|

In Isaia 40:12 spune despre Dumnezeu ca „a strâns ţărâna pământului într-o treime de măsură".In prezent oceanul planetar ocupa aproximativ 71% din suprafata Globului, daca scadem suprafetele de uscat inundate in urma topirii ghetarilor de la sfarsitul perioadei glaciare ne apropiem surprinzator de mult de proportia o treime uscat si doua ape.De unde a stiut cel care a scris acel verset in urma cu cateva mii de ani care este raportul dintre ape si uscat cand cea mai mare marte din planeta era necunoscuta si nu s-au inventat pe atunci satelitii artificiali?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Toata Biblia este insuflata de Dumnezeu, scriitorii ei au scris-o manati de Duhul Sfant. Daca Dumnezeu a creat Pamantul este firesc sa stie totul despre el.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ei si tu, DE UNDE, de pe net, a citit wikipedia.
Iov, prima carte scrisa din Biblie consemneaza multe adevaruri cosmice si nu numai dar avem aici "o turma" de atei ce nu il vor pe Dumnezeu asa ca nu mai pune asemenea intrebari care le produc arsuri stomacale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danut):

Din pacate unii se incapataneaza sa nu creada in ciuda dovezilor evidente.
Imediat ce am postat aceasta intrebare s-a gasit si craiul Timisoarei la miezul noptii sa spuna ca e Biblia lui Cornilescu contrafacuta, de parca traducatorul a vrut asa sa scoata din burta un termen.

Traducerea cea mai fidela a termenului ebraic din original este „o treime de masura", orice poate verifica pe net parerea expertilor in limba ebraica, las si link-urile atasate sa se vada ca minciuna are picioare scurte:

https://www.studylight.org/commentary/isaiah/40-12.html

„In a measure - (בשׁלשׁ bâshâlı̂sh ) Properly three; and then the third part of anything"

„and comprehended the dust of the earth in a measure; the word used signifies the third part of some larger measure, as of a sextarius, as some; or of an ephah, or bath as others;"

„dust of the earth — All the earth is to Him but as a few grains of dust contained in a small measure (literally, "the third part of a larger measure").

http://kingjamesbibledictionary.com/StrongsNo/H7991/measure

Brown Driver Biggs Definition:

1. third part

a. name of a measure

2. a musical instrument

a. maybe three-stringed, triangular shape, or three-barred

b. perhaps a sistrum or triangle

3. shield carrier, adjutant, officer, captain

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nilsson):

Să știi că cosmogologia religiei hinduse e izbitor de asemănătoare cu percepția actuală. Deci ce religie e corectă, dacă ambele au inspirații "dumnezeiești"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De la Cel ce a decis acel raport.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cercetătorii Bibliei consideră că a existat un Proto-Isaia, care a scris capitolele 1-39, conținând cuvintele din sec. VIII î.e.n. ale unui profet, amplificate în secolul al VII-lea î.e.n., care conform autorilor evanghelici ar fi creat o adevărată școală de gândire în perioada 740 – 701, un Deutero-Isaia (cap. 40-55) care a scris în secolul al VI-lea î.e.n., spre sfârșitul captivității babiloniene și un Trito-Isaia (cap. 56-66), care ar putea fi de fapt mai mulți autori, a/au scris la Ierusalim după întoarcerea din exil.[3][4][5][6]:pp. 558–562

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează