazism, nu sunt valabile!
OK. Atunci ce vrei? sa le facem ode si sa ne inchinam lor? Esti lliber sa faci ce vrei, poti sa le pupi si mainile cu care au ucis (poate si cu vorba). Nimeni nu te opreste.Asta este diferenta intre conceptul nationalist-legionar si conceptul meu : LIBERTATEA!

| a răspuns (pentru beligan):

Asta viziune o ai pentru ca nu cercetezi. Ce ai spune daca unele crime le-au fost puse in spate de catre cei ce conduceau din spate tara? Ce ai spune daca eticheta de antisemiti li s-a pus doar pentru ca propovaduiau credinta crestin-ortodoxa si in spatele conducerii tarii era o evreica, amanta regelui carol, Elena lupescu? Cu ai spune daca ai afla ca evreii si-au ucis proprii concetateni doar pentru a denigra miscarea legionara? Sau daca printre devaratii legionari s-au strecurat unele sechele care, intr-adevart, au facut unele crime si nelegiuiri, doar ca sa denigreze miscarea legionara si pe cei ce voiau intr-adevar sa faca ceva bun in tara asta? Ce ai spune daca unii fosti legionari au putut iesi cu mintea sanatoasa in inchisorile comuniste unde au stat peste 20-25 de ani, in conditiile in care erau infometati, torturati, schingiuiti, doar pentru ca au crezut in Hristos? Toate astea nu conteaza presupun pentru cei ce nu vor sa cerceteze ambele puncte de vedere. Si inchis la minte este unul care nu vrea sa cerceteze nu cel care cerceteaza si are propria parere despre cele intamplate. Toate bune

| explică (pentru AliGab):

Toate astea cu,,ce ai spune dacă'' sunt valabile pentru cei care se lasa manipulati!
Tot ce ai insiruit tu acolo sunt numai presupuneri ai celor care i-au,,iubit''pe legionari. Este si normal sa-i vorbeasca de bine si nu de rau atata timp cat au interesul acesta.
Totusi crimele raman si nu pot fi sterse cu buretele,oricat ar incerca altii,stii tu!
Toti cei care au avut alte conceptii decat comunismul au fost inchisi,NU NUMAI LEGIONARII! Daca printre ei au fost si legionari, aceasta nu le da dreptul sa instige la crima contra comunistilor sau altora care au alte puncte de vedere.
Nicolae Iorga nu a fost comunist, dar tot a fost ucis de legionari că de', l-a deranjat pe,, sfantul mucenic''Corneliu Zelea Codreanu, si ce si-au spus : hai sa-i inchidem gura! si l-au ucis miseleste impuscandu-l de 9 ori!
Asta da, credinta in Dumnezeu NU?

| a răspuns (pentru beligan):

Si daca ai parerea ta care este intransigenta la ce mai vii cu o asemenea intrebare fara rost?

| a răspuns (pentru beligan):

Si cum iti mai explici ca asasinul lui Nicolae Iorga a fost lasat liber sa umble prin Germania? Mai apoi familia sa din Constanta nu a fost deranjata in niciun fel de comunisti (care taiau in carne vie, mai ales familia cuiva care fugea din tara), ba mai mult li s-a dat permisiunea sa plece fara nicio restrictie peste hotare? Asa de mult le-a pasat comunistilor si lui Carol al II-lea de moartea demnitarului Nicolae Iorga pe care l-au folosit fara scrupule pentru condamnarea si uciderea lui Codreanu. Halal informat mai esti

| a răspuns:

Un lco demn de informare laughing. Sigur ca ma "asteptam" sa-l vad pe Zelea Codreanu cu simbolul nazist pe cap.Clar:fake.

| a răspuns:

Tot spre cunostintele tale istorice,cand oasele legionarilor putrezeu prin inchisorile Aiud, Jilava, Gherla, aruncati de catre regimul lui Carol al doilea si apoi de catre simpaticii comunisti. Cand ei suferea in inchisoare datorita idealurilor lor marete, tu nici macar nu erai procreat

| a răspuns:

Daca vrei sa aflii informatii de calitate despre Nazisti, NU CAUTA PE INTERNET! 1. Germania era catolica, insa Nazismul a reusit sa mai stearga din bisericile fara rost si a invatat lumea ca omul este mai presus decat orice!; 2. Nazistii nu aveau aproape nici o legatura cu ortodoxia (Ma refer la legaturi directe)... Sper ca te-am ajutat. :3

| explică (pentru BlackSulphur):

Nu m-ar referit niciodata ca nazistii ar fi avut legatura directa cu ortodoxia.
M-am referit la faptul ca ortodoxia a avut legaturi stranse cu miscarea legionara de tip nazist! ceea ce schimba datele,, problemei''. http://www.zelea-codreanu.com/......ionara.htm
Intelesum-ai?

| a răspuns (pentru beligan):

Ai dat singur raspunsul atunci cand ai prezentand cele doua exemple de libertati umane. Asta e, oamenii sunt liberi. O fi vina lui Dumnezeu? Sau poate a crestinismului...
. Ortodoxia nu consta in doua puncte de vedere, si cu atat mai mult in libertatea personala a cuiva...
. Dumnezeu nu s/a asociat nici cu sarpele si nici cu gestul Evei de a manca din fructul interzis, desi El a fost Cel care a creat/o pe Eva, intelegi colegu'?

. Cum poti sa asociezi parintilor boacanele copiilor atunci cand acestea vin dintr/o libertate pe cont propriu, neascultatoare? Omul acela, calugarul, are si el o libertate personala distincta ce se poate disocia partial de misiunea sa ca prelat. Poate fi privit si ca simplu om sau civil, care are anumite preferinte alimentare, care citeste un ziar sau altul, care are anumite gusturi artistice care nu se discuta, care poarta o afinitate speciala vreunui domnitor sau altul din istoria Ţărilor Române, şi putem continua cu sute de exemple, colegu'...
. Ideea e ca rafinamentul sau lipsa de inspiraţie a acestor gusturi nu se asociaza nici cu profesia (misiunea sa distincta), nici cu armata a carei uniforma o poarta, nici cu "impăratul" în numele caruia a depus juramatul...

| explică (pentru sunrises):

Ok,colegu '.Dar nu trebuie sa omitem,ca in Romania majoritari sunt ortodocsi!
asa e sau nu,colegu'?
Si din pacate imaginea Divinului este stirbita si manjita de acesti popi,calugari sau cum vrei tu sa le spui,care propaga turmei ca aceasta este,,calea'',adica care o indica ei! Si turma ce face!? se conformeaza ca niste oițe,si pasc in continuare la cladirile in care isi fac,,meseria''acesti ipocriti. Si crede-ma ca nu sunt putini! Deci oricat s-ar drege busuiocu', asta e realitatea, si din pacate cei indoctrinati si manipulati religios, nu o vad!
Cam asa stau lucrurile cu,, profesia'' si,, misiunea'' acestor ipocriti!
Ciao! colegu '

| a răspuns:

M-a amuzat foarte tare videoclipul postat de tine. Să-mi spui unde mai pot găsi asemenea cretinisme ca atunci când sunt mai " deprimat " că pierde Steaua să le vizionez pentru a îmi " însenina " ziua.

| a răspuns:

Fapte istorice care nu se incadreaza doar intr-un singur context. La inceput miscarea legionara nu a fost legata de nici o fapta de violenta, fiind asociata doar cu idealuri patriotice de eliberare nationala. Acela a fost momentul in care si/a atras simpatia nevinovata a tuturor.
Cei care au vazut initial in ea implinirea unor idealuri patriotice nu pot fi acuzati pentru faptele ulterioare, ale liderilor, persoane ce au actionat pe cont propriu miscarea legionara in directii total gresite, iresponsabile (ca fapt divers, exista marturii potrivit carora la baza asasinarii lui Iorga nu ar fi stat legionarii ci doar ar fi fost atribuit acestora. Se stie ca Iorga a fost un sustinator al lor).
. Daca bunicii nostri au fidelizat la inceput cu aceasta initiativa legionara, au facut/o doar pentru idealuri patriotice, si pentru nimic altceva.
. In afara opiniilor personale, a unor libertati individuale, Biserica nu si/a asociat niciodata nici numele, nici invatatura morala crestina, nici idealurile, etc… cu legionarii.
Legionarii au fost cei care s/au folosit de simboluri crestine (crucea, numele "arh. Mihail", etc.) pentru a obtine credibilitate in ochii poporului. Faptul ca ei au urmat alte cai, ne-crestine, ne-ortodoxe, asta este altceva… Aceasta miscare a actionat doar pe cont propriu (prin liderii ei fondatori), nefiind asociata cu nimic altceva.

| explică (pentru sunrises):

Este incredibil cu poate cineva sa conteste chiar si faptele istorice!
Cum poti afirma ca biserica nu si-a asociat numele cu miscarea legionara? ai citit cat de cat ceva din istoria Romaniei? Mari nume a bisericii romanesti au fost nu numai simpatizanti,ci chiar membrii ai miscarii legionare!
Un popă ortodox chiar foarte stimat si apreciat in acele timpuri,Ilie Imbrescu,a scris chiar si o carte,, Biserica si miscarea legionara'', in zilele noastre chiar preotului Arsenie Papacioc i se fac cantari de catre grupuri de maici, din,, repertoriul''legionar .etc.etc.
Urmareste,, relatia'' intre ortodoxosm si ideologia legionara :
http://www.zelea-codreanu.com/......ionara.htm
http://www.fgmanu.ro/Doctrina/articol49