| justlikenobody a întrebat:

Hey! Sunt o tânără creștină, nu vreau sa îmi spun religia, nu are importanță, important e că scopul meu e sa învăț să îl iubesc mai mult pe Hristos. Mă gândesc adesea daca nu o sa ajung cu adevărat în cer, daca nu sunt destul de curată pentru a ajunge in rai, știu că Dumnezeu e Sfânt, și că și eu că să pot ajunge la El..trebuie sa fiu Sfânta și neprihănită. Insa adesea mă poticnesc in lucruri mici. Cum sa fac sa fiu mai neprihănită înaintea lui Dumnezeu?

23 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Hristos nu a chemat neprihanitii la El, ci pe cei pacatosi.

Sau, cum scrie-n Biblie: cei sanatosi n-au nevoie de doctor.

| sabin89 a răspuns:

"...sa învăț să îl iubesc mai mult pe Hristos"
Dacă atâtea femei îl iubesc, îi va fi cam greu să se decidă.

| ania a răspuns:

Toți oamenii se poricnesc măcar în lucrurile mici.
Biblia soune: Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn ( Stăpân) și dacă crezi în inima ta ca Dumnezeu l-a înviat din morți, vei fi mantuit. ( Romani 10:9)
La fel în Ioan 1 : 9 : " A venit la ai sai( la iudei) dar ai Sai nu L- au primit. Dar tuturor celor ce L- au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le- a dat dreptul sa se facă copii ai lui Dumnezeu. La fel în Efeseni 2- 8, 9
Prin har ați fost mantuiti, prin credință, nu prin fapte ca să nu se laude nimeni. Și aceasta nu vine de la voi ci este DARUL lui Dumnezeu"
Asa cum unii își dăruiesc sufletul lui satan, Dumnezeu vrea sa îl alegem pe El ca Dmn, Stăpân al vieții noastre, sa credem Cuvântul Lui, Biblia, sa credem ca Mântuitorul Hristos a murit pentru toate păcatele noastre( Ioan 3- 16)Eu mu- am dăruit viata Lui, cred ca Mântuitorul Hristos a murit pentru toate păcatele mele și cred promisiunea din Ioan1, ca El m-a făcut fiica Lui, m- a adoptat. În 1 Ioan 5: 11, 12 Biblua spune ca Dumnezeu vrea sa știm ca suntem deja salvați. "Cine are pe Fiul are viata, cine nu ate pe Fiul lui Dumnezeu nu are viata. V- am spus aceste lucruri ca CĂ SĂ ȘTIȚI că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu, AVEȚI VIATA VEȘNICĂ. El ne promite ca oricând ne cerem iertare pentru păcate El ne iartă. "Dacă ne mărturisim păcatele El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și sa ne curateasca de orice nelegiuire" ( 1 Ioan 1:9)

| justlikenobody explică (pentru ania):

Mulțumesc! Cuvintele tale sunt că o încurajare pentru mine.

| slayer09 a răspuns:

Fii tu insati, nu-ti ascunde problemele sub pres, fii tu asa cum esti in fata Domnului, cu toate pacatele tale si tot bagajul de constiinta murdara, ia-L ca pe un Tata iubitor, care iti vrea numai binele, si care te iarta pentru tot ceea ce faci rau, si asteapta cu multa rabdare sa te speli de noroiul pe care il ai pe constiinta. Comunica cu el, spune-i necazurile si apasarile si tot ce te macina pe tine, spune-i Lui, fii sincera cu El, ca oricum El vede ce e in sufletul tau, si atunci cand tu esti sincera cu EL si nu te ascunzi, sa vezi har ce o sa vina la tine. Si fiind sincera cu tine si rugandu-te la EL si incepand o comuniune cu El ca de la fiica la Tata o sa vezi cat de mult o sa te apropii de El si ce bine iti va fi.

| sierra1 a răspuns:

~Cum sa fac sa fiu mai neprihănită înaintea lui Dumnezeu?~

nu-mi dau seama dacă faci mișto sau nu. Dacă nu faci, călugărește-te! Punct

| Holiday a răspuns:

Iar ai tras un ochi pe vreun site deocheat si acum ai mustrari mistice de constiinta?!hee hee

| CostinAlamariu a răspuns:

Pur și simplu să vrei și să-L rogi pe Dumnezeu sa te miluiască

| Seba2013 a răspuns:

Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. Psalmul 119:9.

Daca ii dai lui Dumnezeu inima ta si intentionalitatea ta El va fi ca in Psalmul 1:3
El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; tot ce începe duce la bun sfârșit.

Iar daca te increzi sau bizui pe El, te va izbavii. Psalmul 120.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=90

Daca te increzi in El, vei sta tot timpul la suprafata chiar daca vor veni valuri mari. Nu ai vazut ca omul pamantean cade in depresie si deznadejde de unu singur? Este pentru ca nu poate singur si nu are pe cine sa se bazeze. L-ai vazut pe unu increzut? Va cadea si se va usca daca se indeparteaza de izvor. Le merge bine doar in aparenta ca sa fie distrusi. Sau doar aparenteaza si fac pe prostii, dar pe la spate stiu limitele normelor si sa stea la adapostul, aparea si protectia lor.

Astazi se pune accentul pe aspectul limitativ sau represiv al legilor insa nu se pune accentul si pe aspectul de aparare si siguranta ale lor.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Toți ajungem in cer, rai și iadul nu există, doar un univers infinit. Nu exista draci demoni. Daca o să citești renascentismul Dumnezeu nu pedepsește pe nimeni doar dacă ești tiparul lui vei fi răsplătită. Dumnezeu a făcut omul după chipul și asemănarea sa adică noi suntem niste copii după el daca eram că el eram dumnezei că și el.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Omul după ce moare e fiinta de lumină poate fi înzestrat de Dumnezeu cu mii de raze și îi poate da puterii cum a fost Luceafărul

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dumnezeu este Lumina? Interviu din 1889 cu marele om de stiinta Nikola Tesla
Jurnalistul: Spui ca eu, ca si toate celelate creaturi suntem lumina. Ma flateaza acest lucru, dar admit ca nu prea inteleg (n.r. conceputul).

Tesla: De ce trebuie sa intelegi, dle Smith? Doar crede-l. Totul este lumina. Intr-una dintre raze se afla soarta natiunilor, fiecare natiune are raza sa in marea sursa de lumina pe care noi o vedem ca soare. Si tine minte: nimeni dintre cei care au existat, nu a murit. Ei s-au transformat in lumina si astfel exista inca. Secretul sta in faptul ca particulele de lumina isi restructureaza starea initiala.


Jurnalistul: Aceasta este INVIEREA!

Tesla: Prefer sa o numesc: intoarcere la energia precedenta. Hristos si cativa altii au stiut secretul. Am facut cateva cercetari despre cum sa mentinem energia umana. Este o forma de lumina, uneori egala cu lumina divina. Nu am facut aceste cercetari pentru mine insumi, ci pentru binele tuturor. Cred ca descoperirile mele vor face viata mai usoara, mai usor de indurat de catre oameni si ca acestea ii vor directiona pe oameni catre spiritualitate si moralitate.


'Universul este cu mult mai moral decat suntem noi'


Jurnalistul: Crezi ca timpul poate fi tinut pe loc?

Tesla: Nu chiar, fiindca prima trasatura a energiei este aceea ca ea se transforma. Se afla intr-o perpetua transformare, precum norii taoistilor. Dar este posibil sa afirmam ca omul isi pastreaza constiinta dupa viata pamanteana. In orice colt de univers exista diverse feluri de energie a vietii; una dintre acestea este imortalitatea, iar originea ei este deasupra omului si aceasta il asteapta.

Universul este spiritual, iar noi suntem doar jumatate din acesta. Universul este cu mult mai moral decat suntem noi si ar trebui sa ii aflam natura si sa ne armonizam vietile cu el. Nu sunt om de stiinta, stiinta este poate, cel mai conventional mod prin care pot afla raspunsul la intrebarea care ma urmareste si imi perturba zilele si noptile.

Jurnalistul: Care este aceasta intrebare?

Tesla: Cum ti s-au aprins ochii! Ceea ce am dorit sa stiu este: ce se intampla cu o stea care apune si cu soarele care nu mai este? Stelele se prabusesc precum praful sau semnitele, in aceasta lume sau in alte lumi, iar soarele se raspandeste in mintile noastre, in vietile multor creaturi, in ceea ce se va naste ca o noua lumina, sau vantul cosmic o va imprastia in univers. Chestiunea este daca totusi, una dintre aceste stele si unul dintre acesti sori, chiar si cel mai mic, este salvat.

Jurnalistul: Dar, domnule Tesla, este clar ce este necesar si acest ceva este inclus in constitutia lumii!

Tesla: Cand omul intelege ca cea mai mare tinta a sa trebuie sa fie aceea de a alerga dupa o stea cazatoare si de a incerca sa o prinda, cand el va intelege ca viata i-a fost data din aceasta cauza, atunci el va fi salvat. La sfarsit, el va prinde steaua.

Jurnalistul: Si ce se va intampla apoi?

Tesla: Creatorul va rade si va spune: „A cazut doar ca sa te faca sa alergi dupa ea si sa o prinzi".


Jurnnalistul: Dar nu este contrar cu durerea cosmica, pe care adesea o mentionezi in scrierile tale? Si ce este durerea cosmica?

Tesla: Nu, nu sunt in opozitie fiindca suntem pe Pamant… Este o boala de care majoritatea oamenilor nu este constienta. Asa incat, multe alte boli: suferinta, rautatea, amaraciunea, razboaiele si tot ceea ce compune viata umana absurda si teribila, nu pot fi pe deplin vindecate, dar constientizare lor le-ar face mult mai putin dificile si periculoase. Ori de ca te ori cineva apropiat si drag a fost ranit, am simtit durere fizica. Aceasta pentru ca avem corpurile facute din acelasi material, iar sufletele noastre sunt legate de fire ce nu pot fi distruse. Tristetea de neinteles care ne copleseste uneori, inseamna ca cineva de pe partea cealalta a planetei, un copil, sau un om generos a murit.

Uneori, intregul univers este obosit de de el insusi si de noi. Relatiile care exista intre creaturile de pe pamant sunt chiar mai puternice, datorita sentimentelor noastre si gandurile noastre, floarea va inflori mult mia frumos in liniste. Trebuie sa invatam acest adevar ca sa ne vindecam. Remediul este in inimile noastre si in inima acestui animal pe care il numim univers.

| AdioTPU a răspuns:

Ioan 14:15-31
"Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele"

| Eusunteubeapasant a răspuns:

Încearcă să citești mai mult din Biblie, sa te rogi, sa postești și sa încerci sa trăiești o viață curată înaintea Lui, sa îți dai tot interesul pentru asta

| justlikenobody explică (pentru Eusunteubeapasant):

Mulțumesc! Așa o să fac.

| Eusunteubeapasant a răspuns (pentru justlikenobody):

Dacă vrei, putem vb în privat, sunt dispusa sa te ajut cum pot

| pacatosulBogdan a răspuns:

Gandul asta al tau de a fi "mai neprihanita" este mai putin bun decat gandul de pocainta! Cum ai putea fi mai neprihanita inaintea lui Dumnezeu, daca "cerurile nu sunt destul de curate inaintea ochilor Sai" (Iov 15, 15)? Sigur, daca vrei sa te cureti si sa te sfintesti, exista baia botezului cu Duh Sfant in crestinism, dar si baia pocaintei, botezul cu lacrimi prin Spovedanie. Dar starea de pocainta e mai buna decat starea de indreptatire! Vamesul pocait s-a intors mai indreptat la casa lui decat fariseul, care se considera singur drept, fiindca tinea cele ale Legii.
Si religia este foarte importanta, deoarece scrie in Biblie de unicitatea ei, si de unicitatea botezului si a Domnului.
Nu sunt mai multe adevaruri!

| dolceromania a răspuns:

Roaga-te mai mult, spune-i problemele cele mici de care te poticnești, încearcă să nu le mai repeți, fa ce este corect și restul Lasa-L pe Dumnezeu să se ocupe!

| Whateverrr a răspuns:

Tocmai de aceea a murit Hristos, pentru ca noi nu vom fi niciodata sfinti prin puterea noastră, dar daca credem in Hristos, primindu-L ca Domn si Mantuitor in viata noastra, Dumnezeu ne vede curați pe deplin. Deci nu datorita noua, ci doar datorita Lui, care a fost fara pacat. Intelegi?
Ma bucur ca doresti sa Il iubesti mai mult pe Hristos. El promite ca cine-L cauta din toata inima, Il va gasi. Si iata ca El vrea sa-ti arate cat de simpla este mantuirea. Asa cum o intelegem in Ioan 3:16.
Iar cand El te mantuieste, tot El iti da si puterea sa birui pacatul. Iar daca pacatul va mai aparea, va fi doar ca un accident si nu ca stil e viata. E o diferenta.
Sper ca am explicat clar. Daca nu, ma bucur sa aduc clarificare si sa raspund la orice alta eventuala intrebare.

| Endy22 a răspuns:

Toti oamenii placuti lui Dumnezeu au "calcat intr-o parte la un moment dat". In ochii lui Dumnezeu esti neprihanita. Nu te faci tu neprihanita. El te face. Tu numai crede si continua sa-L iubesti pe Domnul pentru ca merita.