| RAY a întrebat:

Ferice de cei care nu au vazut dar au crezut, Toma care nu credea este numit, necredincios, desi Iisus afirma ca baza e credinta nu cunoasterea

2 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Adica ferice de aia care n-au vazut dar au crezut, ca de fapt nu aveau ce sa vada, iar daca nu credeau, aflau ca e vrajeala, si normal ca ne bucuram ca i-am pacalit, ahahaha, ca asa e.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Vezi de ce e o pierdere de timp a vb cu un religios teme religioase, pentru ca credinta lor nu are de face cu realitatea, ei cred si atat

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Cam asa e, insa na, cum am zis, si eu credeam odata, insa cand mi s-au deschis ochii, am inteles, si nu am mai crezut.

| Marfil31 a răspuns (pentru Mosotti):

Dumnezeu se simte, nu se vede, deoarece Dumnezeu e Duh/Spirit.

| Marfil31 a răspuns (pentru RAY):

În oxigen crezi?
Nu se vede, nu e palpabil dar există și ne menține în viață pe toți.

| Marfil31 a răspuns (pentru Mosotti):

Să înțeleg că vrei să insinuezi că cei care cred în Dumnezeu sunt ignoranți iar cei care nu cred sunt inteligenți?

| Mosotti a răspuns (pentru Marfil31):

Cum adica se simte dumnezeu?! Si daca simti ceva, de unde sti ce anume reprezinta ce simti? Daca simti fals?! Adica daca e doar o iluzie, o impresie? Cum pui in evidenta faptic ca ce reprezinta ce simti, exista?

Exemplu cu oxigenul nu e unul tocmai bun, ca ala se poate pune in evidenta f rapid! Deci poti arata ca exista faptic.

Ca asa fara dovezi nu mergem. Si eu poate simt ca voi castiga la loto saptamana ailalta, dar asta e vrajeala, nu ce simt e si real.

Acuma nu e vb neaparat de inteligenta cat totusi un foarte fin substrat din spectrul psihoticului. Sunt oameni f inteligenti care cred. Oamenii aia sunt perfect normali, doar ca foarte putin au ceva acolo in axa religie.
Ptr ca, chestia caracteristica este ca acela nu valideaza realitatea in ciuda evidentelor (scrie si la carte), si exact asta se intampla la credinciosi.
E un lucru bun pentru ei, nu e rau, insa zic ca idee.

Si acest mecanism a aparut ca ceva adaptativ, sa viseze omul si sa mai se protejeze de viata de cacao, deci e ceva natural la multi dintre oameni.

De exemplu daca mi-au murit parintii si sufar f tare, unu ca voi poate zice "lasa ma ca ma intalnesc cu ei pe lumea ailalta", si normal ca ii e mai bine.
Eu care stiu adevarul, sufar mai tare.
Sau n-am o mana si zic "lasa ma ca o sa creasca alta, nu ma lasa domnu pe mine". Dar cand stiu ca nu mai creste, ma darama mai tare, deci de aia mecanismul ala putin psihotic natural ajuta.

Desi sincer si eu am crezut, insa cand mi s-a explicat, cand am cercetat realitatea, am facut asemuiri, am analizat istoria, m-am prins ca e vrajeala, si de cine este inventata si de ce a fost inventata.
Nu pot crede si atat, fara dovezi palpabile, ca altfel pe ce baza cred?! Am crezut inainte ca m-am luat dupa parinti.

| dany1988 a răspuns:

Pai cunoasterea e cancer pentru religie.

| RAY explică (pentru dany1988):

Baza este deci credinta nu cunoașterea. Aici nu vb de religi si de biblie, e ca si cum ai crede totul fara sa gandesti, cunoașterea este un fel de trădare, toma a fost prost vazut, nici macar iuda nu e asa prost vazut

| florin_8455 a răspuns (pentru RAY):

Nici familia lui iisus nu prea a crezut în El ..si nu imi amintesc sa ii fi condamnat.