|

In Biblie scrie ca lumea a fost creata in 6 zile, iar in cea de-a sapte, Dumnezeu s-a odihnit. In Gradina Edenului se presupune ca fiecare fiinta era nemuritoare si nu existau notiunile de ''pacat'', ''carnivor'', ''violenta'', ''tristete'' etc.

Cum explicati atunci ca este demonstrat stiintific ca lumea NU a fost creata in sapte zile (= 168 ore = 10080 minute = 604800 secunde)?

Cum explicati disparitia dinozaurilor si a multor altor animale ce au disparut INAINTEA aparitiei omului.

Cum explicati faptul ca, dupa Biblie, omul a fost de la bun inceput o fiinta inteligenta (avea capacitatea de a vorbi si de a face deosebirea intre bine si rau), dar studiile arata clar ca, la inceput, el arata si se comporta, mai mult sau mai putin, ca un animal?

46 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"Zilele" din Geneza sunt ere geologice.
„Cei care ştiu că ziua lui Brahman ţine până la o mie de yuga, şi că noaptea lui se sfârşeşte după o mie de yuga, aceia sunt oamenii care ştiu (ce-i) ziua
şi noaptea". (Bhagavad-Gita, VIII, 17).Răspuns utilizator avertizat
45 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia e produsul imaginatiei unor nu foarte inteligenti oameni, asa ca e cum e, nimic interpretabil, doar ca odata cu descoperirile stiintifice, pentru ca lumea sa puna inca botul la povestile lor (cea mai potrivita expresie) au inceput ai nostri cu "e la modul figurat". Stii ce spun unii crestini despre lumina dinaintea crearii Soarelui? :)) Ca era de la Big-Bang.

"Cum explicati faptul ca, dupa Biblie, omul a fost de la bun inceput o fiinta inteligenta.", e parerea unor oameni ignoranti, ca tot fac uz crestinii de cuvantul asta referitor la atei. Daca nici in prezent nu cred oamenii ca ei si oricare alt animal sunt la fel, cum sa fi stiut si crezut cei de acum cateva mii de ani?

http://www.descopera.ro/......te-animale

Cand vrei neaparat sa crezi ceva, inventezi dovezi, dar cand vrei sa stii, descoperi dovezi. :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te baza pe stiinta.Stiinta e pentru a tine un oarecare echilibru in lume, cat sufletul e inca atasat de corp. Daca crezi cu adevarat vei merge cu gandul si sufletul mai departe de stiinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intrebarea mea este : cata incredere poti sa ai in stiinta care azi demostreaza ceva si maine demostreaza contrar opusul? Stiinta e mai schimbatoare decat vremea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Credeam ca e vorba despre Biblie, nu despre nu stiu ce cult/religie. Biblia afirma inaintea lui Galileo Galilei ca pamantul e rotund, Galileo doar o confirmat adevarul deja spus cu mult timp in urma. Cei care l-au ars pe rug au dovedit in primul rand ca nu erau crestini si in al doilea rand ca nu cunosteau Biblia. Deci nu vad ce legatura ar avea ei cu Biblia sau cu Dumnezeu. Exemple de contraziceri peste noapte in stiinta gasesti destule mai ales in medicina. Am studiat si eu putin teoria evolutionismului dar nu mi s-a parut deloc plauzibila ( mie personal ). Si in aceasta evolutie exista o gramada de erori sau chestii care nu se pot demonstra. Nu vad ce legatura ar avea ceea ce am zis eu cu PC-ul meu ( aici e vorba de evolutia stiintei si eu vorbeam de faptul ca in unele domenii azi zic Da si maine Nu )... Da, datorita faptului ca ii schimbatoare stau in fata unui procesor I7 si nu a unui 286.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Stai asa ca ai incurcat arsii pe rug. Pe Giordano Bruno l-au carbonizat nitel, nu pe Galileo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

"După ce, mai târziu, și-a apărat din nou părerile în celebra sa lucrare, Dialog despre cele două sisteme principale ale lumii, publicată în 1632, a fost judecat de Inchiziție, găsit „vehement suspect de erezie", forțat să retracteze și și-a petrecut restul vieții în arest la domiciliu."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Giordano_Bruno

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Interpretezi ceea ce zic dupa bunul plac. Nu am spus ca toti crestinii de atunci nu cunoseau Biblia si nici ca cei de azi stiu orice adevar. Daca nu stii sa citesti ceea ce scriu te rog sa inveti, altfel ( scuza-ma ca spun asa) dai dovada ca mintea iti lucreaza foarte putin. Nu ma refeream la medici, desi si ei fac o gramada de greseli. Ma refeream la medicina ca si stiinta, care azi descopera un medicament care ajuta stomacul si ii face publicitate si abia maine, dupa ce o murit cativa, spun ca de fapt medicamentul distrugea esofagul ( ii doar un exemplu). In mintea umana am incredere cand vine vorba de 2+2 nu cand vine vorba de viata mea. La faptul ca tie ti se pare aberant ca Dumnezeu sa fie creat lumea in 6 zile iti spun ceea ce spunea si Domnul Isus la niste saduchei care o venit cu o intrebare prosteasca : " Va rataciti caci nu cunoasteti nici Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu". Te rog cauta-mi citatul ala ca in Bibliile pe care le cunosc eu nu exista. In nici o traducere pe care o stiu nu scrie ca l-a dus pe munte de unde putea sa vada tot Pamantul. Si doresc sa le spun si celorlalti care stiu Biblia din auzite sa faca bine sa o citeasca daca doresc sa dovedeasca ca este ceva gresit prin ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Si ca dovada sta faptul ca ne nastem animale irationale, au fost gasiti copii salbatici care din cauza ca nu au fost invatati la timpul lor asa au ramas, cea ce dovedeste ca nu ne nastem invatati cum ar trebui dupa biblie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se poate oferi raspuns si cu Biblia, sau nu? Pentru ca fara Biblie eu nu pot rapunde. ^_^

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Biblia foloseşte termenul "ziuă" cu mai multe sensuri. Ea se poate referi la o zi de 24 de ore, dar şi la o perioadă de timp. De exemplu, despre Dumnezeu Biblia spune: "Căci, în ochii tăi, o mie de ani sunt ca ziua de ieri care a trecut şi ca o strajă de noapte." (Psalmul 90:4). Cum trebuie înţeles termenul "zi" din Geneza capitolul 1? Este interesant că după ce se spune că Dumnezeu a creat toate lucrurile în şase "zile" în Geneza 2:4 spune: "Aceasta este istoria cerurilor şi a pământului, când au fost create, în ZIUA în care Dumnezeu a făcut pământul şi cerul." Aceste idei şi altele demonstreză că cuvântul "zi" este folosit în Geneza cu sensul de perioadă de timp, nu 24 de ore. Împărţirea perioadei de creare în "zile" vrea să sublinieze că Dumnezeu a stabilit perioade concrete pentru a crea anumite lucruri. Cât au durat aceste perioade? Nimeni nu ştie. Poate mii de ani sau chiar mai mult.

"In Gradina Edenului se presupune ca fiecare fiinta era nemuritoare si nu existau notiunile de ''pacat'', ''carnivor'', ''violenta'', ''tristete'' etc."
Biblia nu susţine că fiecare fiinţă era nemuritoare. În 2 Petru 2:12 se spune despre animale că sunt "fără raţiune, din fire născute să fie prinse şi omorâte". Animalele nu a fost create să trăiască veşnic. Doar omul a fost creat cu această perspectivă, moartea fiind amintită doar ca consecinţă a neascultării (Geneza 2:17). Mai mult, Biblia nu spune că animalele au fost sau nu carnivore, ci doar că locuiau în pace una cu alte.

"Cum explicati faptul ca, dupa Biblie, omul a fost de la bun inceput o fiinta inteligenta (avea capacitatea de a vorbi si de a face deosebirea intre bine si rau), dar studiile arata clar ca, la inceput, el arata si se comporta, mai mult sau mai putin, ca un animal?"
Nu am auzit de studii care să "arate clar" că la început omul se comporta ca un animal. Poţi să dai exemple?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Omul de Neandertal (numit astfel după valea Neander din Germania‚ unde a fost descoperită prima fosilă) a fost‚ indiscutabil‚ om. La început el a fost reprezentat încovoiat de spate‚ cu un aer stupid‚ foarte păros şi cu o faţă ca de maimuţă. Astăzi se spune că această reconstituire eronată s-a bazat pe un schelet fosil deformat de boală. De atunci au fost găsite numeroase fosile ale omului de Neandertal‚ confirmînd că el nu a fost prea deosebit de omul modern. În cartea sa Ice‚ Fred Hoyle a declarat: „Nimic nu dovedeşte că omul de Neandertal ne-ar fi fost inferior nouă în vreo privinţă."51 Iată de ce reconstituirile mai recente ale omului de Neandertal iau o înfăţişare mult mai modernă.
Anumiţi savanţi‚ dornici să găsească dovada că „oamenii-maimuţe" au existat în realitate‚ au căzut chiar victime unor adevărate înşelăciuni. Cităm‚ spre exemplu‚ cazul cu omul de Piltdown‚ din 1912. Timp de circa 40 de ani el a fost acceptat ca autentic de majoritatea evoluţioniştilor. Dar în cele din urmă‚ în anul 1953‚ înşelătoria a fost descoperită‚ atunci cînd tehnicile moderne au permis să se stabilească faptul că era vorba de oase de maimuţă şi de om care au fost asamblate şi îmbătrînite artificial. Altă dată‚ a fost desenată şi prezentată în presă o „verigă lipsă" cu trăsături asemănătoare maimuţei. Mai tîrziu s-a recunoscut că „dovada" consta dintr-un singur dinte care aparţinuse unei specii de porc‚ astăzi dispărută

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Citatul din 2 Petru 2:12 scoate în evidenţă că animalele au fost de la bun început muritoare, nu că le-ar fi vânat omul, ci pentru că aşa au fost create de Dumnezeu.
Cât ţine fotografiile ce mi le-ai prezentat nu văd în ele dovada clară că oamenii au fost primitivi sau au evoluat. De ce nu cred? Dacă omul ar fi evoluat pe parcursul la mii sau zeci de mii de ani ar trebui să existe o mulţime de dovezi fosile. Dar câte au fost descoperite? Milioane care corespund aproape exact cu forma corpului nostru şi doar câteva diferite care sunt aduse ca "dovezi" că omul a evoluat. Dar nu pot fi aceste exemple din urmă cazuri de anumite malformări? Dacă perioada de evoluţie a durat aşa de mult, nu este e logic de aşteptat ca să existe dovezi din plin care să susţină această idee? Atunci, de ce există atât de puţine? Iată de ce spun că acele fotografii sunt dovezi vagi pentru mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Iti va demonstra viata.educatia,convingerile.ce poti intalege tu acum care de abia ai coborat din patut? altii de abia au coborat din copac.iar unii chiar zboara prin spatiu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Nu inteleg de ce te mai zbati cu asa oameni ^_^.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Pentru Dmnezeu o imie de ani ca ziua de ieri care a trecut.in istorie si literatura sant specificate date, de genul; anul de la facerea lumii 7000....si anul de la Hristos 2013. dinozaurii au trait acum jdemilioane de ani. Dumnezeu e stapanul timpului si izvorul lui.cum crezi tu ca vom putea noi sti atata vreme cat intre a sti si a nu sti doar ne dam cu presupusul? vei avea o parere proprie conform credintei, educatiei si culturii tale. daca ti-as raspunde vei veni sa ma contrazici tocmai cu argumentele din intrebare.fistecare cu parerea lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Biblia a fost scrisa de niste oameni care nu aveau habar ce s-a intamplat in trecutul indepartat, deoarece scrierea a inceput sa apara in Messopotamia, iar din lipsa de cunostinte au aparut si povestile mitice. Trebuie sa intelegem ca evreii care au scris Vechiul Testament s-au raportat doar la Orientul Mijlociu, acestia nu aveau habar de civilizatia din China, Civilizatiile din Mesoamerica si America de Sud sau aborigenii din Australia. Este ca si cumpunerea unui copil de clasa a 6 a, fata de una realizata de un student.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si in a 7 s-a odihnit; nu era adevarat ca oameni sunt nemuritori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Aici http://oareeasa.wordpress.com/2013/03/03/facerealumii/ ai un mic rezumat cu neconcordante biblice, si ai sa vezi ca totul e o poveste ca si oricare alta, cu o gramada de lucruri ce nu se pot explica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte simplu Biblia a fost scrisa tot de oameni, si era folosita ca legislatie cred. si tot ce nu se coincidea ca in biblie era paca, desfriu si tot asa. Nu e rau ca a fost scrisa ca macar asa lumea are frica macar de Dumnezeu, ca de altfel noi cautam sa credem numai in ceea ce se vede, se pipaie. In privinta dinozaurilor, am privit o emisiune rusa unde era asa o ipoteza: O alta civilizatie fiind in cautarea unui laborator comod pentru experimente, au gasit planeta pamint. earu conditii minunate. Aceasta a fost mult timp dupa disparitia dinozaurilor. Cu ei e alta teorie, pamintul a fost lovit de un asteroid de dimensiuni mari, ceia ca a facut ca planeta noastra sa-si schimbe complet orbita, si au aparut anotimpurile. daca posezi l. rusa. cauta pe inet rentv.ru are multe emisiuni de genu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru givehelp):

Deacord.privesc si eu rentv.ru si tot acolo am aflat despre ceea ce-am scris mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu demult s-a descoperit in pestere sa gasit sculpuri si desene de cativa dinozauri care dupa experti a fost facuta cu cateva milioane de ani in urma
Si sa mai aflat ca omul nu a provenit de la maimuta.si daca nu crezi sau gasit in schelete de oameni preistorici dinti de dinozauri doar ca aceste informatii inca nu sau raspindit la unele tari deja incep sa schimbe tema preistoica din carte de istorie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru OsOcAr):

Omule, ce?!?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Vino si iti arat urme de dinozaur si urme de om in acelasi loc.Studiate au aceiasi numar de ani, iar cercetatorii nu au reusit sa isi explice ces cu aceste urme. Oamenii au trait in acelasitimpcu0 dinozaurii si cu oricare alt animal de pe planeta.Asta e clar.SI nu de milioane de ani, ci recent de citeva zeci de mii sau poate chiar mai putin. Urmele de care vorbesc sint in texas SUA si sint reale., nu e nici o poveste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Stii ce daca tu socoti ca D-zeu nu exista cum ai sa expici faptul despre Isus Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru OsOcAr):

Eu nu am zis ca Dumnezeu nu exista. laughing tu ai vrut sa intelegi asta. Isus a fost evreu, om muritor cu o credinta si o bunatate rara, de asta lumea l-a idolizat. El e fiu de Dumnezeu ca noi toti, Nicaeri nu e scris ca Dumnezeu la iubit mai mult pe Isus de cat pe tine sau mine. si mai e si alta noi cunoastem scripturile dupa Luca, Matei, Ioan, dar mai e si fratele lui Isus care a spus ca el nu este talmacit corect de sus numitii. Si de asta el a fost negat si respin de biserica. Dar mai e un lucru : acrede in bisirica si a crede in Dumnezeu sunt lucruri complet diferite. Nu cred ca e o tema de discutii de fiecare zi, caci fiecare isi percepe credinta, crearea luimii, Dumnezeul in moduri diferite. O zi buna. PS: ti-a placut rentv.ru?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru givehelp):

Nu tie ti-am zis ca nu existahappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează