|

Hello TPU! Am o prietena care e penticostala (pocaita ) si am observat ca e foarte credincioasa, mi-a spus ca ea nu-si mai face semnul crucii pentru ca ar fi o jignire pentru Dumnezeu..Imi spunea ca nu stiu cat de frumos este cu Domnul..ca o sa se roage și pentru mine.Ea era ortodoxa(a facut conversia la penticostali)imi mai zicea ca nici ea nu stia unele lucruri pana a citit biblia.E foarte calma, nu se enerveaza niciodata..Chiar nu stiu ce sa zic. Tind sa o cred..Nu mi se pare ca e nebuna sau ca fabuleaza.Voi ce parere aveti despre ei?

17 Raportează Evaluează
17 răspunsuri:
| a răspuns:

Voi confundati pe neoprotestanti cu starea de pocainta, CE BINE AR FI, dar toti crestinii TREBUIE sa se pocaiasca si ortodocsii, catolici dar si penticostali. Pocainta este o stare la care penticostali nu prea au sanse sa ajunga, de ce, trebuie sa studiezi Biblia ca sa aflii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A fost spalata pe creier si acum e fanatica religios, o sa te traga si pe tine la secta lor,din pacate cu aceste persoane nu poti avea prieteni ei sunt obsedati de secta lor,nu e de mirare ca vorbesc in limbi, au asa zis viziuni, se vindeca cica de boli si mereu vor sa atraga si pe alti, faza cu semnul cruci nu e pomenita in biblie dar nici vreo religie nu e pomenita in biblie, sa ai mare grija de tine ca astia sunt fanatici, manipulatori, uite cum functioneaza manipularea lor


1 Manipularea individului pentru a primi mult mai usor sugestii si ‘pregatirea’ lui pentru indoctrinare prin: hypnotism, repetarea obsesiva audio/ vizuala/ verbal, restrictii de somn sau restrictii de nutritie.

2 Preluarea controlului asupra mediului social, timpului si surselor de sprijin emotional ale persoanei, printr-un system adesea excesiv de recompense si pedepse. Se urmareste izolarea sociala a persoanei. Se incearca limitarea contactelor cu familia si prietenii, precum si cu cei care nu impartasesc atitudinile sectei. Se incurajeaza dependenta de secta (economic etc).

3 Se interzice discutarea informatiilor si opiniilor contrare doctrinelor grupului/ sectei. Sunt create reguli despre subiectele care pot fi discutate cu cei straini de secta. Comunicarea este foarte controlata. De obicei se foloseste un jargon de grup.

4 Persoana este manipulata sa-si reevalueze in mod negativ parerea despre sine si comportamentul anterior intrarii in secta. Se fac eforturi pentru a destabiliza constiinta subiectului, perceptia acestuia asupra realitatii, controlul emotional si instinctual de aparare. Subiectul este manipulate sa-si reinterpreteze istoria vietii.

5 Se urmareste crearea unui sentiment de nesiguranta si slabiciune, punand persoana respective in situatii intense si frecvente care sa o faca sa se indoiasca de sine si judecata proprie.

6 Crearea de stari emotionale puternice prin metode non-fizice: umilire, izolare sociala, pierderea privilegiilor, schimbarea statutului...2010 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Pct 1 - comentarii libere

Asa numitele tehnici de meditatie care apar nu numai in sectele orientale. Esti pus sa te concentrezi asupra unui concept, persoana sau obiect. De ce? Ca sa nu mai gandesti critic si comparativ. Trebuie sa inghiti spusele sectei fara sa le mesteci, nu sa le evaluezi critic. Nici sa le compari cu alte doctrine/ filozofii/ curente. Ideal pentru spalatorii de creiere este cand accepti repetitiile monotone - aceleasi idei/ litanii/ mantre repetate ore in sir. Sa vezi multe ore la rand mutra aceluiasi guru/ lider care te invata si te invata si te invata... fara sa pui intrebari, fara sa-l intrerupi, doar sa aprobi din cap. Asemenea comportament e mana cereasca pentru escroci, iar tu ai pierdut din start. De ce? unde scrie? care sunt alternativele? care sunt argumentele? nu se poate si altfel? cum stim ca nu e gresit? care sunt consecintele? aceste intrebari nu sunt binevenite la intalnirile sectelor.
Daca incep sa-ti controleze regimul alimentar (NU care cumva carne ca e 'impura' sau 'multe salate sa ne echilibram energetic') e momentul sa le dai o poseta in cap (sau o servieta). Daca nu ai viziuni si extaze cum vrea secta, e din cauza ca te-ai imbuibat ca nesimtitul, fara grija catre cele spirituale... Extrema dura e cand cel recrutat se muta in campusul sectei si traieste cu cele cateva castroane de zeama 'sfintita' sau legume impartite la comun. Regimuri care te slabesc fizic si reduc aportul de nutrienti catre creier. Te face prada sigura. Plus privarea de somn - trebuie sa te rogi ore in sir, sa spui mii de mantre, trebuie sa lupti cu 'demonul' somnului, apoi la munca in folosul comunitatii (adica al sectei) sau esti trimis pe strada sa recrutezi adepti. In general, preocuparilea astea meschine cu mancat/ dormit/ spalat nu trebuie sa caracterizeze un om dedicat spiritualitatii sectei. Acesta este invitat sa-si 'ucida' nevoile animalice/ telurice.

Acest punct e foarte important. Noii 'prieteni' din secta incearca la inceput sa va sugereze,...2009 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Https://www.youtube.com/watch?v=q7TUJoWVvIA
https://www.youtube.com/watch?v=XJmYQD1tUZA
https://www.youtube.com/watch?v=c3jzTRedjJ4

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nilsson omule ce minciuni sunt? nu exista propaganda sectanta? de ce minti asta o stim cu toti, cica minciuni laughing dar de ce dati ma pliante in statie de autobus? de ce spuneti sa venim la noi la biserica? omule macar nu minti aiurea, tot ce e scris acolo se poate dovedi oricand, omule tu crezi ca eu nu am fost la secancti la biserica? crezi ca eu inventez eu asa aiurea, manipulare exista la sectancti, voi o numiti ceva normal, chemare la secta voastra, astept contrargumetele tale cu dovezi, mergem in biserica sectancta cand vrei tu si vezi naibi ca spun adevarul sau du-te la adventisti de exemplu sa vezi spalare pe creier, poti merge cu AC4S4 sa nu uit adventisti cred ca toate bisericile crestine sunt demonizate cool

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!"

iisus a mai spus ceva 1 Ioan 4:1–3: „Verificaţi declaraţiile inspirate ca să vedeţi dacă provin de la Dumnezeu, pentru că în lume au ieşit mulţi profeţi falşi. Prin aceasta puteţi cunoaşte declaraţia inspirată care vine de la Dumnezeu: Orice declaraţie inspirată care mărturiseşte că Isus Cristos a venit în carne provine de la Dumnezeu, dar orice declaraţie inspirată care nu-l mărturiseşte pe Isus nu provine de la Dumnezeu".
Mat. 7:21–23: „Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri. Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău?» Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!"
Mat. 24:24: „Se vor ridica Cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni ca să-i inducă în eroare, dacă s-ar putea, chiar şi pe cei aleşi".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

AC4S4 ce nu e adevarat din ce scrie acolo?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Penticostalii sunt si ei o grupare dintre cele aproape 30000 de denominatiuni dizidente, sectante. De ce te lasi indusa in eroare de temeri nefondate pe ei le au in legatura cu lucrurile pe care nu le inteleg? Daca sunt mii de secte sunt si mii de interpretari gresite si contradictorii.

Dar retine! Mantuitorul o singura Biserica a lasat. "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la un anumit SEMN DISTINCT, de CINSTE, numit şi "SEMNUL FIULUI OMULUI":

1). "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
2). -Matei 24, 30:,, Atunci se va arăta pe cer SEMNUL FIULUI OMULUI şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă."
3). -Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume! (MOTIV DE LAUDĂ)"
4). -Filipeni 3.18:,,Căci mulţi despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se
poartă ca duşmani ai CRUCII LUI HRISTOS."
5). -I Corinteni 1, 17:,, Căci Hristos... m-a trimis să binevestesc, dar nu cu inţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică CRUCEA LUI HRISTOS."

6). -Efeseni 2, 16:,, Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia. (ARMĂ ASUPRA RAULUI)"
7). -Galateni 6, 12:,, Câţi vor să placă în trup aceia vă silesc să vă tăiaţi împrejur, numai ca să nu fie prigoniţi pentru CRUCEA LUI HRISTOS."
8). "Şi cel ce nu-şi poartă CRUCEA sa şi nu vine după Mine nu poate ...2004 - 2196 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am fost foarte multa vreme penticostal, bine ar fi daca i-ai auzi de pe acum pe penticostali cum bolborosesc (asa zisa vorbire in limbi), sau cum proorocesc lucruri dezmintite de realitate in doar cateva zile. Din pacate insa, nu iti vor arata asa ceva decat dupa cateva luni de frecventare a bisericii. Tehnica pe care o foloseste ca sa te corupa se numeste ''love bombing'', este prima tehnica de manipulare folosita pentru atragerea cuiva in grupare. Nu este nebuna si nu fabuleaza; a investit foarte mult in speranta ca va trai vesnic, iar asta ii intuneca judecata. Calmul si-l impune, caci fara acest calm nu ar avea credibilitate; dar traieste intr-un stres continuu, provocat de nepotrivirea intre ce i se predica si realitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru minrest):

Ai mare dreptate, manipulatori emotionali

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce ar fi semnul crucii o jignire pentru Dumnezeu? Fiecare cu parerile sale. Daca cineva este diferit nu inseamna ca e nebun sau ca fabuleaza. E si urat sa faci astfel de afirmatii (de exemplu, uita-te... Ray ti-a lasat trei raspunsuri lungi. In primul spune ceva de la el, minciuni. In al doilea iti da un articol. In al treilea iti da niste videoclipuri - ignora-le, nu merita sa citesti raspunsurile lui, vrea doar sa jigneasca pe anumiti oameni).

Penticostalii sunt si ei romani, difera totusi de cei ortodocsi prin cateva lucruri.
Cred in acelasi Dumnezeu si acelasi Hristos.
Nu exista in crestinism o denominatiune mai buna sau mai rea. Unora li se potriveste ceva, altora altceva.
Important e omul in sine, nu denominatiunea din care face parte.
E drept ca, practic, penticostalii sunt mai stricti decat ortodocsii. Teoretic, sunt la fel de stricti, dar putini ortodocsi sunt si practicanti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toate religiile au cate o dogma a lor care este diferita intre ele si diferita de invatatura crestinilor care este Evanghelia. Toate religiile crestine spun ca au la baza Evanghelia, dar daca ar fi asa nu ar fi diferite intre ele. Prin urmare, prietena ta a afla niste noutati, dintre care unele sunt adevaruri din Biblie, dar inca nu a aflat ce inseamna sa fii crestin. Daca ar fi aflat, acum nu ar fi facut parte din nici o religie dintre cele cunoscute la noi.
Daca vrei cu adevarat sa te minunezi ce aiureala e cu religiile citeste SINGUR Evanghelia FARA "AJUTORUL" UNUIA CARE DEJA FACE PARTE DINTR-O RELIGIE, deoarece acela te va trage spre dogma lui si nu o sa mai intelegi niciodata Biblia. Am spus sa citesti Evanghelia deoarece este singura invatatura a crestinilor, si sa o citesti cu scopul de a o INTELEGE, altfel muncesti de pomana.
Cauta sa intelegi :
1)De ce scrie ca vechiul testament a fost dat NUMAI poporului ales si NUMAI pana la venirea lui Iisus.
2)De ce Iisus a propovaduit NUMAI Evanghelia si nu a propovaduit Biblia
3) De ce crestinii adevarati (deci nu cei care apartin unei biserici care spune ca este crestina) NU AU PACATE si vor intra in Imparatia lui Dumnezeu FARA JUDECATA (nu vor fi judecati la judecata de apoi )
Despre aceste lucruri nici prietena ta nu stie, si ar fi bine sa o intrebi, pentru cine sunt scrise versetele urmatoare?
"Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă,
Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene,"
(Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 6/3-4)
"Şi acum de ce zăboveşti? Sculându-te, botează-te şi spală-ţi păcatele, chemând numele Lui."
(Faptele Sfinților Apostoli – 22/16)
"Deci ...2004 - 2164 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Irinel15123532.Iubire din parti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii cand Il descopera pe Dumnezeu cu adevarat sunt schimbati in bine.
Cam multi au din pacate aceasta prejudecata despre asa-numitii pocaiti, ca sunt niste fanatici sau manipulati de catre biserici.
In biserica din care fac parte sunt o multime de oameni cu statut in societate si respectati, sunt medici, programatori, fizicieni, profesori, ingineri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apropro, la cate minciuni a dat copy-paste userul Ray mi se face greata, el e un ateu care nici nu o sa aiba parte de mantuire dar nici pe altii nu ii lasa.

E adevarat ce a spus Iisus Hristos in evanghelia dupa Matei capitolul 5, versetul 11:

"Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nilsson):

Care mantuire?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hristos te iubeste. Citeste noul testament. Nu este nebuna, a citit biblia si a crezut si a fost mantuita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează