Proverbe 31:10-25,,Cine poate gasi o femeie cinstita? Ea este mai de pret decat margaritarele.,,
"Ce frumoase sunt pe munti, picioarele celui ce aduce vesti bune, care vesteste pacea, picioarele celui ce aduce vesti bune, care vesteste mantuirea! Picioarele celui ce zice Sionului: "Dumnezeul tau imparateste!" (Isaia 52:7)
,,
Un cuvînt spune Domnul, şi femeile aducătoare de veşti bune sînt o mare oştire." Psalmul68:11.
Nu prea stiu ce sa zic despre chestia asta. de exemplu daca eu as crea ceva, un robotel sa zicem, eu nu l-as face pe robotel nebun ca doar eu l-am creat, nu? stiu deja ce va face ca doar eu i-am construit schitele gandirii, cum sa-l fac nebun cand el doar imi urmeaza planul...cam asa e si cu psalmul tau.
Gresesti emas eva a luat marul si l-a muscat desi ea a facut pacatul etern, mai ales ca dumnezeu doar pe ea da si vina Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!
15. Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul".
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
Este vorba de o comparatie, nicidecum o afirmatie. Ai adaugat de la tine un ''e'' care schimba sensul.
,, Femeia frumoasa si fara minte este ca un inel de aur pus in ratul unui porc.,, -
Exprima cat se poate de bine iubirea aproapelui. In ciuda faptului ca sunteti descrise ca "piaza rea" eu va vreau, dezlegare la destrabalare, intrarea gratuita, haide-ti fetelor va astept.
Seneca afirma acestea pe vremea lui Nero, cand crestinismul era o simpla secta. Cu alte cuvinte filoofia lui Seneca nu are legatura cu aberatiile biblice, plus ca biblia nu neaga existenta sufletului.
Petronius, contemporan cu Seneca, spunea ca femeile ar avea mai multe suflete, dar niciunul supus ratiunii.
Inferno nega existenta sufletului.
E de bine. Mereu ai aratat ca esti o fata inteligenta.
Asa este sunt liber sa cred. Dar de ce sa ma mint singur? Uneori nu cred ca voi gasi niciodata acel adevar spiritual. Nu e asa simplu. Mai ales ca in ultimul timp am avut o stare mai proasta si simt ca acel Dumnezeu nu este alaturi de mine. Pentru asta am o opinie. Mereu am avut argumente la tot dar acum sufletul parca ma indeamna oarecum spre necredinta.
Aha. iti multumesc mult.
Dar la ce buna atata inteligenta cand ea tine locul a ceva mult mai important pentru o fiinta umana?
Te cunosc? poate e alt cont.
Stiu ce simti...e un sentiment normal atunci cand trecem prin greutati si nici o forta superioara nu-si face simtita prezenta asa cum afirma toti ca si-o face.
Pana la urma suntem ai nimanui.
Contam doar pe noi insine si pe cei apropiati dar si pe oameni complet straini care intra in viata noastra cand ne asteptam mai putin si cand avem nevoie mai mult.
Nimic din ce te indeamna sufletul nu e gresit si urat.El e ca un ghid, cred, ca o busola. Te indreapta catre sentimente si trairi care se muleaza pe fiecare situatie in parte prin care trecem...
Fii linistit..la un moment dat in viata o sa gasesti calea pacii pentru tine. Oricare ar fi.
„Femeia e frumoasă şi FARA MINTE ca un inel de aur pus în râtul unui porc!", Porverbele, 11:22 ---
Nu pot zice decat ca este cel mai adevarat, bineinteles nu la toate, dar cunosc destule exemple.
„Femeia e frumoasă şi FARA MINTE ca un inel de aur pus în râtul unui porc!", Porverbele, 11:22 ---
"Nu pot zice decat ca este cel mai adevarat, bineinteles nu la toate, dar cunosc destule exemple."
Si atunci inseamna ca uratele sunt mai destepte? Nu putem spune ca femeia urata si fara minte e ca o sarma pusa in ratul porcului?
"Aceste jigniri nu se aduc in biblie si barbatilor." - pai daca a fost scrisa de barbati...la ce te asteptai
"Curios cum biblia asta a fost scrisa in asa fel incat nu toti oamenii o pot intelege." - nu e nimic codificat, metaforic. ti se spune clar ca femeia e inferioara barbatului. nu te lua tu dupa ema ca aia e nebuna
Nu ma refer la treaba cu femeile si jignirile. Astea oricum se repeta direct si la obiect fara nicio diplomatie.
Unele pasaje,versete,capitole, cuvinte sunt expuse in mod tendentios, astfel incat un om poate fii sigur ca ce a interpretat el e ceea ce vrea biblia sa spuna, iar alt om la fel, poate fii extrem de sigur ca a inteles ce trebuia.
"La ce bun sa contrazici o femeie?
E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea."
Daca biblia nu a fost scrisa de femei vezi cum e, dar tot femeile sunt religioase, cea ce cam da dreptate ultimului proverb
Femeia lasata de capul ei ajunge rau.
Femeia care stie ce scop are in viata ignora mizeriile alea de mai sus interpretate mot-a-mot si isi face viata frumoasa exact asa cum a lasat-o Dzeu: inferioara barbatului.
Salut. Mă întreb dacă intenţionat ai denaturat conţinutul acestor pasaje sau poate te-ai inspirat dintr-o sursă îndoielnică?
S-o luăm pe rând:
Eclesiastul 7:28 - iata ce-mi cauta si acum sufletul, si n-am gasit. Din o mie am gasit un om: dar o femeie n-am gasit in toate acestea.
Următorul verset arată că atât bărbaţii cât şi femeile din acele timpuri aveau probleme de ordin moral. De asemenea, acest verset ar putea avea şi o semnificaţie profetică, întrucât n-a existat niciodată o femeie care să asculte în mod perfect de Dumnezeu. Însă un bărbat a existat: Isus Cristos
Eclesiastul 42:14. Din câte cunosc eu cartea Eclesiastul are doar 12 capitole, de aceea nici nu voi încerca să comentez aici.
1 Timotei 2:9. Iată cum redă acest verset o traducere modernă: Tot aşa, vreau ca femeile să se împodobească cu haine bine aranjate, cu modestie şi judecată sănătoasă, nu cu împletituri de păr neobişnuite şi cu aur, cu perle sau cu haine foarte scumpe, (Traducerea Lumii Noi)
Crezi că calităţi precum modestia şi judecata sănătoasă îi strică unei femei?
Iov 14:1-4. Dacă ţinem cont de context întelegem că această afirmaţie a fost spusă de cineva care nu era un slujitor a lui Dumnezeu. De asemenea, cînd Biblia numeşte necurată femeia se referă la starea imperfectă în care se află atât femeile cât şi bărbaţii. (Romani 3:23)
Proverbele 11:22 - Femeia frumoasa SI FARA minte este ca un inel de aur pus in ratul unui porc.
Acest verset nu face nimic altceva decât să spună lucrurilor pe nume: Frumuseţea nu are nicio valoare dacă nu este însoţită şi de calităţi.
Ce părere am? Mă conving încă odată cât de importantă este motivaţia corectă atunci când citeşti Biblia.
Cele bune!
Nu,nu eu le-am scris.
Poate ca am gresit si nu le-am verificat chiar eu inainte de a le posta aici, dar celelalte chiar exista si eu le consider jigniri.
Si mai scria ca in acea perioada femeile sunt total necurate 7 zile, oricine se atinge de ele devine necurat ca si cum ar lua o boala? si orice lucru pe care se aseaza devine necurat; mi se pare prea de tot. Ca si cum ar fi infectate.
In fine...si cu ruga in liniste si smerenie, si cu faptul ca ele sa nu se ridice deasupra barbatilor si sa-si spuna parerea ...mai multe.
Oricum apreciez ca le-ai corectat si m-ai luminat.
-De fapt versetul e "Femeia frumoasă şi fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc. –".
Un singur "E" schimba tot sensul.
-Iov 14:4 : Cum ar putea să iasă dintr-o fiinţă necurată un om curat? Nu poate să iasă niciunul.
-Eclesiastul 42 nu exista.
-Nu cred ca e corect sa analizam" mot a mot" pentru ca dupa cum vezi, exista traduceri diferite.Pasajele obscure din Scriptură trebuiesc înțelese în lumina pasajelor clare.
Daca vrei sa gasesti nod in papura, atunci nu vei vedea niciodata si ceea ce e bun.
Pai eu am inel de aur.da nu am rat.de unde fac rost? tu? esti femeie? pe ratul cui?
asta e problema ..ca ratul nu ti-l faci singur ci altii ti-l construiesc.
Eu nu ma aflu pe nici un rat. Eu ma aflu in Univers.
Femeia pana la urma(din prizma unui barbat) cred ca e ca bautura. e rau cu ea dar e si mai rau fara ea.
alea-s niste baliverne misogine scrise probabil de niste unii care au fost facuti terci de vreo femeie. nu ai cum sa generalizezi prin asemenea fraze, stiind ca sunt barbati mult mai curve decat unele femei, si ca sunt femei mai puternice decat multi barbati.
Nu stiu ce sa spun. Nu pot sa comentez. Dar oricum stai linistita. Tu esti dovada vie ca Biblia se insala. O fi vreo interpretare. Chiar nu stiu. Nu mai stiu ce sa cred.
Inca un raspuns care reuseste sa ma motiveze. Mersi. Am pus o intrebare in legatura cu acest subiect si raspunsul tau cred ca ar fi meritat funda Inca te pricepi sa dai niste raspunsuri extraordinar de frumoase.
Deja mi-am schimbat numele ca sa stie toti cine sunt. Nu mai am de ce sa ma ascund. Nu imi pasa ca mi se va sterge contul. O sa imi fac mereu altul.
A acum stiu cine esti. Ma bucur.
Am vazut intrebarea...
Fa ce simti, pur si simplu, fara retineri.Ia-o pe calea pe care o simti momentan. Nu e un pacat. Nu e nimic gresit.
Dimpotriva e corect fata de tine insuti.
E corect sa alegem ce simtim noi insine si nu ce simt altii pentru noi.
Asta e corect. Si mereu va fi.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: