| Jardelin a întrebat:

Fara credinta, sau cu o credinta slaba, confuze, nesigure, neintelese, si lipsite de adevarata dragoste a celor din jur, tinerele mame ajung uneori in situatia nedemna de a-si ucide pruncii abia zamisliti in pintecele lor.

Va invit sa vedeti un filmulet emotionant cu un final oarecum neasteptat despre framintarile unei tinere fete confruntata cu decizia de a face sau nu avortul.

http://www.youtube.com/watch?v=ghaCCZvxUEM

Si pentru ca trebuie sa existe si o intrebare, care credeti ca este responsabilitatea tatalui in fata lui Dumnezeu atunci cind o mama face un avort?

32 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Sa o convinga sa nu faca, ca exista si alte posibilitati. Dumnezeu poarta de grija fiecarui sufletel.

| Jardelin explică (pentru EmaS):

Pe linga faptul ca nu stii sa scrii nu stii nici sa citesti!

Mai femeie, uita-te la intrebare cu atentie daca tot te gidila degetele si vrei sa raspunzi! Ca sa-ti traduc, eu voiam sa stiu care este vina tatalui in cazul in care nevasta-sa sau gagica-sa face un avort! Pricepi? Adica va da socotela in fata lui Dumnezeu sau nu? Ar fi vreo situatie cind el este absolvit de vina?

Daca tot te dai smechera cu secta ta si trimiti mesaje cu abjectii, si te mai si bagi in discutiile de pe forum cu raspunsuri (ca deh, ai drepturi!) macar raspunde la obiect daca vrei sa te bag in seama, nu da raspunsuri aiurea ca te faci de tot risul!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jardelin):

Mai barbatule! Sa stii ca stiu foarte bine raspunsul, dar daca tot te dai atat de destept, te las sa il gasesti singur!

| mODIN a răspuns:

Responsabilitatea in fata lui Dumnezeu? Exact aceeasi ca si in fata lui Zeus.Nimic mai mult de zis. Legat de avort, sincer nu-i pot intelege pe oamenii care au ceva inpotriva lui. Avortul mi se pare chiar un lucru bun! Aveti si voi o logica.Ce e mai bine? Sa nasti un copil de care nu esti in stare sa ai grija, sau daca copilul e o "surpriza" sa nu primeasca decat ura toata viata de la parinii lui? Sau pur si simplu sa nu se nasca un astfel de copil? Comparati avortul cu uciderea ceea ce din nou mi se pare o prostie. Cu logica asta si prezervativul reprezinta o crima.Serios acum, dati-mi un singur argument pentru care avortul este ceva rau in afara de: Ca asa spune prietenul meu imaginar din cer(Dumnezeu).

| RAY a răspuns:

Romania 99,8 crestini nr1 din europa la avorturi,de ce? saracia, lipsa educatiei sexuale, baieti care profita de ele apoi le lasa balta, desigur vina e si a barbatului dar mereu femeia e de vina ca asa vrem noi barbati de parca nu noi l-am facut in fine aici nu-i vorba de credinta si de lipsa de banii, educatie, lipsa de cultura, inteligenta, ratiune ca masuri impotriva unei sarcini sunt, daca nu ar face avorturi leai creste tu? tu isi dai seama cine ar creste toti copii avortati? traim in Romania

| HueyFreeman a răspuns:

Intra la categoria santaj emotional. Argumentele se sustin cu afirmatii valide, nu cu emotii puerile.

| Kalla a răspuns:

Nu am cuvinte pentru monstrii care fac avort.As prefera sa mor eu in locul copilului, daca as fi insarcinata.
Nu as vrea sa judec dar sa ai un copil este cel mai frumos lucru din lume.Multe persoane nu pot sa nasca si ei arunca viata la gunoi.
Omg, in iad cu ei -.-

| BlackSulphur a răspuns (pentru Kalla):

Deci, dupa tine, este mai bine sa se nasca un copil, sa traiasca intr-o familie infecta si sa devina un criminal, sau sa moara inainte sa apuce o varsta de macar 18 ani, decat sa nu se nasca deloc (ceea ce nu-l afecteaza cu nimic, odata ce el nu exista ca persoana). Kalla, nu stiu cum sa-ti zic, dar mediteaza asupra faptului ca tu, fata de alti copii, traiesti bine, nu intr-o cutie de carton cu un tata alcoolic si o mama mai mult moarta decat vie.

| mODIN a răspuns (pentru Kalla):

"Monstrii care fac avort".Ma dezgusti! Monstii sunt cei care pastreaza copilul si nu sunt in stare sa aiba grija de el.Sa ai un copil poate tie ti se pare un lucru minunat dar nu sunt toti ca tine.Pentru mine copii sunt prosti, enervanti, galagiosi etc. Chiar daca si eu sunt un copil ii urasc pe ceilalti de varsta mea. Daca poti sa-i oferi copilului un mediu bun, avortul mi se pare cel mult inutil.Ia spune-mi sincer, ce ai prefera? Sa faci un avort sau sa ai un copil care ajunge sa se sinucida?

| Kalla a răspuns (pentru mODIN):

Daca esti un parinte bun copilul nu se sinucide. Daca stii sa-sl cresti cu iubirea pentru viata, isi va iubi viata.
Tu ma dezgusti.

Pai tocmai de asta e util avortul. Daca poti fi un parinte bun avortul e stupid.

Oricine poate fi un bun parinte chiar si fara nici un ban, chiar si fara o casa.Nu exista scuze sa fii un parinte rau care-i spune copilului ca-l uraste.E gratis sa-ti demontrezi iubirea fata de cineva.

Tu nu poti sa intelegi ca unii oameni chiar NU VOR UN COPIL! Sa zicem ca o studenta in primul an este violata.Nu ti se pare normal sa faca avort si sa-si continue studiile pana poate intretine un copil.Si pe deasupra in cazul asta ar fi si neplacut pentru copil fiindca nu ar avea tata.Chiar si in cazul asta ti se pare nedrept sa avortezi?

Eu nu as avorta.Don't judge me.

Nici nu ti-am zis ca ar trebui s-o faci. Vreau doar sa nu-i tratezi pe cei care fac avort ca pe niste monstrii.

Daca o femeie isi ucide pruncul din pantec cum altfel ar trebui s-o chem?

| Hombre a răspuns (pentru Kalla):

" Eu nu as avorta.Don't judge me".
Niciodata sa nu spui niciodata.

| Kalla a răspuns (pentru Hombre):

Niciodata.Eu nu omor copii.

| LordBolton a răspuns (pentru Kalla):

Nici macar daca ai fi fost violata? iar copilul nu o sa aiba tata?

| Kalla a răspuns (pentru LordBolton):

Nici.Ce vina are copilul? Nici una.

Dar iti sacrifici viata si copilul o sa se simta prost daca afla ca exista din cauza unui viol.

O sa-l cresc cu respectul pentru celelalte fiinte si cu iubire ca sa urasca persoanele ca tatal lui.O sa-i dau motive ca sa traiasca si sa se simta iubit de toti.Nu ma intereseaza de viata mea.Copilul meu este mult mai important.

Chiar daca nu ai avea veniturile necesare cresterii lui? va trai in saracie, va deveni un infractor ori va trai o viata infecta si poate se va sinucide sau va deveni un psihopat.

Nimeni nu devine psihopat de la saracie. Daca era asa 70% din planeta e psihopata.Si nimeni nu se sinucide din cauza banilor, din cauza datoriilor da, dar di cauza banilor nu.Si in plus daca un parinte stie sa-si educe fii poate trai fericit si fara bani.
Oricum daca raman eu insarcinta nu as avea probleme cu banii.

| HueyFreeman a răspuns (pentru Kalla):

"Nimeni nu devine psihopat de la saracie." Corect, dar oamenii se apuca de furt din cauza saraciei.

"Si in plus daca un parinte stie sa-si educe fii poate trai fericit si fara bani." Buna gluma, cat de fericit poti fii cand de abia traiesti de pe o zi pe alta?

"Oricum daca raman eu insarcinta nu as avea probleme cu banii." Normal, ca tu nu locuiesti in Rromania, ca restul plebii. Tu traiesti bine mersi in Italia si ne arzi noua cu cat de bine o duc romanii de fapt si cat de bine o ducem ca tara.

| Kalla a răspuns (pentru HueyFreeman):

Sa stii ca nu a fost mereu bine pentru mine.Romanii in Italia nu traiesc asa cum crezi tu.La inceput a trebuit sa stam la alte persoane si mama avea grija de batrani.Cand ne-am mutat la casa noastra in chirie ne-au dat afara pentru ca nu mai puteam sa platim.Am fost in alta casa cu chirie unde stam acum si mama a gasit un servici foarte bun si trebuie sa-i multumesc lui Dumnezeu care mi-a ascultat rugaciunile si persoanelor care ne-au ajutat. Aveam doar 12 ani si singura mea suparare este ca puteam sa ramanem pe strada si fara mancare.Nu era zi in care sa nu plang.
Nu crede tu ca e asa usor sa fii strain intr-o tara unde toti cred ca romanii sunt violatori si hoti de servici, drogati si alcoolisti.

| Jardelin explică (pentru Kalla):

Kalla, apreciez opinia ta referitoare viata copilului nenascut! Am si eu o intrebare pentru tine: de ce nu va intoarceti in Romania? Sa stii ca si aici se pot face bani si se poate trai mai mult decit decent. Trebuie doar sa stii citeva lucruri pentru asta...

| PorumbRodica1965 a răspuns:

In aceasta situatie si in multe cazuri asemanatoare este vorba despre relatii sexuale nepermise, inainte de casatorie, situatie pe care Biblia o numeste,, fornicatie"si care este condamnata de Dumnezeu. Astfel de cazuri sunt in intreaga lume, tinerii isi pateaza reputatia inaintea lor insasi dar si inaintea lui Dumnezeu pentru cei care cred in el. Din astfel de situatii se nasc copii nedoriti, care inpaienjenesc viata parintilor care vor regreta relatia, sau in cel mai rau caz acesti copii nu se mai nasc, si parintii in primul rand mamele au constiinta incarcata, patata, sau poate ca nu vor reusi sa aiba copii cand vor dorii. Ambii parteneri sunt iresponsabili de ceea ce fac, dar responsabili in acelasi timp in fata lui Dumnezeu si a constiintei lor care ii va acuza tot timpul, cei din jur ii vor privi cu dispret, daca au o moralitate buna. Deci este important :SA_L LASE PE DUMNEZEU sa le modeleze viata si se vor bucura. Am vazut in filmulet, Satan i-a condamnat la moarte si pe tata si pe copilul nenascut, dar au mai avut o sansa. Sursa vietii este Dumnezeu, asa ca este important sa,, PRETUIM VIATA ". Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Jardelin? am intrebat si eu; cand incepe? crima? cand barbatul face laba si arunca sperma pe pereti? ori pe jos? cand femeia face avort? ori cand dupa ce a nascut isi omoara pruncul.am primit un raspuns; crima incepe atunci cand gandesti; fiindca pacatul incepe cu gandul.si urmeaza cu VORBA si cu fapta.dar inceputul este cu GANDUL.responsabilitatea tatalui? la fel de mare ca a femeii.

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

"crima incepe atunci cand gandesti; fiindca pacatul incepe cu gandul."
Imi imaginez ca suntem tete-a-tete, tu in streang si eu cu gandul ca dai ortu popii, in final fiecare ramane cu ale lui, tu cu streangul, eu cu gandul.

| godge a răspuns:

Amandoi "parintii" sunt vinovatii de avort. Responsabilitatea tatalui e egala cu a mamei in general.

| BîlcStefan a răspuns:

Categoric,tatal are o vina daca obliga femeia sa avorteze ca sa nu pateze onoare familie lui, iar fata va accepta din cauza frici de a nu fi respinsa de familie.