anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În proporție de cât la % credeți sau nu în existența lui Dumnezeu? Se cer : motivele, minunile(dacă sunt), și punctul dvstră de vedere.
Avem regulile următoare..Nu contrazice nimeni pe nimeni(atei vs creștini). Nu primește nimeni funda indiferent cât de satisfăcător e răspunsul. Repet..Este doar o părere subiectivă. Eu nu o să particip la jocul vostru de cuvinte. Succes!

25 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Cred în existența Lui 100%.am scris la întrebările mele cum am migrat de la agnosticism la credința în EL.

| RAY a răspuns:

100% nu cred in zeii

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

100 % nu. Definiți natura lui Dumnezeu și apoi discutăm despre existența lui.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

4 Dumnezeu este Duh, iar cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.
Okei, beibi.
Ei, dacă El, este duh, spune-mi tu mie, ce este duh? Și de ce ar trebui să mă închin lui?
Și cum să mă închin lui în duh?
Deci cum să mă închin unui duh în duh?
Și cum să mă închin în adevăr, în raport cu a mă închina în minciună?
Așa se întâmplă când citești o sigură carte ca papagalul, repeți ca el. Și ți se pare că ai rezolvat toate problemele lumii recitând un verset.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Hai să facem un pic de lumină ca e prea mult întuneric aici.

Duhul în termen mai explicit înseamnă "mișcare" sau "viață". "DUHUL lui Dumnezeu SE MIȘCA pe deasupra apelor" Deci orice lucru care prinde viață sau existență prin mișcarea în sine este considerat Duh.La polul opus avem și știinta care întărește acest argument prin faptul că "lumina se mișcă", deci și ea la fel "se mișcă" și nu poate emigra în clasa de materie, fiindcă altfel am avea probleme cu logica
La categoria de Duh mai pot fi incluse si alte ramificații cum ar fi "Conștiința" și "visele" care sunt în continuare mișcare până ce ele ajung în stadiul final prin "lichefiere".
Încă Știința NU a patruns pe teritoriul ăsta
separat de materie din motivele referente.
Un concept filosofic grec ar putea să te lămurească și la problema geneza universului, și este cel a lui Anaxagora.
Potrivit concepției sale, Universul este alcătuit din mici particule, eterne, antrenate într-o mișcare haotocă(Aristotel le-a numit homoiomerial)
În viziunea sa, aceste elemente primordiale se aflau la început în neorânduială. Impulsul mișcarii, principiul motor care a ordonat toate aceste particule printr-un proces centrifug, în urma căruia a luat naștere universul, a fost denumit de Anaxagora nous(rațiune, spirit, dumnezeu)"

"Și de ce ar trebui să mă închin lui?"
"Eu sunt Calea Adevărul și Viața"
Calea spre Viață se trece prin acest adevăr "ca ești parte din întreg" adică nu poți funcționa la parametrii normali până nu ajungi la acest adevăr care te aduce în "sânul" celui care te-a creat adică Dumnezeu.


"Și cum să mă închin lui în duh?"
În Adevărul ce tocmai l-ai trecut cu vederea.


"Deci cum să mă închin unui duh în duh?"

"duh în Duh prin adevăr" cam așa s-ar interpreta aici
duh(tu) în Duh(Tatal) prin adevăr(Isus/Cuvântul lui)
Dacă mă întrebi de ce aceasta, păi pentru că "despărțiți de Mine nu puteți face nimic" adică nu ai cum să ieși din existența Lui, El te-a creat, "Din El prin El și pentru El"(Adică te iubește și te vrea la El acasă.) Nu știu dacă ai fost vreodată părinte și să îți plecă copilul de acasa.E cam dureros, nu-i așa?

"Și cum să mă închin în adevăr, în raport cu a mă închina în minciună?"

Tu ce ai prefera să fii, orb sau văzător?
Putem face distincție între adevăr și minciună, sau? Dacă da, atunci de ce alegem minciuna?
Si care e minciuna dacă nu cea din 2 Tesaloniceni 2:11? Ati uitat că Dumnezeu ne duce în ispită? Cine l-a adus în ispită și pe Isus dacă nu El?

Ați vrut răspunsul meu, iata-l!

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu comentez, ca să rămânem prieteni, atât cât se poate.
Tot ce pot, este să îți recomand să mai citești și alte cărți, să înțelegi cu mintea ta, greutatea cuvintelor pe care le utilizezi.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Nu, chiar va rog, comentați ca să rămânem prieteni. Nu am nevoie de prieteni falși.Vedeți, iarași trăiți în minciună și nu veniți la adevăr.

| CostinAlamariu a răspuns:

Cred 100% in existenta lui Dumnezeu.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Și dracii cred și se înfioară. Se pune întrebarea: cum ne raportăm NOI la această credință?

Am zis doar să completez puțintel.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Aștept și răspunsul tău. Nu la completarea asta.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum ne raportam? Pai cu toata straduinta noastra omeneasca ar trebui sa ne raportam la Dumnezeu prin Adevar, nu prin erezie si minciuna happy
Si cea mai buna metoda de a stii cat de aproape suntem de adevar e sa citim cu atentie scrierile primilor crestini, acei crestini care au fost invatati chiar de catre Apostoli. happy

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Uită-te peste ultima întrebare postată de mine ca să afli despre ce "adevăr" e vorba.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Răspunsul nu îl găsești la cel cu Funda deja dată.E mai jos de atât.Fiindcă adevărul locuiește jos iar minciuna sus peste adevăr.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

"Si cea mai buna metoda de a stii cat de aproape suntem de adevar e sa citim cu atentie scrierile primilor crestini, acei crestini care au fost invatati chiar de catre Apostoli." Ai dat-o de gard rău de tot cu afirmația asta. Rău de tot!
Singurul lucru pe care trebuie să-l citești este Biblia!

Deci de asta sunteți voi atât de păcătoși, acum se leagă lucrurile. Eu credeam că interpretați Biblia prost, dar de fapt voi credeți alte scrieri în afară de Biblie(cum fac adventiștii cu scrierile lui Ellen White).

Pocăiește-te în sensul original(metanoia-vezi ce înseamnă), nu în cel inutil pe care-l practicați în bisericile ortodoxe și catolice.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu despre ce adevar e vorba dar nu vorbeam cu tine ci cu altcineva

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Știu asta. Dar am vrut să cunoști un joc de cuvinte.

| Panamax a răspuns:

Lista de zei este lunga.Cand zici Dumnezeu adica domnul zeu, la care din ei te referi mai exact? Yhwh al evreilor imprumutat si de crestini este aproape ultimul de pe lista.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_zei

| anonim_4396 explică (pentru Panamax):

DeX. Dumnezeu = Ființă supremă în religiile monoteiste, creator al lumii, principiu fundamental al existenței și al ordinii universale Si: Divinitate.

Alege oricare dintre aceste variante.

"Cand zici Dumnezeu adica domnul zeu, la care din ei te referi mai exact?"
Chiar mai contează?

| Panamax a răspuns (pentru anonim_4396):

Generalizarea este mama prostiei.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Prin definiție este un singur Dumnezeu

| Algo098 a răspuns:

100% nu exista, 0% exista.
Motive:
Povestile cu Dz sunt fanteziste, fara logica, fara legatura cu realitatea.
Daca exista Dz si avea calitatile care i se atribuie: bun, iubitor si atotputernic, atunci ajuta toti oamenii, nu era invizibil si nu avea nevoie de povesti fanteziste si minuni care sa-i demonstreze existenta. Un Dz bun ar fi un Dz serios, nu s-ar tine de scamatorii si minuni. Ajutorul unui Dz bun, nu ar fi o minune, ar fi ceva obisnuit in viata omului. Nu degeaba se zice ca cu o floare nu se face primavara (si macar de ar exista si aceea). Un Dz bun si atotputernic nu s-ar multumi cu statutul de observator invizibil cre nu ajuta omul, nu ar avea nevoie de ritualuri primitive din partea oamenilor, nu ar avea nevoie ca oamenii sa creada in povesti fanteziste scrise de alti oameni. Minunile si scamatoriile sunt exceptii care confirma regula, aceea ca Dz nu ajuta omul.
In concluzie Dz nu exista.

| Theo94 a răspuns:

0%, sau 100% nu cred in existenta zeitatilor, mai ales in forma/le pe care ni le prezinta religiile.

https://i.imgur.com/3SvzShN.png

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aici nu vorbim de doctrine.
De ex. Anaxagora a fost preocupat de originea lucrurilor și de geneza Universului. Potrivit concepției sale, Universul este alcătuit din mici particule, eterne, antrenate într-o mișcare haotocă(Aristotel le-a numit homoiomerial)
În viziunea sa, aceste elemente primordiale se aflau la început în neorânduială. Impulsul mișcarii, principiul motor care a ordonat toate aceste particule printr-un proces centrifug, în urma căruia a luat naștere universul, a fost denumit de Anaxagora nous(rațiune, spirit, dumnezeu)

| Michaeel a răspuns:

Sunt convis in jur de 70% ca exista Dumnezeu. M-am rugat la Dumnezeu în timpul uneia dinte cele mai grele perioade din viata mea, și puterea lui m-a ajutat sa trec peste perioada respectiva. Provin dintr-o familie foarte religioasa, mama mea m-a încurajat de mult timp sa merg la biserica și sa ma rog. Când merg la biserica, și mai ales după ce ma spovedesc, simt o pace interioara neexplicabila. Am cunoscut odată un preot ce vorbea asa de frumos, cu o voce asa de plăcută și usora, simțeam intr-adevar ca mi-ar vorbi însuși Dumnezeu. Știu ca se vor trezi unii sa comenteze, dar ai cerut motive și argumente și aceasta e părerea mea. Dar de ce am spus doar 70%? Mai exista câteodată îndoieli, când ma gândesc dacă într-adevăr acest Dumnezeu. Numai bine!