| Jardelin a întrebat:

In America un ateu a executat cu sange rece 3 musulmani. Motivul pe care nu-l crede nimeni ar fi un loc de parcare ocupat. In realitate individul avea o ura profunda fata orice persoana care avea convingeri religioase. Ura, intoleranta, dispretul si rasismul au fost mativele acestor crime.

Acesta este individul:

https://www.facebook.com/......954799740/

Acesta este contul lui de Facebook:

https://www.facebook.com/craig.hicks.967

Acesta este un cont de sustinere infiintat de ateisti:

https://www.facebook.com/herocraighicks

De ce este asa de greu de inteles ca ateismul inseamna ura si intoleranta? De ce se uita cu atita usurinta zecile de milioane de oameni care au murit din cauza unor dictatori atei?

41 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Majoritatea nu il cunosc pe individul despre care vorbesti, ceea ce logic ar insemna ca nu exista, asa zisa crima fiind o halucinatie a religiosilor dupa ce au consumat toxine de pe spatele broastei Bufo Alvarius.

| DragosConstantin a răspuns:

Urat din partea ta ca generalizezi. Daca un ateu a ucis pe cineva, asta inseamna ca toti ateii sunt criminali? Eu zic sa te gandesti mai bine si sa-ti schimbi gandirea.Pe langa asta, parca era pacat sa judeci pe altii, nu crezi?
Cauta informatii despre Godefroi de Boulogne si Tomas de Torquemada, si dupa aceia mai discutam.

| Jardelin explică (pentru DragosConstantin):

Nu am generalizat. Citește mesajele mele postate aici.

| DragosConstantin a răspuns (pentru Jardelin):

"De ce este asa de greu de inteles ca ateismul inseamna ura si intoleranta? "
-Nu este generalizare? Tu ai scris asta cu mainile tale.Tu daca auzi ca un om e ateu imediat il etichetezi ca e plin de ura si intolerabil.

Corect, citatul menționat de tine imi aparține. Același lucru l-a sesizat si Doub. Citește răspunsul pe care i l-am dat.

Am vazut.

~"Extremele" crestinismului se manifesta prin sfinti, in timp ce extremele ateismului se manifesta prin criminali.~
-Toti acei cruciati care au ucis in numele religiei ii consideri sfinti? Iar unii atei care ucid ii consideri criminali? Asta e ipocrizie.

~Deci, acest curent de gandire, ateismul, este intolerant si indeamna la ura. Din aceasta cauza UNII atei (bine ca nu toti!) duc aceasta ura si intoleranta la extrem ajungandu-se astfel la acte violente.~
-Daca ateismul ar fi indemnat la ura atunci toti ateii ar fi criminali.

Mi se pare ca incerci sa te scoti (ca nu bagi pe toti ateii in aceeasi oala, cand de fapt tu ii crezi pe toti la fel), dar eu vad doar un singur om uracios si intolerant, si acela esti tu (daca nu erai asa atunci nu postai nimic despre acel ateu).

Stai un pic! Da' de ce sa nu postez? E interzis sa discuți despre atei? Dar tu de ce vorbești despre religioși?

Tu condamni ateii si ii vezi ca pe un virus.De ce vorbesc despre persoanele religioase? Pai, se intampla sa apara cateodata o persoana religioasa (cum esti tu) care se afla in extaz cand afla ca un ateu a spus nu stiu ce sau a facut ceva, iar in acea clipa incepe sa eticheteze si sa generalizeze...intelegi?
Si inca un lucru, raspunde la toate intrebarile pe care ti le pun, nu te eschiva (sau mai bine spus: nu te ascunde dupa cruce...muhahaha).

| Dandanache a răspuns:

Cand pui atat de usor egal intre ateism si ura/intoleranta, asteapta-te sa iti puna si altii, la fel de usor, egal intre religie si ura/intoleranta. Nu te trebuie sa te simti deranjat, au si ei acelasi rationament ca si tine.

| Jardelin explică (pentru Dandanache):

Exista un studiu publicat de fundatia Soros (culmea, o organizatie ateista!) care arata ca ateii sint mult mai intoleranti decit religiosii. De la intoleranta la ura si apoi la violenta nu este decit un pas!

| Dandanache a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin, nici nu trebuie sa scormonim prin istorie, tu esti un memento viu a ce inseamna intoleranta religioasa. Tu nu incerci sa aduci ateii pe calea credintei, tu ii pui la colt si le dai nume.

Serios? Unde sunt eu intolerant? Atunci cand arat fata hidoasa a ateismului? Te rog spune-mi unde s-a manifestat concret intoleranta mea! Intr-adevar nu incerc sa aduc ateii la credinta. O parte dintre ei vor alege singuri pe Dumnezeu cand vor intelege eroarea in care se afla.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jardelin):

Vezi ca eu ti-am aratat mai sus fata si mai hidoasa a crestinismului. Folosind logica ta, am demonstrat CA Crestinismul indeamna la rasism, xenofobie, homofobie, intoleranta religioasa si ca bonus, sclavie.

| Dorugar a răspuns (pentru Jardelin):

Da, asa este poate pe Luna, ca iata pe planeta Terra vedem clar ca omul cu cat este mai religios cu atat este mai fanatic si cea mai clara dovada o ai in fata cand privesti Islamul dar si crestinii care plin de "oleranta" stau in curtea cabinetelor de obstetrica si ginecologie sa ucida mamele care au avortat

| Dandanache a răspuns (pentru Jardelin):

Unde esti intolerant? De fiecare data cand spui ca ateismul este un "curent de gandire" care indeamna la ura, manifesti intoleranta fata de atei. Le discreditezi convingerile, le culpabilizezi actiunile. Nu am vazut inca manifeste universale la lupta impotriva religiei, puse explicit in numele ateismului, asa cum s-a intamplat in cazul jihadului sau cruciadelor. Nici ateismul si nici religia, ca fundamente teoretice, nu indeamna principial la ura. Indivizii care ajung sa isi legitimeze crimele pe baza religiei sau ateismului sunt adevaratii promotori ai urii.

Va sa zica eu sint intolerant cind spun ca ateismul este discriminator si ca indeamna la ura! Ba mai mult le discreditez convingerile si le culpabilizez actiunile! Micuții atei nevinovati, minca-i-ar mama pe ei, cum sint ei de mielusei!

Dar ei când arunca zilnic tone de mizerii in directia crestinilor si a credintei mele nu ma lezeaza pe mine si pe altii ca mine? Cind zi de zi ne fac cretini in loc de crestini, spalati pe creier, prosti, inculti, etc, nu ma lezeaza? Uita-te la mesajul lui Buresbista de mai sus. Iti place cum a scris? Iti place limbajul pe care l-a folosit? Cam ce parerea ti-ai face despre noi religiosii daca am incepe sa vorbim ca Buresbista. Cum ar fi ca Porumb Rodica, Martian, Milan, Anomig si altii sa inceapa sa injure in cel mai josnic mod cum a facut-o Buresbista? Cum s-ar spune ateii au voie sa fie nesimtiti si mirlani, dar daca un religios critica putin ateii este taxat imediat ca intolerant, care atenteaza la convingerile ateilor! Bun mod de a judeca situatia, n-am ce zice!

| danay72 a răspuns:

Cred ca fie ca e un atei, fie ca se considera crestin, fiecare trebuie sa dea dovada de eghilibru si nu de fanatism. Pana la urma si Dumnezeu vrea acest lucru, adica sa nu fim fanatici.

| RAY a răspuns:

Crestini au omorat sute de mii de mulsulmani sutinuti de cruce acuma ce sa credem ca toti crestini sunt criminali si indeamna toti la violenta, ucidere etc
aiurea man sa spui asa ceva, daca ala a omorat 3 mulsulmani nu are legatura ca era ateu poate era pshiopat cine stie, daca era negru toti negri sunt ca el? man iisus insemna iubire nu ura, a avea ura nu poti iubi, daca urasti ateii urasti propi tai frati, dictori au fost si crestini, mulsumani, ateii

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu mi se pare corect sa judecam toti ateii din cauza unor intampari izolate
La fel si cei care ucid in numele credintei.

EXTREMELE NU SUNT BUNE!

| Doub a răspuns:

1. Nu e bine sa generalizezi.
2. Nu toti sunt criminali/plin de ura/prosti.
3. Am cunoscut o multime de atei de treaba si cu care chiar poti sa discuti.
4. Trebuie sa invatam sa-i acceptam. Dumnezeu ii iubeste si pe ei.
5. Eu nu-i urasc, doar ii compatimesc.

| Jardelin explică (pentru Doub):

Te rog sa citesti inca o data cu atentie intrebarea si sa-i spui unde am generalizat.

| Doub a răspuns (pentru Jardelin):

"De ce este asa de greu de inteles ca ateismul inseamna ura si intoleranta?"

| Jardelin explică (pentru Doub):

Corect, dar nu am spus "ateii", ci "ateismul". Ateismul se refera la suma de doctrine si idei care compun acest curent de gandire.

Deci, acest curent de gandire, ateismul, este intolerant si indeamna la ura. Din aceasta cauza UNII atei (bine ca nu toti!) duc aceasta ura si intoleranta la extrem ajungandu-se astfel la acte violente.

Ateismul este pe o pozitie opusa crestinismului, asa e? "Extremele" crestinismului se manifesta prin sfinti, in timp ce extremele ateismului se manifesta prin criminali.

| Buresbista123 a răspuns (pentru Doub):

Voi astia care vorbiti de calea credintei(prostiei) nu uitati ca ateii au fost religiosi, ei au plecat de la convingerile religioase tocmai pentru ca erau toxice, manipulatoare, daunatoare.Marea majoritate a ateilor,au trecut printr un proces de 'trezire',pentru unii poate a durat ani,pentru altii luni,timp in care s au documentat,au citit, au comparat, au gandit rational, au pus in balanta si au ajuns la o concluzie normala, aceea ca religia este unul dintre cele mai daunatoare lucruri inventate si abatute asupra rasei umane, numai religia poate permite si promoveaza tipul de persoane care pun intrebari si vorbesc cum o face cel care a pus intrebarea de aici.

| Doub a răspuns (pentru Buresbista123):

"nu uitati ca ateii au fost religiosi"- Hm. Daca esti cu adevarat crestin, nu te mai schimbi.
"in care s au documentat, au citit, au comparat, au gandit rational"- Si eu m-am documentat, am citit, am comparat si am ajuns la concluzia ca a fi credincios e cel mai bine.
"concluzie normala"- Poate e normala pentru tine.
"religia este unul dintre cele mai daunatoare lucruri "- Pentru mine, Dumnezeu a fost/este/ va fi cel mai minunat lucru.
" tipul de persoane care pun intrebari si vorbesc cum o face cel care a pus intrebarea de aici."- Traim intr-o tara democratica si fiecare are dreptul sa intrebe ce vrea.

| Jardelin explică (pentru Buresbista123):

In mesajul anterior m-ai jignit foarte tare. Lucru pe care nu-l tolerez.

Te avertizez, daca din acest moment mai postezi un singur cuvant la intrebarile mele sau la postarile mele te trimis pe lista care se chema ignor! Accept sa fiu contrazis de ateii si sa fac schimb de idei cu ei folosind un limbaj soft. Cine ma jigneste plateste!

Acelasi avertisment si pentru Gizaz! Sper sa citeasca.

| Doub a răspuns (pentru Jardelin):

Si pe mine m-a jignit, stai linistit.laughing)

Ps. Ma refer la Buresbista@#%^.

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin in ce definitie a ateismului indemana ateismul la ura? man esti crestin nu minti, ateismul este lipsa credinteti in zeii,nu este nici o opozitie opusa teismului, inseamna ca ne opunem tuturor religiilor nu doar crestinismului, exagerezi, extremele crestinismului? ura, violenta, rasism, crime etc care sfinti, fi serios

"suma de doctrine si idei care compun acest curent de gandire"... enumereaza-le. Ce anumte intelegi tu prin "ateism"?

Vad ca eviti ca un las sa raspunzi la postarile de mai sus, macar fa-o la aceasta deoarece e mai usoara. Hai ca poti.

| Jardelin explică (pentru anonim_4396):

Nu sunt las, dar te evit pe tine si sa intru in discuție cu tine. Pur si simplu nu am chef sa iau fiecare idee de-a ta si sa o analizez. Cum s-ar spune ma cam lasă indiferent ceea ce spui.

Si in plus tu esti un ateu cu vederi radicale, adică un tip extremist înclinat spre acțiuni violente si din aceasta causa nu te agreez. Sorry.

| Sean a răspuns (pentru anonim_4396):

Extremistule, esti inclinat spre actiuni violente?

Nu te mai obosi, omu nu isi poate largi orizontul, are proprile lui idei si viziuni asupra acestui aspect inchise bine, orice ai zice si oricat de rational ar fi, tot tu vei fi ala cu mintea incuiata, lasa-l in pace sa isi sustina pledoriile, nu vezi cum incearca sa explice ca fraza "De ce este asa de greu de inteles ca ateismul inseamna ura si intoleranta?" nu este o generalizare, daca veneam eu si ziceam ca crestinismul ar fi trebuit sa fie cea mai tolerabila religie, dar de fapt ei sunt cea mai intolerabila dintre toate imi sarea in cap, lasa-l la ideile sale, pentru unii ii mai bine daca se uita in gradina vecinului si evita sa se uite in a sa.

Nu erai ma tu ala care s-a bagat in seama in postarea mea ce tinea de rodica? Pai ce faci, cand iti convine te bagi in seama iar cand esti pus in dificultate te retragi ca un las bagand diverse scuze? Jalnic.

ma cam lasă indiferent ceea ce spui"... de-asta comentezi la postarile mele dar cand iti raspund si iti arat ca aberezi, incepi sa o arzi gen "da ma lasa indiferent ce zici". Ce las esti.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sean):

"Extremistule"... clar.
"inclinat spre actiuni violente? "... da.

Nu stiai ca generalizarile sunt ok doar atunci cand ei le fac?

| Dorugar a răspuns:

Acel ucigas probabil nu tolera MINCIUNA, si anume minciuna ca Islamismul este o religie, cand ea de fapt este o politica cu aspect religios, asa ca acel criminal intra in aceeasi categorie de ucigasi care l-au ucis si pe Abraham Lincoln tot din motive politice.
Tu nu vezi ce se intampla in jurul tau si anume cum faptele de terorism iau amploare in fiecare zi?
Sau la voi la biserica ortodoxa il vezi tu pe popa predicand cu Kalasnicovul in mana si chemand lumea sa ucida evreii si sa distruga civilizatia occidentala ca este civilizatia Satanei?
Sau crezi ca la moscheile islamice asta se numeste religie si nu politica?
Pai ce ar fi sa fie permis Nazismul si sa redeschidem lagarele lor de concentrare? Ti s-ar parea corect asa ceva?
Asa ca intelege ca acel ucigas nu a ucis pe baza de convingeri religioase, si anume pentru ca era ateu, ci a ucis niste indivizi care-i periclitau lui siguranta personala, din cauza ca politica SUA nu face deosebirea dintre Politica Islamista care NU este o religie ci o miscare politica complexa cu masca religioasa, si o adevarata Religie

| drutzix a răspuns:

Un ateu a facut o crima dintr-o cauza care nu are nici o legatura cu ateismul, vedeti oameni buni ateismul = ura. /sarcasm
Jardelin iti place sa culegi cirese sa inteleg.
Pentru fiecare picatura de sange varsat in numele ateismului (nu e asa mult pe cat crezi tu) sunt tone de sange varsat de credinciosi. Cateva exemple: Cruciadele, inchizitia, Isis, Davidienii (si celelalte grupari fanatice), budistii care masacrau musulmani si vice-versa, vanatorile de vrajitoare si lista continua. Asa ca inainte sa mai vorbesti de crimele ateilor uita-te putin in ograda ta, ca nu sunteti atat de sfinti pe cat va credeti.
Si inca ceva, ateii condamna un astfel de comportament (majoritatea) pe cand voi negati faptele sau le puneti in carca altora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ca apare o mica dar mare nota de subsol in cazul acestui incident. Crima nu s-a comis din cauza ateismului ci din cauza unei dispute ce tinea de un loc de parcare.

Dar desigur, acest "mic" detaliu nu e suficient de important pentru tine ca sa-l mentionezi.

Nici macar politia nu a zis ca a fost o crima "in numele ateismului" ci ca a fost din cauza unui loc de parcare.

"Ura, intoleranta, dispretul si rasismul au fost mativele acestor crime"... nu chiar. Dupa cum am zis, nici macar politia nu zice asa ceva. Iti sugerez sa te documentezi pe bune inainte sa postezi ceva. Sau in cazul in care te-ai documentat pe bune, inseamna ca esti un mincinos care a taiat niste detalii destul de importante ca sa-si sustina punctul de vedere. Nu erati voi cei care urlati "ai scos din context"? Stii cum e cu paiul din ochiul vecinului? Ai grija de barna din ochiul tau prima data, dupa care poti sa urli "scos din context".

"Motivul pe care nu-l crede nimeni ar fi un loc de parcare ocupat"... pe care nu-l crede nimeni? Ma faci sa rad. Sotia lui a zis ca incidentul n-a tinut de religie. Politia zice ca incidentul nu a tinut de religie. Mai mult oameni de pe acolo zic ca incidentul n-a tinut de religie. Da mai, chiar NIMENI nu crede faza cu locul de parcare. Ai dreptate, incidentul a tinut de religie si ateism. Ce orb sunt.

"ateismul inseamna ura si intoleranta"... hai totusi sa ignoram (asa cum faci tu) realitatea si sa zicem ca incidentul a fost in numele ateismului. UN caz, pentru tine inseamna "ateismul inseamna ura si intoleranta"?

Pentru acest caz, eu pot sa-ti dau multe alte cazuri, mult mai oribile comise in numele crestinismului.

Hai sa vedem de-a lungul istoriei, cate crime s-au comis in numele ateismului si cate s-au comos in numele crestinismului. ATENTIE, crimele politice NU tin de ateism (nu de alta dar mai mult ca sigur imi zici de stalin and company). Eu fac pariu ca tu iesi cu mult in pierdere la faza aceasta.

O sa mai ofer un "ba mai mult de atat"... ateismul tine doar de existenta zeilor. ORICE ALTCEVA, ORICE IN PLUS, NU MAI TINE DE ATEISM.

Esti capabil sa intelegi sau e prea complicat? Mai mult ca sigur o sa ignori ce ti-am zis deoarece nu coincide cu punctul tau de vedere. De unde stiu asta? Pai e simplu, din toata povestea pe care ai dat-o acum ca exemplu, ai luat doar detaliile care coincideau cu punctul tau de vedere si ai ales sa le ignori pe cele mai importante.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"De ce este asa de greu de inteles ca ateismul inseamna ura si intoleranta? " te credeam mai inteligent de atat, serios. m-ai dezamagit cumplit

| 1DeadMemories a răspuns:

Mesajul tau da dovada ca esti incuiat, ai convingeri inguste.Au dreptate cei care te fac intolerant, nu esti deloc un exemplu de bun crestin.

Ai cautat mult articolul sa-l postezi aici ca un exemplu negativ al ateilor? Noi ce-ar trebui sa facem, sa postam din istorici, sa-ti plesnim in fata toate atrocitaile facute in numele religiei?

| aabaaab3278 a răspuns:

Uite-te si tu la el, ti se pare ca e om normal? Nu mai generaliza, nu toti ateii sunt rai. Din simplul fapt ca nu cred intr-o divinitate nu ii marginalizeaza sau mai stiu eu.
Asa ca daca tu vrei ca ateii sa te respecte, nu mai generaliza.

| Jardelin explică (pentru aabaaab3278):

Nu am generalizat. Mai citeste si tu mesajele inainte de a scrie.

| Sean a răspuns:

Realitatea ii ca il durea in ceva pe ala daca credeau aia in Budha, Allah, Iisus, Zeus, Odin, etc. crima a fost comisa pentru un loc de parcare nici nu are rost sa vorbesc despre asta.
Are rost sa incep sa vorbesc despre cruciade, despre oameni care fac kamikaze in tipatul de lupta "Allahu Akbar" in traducere Dumnezeu este cel mai mare, omorand mii de alti oameni care si ei cred intr-un Dumnezeu, nu cred ca are rost sa mai continui cu punctul asta ca nu are rost, ideea ii ca acest crime au fost comise strict de credintele lor.
Vad cateva persoane bagandu-l pe Stalin si pe Hitler la "marii atei criminali", sa imi da-i te rog o conversatie, un discurs a lor in care preciseaza ca face asta pentru a asupri toate religile, au fost motive politice nu aveau nici o legatura cu religia, Hitler a vrut o Europa unita, restul lumii a sarit pe el cu pumni si picioarele, ba mai mult aici nu ateismul asupreste religiile monoteiste, politeiste si religiile se asupresc intre ele pentru ca Dumnezeul/Dumnezeii lor ii/is cel/cei adevarat/ adevarati, toate postarile astia arata faptul ca tu ai nevoie de biblie pentru a avea ratiune, pentru a nu stii ca nu ii bine sa ii dai cu bata in cap la cineva fara Dumnezeu, ma duce la gandul ca tu crezi de frica in ceea ce crezi tu, persoanele ateiste se bazeaza pe ratiune majoritatea, nu le trebuie indrumare biblica pentru a stii ca nu ii bine sa dai in cap la cineva.
Toate aceste pietre aruncate asupra ateismului ca inseamna ura si intoleranta, o generalizare mult prea mare, daca persoana x crede ca 2+2=3 si alta persoana y crede ca 2+2=4 si au o discutie asupra acestui subiect nu inseamna ca x il uraste pe y ca el crede altceva, nici invers, inseamna idei diferite, scuza-ti exemplu, am incercat sa fiu cat se poate de explicit ca toata lumea sa inteleaga ce vreau sa zic.
Cat despre intoleranta cam tot aceeasi idee de sus daca eu am o alta parere despre altceva nu inseamna ca te intolerez pe tine ca persoane si vreau sa iti fac rau ca nu imi sustii idea, toate discutiile aste cu intre credinciosii si ateistii, nu is bazate pe ura sau pe intoleranta din partea unui ateu, majoritatea incearca sa vina cu argumente impotriva credintei tale, ei is cer doar argumente pentru a arata de ce crezi tu in asta, toate vorbele tale grele despre ura si intoleranta ateilor, ii cam invers, de alungul timpului crestinismul a cam executat o multime de oameni pentru o alta credinta, de multe ori aceasta religie s-a opus stiintei, un exemplu ar fi cu prima disputa despre faptul ca planeta este rotunda, omul care a zis asta a fost bagat in inchisoare si el in adancul lui era crestin, citeste te rog despre asta sa te luminezi, numai scriu ca mi-am facut deja punctu de vedere.