| costis a întrebat:

Fratilor, nu vi se pare ca s-a intors roata? Nu vi se pare ca in ultimul secol fanatismul a fost furat de atei? Aici se umfla cele 40000 de victime ale inchizitiei in milioane, iar de cele 20000000 de victime ale lui Stalin nu vorbeste nimeni. Nu vi se pare noua specie de fanatism este mult mai prolifica dacat orice fanatism religios? Babutele care isi aprind azi lumanarile pentru mortii lor sunt transformate in criminale de schizofrenici ca Moisila, in timp ce el a epuizat dictionarul limbii romane in mascarile cu care loveste neobosit.

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Pai sigur ca nu se pune.

69 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nu știu unde vezi fanatism. Noi nu ne facem întâlniri unde să dormim pe afară cu nopțile în frig, călcându-ne în picioare să vedem experimente și să le sărutăm, nu cred că sunteți în măsură să vorbiți despre fanatism cât timp vă călcați în picioare să sărutați morți, sincer...

| costis explică (pentru FucktheSystem):

Pussy, pai tu compari faptul ca o batrana se inghesuie la rand cu faptul ca un ateu, cum ar fi Mao, a trecut din lumea asta 70000000 fiinte umane? Si pe urma uite-te putin cat lovesc cu cuvantul ateii educati (cum ar fi Inferno), si mai putin educati (cum ar fi Moisie).

| FucktheSystem a răspuns (pentru costis):

Țin să încep cu faptul că îți recomand să te adresezi cu „pussy" mămicii tale, nu mie, e de prost gust.
Și nu există creștini care au ucis mult mai multe ființe umane? Și ce legătură au victimele făcute de Mao cu fanatismul? Adică nu a ucis în numele științei sau al ateilor ci că voia putere în partid. Acum că era ateu e destul de irelevant, cum ziceam, și Președinții Americani sunt creștini și jură cu mâna pe Biblie și totuși au grijă să omoare milioane de oameni. Asta nu ține de fanatism, fanatism e atunci când faci ceva exagerat în numele credinței tale, nu orice faci rău. Acum serios, ori vorbim de fanatism ori de ce tabără a făcut mai multe victime, că sunt lucruri diferite, și nici aici n-aș fi sigură că ateii au făcut mai multe crime.

| Inferno a răspuns (pentru costis):

Tu ai dreptate cu ce spui, si ateii au ucis tot cam atat de mult cam cum au ucis crestinii, ma rog,poate crestinii mai mult.
Si atunci de ce nu ii acuzam in mod egal?
Pentru ca ateismul nu exista in timp ce crestinismul exista.
Nu poti acuza ceva ce nu exista. Termenul ateu desemneaza absenta a ceva,in timp cel de "crestin" prezenta a ceva.
Eu pot sa generalizez si sa spun ca stelistii sunt prosti,insa nu pot sa generalizez si sa spun ca "astelistii" (Adica ce ice nu sunt stelisti) sunt prosti. Pentru ca in categoria astelistilor intra si oameni ce nu au legatura cu fotbalul,ce nu stiu nici ce inseamna fotbalul.
Crestini sunt cei ce-l apoteozeaza pe Iisus in timp ce ateii nu sunt nimic,ei nu reprezinta un grup, o comunitate, ci doar oameni ce nu cred in divinitate, dar ce nu au legatura intre ei.
Nu poti pune pe picior de egalitate absenta a ceva cu cevaul.
Nu poti compara niste oameni ce au ca singur lucru in comun absenta unui lucru, adica nimic, cu niste oameni ce au in comun ceva.

| costis explică (pentru Inferno):

Pai tu incerci sa spui: manifestarile ateilor nu se pun pentru ca ei nu exista.
Uite o declaratie a unui tortionar de la Pitesti, Eugen Turcanu:

"Dacă Hristos ar fi trecut prin mâinile acestea, nu mai ajungea nici el pe cruce. N-ar fi înviat. N-ar fi fost creştinism, această mare minciună şi toată lumea ar fi trăit în linişte!

- Eu sunt Turcanu! Primul şi ultimul. Nu s-a născut un altul care să-mi ia locul. Pe mine nu mă poate nimeni minţi, aşa cum vă mint pe proştii ca voi. Eu sunt adevărata evanghelie! Eu o scriu acum. Am pe ce o scrie - pe stârvurile voastre. Ce scriu eu e lucru adevărat, nu basme de adormit copiii."

Tu spui ca ce au facut astia nu se pune, ca ei "nu sunt ceva".

| anonim_4396 a răspuns (pentru costis):

"ateii educati"
Doar le este teama de suspendarea contului de aceea unii pot sa para educati.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

E o vorba in popor "hotului ii e frica de furat", e perfecta pentru tine (daca nu intelegi, inteleg), vad ca iar ti-ai facut cont. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

"vad ca iar ti-ai facut cont."
Esti bagatoare de seama angajata cu norma intreaga pe TPU,
sau doar te simti cu musca pe caciula?
De ce nu iti cauti un job serios in loc sa tai frunza la caini pe aici?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aha, ca ar manca si cainii aia niste frunze, cineva trebuie sa ii hraneasca. smug

| costis explică (pentru Mădă0611):

Da, dar pe urma se inmultesc si trebuie sa-i adopti. Insa daca le tai cu gratie, se accepta.

Ti-am dat un pic de funda, pentru soliditatea argumentului "nu se pune". E fain.

| Inferno a răspuns (pentru costis):

Pai sigur ca nu se pune.

| Hombre a răspuns:

Stalin a omorat doar pentru a se mentine la putere. A lovit in toti, fie atei fie religiosi. In biserica a lovit ca era organizata, avea supusi multi iar el ii vroia pe toti supusi ai comunismului si lui personal.Deci...

| Inferno a răspuns:

Ce legatura are Stalin cu religia? Nu se vorbeste de Stalin pentru ca cine vorbeste este suspendat iar postarile ii sunt sterse pe motiv "irelevant', si este si normal crmele lui Stalin nu au legatura cu religia.
Crimele inchizitorilor au legatura c religia.

Pai sunt foarte relevante, atata timp cat Stalin a trimis toti crestinii in lagare si inchisori de unde nu s-au mai intors; basca faptul ca a inchis majoritatea bisericilor. Ca nu-ti convine tie sa se vorbeasca de ateul Stalin, e cu totul altceva.

| Hombre a răspuns (pentru costis):

"Pai sunt foarte relevante, atata timp cat Stalin a trimis toti crestinii in lagare si inchisori de unde nu s-au mai intors"
Intelege odata, comunismul nu a avut ca doctrina de baza distrugerea religiei ci instaurarea comunismului in locul tuturor formelor de organizare, partide, sindicate libere, organizatii non-guvernamentale, biserica. Oricine nu era in randurile lor erau considerati dusmanii lor si Siberia.
" Ca nu-ti convine tie sa se vorbeasca de ateul Stalin, e cu totul altceva." Stalin a fost un dictator criminal si atat, care a incalcat toate drepturile fundamentale ale omului, Ateu inseamna a nu crede in divinitate si atat.

| costis explică (pentru Hombre):

Ateu inseamna si sa te manifesti prin eliminarea unui grup, cum sunt crestinii. Ca s-a manifestat si impotriva altora tot prin eliminare, e cu totul altceva.

| Hombre a răspuns (pentru costis):

"Ateu inseamna si sa te manifesti prin eliminarea unui grup, cum sunt crestinii." Si religios inseamna sa te manifesti prin eliminarea unui grup de atei? Ai inceput sa bati campi.

| costis explică (pentru Hombre):

Ti-am continuat ideea ta "ateu inseamna sa nu crezi in divinitate si atat", cu care ti-ai incheiat postarea, cu cea mai insemnat ateismul in istorie. Greu de inteles.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Hitler era credincios si au murit 70.000.000 de oameni. Americanii au omorat zeci milioane bagandu-se in Vietnam, Afganistan, Irak, etc.
Arabii sunt credinciosi si omoara sute de mii de oameni anual. Paksitanezii la fel. Saracia din tarile capitaliste cu religii cosiderate bune mai omoara inca cateva milioane actual.

| costis explică (pentru Salontanul):

Mnu. Esti matale un pic gresit informat. Hitler nu era credincios. Nu ii iau apararea in nici un fel, insa in dreptul lui, din cate am citit, sunt in jur de 10000000 de victime.

| Kalla a răspuns (pentru Salontanul):

Hitler ura cretinismul! El propune pananismul. Spunea ca germanii blonzi cu ochii albastri erau reincarnari ale zeilor.Lui ii placea ezoterismul, magia era lucrul care ii ocupa timpul liber.Semnul nazismului este un semn ezoteric pagan care se spune ca aduce victorie si ajuta pe cine i-l are.

Crestinismul afost prima religie care a omorat in numele iubirii, este religia intolerantei.
-Adolf Hitler-(da, de parca el tolera ceva)

Crestinismul este o inventie a mintilor bolnave, niste chestii mistice inventate de evrei ca sa ne controleze.
-Adolf Hitler-

p.s.Inainte sa arunca prostii si aberatii in vand documenteaza-te.

| SpitalulDeGlumeti a răspuns (pentru costis):

Bai astia care va piecepeti asa bine, pana maine dimineata vreau un raport scris la mine pe birou, cati oameni au articipat la razboi, nume prenume, data nasterii, neveste copii mame tati etc., ete ba de cand cautam eu asemenea experti si nu dadeam de ei, fac cinste cu bonuri de masa

| costis explică (pentru Polonic1):

Si ce biserica frecvanta? Daca tot esti informat/a.

| costis explică (pentru SpitalulDeGlumeti):

O dai si tu in balaceala. Daca tot n-ai un raspuns, macar zici si tu ceva la tambal.

| Polonic1 a răspuns (pentru Kalla):

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Svastic%C4%83
Svastica nu are legatura cu ezoterismul.

| Salontanul a răspuns (pentru costis):

Victimele hitlerismului sunt una si mortii celui de al 2-lea razboi mondial sunt alta. Din cauza lui au murit 70.000.000. Deci esti un pic cam neatent la nuante, matale.
Cat priveste crestinismul lui sunt multe poze care-l infatiseaza la biserica.
Mein Kampf este cartea lui de capatai si scrisa de el:
Cred astăzi că ceea ce fac este în deplină concordanță cu vrerea Creatorului Atotputernic. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 2)

Chiar și acum nu mă simt rușinat să spun că, pătruns de un entuziasm vulcanic, am căzut în genunchi și am mulțumit Cerurilor din preaplinul inimii pentru că mi-au oferit șansa să trăiesc asemenea vremuri. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 5)

Am cântat atât de des ‘Deutschland über Alles’ și am strigat ’Heil’ din toată puterea, încât îmi pare aproape un act de grație să mi se permită să stau ca martor în fața curții divine a judecătorului etern și să proclam sinceritatea acestei convingeri. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 5)

Lucrul pentru care trebuie să luptăm este securitatea necesară existenței și creșterii rasei și poporului nostru, propășirii copiilor săi și menținerii stocului nostru rasial pur, să luptăm pentru libertatea și independența patriei; astfel încât oamenii noștri să poată îndeplini misiunea care le-a fost încredințată de Creator. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 8)

Pe scurt, rezultatele mixajului interrasial sunt următoarele: (a) Nivelul rasei superioare scade; (B) Se instalează degenerarea fizică și mentală, ducând încet, dar sigur, spre o uscare a esenței vitale. Actul care duce la așa ceva este un păcat împotriva voinței Creatorului Etern. Și fiind un păcat, va fi pedepsit corespunzător. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 11)

Oricine îndrăznește să atingă imaginea cea mai înaltă a Domnului comite un sacrilegiu împotriva creatorului benevolent al acestui miracol și contribuie la expulzarea din Paradis. (Mein Kampf Vol. 2 Capitolul 1)

S-ar putea ca astăzi aurul să fi devenit conducătorul vieților noastre, dar va veni din nou timpul ca omul să se închine în fața unui dumnezeu mai înalt. (Mein Kampf, Vol. 2 Capitolul 2)

Omul de rând, în particular, are datoria sacră, fiecare conform religiei sale, de a-i face pe ceilalți să nu mai vorbească despre vrerea lui Dumnezeu în mod superficial, ci să o îndeplinească, și să nu permită pângărirea cuvântului dumnezeiesc. Pentru că este voia lui Dumnezeu cea care a dat oamenilor forma în case se găsesc, esența și capacitățile lor. Oricine distruge opera Sa declară război creației dumnezeiești, voinței divine. (Mein Kampf, Vol. 2 Capitolul 10)
Deci esti un pic cam neinformat, matale.

| Polonic1 a răspuns (pentru costis):

Biserica de la colt.

| Salontanul a răspuns (pentru Kalla):

Alooo! cartea lui Hitler Mein Kampf:
Cred astăzi că ceea ce fac este în deplină concordanță cu vrerea Creatorului Atotputernic. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 2)

Chiar și acum nu mă simt rușinat să spun că, pătruns de un entuziasm vulcanic, am căzut în genunchi și am mulțumit Cerurilor din preaplinul inimii pentru că mi-au oferit șansa să trăiesc asemenea vremuri. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 5)

Am cântat atât de des ‘Deutschland über Alles’ și am strigat ’Heil’ din toată puterea, încât îmi pare aproape un act de grație să mi se permită să stau ca martor în fața curții divine a judecătorului etern și să proclam sinceritatea acestei convingeri. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 5)

Lucrul pentru care trebuie să luptăm este securitatea necesară existenței și creșterii rasei și poporului nostru, propășirii copiilor săi și menținerii stocului nostru rasial pur, să luptăm pentru libertatea și independența patriei; astfel încât oamenii noștri să poată îndeplini misiunea care le-a fost încredințată de Creator. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 8)

Pe scurt, rezultatele mixajului interrasial sunt următoarele: (a) Nivelul rasei superioare scade; (B) Se instalează degenerarea fizică și mentală, ducând încet, dar sigur, spre o uscare a esenței vitale. Actul care duce la așa ceva este un păcat împotriva voinței Creatorului Etern. Și fiind un păcat, va fi pedepsit corespunzător. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 11)

Oricine îndrăznește să atingă imaginea cea mai înaltă a Domnului comite un sacrilegiu împotriva creatorului benevolent al acestui miracol și contribuie la expulzarea din Paradis. (Mein Kampf Vol. 2 Capitolul 1)

S-ar putea ca astăzi aurul să fi devenit conducătorul vieților noastre, dar va veni din nou timpul ca omul să se închine în fața unui dumnezeu mai înalt. (Mein Kampf, Vol. 2 Capitolul 2)

Omul de rând, în particular, are datoria sacră, fiecare conform religiei sale, de a-i face pe ceilalți să nu mai vorbească despre vrerea lui Dumnezeu în mod superficial, ci să o îndeplinească, și să nu permită pângărirea cuvântului dumnezeiesc. Pentru că este voia lui Dumnezeu cea care a dat oamenilor forma în case se găsesc, esența și capacitățile lor. Oricine distruge opera Sa declară război creației dumnezeiești, voinței divine. (Mein Kampf, Vol. 2 Capitolul 10)
"Inainte sa arunca prostii si aberatii in vand documenteaza-te!"
Cuvantul "vand"e de la analfabetismul tau si semnul "!" este pus de mine ca n-ai stiut matale carte.

Nu vorbea de Dumnezeu crestin! El credea intr-un creator! Si partile unde scrie ca rusate crestinismul? Pe ele nu le-ai citit? Cand cineva spune creator se refera ne aparat la crestinism?

Vorbind de iad si paradis e clar ca se refera la Dumnezeu. Hai sa nu facem analiza pe text ca nu suntem noi lingvisti. Asta ca Hitler nu era crestin este o teza sustinuta de iudeo-masoni care-l urasc pentru raul ce le-a facut Hitler dar acre nici nu vor sa se puna rau cu crestinii.

Doar L-a bagat pe Dumnezeu in teoriile sale. Daca tot esti documentat spune si ce biserica frecventa. Trebuie sa fi ramas ceva marturii. Sunt sigur ca ai si ceva poze cu pelerinajele pe care le-a facut prin Rusia si in toate Europa.

Chiar imi imaginez ofiterii SS facand "exercitiile spirituale" ale Sf Ignatiu. E misto. Cat despre poze cu sefi de stat care se afiseaza cu episcopi, sunt destule si azi. Oricum, am inteles ideea, Hitler nu frecventa nici o biserica pentru ca avea o "legatura secreta". Cred ca avea un tunel subteran care ducea catre catedrala, unde se ducea noaptea pe furis si se ruga.

Toate religiile au un Rai si un Iad.Are diferite nume dar Rai si Iad sunt mai simple pentru ca lumea intelege imediat despre ce se vorbeste.

Tu nu citesti dar ai raspuns la toate. ai citit ce am recomandat mai sus?
http://www.lovendal.ro/......ezuitilor/

Iezuitii sunt o secta, sectantii merg in iad.

Am vazut si eu un documentar cu un naist blond si un ablonda care se casatoreau intr-o padure cu ritual pagan (ger religia lui Thor). Probabil este si cum spui tu dar marii nazisti aveau treburi cu ezoterismul.Erau si nazisti catolici, nu te contrazic.

Iezuitii sunt crestini si sunt un ordin catolic. Habar n-ai ce vorbesti!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ordinul_iezuit

Ah scuze nu stiam! Credeam ca tot ceea ce nu asculta scripturile oricinale de pe timpul lui Hristos si scrierile apostolilor (adica cei ce l-au cunoscut pe Iisus) dar se rugau oricum la ceva in legatura cu crestinismul erau sectanti gen mormonii (si cam asa este).

| Polonic1 a răspuns (pentru Salontanul):

Cand a avut vreodata in viata ei habar despre ce vorbeste?
Uita-te la raspunsurile ei.

| Salontanul a răspuns (pentru Polonic1):

happy

| Mămăligă59 a răspuns (pentru Kalla):

Pai si cine e creatorul? ce sunt mai multi?

| SpitalulDeGlumeti a răspuns (pentru costis):

Atentiuneee! specialmente pentru fratele meu costis sa face bucata urmatoare:
Hitleru' cu Stalinu' au distrus tot pamntu', tagadam taga dam

| costis explică (pentru Kalla):

Va trebui sa te obisnuiesti sa suporti multe jigniri, ca sa nu mai spun de neadevaruri. Hitler fanatic crestin- e doar unul dintre ele, este cunoscut ca nu avea nici o treaba cu biserica.

| William a răspuns (pentru Salontanul):

Hitler ura Crestinismul. http://conservativecolloquium.wordpress.com/......ty-quotes/ iar americanii sunt crestini doar cu numele, unii dintre ei.

| Mădă0611 a răspuns:

Sa nu uitam ca ateii nu au o carte de capatai in care scrie ca teistii sunt prosti sau nebuni, pe cand teistii au, ba mai mult, in acele carti se instiga la violenta/crima impotriva celor care nu cred in acelasi zeu, si sa nu uitam ca pentru putere s-au savarsit acele crime ale "ateilor", nu pentru ca asa ziceau vocile din mintea cuiva; despre Stalin ti-am zis la cealalta intrebare si am zis ca daca vorbim de Mao ar trebui sa vorbim si de alte religii, iar, desi suntem in 2013, fanatismul e inca pe terenul religiei, acolo a fost si acolo va fi mereu. Moisila nici nu cred ca e ateu, adevarul e ca nu prea citesc ce scrie, dar ateu nu imi pare.

Mai citeste odata intrebarea. Parca era vorba de ultimul secol, nu de carti scrise in urma de mii de ani. Acele crime nu s-au savarsit doar pentru putere; nu erau amenintati de calugari sau batrani crestini. Asa au inteles ateii sa se manifeste impotriva oamenilor cu alte credinte decat ei. Si poti sa citesti si ce au patit cativa tineri crestini in temnita la Pitesti, prin anii '50.

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Stiu "ce au patit cativa tineri crestini", dar nu erau doar crestini, asta iar spune ceva, si repet pentru a 3 oara, cred, sau a 4-a, una e sa omori pentru putere, mai ales cand esti deja puternic (iti permiti sa distrugi orase intregi), asta nu are treaba cu religia, si alta sa omori pentru ca asa iti zice prietenul imaginar, asta are. Calugarii, batranii, sau intelectualii "de la Pitesti" nu se supuneau regimului politic, nu?
Eu, de exemplu, as face niste curatenie in lume, nu conteaza ca e ateu, crestin, budist, satanist, e pe lista cu "pacate"?, boom!, nu are treaba cu religia, cu ateismul sau fanatismul, dar sa incep sa omor lume pentru ca nu pupa moaste, are.

A, am uitat de carte, e vorba de biblie si nu de crimele de acolo, ci despre anumite fragmente "nebunul spune in inima lui ca nu exista dumnezeu", "cine nu e cu mine e impotriva mea", in vt chiar scrie ca cei care cred in alt zeu trebuie omorati, ateii n-au asa ceva, ei nu sunt tinuti in frau de amenintari cu pedepse si iad si totusi doar unii fac ce vor, daca nici crestinii n-ar fi, intrebarea ta n-ar fi existat. laughing

Nu-i mai trage ce crime sau (tortura) comise pentru putere. Iti pun si tie una din zisele unui tortionar de la Pitesti : "Dacă Hristos ar fi trecut prin mâinile acestea, nu mai ajungea nici el pe cruce. N-ar fi înviat. N-ar fi fost creştinism, această mare minciună şi toată lumea ar fi trăit în linişte!

- Eu sunt Turcanu! Primul şi ultimul. Nu s-a născut un altul care să-mi ia locul. Pe mine nu mă poate nimeni minţi, aşa cum vă mint pe proştii ca voi. Eu sunt adevărata evanghelie! Eu o scriu acum. Am pe ce o scrie - pe stârvurile voastre. Ce scriu eu e lucru adevărat, nu basme de adormit copiii."

Desi probabil o sa fii surprins, am citit si eu o carte despre fenomenul Pitesti, carte, nu articol pe un site, :O, anyway, de pe acelasi site, sau unul care contine fragmentul dat de tine " Ce, măi bandiţilor, voi români?! Cine, mă, Mironovici1? Cantacuzino2?! Ce-i, mă, cu Nicolina, cu flacăra revoluţiei anticomuniste? Veţi muri când vreau eu. Încet, cu linguriţa! Să vină Horia Sima să-şi vadă eroii! Să vină el, să-i dau şi lui o sfântă împărtăşanie3!" - a se observa "flacara revolutiei anticomuniste", si ca cei mentionati erau legionari, deci erau un pericol, apoi "Nici unul nu va scăpa de aici nereeducat. Aşa am hotărât eu! Nu voi lăsa pe nici un bandit să înşele clasa muncitoare. Dacă asta nu înţelegeţi de bunăvoie, o veţi face de frica morţii. Nu puteţi rezista." - asta era scopul, reeducarea, ca invatatura crestineasca nu se potrivea cu ce voiau comunistii, ba mai mult, erau impotriva regimului, ghinion, nu ii apar, probabil agresorii au fost si ei victime si le-au sarit niste rotite, deci silly, la fel cum probabil orice ateu care ar fi fost impotriva regimului ar fi patit cam la fel, fara "elementele biblice", botez, impartasanie.

E bine daca ai citit o carte despre Pitesti. Face parte din istoria noastra, odata ce acolo au fost torturati oameni pentru crezul lor. Nu este obligatoriu sa tragem aceleasi concluzii. Poti sa citesti una si despre "fenomenul" Targu Ocna, considerata cea mai blanda inchisoare, in opozitie cu Pitesti si Gherla, unde s-au petrecut cele mai mari orori.

| sublime89 a răspuns:

Tu chiar indraznesti sa compari toate victimele religiei de-a lungul intregii istorii a omenirii (aici vorbim de mii de ani, si de crime comise in numele religiei) cu victimele lui Stalin? Marea majoritate a crimelor comise de Stalin au fost din motive politice, toata lumea stie asta. Ca orice dictator, ar face orice ca sa ramana la putere. Din cauza lui Hitler au murit mult mai multi, si el nu era ateu. Partidul nazist, si in general partidele fasciste (inclusiv iubitii nostri Legionari) erau religiosi, chiar fanatici religiosi, care au comis atatea crime la randul lor. Sa nu uitam cine a pornit razboiul mondial. Si sa nu uitam nici de nenumaratii ceilalti dictatori, regi sau imparati din toate timpurile, care au pornit razboaie religioase in care au murit probabil sute de milioane. Iti dai seama cati ar fi omorat daca ar fi avut armele moderne la dispozitie? Si iar zic, sa nu uitam crimele morale comise de biserica si inchizitie. Nu trebuie sa omori un om ca sa comiti o crima, ci e destul sa-l ameninti cu tortura si cu moartea, si sa-l faci sa taca din frica. Au comis crime impotriva ratiunii si progresului omenirii. Au comis crime impotriva cunoasterii, iar acestea sunt cele mai grave.

| M25M a răspuns:

Acele crime de care vorbesti tu sunt de natura socio-politica.

| CinevaNou a răspuns:

Culca-te la loc.

| Duhovnicul a răspuns:

Fanatismul e furat de musulmani si schizofrenicii teisti.
Pana acum n-am vazut atei care sa intre cu avioane in cladiri, si sa strige " Laudat fie Dawkins! "

| Polonic1 a răspuns:

E o diferenta intre a ucide pentru putere si a ucide pentru prieteni imaginari.
http://s12.postimg.org/55y3ywb65/1426160_541769202574237_1536391139_n.jpg

Da, Stalin a omarat si pentru putere. Insa intamplator, majoritatea crestinilor au ajuns prin lagare si inchisori, de unde n-au mai venit inapoi. Si tot intamplator a distrus s-au a inchis majoritatea bisericilor; In Petersburg din 800, au mai ramas 8 in activitate. Si nu prea ii deranjau puterea nici calugarii, nici batranii crestini.

Pai care era motivul principal pentru care a omorat?

Fiind crestin cum sustii matale, poate vana vrajitoare.

Pai parca ai zis ca era ateu.Eu nu am sustinut niciodata ca stalin ar fi fost crestin.

| costis explică (pentru costis):

Ai incurcat borcanele; am zis de Hitler, pe care l-a bagat in ecuatie Salontanul, si caruia matale i-ai pus poza "de crestin".

| cerveau a răspuns:

Oare nu ar fi bine sa ne uitam si noi in dex sa vedem ce inseamna ateu? Cum poti fi un "ateu fanatic"?
Daca ai lasa demagogia deoaprte ai vedea ca aceste persecutii cu care te lauzi nu au fost facute din motive "ateiste", e absurd, au fost facute in numele unei ideologii fasciste, fie ea nazista sau comunista. Pana la urma singurul lucru care le deosebeste sunt ideile despre modul in care ar trebui organizata societatea umana, dar metodele prin care s-a facut implementarea sunt cat se poate de fasciste. Sa omori pe cineva fiindca este un dusman de clasa(din diferite motive) nu tine de comunsim sau ateism, tine de o ideologie bolnava pe care nazistii au implementat-o cu succes in scopul lor de a filtra omul superior de cel inferior(idee anti stiintifica, d.p.d.v al adn-ului suntem egali).

Sa ataci o idee nu inseamna persecutie, poti sa dai de pamant cu toate ideiile care sunt reprezentate in religiile teiste atat timp cat nu iti prelungesti atacul si asupra celor care le sustin. Poti analiza desigru efectul absurd al acestor idei asupra anumitori grupuri de indivizi(gen babuta si lumanarea, exceptand concluzia din enuntul tau laughing ), dar atat timp cat aveti libertatea sa le sustineti si sa le aparati daca puteti, nu sunteti cu adevarat persecutati, practic o idee atacata tinde sa devina mai buna, deci vi se face o favoare fie ca renutati la ideile respective fie ca le schimbati.

| costis explică (pentru cerveau):

Nu poate fi un ateu fanatic? Uite aici un text de la anchetatorul lui Valeriu Gafencu : "Du-te dracului! Vom avea grija sa mori incet, chinuit, pana ce vei renunta la Hristosul acela cu care vrei sa ne sperii. Pe El si pe tine, pe voi toti va uram, ba, si va vom distruge! Aici s-a terminat cu Hristos, si Cel mort si Cel inviat! Vom avea grija ca generatiile viitoare sa nu mai stie minciunile Lui si ale voastre. Noi, ba, noi suntem hristosul lumii acesteia!

Dumnezeu sa va ierte, domnule, a raspuns Valeriu si a plecat capul in rugaciune, asteptand porunca sa fie zdrobit."

| cerveau a răspuns (pentru costis):

Tovarase, cand ti-am spus sa te uti la definitia ateismului nu ti-am spus-o fiindca sunt eu nebun si ti-am spus asta fiindca faci niste confuzii destul de mari si usor de identificat.

Din exemplu pe care mi l-ai dat nu vad decat un anti-crestini ignorant in materie de psihologie, sociologie, si cel mai grav, teribil de ignorant in domeniul teologiei crestine. Nimeni nu poate fi convins sa nu mai creada ceva prin amenintari, batai sau moarte indiferent de credinta pe care o detine, iar crestinismul in care este de asteptat sa suferi pentru credinta ta diferite abuzuri fizice si verbale, ba chiar este "profetit" si in biblie nu poate decat sa bucure membrii acestei religii, iar victimele mor cu impresia unei mari rasplati divine ca si un bonus. Orice crestin ar vrea sa fie persecutat pentru mantuitorul lui, ceea ce se vede si in prezent, din lipsa de persecutie crestinii incep cu aberatii conspirationiste ale masonilor, ateilor, iudeilor, ilminatii, dracu etc. prin care ei sunt perecutati constant.
A fi ateu este una, a fi un anti-crestin psihopat prin care incerci sa iti justifici faptele tale monstruoase este altceva.
Exista muslmani anti-crestini care cred in adevaratul Dumnezeu dupa spusele lor si va persecuta pentru binele vostru, dar saracii sunt la fel de ignoranti ca omuletu din exemplul tau.
In concluzie nu exista ateu fanatic si doar anti-teisti fanatici care pot fi teisti care persecuta alti teisti(asta se intampla in prezent), deisti sau atei.
A fi ateu si a persecuta crestini este la fel de relevant ca si Hitler si Stalin care aveau mustata si ii persecutau pe evrei.

Nu prea am inteles de ce m-ai gratulat cu tovarase, doar comunistii au fost atei, deci tovarasi de ai tai. Pe urma, iti convine sau nu, ateii au torturat, iar in unele locuri au eliminat populatia crestina. Avand acest obiectiv, nu doar intamplator sau pentru ca se simteau amenintati.

Mi se pare absurd ce zici. Oameni cu mustata au torturat fie ca iti place sau nu.Sa spunem ca eu am mustata, ce legatura am eu cu acei oameni?
Am incercat sa-ti spun ce acei oameni nu erau tocmai comunisti prin metodele pe care le aplicau, mai ales ca Marx nu a oferit nici o solutie pentru capitalism, mai mult a facut o critica foarte buna a capitalismului dar l-a si laudat unde era cazul, nu a oferit si un sistem de guvernare. "Comunsitii" se simteau "amenitati" nu doar de religiosi(inlcusiv budisti si taoisiti daca ai vedea China) ci si de intelectualii care erau capabili sa le critice gluma de "comunism" de asemenea si de dusmanii de clasa si toti cei care nu deveneau oitele lor, motivul nu este unul teologic si unul politic.
Dar tu daca esti crestin de ce nu esti comunist tovarase? Sau sa-ti spun Domnule fiindca domnesti peste cineva?

Ai amestecat mustati, cu o parere despre Marx, si cu ceva tovarasi (atei, de ai tai), ca sa disculpi crimele ateismului. Insa nici voi nu sunteti departe de ei, doar ca nu aveti mijloacele, asa ca loviti si voi cu ce aveti, cuvinte sau idei rasucite.

Bine nene, am incercat sa-ti explic ca ateismul nu poate sa faca crime fiindca nu reprezint nimic, nu crede in nimic, nu iti impune nimic, daca nu vrei sau nu poti sa intelegi te las sa mai reflectezi si sa accepti adevarul si nu ceea ce vrei tu sa accepti.