| alidenbealidenbi a întrebat:

Guvernele se chinuie sa faca masini verzi electrice nepoluante insa lumea nu se mai poate intoarce la un mediu nepoluat. Doar imparatia lui Dumnezeu va rezolva problema poluarii. Acest sistem e sortit esecului si distrugerii. La Armaghedonul biblic se va pune capat lacomiei omului si poluarii globale.

Aveti ceva contra?

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Doar imparatia lui Dumnezeu va rezolva problema poluarii.
Da, și cum aceasta va veni la sfârșit, până atunci, nu.
Armaghedonul biblic.
Știi cine a scris Apocalipsa? Un popă nebun. Scrie chiar el la început că a avut o viziune. Fiindcă apoi tot are un fix, și tot îi dă inainte cu toate alea, cei ce au pus chit pe chit Biblia, l-au pus și pe el. ca să fie aiureala rotundă. Tu ia-te după el, eu nu am nimic contra. O să ajungi departe, de fapt ai și ajuns deja, la gunoi, asta a propos de poluare.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj inexistent de poveste puerila, absurda si primitiva scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori. Realitatea e ceea ce se vede, iar povestile au fost si vor ramane povesti.

| alidenbealidenbi explică (pentru halogen001):

Dumnezeu exista si iti numara zilele si perii din cap. Stie tot despre tine.

| halogen001 a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Aceea e fantezia din cartea cu povesti. Dumnezeul din cartea cu povesti, cel care a facut totul si iubeste omul, a facut pentru binele omului viermii, paduchii, puricii, plosnitele, serpii ca sa se simta omul mai bine. E asa de puternic si de iubitor incat e invizibil si mut. Stiinta din "cuvantul lui" e nestiinta si primitivismul scrierilor fanteziste, iar puterea si iubirea lui lasa omul pe care-l iubeste sa moara in intunericul nestiintei, de frig, de foame, de boli, in accidente si in razboaie.

| alidenbealidenbi explică (pentru halogen001):

Omul e devina, nu Dumnezeu.

| halogen001 a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Normal ca omul, ca doar nu poate fi vinovat cineva care nu exista.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Imi vine sa borasc.

| rapandula a răspuns:

Da am, faptul ca esti total pe langa cu tehnologiile actuale. Intereseaza-te de programele de repopulare a pestilor si a vietuitoarelor marine din diferite tari de coasta sau fluviale care sunt promovate din ce in ce mai mult. Intereseaza-te de programele de replantare al copacilor/padurilor care se promoveaza din ce in ce mai mult și care deja sunt puse in practica. Sunt tari care acum 60-70 de ani aveau 70-80-90% din suprafata padure dupa a urmat era defrișărilor pana la aproape 5-10% dupa care au creat un program de replantare ce astazi au reusit sa refaca acele procente din trecut. Combustibilii fosili nu mai sunt o sursa atat de importanta ca in trecut. Se investeste enorm in energie eoliana, solara, hidroelectrica si termonucleara si mai nou pe fuziune nucleara care sunt nepoluante. Poti sa urmaresti documentarul "A life in our planet". Vorbeste despre dezastrele poluarii si a faunei, ce se face in momentul de fata in combatetea sa, unde se va ajunge daca continuam sa poluam si ce am putea face pentru a revenii la normal. Ti-l recomand cu mare placere insa imi e frica ca un religios ca tine va fugi de aceasta responsabilitate, a informarii. Habar nu ai cat se promoveaza poluarea cat mai putina. Sunt tari din Europa precum Danemarka sau Tarile de Jos (Olanda) care in maxim 10 ani vor folosi doar energie regenerabila sau cel putin se vor baza doar pe asta ca pana in 2050 sa aiba 0 emisii de CO2 in atmosfera. Masinile electrice incep sa acopere piata mondiala din ce in ce mai mult. Tesla a creat trendul si l-a dus la o popularitate care s-a soldat cu reprofilarea multor companii cum ar fi BMW, Dacia, VW, si multe altele care vor face si deja fac modele electrice. Multe produse casnice cum ar fi pungile, furculițele, lingurile si multe altele au început sa fie produse din material nepoluant care se descompune usor, material bazandu-se pe orez de exemplu. Sunt multe altele de cate nici eu si nici tu nu suntem constienti, dar un lucru e cert: o ducem evolutiv mai bine ca niciodata. Aceasta inteligenta este atat de departe incat am sesizat greselile si vom avea puterea si inteligenta de a lua masuri, a gasi solutii si a le pune in aplicare. Tarile religioase si foarte sarace vor fi ultimele care vor fi din ce in ce mai putin poluante.

| alidenbealidenbi explică (pentru rapandula):

Tehnologia va disparea la Armaghedonul biblic, pentru ce sa-mi umplu mintea cu atata tehnologie. In viitorul paradis pamantesc nu va fi nevoie de tehnologie.

| rapandula a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Fi sincer acum, chiar vreau sa te studiez mai mult pentru ca esti fix ceea ce urasc la religie si m-a indepartat de ea. Cum este sa traiesti o viata urand stiinta si blamand-o fara sa o cunosti doar pentru motivul ca oricum armaghedonul vine si cunostintele se duc pe apa sambetei? Stii cate sfarsituri ale lumii s-au prevestit? Stii unde eram fara inteligenta si perseverenta oamenilor? Pana la armaghedonul ala de care sunt sigur ca nu va veni, am putea mult mai mult avansa facandu-ne vietile mult mai usoare si in pace pentru ca ne-am ocupat de asta in loc sa stam cu pl in sus in fata tv-ului cu motivul: "eh, oricum vine armaghedonul, de ce sa stau sa ma mai informez si evoluez". Exista zeci de mii de religii pe pamant. Fiecare religie se jura ca este singurul adevar. Fiecare religie este diferita. Fiecare religie are "minunile" ei. Multe religii au persoane sfinte care i-au ajutat in istorie. Sunt si religii care au o poveste asemanatoare cu cea a lui Iisus doar ca este originara din tinutul lor. Fiecare religie se jura ca nu este o perceptie a oamenilor fondatori, ci adevarul comunicat de divinitate. Fiecare religie a prezis un viitor pe baza acestor lucruri. Fiecare religie s-a inselat in cele din urma.

| Holiday a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

"...pentru ce sa-mi umplu mintea cu atata tehnologie."

Vezi, si dupa aia te superi cand auzi lucruri de genul "Too stupid to uderstand science? Try religion!"

| alidenbealidenbi explică (pentru Holiday):

Da, tehnlogia e ca "sudoarea fruntii", pentru a fii inventata trebuie storsi neuronii.

Adam nu trebuia sa depuna atat de mult efort intelectual. In plus, cercetatorii au gasit ca prea multa munca intelectuala poate duce la depresie, tumori craniene, solicitarea vazului. Nu degeaba cei care lucreaza in corporatii trebuie sa faca pauze dese de relaxare intensive.