| a întrebat:

In campanii electorale toți politicienii se duc la biserica nu numai la cea in care figurează scrisi in registru, ci si la celelalte, le iau pe rand. Si in luările lor de cuvant pronunța si cuvântul Dumnezeu. De ce acum când ar fi nevoie de Dumnezeu pentru ca nu pot face fata epidemiei, nici unul nu mai pronunța acest cuvânt: Dumnezeu? Macar ca daca nu era epidemia, era campanie electorala pentru alegerile locale. Si ar fi repetat aceleași " ritualuri" meschine pentru a câștiga cat mai multe voturi. Si nu numai la noi ci si in SUA si nu numai.

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Politicienii, ca si preotii, profita de prostia oamenilor. Ei nu cred in D-zeul bibliei, ca nu sunt prosti (cu exceptia unora).

| a răspuns:

Simplu, in campanie sunt la biserica sa prosteasca gloata pupatoare de icoane.

Cum in stare de urgenta incearca si ei sa faca ceva cat de cat util nu sa piarda timpul cu zei, spiridusi si povesti.

| a răspuns:

"De ce acum ...ca nu pot face fata epidemiei, nici unul nu mai pronunța acest cuvânt: Dumnezeu?"

dacă ar face-o ar ajuta cu ceva, ar apărea din neant măști sau mănuși sau dezinfectanți?

| explică (pentru sierra1):

Dumnezeu nu are nevoie de cele descrise de tine ca sa vindece pe cineva. Dar ar trebui introdus in ecuație macar de ochii lumii care i-au ales. Eu nu am fost la vot. Dar am auzit de la toate denominațiunile indemnul "votați pe cutare partid pentru ca " seful" este..." Si fiecare denominațiune il face creștin sau simpatizant cu doctrina ei.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ca o curiozitate: ești la domiciliu? porți mănuși si mască atunci când ieși la cumpărăturile esențiale? te speli pe mâîni după?

| explică (pentru sierra1):

Da! Nu port mănuși nici atunci când lucrez in gradina. Nu port masca si nici nu am văzut pe nimeni din sat echipat astfel. Fiindca nu am avut formulare de declaratie pe proprie radpu dere pentru a merge la cumparaturi, intru-cat nu am calculator si nici imprimanta, am telefonat ieri la Politie si mi-a adus seful de post câteva exemplare. Nici el nu purta masca, nici ochelari, nici mănuși. La mine in județ sunt doar doua cazuri de coronavirus la Alba Iulia. Atat!

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"La mine in județ sunt doar doua cazuri de coronavirus la Alba Iulia. Atat!"

Sunt de fapt doua cazuri DEPISTATE, numarul real al celor infectati este mult mai mare.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Să fii tu sănătoasă.
Ăștia ca tine și consătenii tăi ne bagați in boală!

| explică (pentru sierra1):

Si de unde sa ne procuram masti, mănuși, ochelari? La farmacia din sat nu se gasesc. Daca s-ar găsi am respecta toate restricțiile. Nu suntem împotriva.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Si de unde sa ne procuram masti, mănuși, ochelari? "

de ce mă intebi pe mine?

| a răspuns:

Sunt trei aspecte aici:
1. Oamenii politici au nevoie de voturi, iar in Romania majoritatea oamenilor cred in spiridusi si sunt impresionati de pomenirea spiridusilor. Cu alte cuvinte, prostesc electoratul credincios.
2. Nu toti fac asta, niciun politician ateu nu a mers la biserica sau invocat vreun spiridus in campania electorala.
3. Acum nu-l pomenesc pentru ca stiu ca nu ajuta la nimic in prevenirea pandemiei sau vindecarea in cazul infectarii. De altfel, intr-un fel sau altul, s-au convins si multi credinciosi de asta.

| a răspuns:

Raspunsul este foarte simplu:

Politicienii il invoca pe Dumnezeu numai atunci cand asta le aduce capital de imagine de la oamenii care gandesc in termenii "credincios=bun" si "necredincios=rau".

In 99% din cazuri este doar un exercitiu de imagine care nu are nici o legatura cu ceea ce simt in realitate. Partea trista este ca aceasta minciuna prinde la o parte semnificativa din populatie.

In rest, politicienii sunt perfect constienti ca apelul la Dumnezeu este un exercitiu complet inutil din punct de vedere practic, acesta fiind motivul pentru care nu-l vezi pe Daniel la sedintele de guvern sau la conferintele de presa ale celulelor de criza.