|

Iisus Hristos a propovăduit printre altele modestia și nematerialismul.A fost împotriva materialismului,bogăției,intereselor materiale și împotriva goanei după avere,bani, placeri.Atunci de ce lumea toată,care se declara creștină și crede in Iisus aleargă neîncetat după bani și plăcere? Goana după bani se vede și când vezi conturile și averea bisericii ortodoxe, catolice și a unor culte neoprotestante de astăzi.Au bani mulți în conturi mai ales primele două.Si Sfinte Sisoe, ei propovăduiesc și Îl urmează pe Iisus.Asa zic ei.Deci să înțeleg că Iisus a propovăduit degeaba modestia și ne-a învățat să nu umblam după cele materiale și mai ales sa nu din în goană după bani? Nu cred că bisericile, oamenii din ele și toți ceilalți care se declara creștini respecta asta.Cati dintre noi ar lăsa averea și bogăția și l-ar urma pe Iisus dacă ar fi în situația să aibă bani mulți? Becali e un om mai special într-adevăr că el trebuie să fie toți cei ce au bani mulți.Iar noi oamenii simpli să nu mai alergăm după bani mulți,multi cât mai multi ci sa ne îngrijim și de spirit,suflet, Dumnezeu.Sa mai și călătorim,sa ne bucurăm că ne avem unii pe alții, sa mai citim și să ne îmbogățim cultura și să ne hrănim sufletul d.p.d.v cultural că nu numai banii contează în această viață și nu toată fericirea sta in bani.Ce părere aveți? Am dreptate? Eu am hotărât că de azi sa nu mai fiu atât de marerialist și să mă îngrijesc și de suflet. Sper sa fie bine.

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Religia nu este totul într-o societate, în lume în general. Crezi, de exemplu, că luptele de pe scena politică au legătură cu religia? Nu, nici pomeneală. Ar fi putut, de exemplu, convingerile religioase să motiveze iniţieriea recentei moţiuni de cenzură? Nu, nu aveau nicio legătură. Şi totuşi de politică este nevoie, nu numai la noi în ţară, ci peste tot. Deci, repet, religia nu este totul. Societatea are şi alte componente, toate fiindu-i necesare pentru a putea funcţiona. Am dat politica doar ca pe un exemplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

Plus ca exista "evanghelia prosperitatii" care spune taman pe dos decat el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru doctorandus):

Https://www.gotquestions.org/Romana/evanghelia-prosperitatii.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru doctorandus):

Https://www.gotquestions.org/Romana/evanghelia-prosperitatii.html

Nu e in acord cu Evanghelia lui Iisus. Iisus a spus altceva și viața și învățătura lui spune altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O mare parte, partea esentiala din productivitatea muncii in orice economie nationala e data de nivelul de capitalizare. Nu poti lucra fara scule. Iar asta se obtine prin investitii. Investitiile se fac pentru profit, caci daca nu urmaresti un profit, nu ai de ce sa renunti la bani. Intr-o societate care urmeaza invatatura lui Iisus, in interpretarea data de tine, nu se urmareste profitul, deci nu se investeste, asa ca productivitatea muncii este foarte mica si toti traiesc in saracie. Iar Becali, pe care il dai exemplu, a investit multe zeci de milioane in mod legal, a investit si in schimbul cu Armata, in mod ilegal, si a ajuns miliardar. Si a dat si el, poate, cateva milioane, pana acum. Daca nu urmarea profitul cu orice pret, nu avea ce sa dea. Nu a dat nici 1% din ce are; a dat ceva mai mult decat 0, 1%.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iisus a mai zis in carte ca a vandalizat templul din Ierusalim si La influenta Apostolului Pavel sunt arse 200.000 de pergamente din Templul zeitei Diana din Efes, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice? Sau ca Constantin cel Mare, sfant, si armata lui omoara armata lui Maxentiu cu crucea pe steaguri („In hoc signo vinces") in anul 312?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează