|

Faptul ca omul si animalele salbatice au perioada de odihna zilnica este o dovada ca Dumnezeu nu a creat pe om si animale salbatice ca sa lupte ca sa ucida ca sa vaneze. Altfel omul si animalele salbatice ar fi fost in stare de veghe si pandire permanenta. Daca omul si animalele ar fi evoluat nu ar mai fi ajuns sa aiba nevoie de perioada zilnica de odihna. Ce parere sau credinta aveti?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce ai fumat, ca vreau si eu!?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Banuiesc ca te referi la randuiala din Vecernie:

"Pus-ai întuneric și s-a făcut noapte, când vor ieși toate fiarele pădurii; puii leilor mugesc ca să apuce și să ceară de la Dumnezeu mâncarea lor.
Răsărit-a soarele și s-au adunat și în culcușurile lor se vor culca. Ieși-va omul la lucrul său și la lucrarea sa până seara."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BogdantheDreamer):

Noaptea mirosul de la flori se reduce pentru ca ele isi inchid petalele si animalele salbatice simt mai usor mirosul de cadavre. Probabil asa se intampla pana sa pacatuiasca omul. Ziua sunt detectate mai greu cadavrele pentru ca mirosurile lor se pierd printre mirosurile de la flori. In plus inainte de potop nu era iarna cu ger si temperaturile nu scadeau iarna sub 10 grade Celsius si nu erau precipitatii ci doar un abur se ridica deasupra intregului pamant. Facerea capitolul 2. Probabil animalele salbatice nu se mai odihnesc noaptea ci ziua dupa pacatul lui Adam si Eva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bă,tu ai vise si le scrii aici.
Dumnezeu la lăsat pe om stăpân peste animale.
Eu nu înțeleg nimic din ce spui tu.
Dar totuși tu crezi în ce spui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaulAlmășan):

Ai probleme de logica. Nu înțelegi pentru ca nu vrei sa înțelegi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Eu cred ca Dumnezeu ne-a lăsat în pace pe toți pe pământ toți fiind la egalitate, dar mulți oameni și multe animale, din orgoliu, au dorința de teritoriu și de stăpânire a multor locuri.De aceea s-au creat războaie intre tari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da Dumnezeu a creat animalele și oamenii pentru pace nu pentru lupta și în principal pentru supraviețuire dar ăsta mai implica și razboiul (leul omoară și mănâncă zebra).De aceea postul elimina carnea animala pentru ca animalul a fost omorât a fost sacrificat și omorul e încălcarea legii lui Dumnezeu. El ne-a lăsat sa de descurcam cu ce ne-a dat el dar na...așa cred eu. Dacă am fi evoluat probabil nu am mai fi avut nevoie de odihna dar Dumnezeu tocmai de aceea nu ne lasă să evoluam, vrea sa respectam anumite legi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Henrypericolpublic):

Dupa pacatul adamic si evaic vegetalele nu au mai asigurat tot necesarul de vitamine si minerale pentru om si de aceea Dumnezeu a permis omului sa manance si carne. Inainte de pacatul omului vegetalele asigurau hrana si pentru animale si leul si ursul si lupul nu aveau canini asa de mari si stomacul lor a fost modificat de Dumnezeu pentru a consuma carne. Altfel este posibil ca inainte de pacatul omului carnivorele mancau cadavre proaspat moarte. Dinozaurul T-Rex se hranea cu cadavre de dinozaur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Steregoi):

Înțeleg dar mă intreb:dacă păcatul anemic și email nu se petrecea cum ar mai fi fost viața în zilele noastre? Mai exista și botezul? Definiția botezului e ca se face și prin aceasta taina scapi de păcatul strămoșesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Henrypericolpublic):

Nu mai exista botezul. Botezul nu e pentru spalarea pacatului stramosesc. Daca ar fi fost pentru spalarea pacatului stramosesc Hristos pentru ce s-a botezat fiind fara de pacat de la nastere? Evreii din vechiul testament nu se botezau. Treaba cu botezul e dinaintea lui Hristos cand Ioan isi boteza ucenicii lui. Deci care sunt originile botezului? Botezul e o reconfirmare ca pamantul si omul care e din pamant a iesit din apa. In Facerea 1:2 se spune ca inainte de a aparea uscatul Pamantul era acoperit de apa in intregime. Jertfa lui Hristos spala pacatul si nu botezul. Adam nu avea nevoie de vreo confirmare pentru ca nu se produsese vreo ruptura intre om si Dumnezeu inainte de pacatul omului. Hristos s-a botezat pentru ca si el a fost crescut din pamant in fecioara Maria chiar daca cu puterea Duhului Sfant. Hristos s-a botezat pentru ca a fost de acord sa se nasca pe Pamant ca om si sa ia asupra lui pacatele oamenilor care urmau sa se caiasca si s-a identificat ca om printre oameni sau Fiul Omului care a fost crescut din pamant care la randul lui a iesit din apa la facerea uscatului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează