| gorlan a întrebat:

In antichitate si in evul mediu, oamenii nu negociau, nu vorbeau daca aveau religiile diferite (nu toti oamenii) si se ajungeau la cruciade pentru protejarea religiei, cruciadele erau razboaie in numele religiei in care au murit foarte multi oameni si ceea ce vreau sa va intreb este (pentru crestini) de ce va duceti inapoi in antichitate, adica respingeti ateii si satanisti, de ce nu incercati sa vorbiti cu ei, de ce nu vreti sa aflati argumentele de ce nu au aceiasi religie cu voi (sau deloc)?

Răspuns Câştigător
| Fantastic7 a răspuns:

Unele persoane de o anumită religie nu vor să afle argumentele ce susțin o altă religie(cred eu) pentru că sunt încuiați la minte, nu vor să accepte și altceva(în general creștinii nu acceptă o cale rațională, ci ei înghit niște răspunsuri pur și simplu, fără a-și pune întrebări).

8 răspunsuri:
| Dumnezău a răspuns:

Pentru ca non-religiosii pur si simplu nu cred in zeul crestinilor, si lor li se pare o crima sa gandesti si sa nu te ghidezi dupa legile unei carti scrise acum 2000 de ani, si dupa spusele unui batran barbos din cer.Si la unii mai intervine universul limitat. Unii crestini vor sa ii readuca pe atei la crestinism,aia care chiar sunt slab inzestrati si retardati,injura,spunand doar ca o sa ardem in iad.Mie-mi convine,imi place sa fiu injurat de inapti, ca stiu oricum ca-s mult mai inzestrat mintal si spiritual decat ei, si poate mintea sa-mi coaca mai mult de 5 randuri si alea obtinute prin indoctrinare.

| Woodenpints91 a răspuns:

Te rog...doar taci.

| harciog a răspuns:

E simplu de tot dar numai trebuie sa observi doua tabere care isi dau la cap una alteia din cauza perceperii diferite a aceluiasi suport; Dumnezeu, in care unii cred iar ceilanti ii sustin non existenta fara a-si da seama ca tocmai prin aceasta sustinere iL percep si ei.

| ghiolbitza a răspuns:

Stai prietene ca nu ai fost informat corect. Exista foarte putine date despre Evul Mediu ca sa putem afirma ca se faceau separari in functie de credinta sau religie. Din contra, sursele istorice atesta faptul ca negustori turci, arabi, indieni faceau comert cu popoarele europene (venetieni, francezi, anglo-saxoni, etc.). Cruciadele nu au fost razboaie de credinta, au fost razboaie politice duse intre cele doua imperii romane, de Vest si de Rasarit. Cand Constantin a hotarat sa mute capitala de la Roma la Constantinopol, nobilimea romana s-a ofticat si a inceput sa planuiasca o detasare politica si sociala de adminstratia de la Constantinopol. Odata cu amenintarea otomana a venit si pretextul pentru Roma sa organizeze cruciadele. Roma avea de gand sa se impuna in fata imperiului roman de rasarit prin ajutorul dat impotriva otomanilor. Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, pentru ca armatele occidentale, desi bine inarmate, nu au fost organizate iar turcii i-au batut de s-au **** pe ei. Pentru o perioada, obiectivul turcilor a devenit ocuparea Romei, Marul Rosu o numeau ei. Noroc cu domnitorii romani care au luptat pentru pamantul lor, nu neaparat pentru credinta, si au oprit avantul otoman in Europa. Iti recomand sa citesti ce a scris Constantin Rezachievici, profesor de istorie la Universitatea Bucuresti. Ai sa afli multe chestii care te vor surprinde. Ca sa raspund la intrebarea ta, crestinismul a evoluat intotdeauna, atat pe plan interior (slujbe, etc.) cat si pe plan exterior, in relatiile cu celelalte religii si culte, evolutie care a tinut mereu cont de situatia sociala a vremii respective. Daca suntem crestini, nu inseamna ca suntem prosti, inapoiati, retarzi sau whatever. Bineinteles ca sunt si din astia, in fond, fiecare padure are uscaciunile ei. Crestinismul extremist nu e practicat de nici o Biserica Crestina, dar uite ca se gasesc si din astia care stau mereu la extrema credintei lor.

Răspuns utilizator avertizat
| AliceAliceAliceAlice28 a răspuns:

Buna! Eu voi vorbi din punctul meu de vedere. daca nu vorbesti si cu cei de alata religie incalci orice etica.adica in unele carti scrie ca e pacat sa vorbesti cu cel de alta religie.dar vreau sa iti spun ca eu am doua prietene pocaite si ma inteleg super. avem aceleasi gusturi etc.nu as intelege de ce nu poti vorbi cu ei sau ele adica.religia e religia fiecare cu a lui dar prietenia si felul cum ne intelegem asta conteaza la urma urmei nu spunea in Biblie ca trebuie sa ne iubim aproapele? si in drepturile omului de asemenea spune ca fiecare om este egal in drepturi indiferent de rasa, sex sau religie

Răspuns utilizator avertizat
| AliceAliceAliceAlice28 a răspuns:

Corect! pentru ca ei privesc doar la suprafata!