|

Îmi puteți da va rog cele mai convingătoare citate din Biblie, cum ca Dumnezeu exista? Ceva ce sa te miște, sa te facă sa crezi cu adevărat

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma uimesc asa zis crestini cu numele care nu stiu ce inseamna credinta,ma uimeste asemenea intrebari stupide din punct de vedere religios,da exista dovezi, sau cica cea mai convingatoare,mai crestini de carton credinta inseamna convingere sau dovezi, asta inca nu stiti, iisus ce a spus vad ca nu a inteles cam nimeni, iisus a spus ferice de cei care au crezut dar nu au vazut caci a lor e imparatia domnului, tu ca asa zis crestini cu numele apucate de citit biblia, credinta nu inseamna stiinta, cunoastere, dovezi, iar stiinta nu a dovedit ca exista nici nasa astea sunt minciuni totale

| a răspuns (pentru RAY):

Irinel15123532 sectanctule alea sunt argumente deiste,nu teiste, nimic nu e asa zis perfect, traim pe naiba intr-un univers perfect, traim intr-un univers haotic guvernat de cauza-efect, inca mai esti in evul mediu si crezi ca si ploaia e data de dumnezeu, da ce dumnezeu e magician

| a răspuns:

In primul rand despre ce dumnezeu vorbim, ca in ebraica nu exista acest cuvant, este ceva inventat in limba romana, zeul avramic se numeste iahve, asta e impartit in 3 religi mari, iudaism, islam, crestinism, crestinismul este impartit in 4000 de religi,secte,culte, desi despre ce dumnezeu vorbim, asta e teismul = un zeu care intervine apoi e deismul uite irinel ti-a dat dovezi pentru asemenea zeitate, asta facut universul perfect apoi adio, panteismul inseamna natura, desi despre ce dumnezeu vorbim sau cum iti imaginezi tu un asemenea creator sau ce o fi?

| a răspuns:

în școala de duminică li s-a spus despre Soarele care a stat nemișcat.
Așa spun Celceștietot.
El a mai postat o dată povestea asta.
O fi el oare noul Steregoi?
Stă nu numai soarele pe cer, stă pisica în coadă când citește asemenea ceva mai ceva.

| a răspuns:

Uite cea mai buna dovada a existentei lui Dumnezeu, pe care si stinta o aproba :

Descoperirea recentă a celor de la Administrația Aeronautică și Spațială Națională (NASA) aduce la lumină spusele din Biblie, confirmând că aceste povestiri biblice sunt de fapt adevărate.

Oamenii de știință inspectau poziția mai multor obiecte spațiale, inclusiv a soarelui, a lunii și a planetelor în 100 și 1000 de ani – acest lucru este făcut regulat pentru a preveni ciocnirea sateliților noștri cu orbitele planetelor, când au constatat un lucru neobișnuit, potrivit descrieri.ro.

În timpul unor calcule făcute pe calculator, un semnal de alarmă a pus totul pe pauza, însemnând că ceva era greșit, fie cu datele introduse fie cu rezultatele. După intervenția departamentului de service, oamenii de știință au concluzionat că undeva în spațiu, o zi lipsea în timpul trecut!

Nimeni nu a putut rezolva problema până când un creștin a explicat că, în școala de duminică li s-a spus despre Soarele care a stat nemișcat. Desigur, nimeni nu a crezut, dar când omul a luat Biblia, a deschis cartea lui Iosua și o declarație destul de absurdă a început să capete sens.
Au citit pasajul când Dumnezeu I-a zis lui Iosua:

"Nu te teme de ei, i-am dat în mână ta; nu va mai fi un om dintre ei care să stea înaintea ta" (Iosua 10:8)
Iosua era îngrijorat pentru că el fusese înconjurat de inamic, și dacă ar fi căzut întunericul, el ar fi fost învins. Aș că Iosua a rugat pe Domnul să țină soarele nemișcat!
Așa e – " Și soarele s-a oprit și luna a stat până ce poporul și-a răzbunat pe vrăjmășii lor. Nu este acest lucru scris în cartea lui Ja'-Sher? Așa că soarele a stat în mijlocul cerului si să grăbit să nu apună cam o zi întreagă " (Iosua 10:13)

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceasta a fost ziua care lipsește. Ei au examinat calculele de pe calculator și au constatat că lipseau de fapt, 23 de ore și 20 de minute, care nu alcătuiesc chiar o zi întreagă ca și în cartea lui Iosua.

După ce au recitit Biblia, au văzut că scria" aproximativ o zi". Deși Biblia avea dreptate, mai lipseau totuși 40 de minute, care nu puteau pur și simplu să dispară, deoarece ar putea creea probleme pentru următorii 1000 de ani.

Creștinul și-a amintit apoi ceva despre faptul că soarele a mers înapoi. Nimeni nu l-a rezut din nou dar au deschis Biblia și și-au dovedit că greșesc.

Ezechia a fost vizitat pe patul de moarte de Isaia proorocul, care i-a spus că nu e încă timpul. Ezechia a cerut un semn, iar Isaia a întrebat dacă soarele ar merge mai în față cu 10 grade sau mai în spate cu 10 grade? Ezechia a răspuns: " Este un lucru ușor ca umbra să coboare 10 grade; dar mai greu este să se întoarcă 10 grade."

"Și profetul Isaia a strigat către Domnul, și El a adus umbra zece grade înapoi, prin care aceasta a căzut în cadranul lui Ahaz."

10 grade sunt egale cu exact 40 de minute!
Cele 23 de ore și 20 de minute de la Iosua și 10 grade(40 de minute) de la cei 2 regi au fost evidența pentru ziua lipsă!

| a răspuns:

2Timotei 3/16, 17:"Toată Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa îndrepte, da dea înțelepciune in neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desăvârșit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Toată Scriptura este insuflata de Dumnezeu
E in-suflată. Apoi scrisă de oameni. După ce Dumnezeu a in-suflat-o, oamenii au scris ce și cum le-a convenit lor.

| a răspuns:

In primul rand avem dovada existentei Lui Dumnezeu asa cum spune biblie, in natura. Cum vine asta? Lasa-ma sa iti explic. Noi traim intr-un univers in care totul functioneaza in perfecta armonie si totul, absolut totul este coordonat si sincronizat. Planetele se invart in jurul unei axe imaginare si nu se muta mai la stanga sau mai la dreapta nici macar un cm, altfel ar intra in coliziune. Exista anumite legi in univers, fara ele ar fi haos total. Exista legile fizicii aici pe pamant care ne impiedica sa plutim spre infinit, avem strat de ozon care impiedica sa ne prajim. Noi suntem cei care am deformat planeta asta, prin progresul nostru, si ce am realizat? Am realizat bombe nucleare care pot distruge jumatate din planeta in doar cateva secunde, am realizat armament de razboi pentru a cuceri si distruge natiuni, am realizat droguri, alcool puternic, boli si dependente. De fiecare data cand omul se joaca de-a Dumnezeu, iese rau. Avem aceasta dovada si in natura de pe planeta noastra, anotimpurile, au o anumita oridine si un anumit sens, iarna totul amorteste si zapada este ca o plapuma pentru plante, fara de ea nu ar mai fi totul in armonie. Apoi avem primavara, anotimpul in care totul inviaza, totul inforeste si prinde viata. Animalele au fiecare cate o ''slujba'', albinele umbla din floare in floare si asa ajungem la polenizare, ciocanitoarea este 'doctorul'' copacior. Fiecare floare are alta aroma si alta culoare, pana si noi suntem unicati, fiecare om are o amprenta unica, nu mai exista alt om ca si noi, totul este unicat, suntem persoane foarte speciale in ochii Lui Dumnezeu. Totul are rolul lui in acest univers, daca acestea nu sunt dovezile lucrarii mainilor unui intelect superior, atunci ce sunt? Acesta este doar un scurt exemplu.
Dar nicaieri in natura nu putem afla caracterul Lui Dumnezeu, nu putem afla daca Dumnezeu este bun, daca ne iubeste, daca ne respecta, daca ne vrea binele, atributele Lui Dumnezeu nu le putem vedea din natura, aici intervine Domnul Iisus Hristos care ne face descoperit pe Tatal, aici intervine biblia. Deci noi avem dovezi in natura dar avem si cuvantul viu, biblia.

https://www.youtube.com/watch?v=-kzYf2K-WdU&t=612s

| a răspuns:

Apropo de cosmos asa cum vrea sa spuna Celcestietot, desi eu spun ca se mai si scriu minciuni pe internet si eu cred ca e logic ca nu se pot intampla miracole de genul asta de care a mentionat el - eu nu sunt religios, insa recunosc ca oamenii pot sa gaseasca foarte multe "coincidente" frumoase in biblie daca o citesc mai cu amanuntime. Pentru viata mea cel mai mare miracol sunt sanii fetelor :D (am 17 ani).

Deasemenea am o mare frica ca nu cumva sa "indoctrinez" oameni cu vreo speranta pentru divinitate, deoarece eu consider ca trebuie sa pun accentul mai intai pe viata, chiar daca sa spunem ar exista Dumnezeu. Deci biblia si cu semne si fara, sau cu miracole cum s-ar zice sau fara are tendinta de a indoctrina.
[Nu spun asta ca as avea o ura fata de religie, dar trebuie sa pun accentul pe viata (cum ar spune ateii: "pe ceea ce vad"), eu vreau sa prezint, faptul ca biblia poate sa ne uimeasca, dar noi trebuie sa ramanem mereu "in realitate".] Deci ceea ce voi descrie eu acum sper sa fie luate drept ca niste simple idei legate de religie.
Voi insa puteti interpreta cum vreti.

Si iata ca acum ceva ani am inceput sa citesc despre Tronul lui Dumnezeu in Apocalipsa lui Ioan unde se prezinta Iisus Hristos pe tronul sau in jurul caruia sunt cei 4 serafimi (al treilea serafim este singurul cu chip de om - a treia planeta de la soare este Pamantul care este planeta oamenilor (cititi pentru a va informa: Apocalipsa lui Ioan - capitolul 4 - [link pentru a citi]: https://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/apocalipsa/4/ ). Deasemenea se mentioneaza despre faptul ca Iisus Hristos este "steaua de la rasarit" (adica soarele) in Apocalipsa lui Ioan - capitolul 22 versetul 16: "Eu, Iisus, am trimis pe ingerul Meu ca sa marturiseasca voua acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt radacina si odrasla lui David, steaua care straluceste dimineata." - [link pentru a citi]: https://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/apocalipsa/22/

Deci in jurul lui Iisus (Soarele) se afla cei 4 serafimi, primele patru planete de la soare, dincolo de care se afla centura de asteroizi, iar atunci o sa vorbim de cele 4 gigantice gazoase (cei 4 heruvimi).

Deci noi tragem urmatoarele concluzii:
prima fiinta - simbolizeaza planeta Mercur
a doua fiinta - simbolizeaza planeta Venus
a treia fiinta - simbolizeza planeta noastra (Pamantul), de unde si faptul ca are chip de om
a patra fiinta - simbolizeaza planeta Marte.

Prima fiinta are chip de leu, ar fi un fel de idee pentru faptul ca leul este "regele junglei" si ca este puternic. Deci aceasta puternicie a leului se regaseste in apropierea planetei Mercur fata de Soare (intr-adevar, planeta Mercur este mica, deci nu ar da ideea de putere; insa avem ideea ca Iisus este cel important si apropierea sufleteasca fata de el). Insa de asemenea stim ca schimbarea de temperatura poate schimba proprietatile unor elemente din existenta (apa ingheata la 0 grade celsius etc., deci ar trebui sa punem accentul pe temperatura aici si nu pe marime (parerea mea).
A doua fiinta cu chip de bou evidentieaza ideea de simplitate exagerata pentru un animal mare (adica ideea de animal domestic). Intr-adevar, planeta Venus nu lasa sa patrunda lumina solara din cauza atmosferei sa le dense (ideea de supunere fata de om, ideea de animal domestic), dar totusi la suprafata planetei este prezenta o activitate vulcanica extrema pe suprafata intregei planete (temperaturile ajungang pana la 460 grade celsius).
A treia planeta de la soare este Pamantul si sper ca noi ne cunoastem destul de bine. Mie mi se pare omenirea plina de constiinta faptului ca rautatea este abundenta, comportament ce tinde spre o buna relatie cu divinitatea, care manifesta puritatea, care este ferirea de rau (iarasi zic, este parerea mea). Eu stiu ca daca vorbesc cu orice om de pe planeta asta imi va spune cand vine vorba de lume in general, ca aceasta este rea, iar aceasta idee este extrem de vie in constiinta oamenilor. Deci asta reflecta si imaginea celui de al treile serafim cu chip de om, care simbolizeaza gandirea pentru a discerne binele de rau, fiindca omul este singura fiinta care gandeste (cel putin pe Pamantul asta, ca noi de pamant vorbim acum), si intr-adevar aceasta gandire presupune constientizarea si ferirea de rau.
A patra fiinta cu chip de vultur simbolizeaza, faptul ca pasarea desi nu apuca in viata ei sa mearga pe pamantul (pe ceva solid) asa cum mergem noi reuseste sa iti duca traiul, de unde denota ideea ca planeta Marte reuseste sa mai intretine conditii cat de cat apropiate ca planeta noastra (de aceea reprezinta o tiinta de terraformizare - link pentru a citi: https://ro.wikipedia.org/wiki/Terraformare )

Deci in concluzie, noi aici vorbim de niste simboluri divine, despre acum credinciosii vor putea spune: "deci Dumnezeu stia de acum doua mii de ani de cand omul nu cunostea inca bine cosmosul acestea.", daca vor fi de acord cu mine, fiindca se poate intelege de asemenea ca este inchinatorie la idoli sa ma rog unor obiecte/corpuri, eu asociandu-l pe Iisus cu Soarele (uite de aceea eu zic ca biblia este foarte greu de inteles).

--Deci am vorbit despre serafimi, acum sa vorbim despre heruvimi, iar mai apoi de cei 24 de batrani--

Deasemenea sunt prezentati in Iezechiel cei 4 heruvimi chiar in primul capitol. Undeva se mentioneaza despre faptul ca suflete lor sunt in niste roti de moara imbinate una intr-alta, iar aceste sunt [gigantice]. Marimea extrem de mare a rotilor acestora simbolizeaza faptul ca marimea extrema a celor 4 gigantice gazoase (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun). Acum eu insa nu voi mai descrie fiecare amanunt si idee de a mea despre heruvimi, deoarece daca ar fi sa vorbesc despre fiecare amanunt la fiecare serafim/heruvim/batrani etc. ar dura prea mult (deci nu mai vorbesc si de grupele de aripi si de altele, ca sa nu ajung sa zbor - glumesc). [link pentru a citi]: https://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/iezechiel/1/
Si iata citatul nostru important: "18. Obezile lor formau un cerc larg si de o inaltime infricosatoare si aceste obezi la toate patru erau pline de ochi de jur imprejur." Deci vedem ca se mentioneaza de cuvintele: "cerc si inaltime infricosatoare."

Totodata, despre cei 24 de batrani pot sa le asociez cele 24 corpuri ceresti mici, intrucat nu sunt planete, dar destul de mari ca sa aiba forma de corp ceresc rotund - cititi pe Wikipedia despre Sistemul Solar in dreapta de tot in acel chenar: veti vedea ca sunt 19 sateliti naturali sferici, insa mai adaugati si cele 5 planete pitice => 24 de corpuri ceresti mici.

Deci in concluzie, stiu ca pot aparea de asemenea apoi multe indoieli ale oamenilor normali sau oarecum paranoici. Cei paranoici presupun ca sa spuna ca oamenii au adaugat in ultimele secole aceste versete, insa eu constientizez ca asta e o prostie. Ateii o sa spuna ca este o coincidenta.
Eu mentionez despre aceste indoieli in logica gandirii acestor idei, cat si in asa zisa credinta, ca apoi omul sa constientizeze inca de mai de devreme la ce se poate gandi mai apoi, ca sa nu se mai streseze atunci, lasand momentul acesta pentru a citi tampeniile de pe internet si mai apoi cu scoala sau munca, fara sa il peturbe vreun gand legat de religie (tocmai ce am spus ca religia nu trebuie sa il preocupe pe om).

*Mai pot aparea intrebari interesante de genul: "de ce heruvimii nu fac si eu parte in descrierea Tronului lui Dumnezeu, ci ei sunt "Cei ce il poarta pe Dumnezeu"". Deci sunt multe intrebari, asa cum a fost cea cu temperatura de pe Mercur, pe care am evidentiat-o eu.

Deci oare eu pot considera ca Sistemul solar este reprezentat de Tronul lui Dumnezeu si de cei patru heruvimi?

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Pentru viata mea cel mai mare miracol sunt sanii fetelor big grin (am 17 ani).
Da, ei sunt miracolul vieții umane, care este cea mai mare valoare pe lumea asta. Ele sunt Dumnezeu.

| a răspuns:

Dumnezeu exista si nu iti trebuie citate din Blibie, poate doar geneza atat. E de ajuns sa analizezi corpul uman, majoritatea structurei lui si asa iti dai seama singur ca la cat de inteligenta e treaba si faptul ca acest corp uman poate respecta niste reguli pentru buna lui functionare, e de la sine de inteles ca cineva l-a facut si nu a aparut de la sine, insa totusi modul cum abordeaza Dumnezeu problema este unul haotic, e bine sa crezi in existenta lui Dumnezeu, dar nu e bine sa ai o credinta impusa de religie, sa ai totusi credinta ta si atat, iti strici libertatea si nu faci decat sa devi nefericit

| a răspuns (pentru AG777):

E de la sine de inteles ca cineva l-a facut si nu a aparut de la sine.
Nici o înțelegere nu este de la sine.
insa totusi modul cum abordeaza Dumnezeu problema este unul haotic,
Dumnezeu când a abordat problema, o dată și bine, s-a terminat cu haosul.