Asa e, Jardinel, a gresit Inferno, era vorba de sute de milioane de oameni care au murit in 'numele religiei' pe parcursul ultimilor 2000 de ani
Ma rog.
Faptul ca un ateu ucide din motive religioase un om dovedeste ca ateismul e o "doctrina intoleranta si cumplita", insa faptul ca sute de crestini ucid sute de oameni din motive religioase (spre exemplu inchizitia) nu dovedeste nimic?
S-a schimbat ceva? Nu.
Un ateu nu ucide niciodata din motive religioase pentru ca pentru un ateu religia este o prostie inutila, si nimeni nu ucide pentru o inutilitate ci totdeauna pentru un interes, asa cum de ex. au ucis crestinii milioane de oameni nevinovati cu scopul de a-si impune religia lor care s-a dovedit a fi cea mai diabolica din istoria umanitatii!
Asta ii ideea lui Inferno ca voi generalizatii, el nu generealizeaza nimic a dat cateva exemple pentru a putea intelege si Jardelin ce vrea el sa zica, toata asta ii de la generalizarea lui Jardelin la un topic deschis mai jus cum ca un ateu a ucis 3 oameni si ca ateismul este ura si intoleranta, scuza-l te rog ca incearca omu sa se apere de generalizarea care o aduceti voi, numai ca el sa fie de vina ca credeti ca generalizeaza crimele comise de crestinism, ma si enervez cand vad asa ceva.
Da, si sunt dispus sa pariez cu tine pe asta. Nici macar in numele ateismului nu au fost comise acele crime. Motivul pentru care acel individ a ucis cele 3 persoane a fost disputa ce tinea de locul de parcare. Sotia, politia si vecinii au zis toti acelasi lucru (cel cu parcarea). Vrei sa-mi zici ca toti mint si ca de fapt el a ucis in numele ateismului?
Nu trebuie sa ma crezi, cauta informatiile pe net ca le gasesti. Nu te lua dupa jardelut care a luat doar partile care coincideau cu punctul sau de vedere.
Daca eu ca ateu ucid pe cineva din motive clar diferite ce n-au legatura cu religia, culmea, conform unor dubiosi gen jardelut am facut-o din cauza ca eram ateu DAR daca niste crestini ucid din motive clar religioase, toti sariti cu scuze gen "pai el nu era crestin adevarat".
--------
"Daca niste oameni "crestini" au ucis, asta nu inseamna ca si eu o fac"... BRAVO BAAAAAA. Acum du-te la postarea lui jardelut sa vezi cum generalizeaza. SAU STAI, daca "ie" vorba de crestinism, generalizarea "ie" naspa dar daca "ie" vorba de ateism, generalizarea "ie" ok? Apropo, inferno nu a generalizat. El te lasa pe tine sa faci generalizarea prin raspunsul la partea cu " faptul ca sute de crestini ucid sute de oameni din motive religioase (spre exemplu inchizitia) nu dovedeste nimic?".
Vrei sa te ajut? Bine. Daca un ateu care ucide (din motive care nu tin de ateism) = ateismul e o "doctrina intoleranta si cumplita, inseamna ca si crestinii care ucid (mai ales din motive religioase) = crestinismul e o "doctrina intoleranta si cumplita"
Ateii deocamdata sunt in minoritate. In trecut erau si mai putini. Daca balanta s-ar schimba, iti spun eu ca lucrurile ar arata altfel. Oamenii i-au persecutat intotdeauna pe cei ce nu s-au inscris in curentul de gandire dominant. Daca toti spun ca-i alba, si vine unul si spune ca-i neagra, ghici ce-o sa se intample.
Ucid?! Unde se intimpla asta? Unde se intimpla ca sute de crestini sa ucida sute de oameni?
Las link-ul asta sa te luminez, sper ca stii engleza
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism
Un exemplu asa daca nu ai chef sa citesti, cruciadele ce crezi ca au fost?
Mergeau oameni cu armurile pe ei si crucea in piept in alte tarii pentru a povestii despre tainele mantuirii si calea spre lumina la un ceai?
Un alt exemplu ar fi crezi ca acum cateva sute de anii daca ziceai ca nu crezi in nimic, iti ziceau aia ca asta ii ceea ce vezi tu sper sa ajungi spre calea mantuirii?
Dovedeste incapacitatea oamenilor de rand in a intelege biblia si inteligenta oamenilor de sus care iau condus cu ajutorul religiei.
Religia are atat de multe bube incat ne ar lua ani intregi sa vorbim despre ele si nu exagerez cu absolut nimic