|

Filosofii spuneau ca sufletul este nemuritor.

Crestinii au adoptat aceasta conceptie, chiar daca Biblia spune ca sufletul este muritor.

De unde au aparut Raiul, Iadul si Purgatoriul, daca sufletul este asociat vietii si moare odata cu trupul?

Nu este o intrebare despre existenta sau inexistenta sufletului!

Multumesc. happy

16 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

,,As putea sa copiez din Biblie de cate ori aceasta spune ca sufletul moare odata cu trupul, si de pe TPU de cate ori crestinii si nu numai ei, au afirmat ca sufletul este nemuritor, dar imi este lene.'' -> sufletul este un cuvant mai pe intelesul oricarui om, dar haide sa ne exprimam corect atunci happy. Deci, oamenii cand spun suflet, practic se refera la suflarea de viata a trupului (care este un suflet viu), intr-un mod inconstient. Uite niste versete din Biblie cu privire la suflarea de viata (la posibilitatea vietii in afara corpului chiar) :

,, Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.'' (Geneza 2:7)

,,El nu este slujit de mâini omenești, ca și când ar avea trebuință de ceva, El, care dă tuturor viața, suflarea și toate lucrurile.'' (Faptele Apostolilor 17:25)

,,...că atâta vreme cât voi avea suflet și suflarea lui Dumnezeu va fi în nările mele'' (Iov 27:3)

,,Să nu vă duceți la cei ce cheamă duhurile morților, nici la vrăjitori: să nu-i întrebați, ca să nu vă spurcați cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. (Leviticul 19:31)

,,E prima data cand aud de 'memoria lui Dumnezeu', dar
originalitatea ta nu se potriveste cu cartile despre care vorbesti, carti cu ale caror informatii toata lumea este judecata.'' -> Se potriveste daca stam sa o luam logic, si am sa iti spun de ce. Din moment ce Dumnezeu are puterea de a te invia, tot el are puterea de a distruge raul de la radacina (in cazul de fata, sa nu te mai invie), dar nu face asta. Toti oamenii de care si-a amintit Dumnezeu fie intr-un mod bun sau in unul rau, vor invia pe baza amintirilor Sale, iar El are puterea de a tine minte orice (ex: 13. Mâna Mea a întemeiat pământul şi dreapta Mea a desfăşurat cerurile. Eu le chem şi iată ele stau de faţă - Isaia 48 |-|-| 4. El socoteşte numărul stelelor şi le cheamă pe nume pe toate. - Psalmul 147). Deci, toate...2008 - 2550 + Vezi răspunsul întreg

15 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca să nu încurci borcanele cu dulceață de casă puse pe iarnă, să pui etichete pe ele.
Tot așa pentru concepte și citate să faci fișe, on și offline. Astfel când vrei să le mănânci sau să le rumegi, nu încurci nici borcanele nici conceptele. Oricum totul se transformă în final în vânturi, iese pe coș sau se varsă în canal, sau este vânare de vânt, dar măcar să îți folosească la ceva. Așa cum pui întrebarea, nu prea e cazul de așa ceva, de nici o culoare, aici mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da vreau si eu un pasaj, ca un muritor de rand, in care zice ca sufletul este muritor. big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DoarBogdan):

Iti indeplinesc dorinta muritorule.hee hee
„Sufletul care păcătuiește, acela va muri" (Ezechiel 18:4, 20, )
În Israelul antic, pedeapsa pentru cele mai grave păcate consta în ‘nimicirea sufletului’ în cauză (Exodul 12:15, 19; Leviticul 7:20, 21, 27; 19:8,)
Biblia mai arată că sufletul unei persoane, sau viața ei, poate fi pus în pericol sau chiar pierdut (Exodul 4:19; Judecătorii 9:17; Filipeni 2:30)
O sa ma razbun eu pe un nefericit ca m-ai pus sa caut. happy

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dorotheea21):

Mai am 2 dorinte ramase.

Revenind... da, asa scrie acolo. Dar Biblia nu este scrisa pe intelesul nostru. Aproape nimic din ce este acolo nu inseamna ce pare sa fie la prima vedere. De asta exista neintelegeri. Acum, motivul pentru care au scris ei asa, nu pot sa il gasesc, ca a innebunit o gramada de "crestini" din cauza asta.

Daca Bacovia ar fi aici ar zice altceva (nu am gasit un alt nume mai potrivit), suflet pierdut, nimicirea sufletului... astea iti par a fi tratate ca atare?
Tu cand zici ca te pierzi in ochii cuiva, nu te mai gaseste nimeni, a? Cand zici ca te fura somnul inseamna ca si-au facut palat de aur din tot ce au furat somnii aia pana acum.

Daca totul ar fi asa de usor de inteles, toti am fi milionari acum. Sau si mai bine, nu ar exista bani, razboaie sau alte conflicte. Dar nu suntem. Motivele nu le stim, asa a fost sa fie. Dar cand o sa implinesc 650 de ani o sa te anunt, poate aflu pana atunci :O

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DoarBogdan):

Numeste-ti cele doua dorinte.
Sa vad ce pot face. happy

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DoarBogdan):

"Dar Biblia nu este scrisa pe intelesul nostru"
Ei nu, este chiar pentru intelesul nostru dar trebuie sa si o studiezi, nu doar sa asculti ce spun unuii si altii.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dorotheea21):

Unele lucruri trebuie sa ramana nespuse laughing (nu ca nu s-ar mai indeplini sau ceva).

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Stai ma asa Danutze, si pentru o fraza imi dai tu eronat si gresit? :/

Dar stai sa analizam ce ai zis. Nu este scrisa pe intelesul nostru? Pai Din moment ce este scrisa de cineva "uman" nu o sa facem referire la limbi straine si total neintelese, da? Acum ca stim asta, continuam.

Ce faci tu cu o carte plina cu formule cuantice sau hai sa nu zicem tu, ce ar face cineva care nu este din domeniu? Nu este pe intelesul lui, asa ca o studiaza nu? Nu o citeste odata si gata. Daca tu, chiar tu ai zis ca "trebuie sa o si studiezi" ce inseamna asta? Ca nu este pe intelesul oricui care o citeste si trebuie sa o studieze sa o inteleaga nu? Pai si nu ne invartim in cerc? Ne contrazicem singuri? Te-ai legat de o idee, la prima impresie, din cauza ca vrei sa aperi ceva si nu ai mai luat in calcul si celelalte variante. Dar chestia asta se stabileste empiric mai mult.

Si... pe langa toate acestea, ce legatura are sau mai bine zis, de unde faza cu "ce spun altii", ca nu a zis nimeni ceva legat de asta si partea cu scrisul Bibliei?

Oricum, nu trebuie sa raspunzi. NU conteaza raspunsul sau ce am scris eu acum. Imi place cand lumea e intrgata happy

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dpmdv, acestea sunt invataturi interpretate gresit, fara intentie sau cu. Dupa o analiza personala, am ajuns la concluzia ca dupa ce murim, suntem pastrati in pamant sau in memoria lui Dumnezeu si ne mai trezim decat la Judecata de Apoi. Daca analizezi toata Biblia atenta, vei vedea ca exista doar o singura inviere in care toti vor fi rasplatiti dupa faptele lor. Cei drepti se vor duce catre viata vesnica, iar cei nedrepti catre moarte vesnica. Eu nu cred ca exista purgatoriu, adica cale de mijloc. Ori esti cu Dumnezeu, ori impotriva Lui. Cateva versete care dovedesc ceea ce am spus eu :

,, 23. Iisus i-a zis: Fratele tău va învia.
24.Marta i-a zis: Ştiu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi.'' (Sfânta Evanghelie după Ioan cap. 11)

,, 31. Pentru că a hotărât o zi în care va să judece lumea întru dreptate, prin Bărbatul pe care L-a rânduit, dăruind tuturor încredinţare, prin Învierea Lui din morţi.'' (Faptele Sfinţilor Apostoli cap. 17)

,, 12. Şi am văzut pe morţi, pe cei mari şi pe cei mici, stând înaintea tronului şi cărţile au fost deschise; şi o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieţii; şi morţii au fost judecaţi din cele scrise în cărţi, potrivit cu faptele lor.'' (Apocalipsa cap. 20)

,, 28. Nu vă miraţi de aceasta; căci vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui,
29. Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii.'' (Sfânta Evanghelie după Ioan cap. 5)

Cu placerewinking!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu ești departe de împărăția lui Dumnezeu. Studiază mai departe Biblia. Mai ai de învățat.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Celcestietot):

Iti multumesc pentru efort dar eu am intrebat despre suflet.
As putea sa copiez din Biblie de cate ori aceasta spune ca sufletul moare odata cu trupul, si de pe TPU de cate ori crestinii si nu numai ei, au afirmat ca sufletul este nemuritor, dar imi este lene. happy
E prima data cand aud de 'memoria lui Dumnezeu', dar originalitatea ta nu se potriveste cu cartile despre care vorbesti, carti cu ale caror informatii toata lumea este judecata.
Ce anume se duce la judecata si la pedeapsa vesnica (sau nu) daca sufletul moare?
Oare nu in imortalitatea lui cred majoritatea oamenilor?
Ce s-ar mai "vinde", "pierde", "osandii" samd, daca moare odata cu trupul? happy

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand eu iti spuneam ca gogosarul ala batran oparit n-a inteles nimic, nu m-ai crezut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unde scrie in Biblie ca sufletul este muritor?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AliGab):

Am scris mai sus: Ezechiel 18:4, 20,
Exodul 12:15, 19; Leviticul 7:20, 21, 27; 19:8
Exodul 4:19; Judecătorii 9:17; Filipeni 2:30

ps Sunt pe telefon si nu stiu cat de bine arata textul asta in pagina.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti recomand un citat de la Alfa Omega.

Biblia spune asa, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''

Dar te intreb ceva. Esti mantuit? Ai numele scris in cartea vietii mielului? Ai Duhul Sfant in interiorul tau? I-ai spus vredata Lui Dumnezeu ca vrei sa fii mantuit si sa il primesti pe Hristos ca mantuitor personal? Daca raspunsul este ''nu'' atunci lasa-ma sa iti prezint ceva.
Când vorbim de vestea Bună a lui Dumnezeu pentru tine, trebuie să știi câteva lucruri de la început. Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat. (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește! Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine! Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important: mant 01 dumnezeuPăcatul însă te desparte de Dumnezeu Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:10, 23). Când a creat Dumnezeu pe om, acesta era perfect și fără vină. Fiind creat în imaginea lui Dumnezeu, omul a avut puterea de a decide. Fără...2009 - 2187 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează