|

Hei TPU! Deci. ce parere aveti despre asta? Sunt intr-o relatie cu un baiat care e "pocait" el merge la biserica de penticostali, eu fiind ortodoxa, ne inteleg super-bine. dar ma gandesc la ce va fi mai tarziu, adica daca imi va cere sa ne casatorim si eu trebuie sa ma pocaiesc, ce parere aveti despre asta? happy

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună.
Părerea mea nu are rost să îți pierzi religia. Și mai ales să nu faci greșeala să te căsătorești devreme. Vei avea multe pe cap și mă gândesc că nu vrei asta. Sper că te-am ajutat.
Pa, pa.

45 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca doresti sa ai o familie fericita, sotul tau sa nu bea sa nu fumeze sa nu te insele, sa nu faca scandaluri, caminul tau sa fie un coltisor de rai nu il lasa pe acest baiat. Pocaitii nu fac altceva decat implinesc Cuvantul lui Dumnezeu.

| a răspuns:

Da, la 16 ani cred că singura ta problemă e căsătoria. Fată dragă, ai de terminat liceul, eventual o facultate și după poți să revi dacă mai sunteți împreună și să pui întrebarea asta.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Din pacate inseamna indepartarea de Adevar. Sigur ca cu timpul el o sa te atraga si o sa faca prozeletism, insa te sfatuiesc sa NU faci asta. Penticostalii, sunt foarte indepartati de credinta si biserica primara, nu cinstesc multe, nu tin post, i-au versetele din Biblie dupa cum ii trazneste capul, plus ca au acel moment fals numit "glosolalia" adica vorbirea in limbi. Sper sa nu te sperii cand ii vezi... mult noroc!

| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Ce e adevarul?
cum era biserica primara?

| a răspuns (pentru rocco09):

Biserica primară a primit mai târziu numele de Biserica Ortodoxă!

Cei care au primit Evanghelia nu au fost nişte iresponsabili care să fi uitat specificul inconfundabil (cu instituirea Bisericii şi apreoţiei...) al învăţăturii, aşa de la o generaţie la alta... În primele secole, creştinismul s-a răspândit, şi a răspândit peste tot aceeaşi învăţătură unitară.

Ar însemna să-L desconsiderăm la total pe Dumnezeu dacă putem să ne imaginăm că El le-a lăsat oamenilor învăţătura (spunând:,, Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate." (Matei 5, 18)) iar aceştia au dat-o instantaneu uitării, intrând în confuzie. Ştiţi ce se spune, dacă elevul nu a înţeles, mai vinovat este profesorul, iar metodele sale sunt nepotrivite. Dar noi nu putem să ne imaginăm aşa ceva despre Dumnezeu.

Mergând pe firul istoriei, fiecare moment din această istorie ţi-ar confirma faptul că Biserica Ortodoxă păstrează neschimbată învăţătura Bisericii primare din primul secol, fără a mai fi adăugat nimic esenţial acestor învăţături!

Ceea ce a lăsat Hristos Bisericii Sale, şi mai departe Apostoli, primelor comunităţi creştine, a rămas neschimbat în Biserica Ortodoxă.

Toate cărţile Bisericii primare din primele secole (I-III) confirmă Tot ceea ce există şi astăzi în Biserica Ortodoxă!

În mod logic Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, deoarece în caz contrar, ar însemna să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, în însăşi esenţa divinităţii (lucru care este de neconceput), dat fiind faptul că din cele câteva mii de culte şi credinţe total diferite, fiecare are învăţături care le exclude pe celelalte…

| a răspuns (pentru milan9):

Sincer daca ma uit in istoria bisericii ceea ce se intampla in ortodoxie azi e mult diferit de ceea ce practicau primi crestini!
1 nu practicau cultul icoanelor 600-700 dCh
2 e adevarat ca crestinii venerau sfintii dar nu se inchinau lor
3 Primii crestini au incurajat ca fiecare crestin in parte sa aiba o relatie personala cu Dumnezeu (nastere din nou) si de asta depinde mantuirea!
4 Primii crestini au considerat pe Duhul Sfant impartitorul harului mantuitor, Biserica Ortodoxa considera ca preotii sunt impartitorii harului!
5 faptul ca biserica ortodoxa a pierdut esenta crestinismului, dragostea, dreptatea, sfintenia nu dovedeste ca e posibil sa greseasca undeva?

| a răspuns (pentru rocco09):

Ştii tu ceva dar nu ştii bine până la capăt:

1). Cultul cinstirii icoanelor nu a început în 600-700 ci a fost "atacat" de conducătorii musulmani din Egipt, după marea cucerire arabă din jurul anului 650. Ajungând să influenţeze şi pe împăraţii romani, aceştia au lansat o prigoană universală împotriva creştinilor şi a icoanelor. Faptul că au fost yeci de mii de victime în rândul creştinilor dovedeşte că ei ştiau deja importanţa cultului de generaţii întegi!

Acelaşi lucru îl atestă şi arheologia, prin descoperirea icoanelor în catacombele din Roma(sec I.)!

Foarte important de reţinut faptul că, începând cu secolul al IV-lea, Sfinţii Părinţi vorbesc despre cultul icoanelor ca despre un cult cunoscut tuturor (atestă astfel păstrarea neîntreruptă din perioada apostolică).

În Canonul de mângâiere cel mic (rugăciune din sec. IV), găsim mustrări faţă de cei care nu se închinau icoanei Preacuratei numită Povăţuitoare. Or, această icoană, conform Tradiţiei, a fost zugrăvită de Sfântul Evanghelist Luca. Prin urmare, cultul icoanelor îşi are originea încă în epoca apostolilor şi, după cum reiese din cele arătate, nu numai că este legitim, ci a fost şi practicat ca o deprindere evlavioasă folositoare.

Cinstirea icoanelor nu prezintă nici o problemă atât timp cât, lemnului icoanei nu-i dai "personalitate", în afara legăturii de a-L "reprezenta" pe Hristos, spre exemplu!

Hristos este singura Persoană a Sfântei Treimi (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh) care poate fi reprezentată în sens propriu, pentru că El Însuşi S-a făcut văzut prin Întrupare.

Aşa cum în fiecare cult creştin există "imagini" ale lui Hristos, iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect, la fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

| a răspuns (pentru rocco09):


2). Da, într-adevăr, creştinii venerau sfinţii, strângeau osemintele lor şi le cinsteau (în actul martiric al Sf. Mucenic Ignatie, decedat între 98 - 117) dar nu se inchinau lor, în sensul că nu confundau cinstirea lor cu cinstirea care trebuie acordată divinităţii!

În acelaşi fel procedează şi ortodocşii astăzi (menţionez, cei care sunt autentici, cei cu adevărat ortodocşi, care îşi cunosc şi îşi respectă credinţa!), garanţia fiind faptul că ei îşi raportează modul de viaţă la reperele autentice, şi anume, scrierile vechilor comunităţi creştine (sec I-IV), care aparţin celor numiţi „Părinţii Bisericii", oameni cu o viaţă exemplară, făcători de minuni, care au fost preoţi sau Episcopi în „Biserica primară".

| a răspuns (pentru rocco09):

Cu restul, mai continuăm şi mâine...

| a răspuns (pentru milan9):

E adevarat ca in catacombe au fost gasite tot felul de inscriptii dar nu icoane! Poate nu am citit aceeasi istorie a bisericii! Biblia nu mentioneaza inchinarea la icoane, si dupa cum am spus venerarea nu e totuna cu inchinarea"legatura cu persoana reala"! Mai apoi ai raspuns doar la 1 punct

| a răspuns:

Sa nu faci asta. Nu merita sa parasesti biserica lui Hristos cea Adevarata pentru nimic in lume nici macar cu pretul vietii. in afara ortodoxiei nu exista mantuire. poti incerca sa il aduci tu pe el la dreapta creditna ortodoxa dar daca nu poti pur si simplu gaseste-ti alt baiat.

http://apologeticum.wordpress.com/......u-hristos/

| a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

In trecut martirii nu au trecut de la dreapta credinta nici macar cu pretul sangelui lor, iar acum ei se leapada de buna voie

| a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Unde scrie ca biserica ortodoxa e administratoarea harului?

| a răspuns (pentru rocco09):

Pe site-ul crestin ortodox, unde altundeva?

| a răspuns (pentru Esperança):

Sa inteleg ca siteul crestin ortodox e sursa credintei ortodoxe, l-o fi administrand Dumnezeu?

| a răspuns (pentru rocco09):

Mai ştii...

| a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=AvEU7cpr9PQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ_NFx8Y&feature=related

circ grotesc. Face de rusine crestinismul autentic care a fost lasat de Iisus Hristos de asta oamenii considera biserica o adunatura de fatarnici care inseala.

| a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Cu facutul de rusine sunt de-acordhee hee

| a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Doar ca nici toate cate se intampla pe la sarbatori, manastiri, crasme, discoteci nu ne face cinste. Si sunt fratii nostri crestini ortodocsi!
Le cautam si pe alea pe youtube?

| a răspuns:

Daca il iubesti si esti de acord sa iti schimbi religia e ceva okhappy eu nu mi-as schimba religia pentru nimeni si nimic

| a răspuns:

Heii...e o situatie complicata. va trebui sa discutati mult pe tema asta, sa vezi ce vrea el, ce vrei tu, si sa cadeti la un comun acord care sa va convina amandorura. si...sa nu va lasati influentati de ceilalti. o idee ar fi sa faceti cununia religioasa in rit ortodox, iar dupa aceea pastorul lor sa va binecuvanteze.am mai auzit despre un astfel de caz.dar asta e o idee. ce veti face depinde de voi. mult succes! happy

| a răspuns:

Eu daca as fi in locul tau nu as renunta niciodata la religia mea.

| a răspuns (pentru andreutza1638):

Descrie in 10 cuvinte ce inseamna religia ta?

| a răspuns (pentru rocco09):

Religia mea pentru mine inseamna religia cu care m-am nascut...

| a răspuns (pentru andreutza1638):

Nu te-ai nascut cu niciuna ...cand te-au botezat te-au incadrat intr-o religie! Poti sa-ti intrebi preotul, daca e onest iti va spune! Dar chiar si asa stii in ce crezi, sau trebuie sa iti spuna tot preotul?