| Ben00 a întrebat:

Formele de viata au incorporate in ele si "tehnologie"?

Răspuns Câştigător
| oprescudorin11 a răspuns:

Eu as raspunde, dupa convingerile mele cam asa: 'Tehnologia ' este posterioara Vietii! Dar nu a vietii conceptul.
Tehnologia este mimetismul Vietii! Deocamdata minor!
Tot ce vezi frumos in tehnologie, gasesti de milioane de ani in Viata.
Invers, ai putea spune ca viata are atatea aspecte de Viata, inca ne -copiate!
Inca nu s-a reusit sa faci o combinatie dezoxiribonucleica, artifical! Dar nu poti sa-i dai viata! Poti inlocui trasee nervoase (s-au facut maini artificiale in legatura cu creierul).Dar Nu poti face un Creier uman, nici macar de Amoeba! Iti trece prin minte cate procese chimice se petrec intr-o biata celula ca Amoeba?
Care se adapteaza perfect cu mediul?
NIMENI NU LE STIE, nu pe toate, nici macar cele mai importante!
Stii ce procese chimice se petrec in membrana unei celule? Care este poate cea mai 'tehnologica ' parte a unei fiinte vii SIMPLE!:Celula?
Care mai are Citoplasma si Nucleu!
Poti tehnologiza in asemenea miniatura ceva si cu VIATA?
NU!
Lasa 'tehnologia'. E un pionierat si va mai fi for ever!
Stii ce spuneau savantii de la NASA de creierul uman?(spre exemplu! -desi amoeba, la nivel macroscopic fata de creier e cam la aceeasi diferenta fata de 'tehnologia de azi'?
Spuneau, dar cred ca erau optimisti din cale afara (laudarosi!), ca un creier uman, care are dimensiunile stiute, ar putea fi 'recompus' tehnologic intr-un volum de o PLANETA ca cel putin Pamantul! Daca s-ar sti tot!
Dar poate tu voiai sa intrebi daca 'prostioarele create pana acum; se regasesc in Tehnologie? Da! Pentru ca tehnologia a copiat, tot ce a facut din VIATA! Dar atat de putin, ca aproape nu conteaza!

2 răspunsuri:
| Domexd a răspuns:

Vezi teoria Intelligent Design.happy
E interesanta si cred ca, adevarata.

| PogChamp a răspuns:

Tehnologia este o stiinta, nu un element, ce se ocupa cu studiul metodelor si mijloacelor de prelucrare a materialelor. Un exemplu ar fi procesul de fotosinteza al frunzei ce produce oxigen din dioxid de carbon, saruri minerale si lumina, proces ce permite traiul nostru zilnic.

Întrebări similare