|

In scriptura Isus le vorbește apostolilor în pilde!

La un moment dat (chiar de doua ori) se vorbește despre pilda talanților!

Unul a primit 5 altul 2 si altul 1!

Aveți idee care era mesajul transmis la pilda aceasta!

44 Raportează Evaluează
44 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, in Biserica lui Dumnezeu nu exista someri. Fiecare dintre noi avem cel putin un talant. Pe care trebuie sa il punem in negot. Dumnezeu ne-a dat la fiecare talanti, la unii mai multi iar la altii mai putini. Bine ar fi sa nu ingropam talantii ci sa-i fructificam si sa-i inmultim. Caci celui ce are, i se va da, iar celui ce n-are i se va lua si ce i se pare doar ca are.Noi trebuie sa aducem multa roada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Of ce dor îmi era după tine! Urăsc acest sait, datorita condițiilor lui foarte rigide! Nu știu dacă intru de 4 ori pe an pe aici!
Ieri m-am chinuit sa răspund tuturor celor ce au postat înaintea mea!
Ultimile 2 răspunsuri nu am mai putut sa le postez!
Nici nu știu dacă ai citit ce ti-am scris!
Apreciez răbdarea ta! Trebuie sa ai o nesimțire grozava ca sa reziști atâtor imploscari! Toți sunt grozavi aici!
Te deranjează dacă o așteptăm si pe Ania?
Ma bucur tare mult ca v-am întâlnit!
Unde te pot tine de vorba... ceva mai mult! Aici, pe Facebook pe mail?
Am remarcat din răspunsurile postate de tine ca ești mult superioara nivelului mediocru celor ce scriu pe aici. Ce răspunsuri citesc! Te doare mintea! La multe dintre ele si fiul meu poate da răspunsuri mult mai competente, păcat ca nu știe sa scrie încă!
Ai văzut ca Gogonica a fost blocata?
Eu... în urma multor probleme sociale ce le-am întimpinat în ultimul timp m-am îndreptat către Dumnezeu! Putin cite putin a ajuns sa facă parte din viata mea! (apoc 3.18, iată eu stau al ușă și bat). Eu am deschis ușa și l-am invitat înăuntru!
Da, întrebarea iți era adresata ție si Aniei! Insa nu ma deranjeaja dacă mai participa si alte persoane la discuție!
Pe mâine! Pa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Ma bucur mult ca ai fost sensibil la soapta Duhului Sfant si la chemarea facuta de Domnul Isus. El cheama pe toti oamenii la mantuire, insa nu toti raspund afirmativ. In ceea ce ma priveste pe mine personal, eu una nu as fi rezistat atator adversitati, daca Dumnezeu nu m-ar fi intarit.(Cine se atinge de noi, se atinge de lumina ochilor Lui). Eu ma intaresc in puterea tariei Lui. Nu fac altceva decat ce sunt datoare sa fac. Orice crestin nascut din nou nu mai poate sa stea nepasator vazand cum zilnic mor mii de oameni despartiti de Dumnezeu pentru eternitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Ce vorbe mari rostești!
"Orice creștin nascut din nou nu mai poate sa stea nepăsător '
De ce nu? Ce te împiedica sa stai comod acasă in fotoliu si sa privești la TV, dupa ce ai fost botezat!
Te rog sa ma ierți dacă ma repet, dar am fost un an în biserica la Adventiști! Nu era mare, 10-15 pers. Dintre aceștia 1-2 făceau lucrare, altul era preocupat cu "făcutul banilor" si din prea-plinul sau sponsoriza oarece activități in biserica!
De ce nu poți sta comod in fotoliu?
"Ma bucur mult ca ai fost sensibil la soapta Duhului Sfant si la chemarea facuta de Domnul Isus."
Șoapta! Care șoaptă! Of! Exact acest lucru vroiam sa discut cu tine! ("Marturii Personale").
Vroiam sa aflu care e experiența ta? Cum L-ai cunoscut pe Domnul? Cum te-a atras? Si mai am vreo 10 întrebări.
Te deranjează dacă stam la povesti o luna de aici în colo? Pot sa te scot de pe TPU?
Mie nu-mi place aici, dar de dragul conversației, ma vad nevoit sa intru!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Din pacate, crestinii lumesti isi indreapta atentia spre Dumnezeu in principal pentru implinirea personala. Ei sunt salvati, dar egoisti. Rugaciunile lor se concentreaza asupra propriilor nevoi, binecuvantari si asupra propriei fericiri. Crestinii care au inteles ca au fost facuti ca sa slujeasca si sa spuna si altora. Ei sunt nerabdatori sa primeasca o lucrare sunt incantati sa fie folositi de Dumnezeu. Intr-o zi, in cer Marea Trimitere va fi marea realizare, oameni din orice rasa, trib, natiune si limba va sta inaintea lui Isus si I se va inchina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Astia isi bat joc de mine!
Dupa ce am pierdut 3 ore scriind un mesaj acum vad ca nu apare!
Sa o iau de la capat... ma lipsesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai întâi să vedem ce a făcut cu sclavii cărora le dăduse cinci şi, respectiv, doi talanţi. Fiecăruia dintre ei stăpânul i-a zis: „Bine, rob bun şi credincios!" I-ar fi vorbit el aşa sclavului cu cinci talanţi dacă acesta ar fi câştigat numai doi? Puţin probabil! Pe de altă parte, el nu i-a spus sclavului care a câştigat doi talanţi: „De ce nu ai câştigat cinci? Uită-te la colegul tău de sclavie să vezi ce mult a câştigat pentru mine!" Nu, stăpânul plin de compasiune, care îl reprezintă pe Isus, nu a făcut comparaţii. El a repartizat sclavilor talanţii, dându-i „fiecăruia după puterea lui", şi nu a pretins nimic mai mult decât a putut să dea fiecare. Ambii sclavi au fost lăudaţi în mod egal, deoarece amândoi au lucrat pentru stăpânul lor din tot sufletul. Toţi putem să tragem învăţăminte din această parabolă.
19 Bineînţeles, al treilea sclav nu a fost lăudat. De fapt, el a fost aruncat în întunericul de afară. Fiindcă a primit doar un talant, stăpânul nu aştepta ca acesta să realizeze la fel de mult ca sclavul cu cinci talanţi. Dar el nici măcar nu a încercat să realizeze ceva! Judecata nefavorabilă primită de el s-a datorat în ultimă instanţă înclinaţiei ‘rele şi leneşe’ a inimii sale, care trăda lipsă de iubire pentru stăpânul său.
20 Iehova aşteaptă de la fiecare dintre noi să-l iubim cu toată puterea noastră; şi totuşi, cât de încurajator este să cunoaştem că „El ştie din ce suntem întocmiţi: Îşi aduce aminte că suntem ţărână" (Psalmul 103:14)! În Proverbele 21:2 se spune că „Iehova evaluează inimile" (NW), nu rezultatele obţinute. El înţelege toate limitele peste care nu putem să trecem fie că sunt de ordin financiar, fie că sunt de ordin fizic, afectiv sau de altă natură (Isaia 63:9). În acelaşi timp, el aşteaptă ca noi să folosim la maximum „resursele" pe care le avem. Iehova este perfect, dar când tratează cu închinătorii...2012 - 2168 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca sa accepti stapanirea Lui peste tine, ascultarea este esentiala, iar rasplata iti va fi pe masura.
''Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra in bucuria stapanului tau!''
Sanatatewinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 4b):

Multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu iti da niste talente si trebuie sa le folosesti in bine, adica ai talent la pictura te apuci de pictat icoane nu nuduri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Multumesc. Esti pe aproape!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Mulțumesc. Esti pe aproape!
Apropo de pictat!
"Exod 20.4 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5 Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
6 şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele."
Eu m-as feri sa fac icoane! Este exact opusul a ceea ce cere Dumnezeu!
Dar mâine vei afla si răspunsul la întrebarea ce am adresat-o!
Dumnezeu e Tatal Meu, iar eu sunt fiul sau! M-a învățat sa-i cer ajutorul atunci când nu ma descurc și sa-l întreb atunci când nu știu!
In proporție de 90% am primit răspuns la rugaciunile si intrebarile mele!
Pa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Si din ce secta zici ca te tragi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Ce înțelegi tu prin "secta"?
Mai sunt secte in Romania? Ultima care a fost era cea a lui Bivolaru (Misa) dar s-a dizolvat cu multi ani in urma!
Uite, am sa-ți întorc și celalalt obraz, si ma sa-ti dau si materie prima ( noroi sau pietre sa arunci in mine), dacă tu din asta trăiești!
"Luca 6.42 Sau cum poți să zici fratelui tău: „Frate, lasă-mă să-ţi scot paiul din ochi", şi, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tău? Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
43 Nu este niciun pom bun care să facă rod rău, şi niciun pom rău care să facă rod bun.
44 Căci orice pom se cunoaşte după rodul lui. Nu se strâng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini.
45 Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura."
Ai aici 2 linkuri de la contul meu de pe Facebook si google+. Acolo scrie si "Secta" din care fac parte si citi ani am si am postat si problemele care m-au adus către Dumnezeu!
In clipul "O caciula cu bani" este răsplata ce am primit-o de la Domnul. Când am văzut clipul "Se merita" am zis ca vorbitorul glumește si am făcut proba!(A avut dreptate)
In clipul "Noua ordine mondiala" vei afla ca nu mai facem multi purici pe acest pământ!
http://www.facebook.com/mcjohn.cornel
https://plus.google.com/u/0/115177400582105252595/posts
Te aștept cu noi întrebări și nelămuriri! Pa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin această parabolă Isus a transmis mai multe idei.
De exemplu, Isus a vrut să scoată în evidenţă rezonabilitatea lui Dumnezeu când a spus că stăpânul le-a încredinţat sarcini "fiecăruia după puterea lui".

O altă idee este că cei ce au găsit adevărul despre Dumnezeu nu trebuie "să-l îngroape" în ei, ci să-l îmulţească împărtăşind-ul şi altora.
De asemenea, indiferent cât putem face pentru Dumnezeu, dacă facem cu motivaţii curate, el ne va răsplăti. Înţelegem asta din faptul că chiar dacă cei doi sclavi harnici au avut rezultate diferite, ei au primit aceeaşi răsplată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Răspunsul tău este corect!
Acum mai ridic putin ștacheta (de fapt aici vroiam sa ajung) si te întreb din nou :
In pilda cu sămânța căzută pe soluri diferite, a si arătat la ce anume s-a referit atunci când a zis "sămânță ", sau "sol" (stâncă, bălării).
E adevarat ca robii au înmulțit talanții! dar cine sunt talanții?
Aici nu despre bani este vorba! (iată, ți-am dat un indiciu)?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Contextul ne ajută să înţelegem. Atât în capitolul 24 cât şi 25 din Matei, Isus a vorbit despre sfârşitul acestei lumi.
Când a vorbit despre repartizarea talanţilor Isus s-a referit la PRIVILEGIILE DE ORDIN SPIRITUAL ce le-a încredinţat slujitorilor săi înainte ca să vină sfârşitul, privilegii care nu toţi cei ce se pretindeau creştini au demonstrat că le preţiuesc. Asemenea ultimului sclav, unii nu au făcut nimic ca să îmulţească îmulţească adevărul care l-au primit, adică nu au depus eforturi pentru ai ajuta pe alţii să se apropie de Dumnezeu aşa cum Isus le poruncise discipolilor. (Matei 28:19, 20)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Punct ochit, punct lovit!
Ai câștigat!
Acum nu stiu daca ma vei crede, dar asta nu mai e problema mea, "crezi ce vrei"! Dar eu nu te mint!
Eu am o relație cu ...Cineva, acolo sus! Ca o fi duhul meu, ca o fi Domnul Isus sau însuși Dumnezeu nu știu, ceea ce știu este ca simt cum sunt supravegheat la tot pasul. Îmi trec prin cap idei care în mod normal nu ma-as fi gândit la ele!
De obicei, atunci când ma rog, când petrec timp în rugăciune cu Domnul mai se întâmplă tot felul de chestii!
Acum am sa-ti povestesc una...
Asa cum ai aflat robii primesc talanții, fiecare după puterea sa! Talanții nu au fost aruncați pe strada și fiecare sa adune care cit o putea, precum mana! Ci au fost dați nominal UNUIA, nu UNORA!
Apoi la întoarcere i se cere socoteala FIECĂRUIA!
Acum... (mare atenție) talanții primiți sunt (este) : ințelepciunea, vestea mântuirii... nu sunt lucruri materiale, ci doar informație!
Acum, unu a adus 5, unu 2 și altul 0. Ce
vorbeam cu Ema la început.Pe baza mărturiei noastre oamenii vin la credință.
- Deci vine omul la credință, se botează, după care se așează comod într-un fotoliu și citește o carte, ori are un job care-i răpește tot timpul și nu mai are timp și pentru lucrare (spune scriptura ) acela nu va fi demn de a intra în împărăția cerului!
In pilda din Luca, OMUL, era de fapt un împărat care s-a dus sa ia alte împărății!
Tuturor robilor le-a dat cite un singur talant. Fiecare înmulțindu-l diferit.Dar unul dintre ei nu a vrut sa riște (ca și Petru după arestarea lui Isus "nu-l cunosc pe acest om! Nu l-am văzut în viata mea").
Luca 19.20 A venit un altul și i-a zis: „Doamne, iată-ți polul pe care l-am păstrat învelit într-un ștergar;
21 căci m-am temut de tine, fiindcă ești un om aspru; iei ce n-ai pus și seceri ce n-ai semănat."
Deci el l-a păstrat cu grija, învelit într-un ștergar ca nu cumva sa-l fi murdărit. ( Daca-ți spui în sinea ta...2003 - 2199 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ii invata sa faca comert doar era evreu. Fara comert societatea imbatrineste inainte de vreme.RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ManStrong):

Știi cine L-a răstignit pe Isus? Nu Greci, nici Romanii.
E drept ca a hrănit cu 5 pești si 2 pâini vreo 10-15 000 de oameni dar si aceia erau iudei!
Mulțumesc! Mâine vei citi si răspunsul întrebării ce am adresat-o!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

"E drept ca a hrănit cu 5 pești si 2 pâini vreo 10-15 000 de oameni..." Ca sa o ardem pe englezeste, bollocks.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru HueyFreeman):

Hai sa rămânem la scriptura totuși!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Alo, mai exista si alte semne decat semnul mirarii. O duci intr-o uimire perpetua, sau habar n-ai sa scrii?
Cred ca Dumnezeu este foarte suparat pe tine big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DigiMind):

Ce te face sa crezi asa ceva! Mulțumesc de răspuns! Este exact răspunsul pe care-l așteptam!
Pa
Sa fii iubit
(PS Proverbe 17.28 Chiar şi un prost ar trece de înţelept dacă ar tăcea, şi de priceput dacă şi-ar ţine gura.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cea ce doreste Mantuitorul nostru sa ne spuna este ca : fiecare persoana primeste un dar/daruri de la Dumnezeu. Altii primesc mai putin altii mai mult dupa cum vedem in Scriptura, dar totii primi CEVA. Tu si eu trebuie sa nu ingropam ce am primit de la dumnezeu si sa folosim ca-ci altfel ni se va lua ce-a ce am primit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SOLDADO):

In mare parte sunt de acord cu tine, dar ai omis ceva!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Probabil, dar nu-mi dau seama, ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SOLDADO):

Răspunsul tău era corect, dar... totuși confuz!
"- fiecare persoana primește un dar/daruri de la Dumnezeu.
- Tu și eu trebuie sa nu îngropăm ce am primit de la dumnezeu si sa folosim ca-ci altfel ni se va lua ce-a ce am primit."
Nu vreau sa fiu exagerat de critic, dar nu ai pus punctul pe "i"!
"Ceva"... Ce ceva? Un dar! Mai exact ..care?
Fiecare dintre noi am primit vestea mântuirii!
"Fapte.3.19 Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare "
Luca.13.3 Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.
Tu, care ești botezat, stai la umbra nucului bătrân și-ți spui... "De acum gata, sunt ca si mântuit!" Fals!
Caci dacă nu mai tragi după tine încă 2-3 -10 inși... treaba nu e prea roza!
Părerea mea!
La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SOLDADO):

Sviri este cistigatorul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Imi pare rau sa iti spun dar ai deviat total de la intrebarea care ai pus-o la inceput... ce treaba are mantuirea cu pilda talantilor intr-adevar nu se ajunge in rai oricum ( neicercati ) si va trebui sa facem fapte vrednice de pocainta. CACI PRIN HAR ATI FOST MANTUIRI, PRIN CREDINTA CARE SI EA ESTE DARUL LUI DUMNEZEU... te las sa cauti unde scrie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SOLDADO):

Fratele meu... eu am relatat ceea ce Domnul mi-a descoperit!
Am ascultat multe predici ale pastorului Pavel Goia.
Intr-una din predici scoate în evidenţă faptele din "Evrei 11". Sînt fapte diametral opuse :
Prin credinţă Enoh a fost luat la cer, prin credinţă Stefan a fost adus jertfă. Verifică!
Fiecare interpretează scriptura după cum pofteşte!
Te văd supărat pe mine! Mă simt nevoit să-ţi cer iertare!
Te rog frumos să mă ierţi dacă consideri că ţi-am făcut o nedreptate!
Dacă mă ierţi şi vrei să ne mai certăm şi pe alte subiect aş fi bucuros să devenim prieteni pe termen lung!
Dar dacă rămîi supărat, asta e!
La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Eu nu is suparat pe tine ci din contra vreau sa fim " prieteni ",... Dar totusi ce imi zici tu cu enoh si cu stefan nu are nimic de a face cu talanti sad sincer eu nu te inteleg, nu stiu de fapt unde vrei sa ajungi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SOLDADO):

Eu iti aprob cererea de prietenie, dar luna viitoare voi sterge contul!
Aceleași discuții le putem purta si pe mail, pe facebook sau pe FanBox!
Aici iei fundite pentru un răspuns corect Iar pe Fanbox iei bani in funcție de timpul petrecut acolo
"Pe 20 februarie ați câștigat 4.95 dolari ( pagina dvs. FanBox )
Tot timpul câștigurilor: $ 1, 841.81"
Mai stam de vorba.
La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu ne da fiecaruia niste daruri(ex ai o voce minunata sau reciti poezi, etc) el te cheama sa iti pui talantul in folosul Lui(talant=darul, sau daruri), Dumnezeu ne da fiecaruia dupa puterea sa.Uni au un singur dar, alti au 4 daruri sau mai multe.Indiferent cate daruri ai, tu trebuie sa-l folosesti in folosul Domnului.Adica daca tu stii sa canti, nu te du sa canti in baruri sau altundeva, du-te canta in biserica, canta cantari care sunt crestine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru abriella):

Păi şi atunci cum explici tu că unul dintre robi a fost criticat si pedepsit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Timpul pe care robii il au ca sa investeasca =traitul pe pamant.Intr-o zi Isus va reveni ca sa vada cum am lucrat talanti/talantul primit/primiti. Astfel cel care a primit un singur talant =cu oameni care n-au facut voia Domnului si au trait faradelegea.Iar cei care si-au folosit talantul/talanti au lucrat voia Domnului si rasplata lor este in cer, dar al celor care au trait faradelegea (au trait in pacat) este in iad.Noi trebuie sa ne folosim talantul/talanti in voia Domnului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru abriella):

Scumpa mea, talantul este "cunostinta despre viata de apoi"
Tu stii ca vei muri, dar vei invia din nou pentru viata de apoi, pentru judecata viitoare! Dar alții nu știu si sunt convinși ca nu exista iad si rai.Ei nu cred ca vor fi trași vreodată la răspundere pentru faptele lor! Tocmai de aceea fac ce fac! Fura, mint, curvesc etc.
Si dacă tu care ai primit talantul (adică stii ce am prezentat eu mai sus), dar nu spui nimănui, ci păstrezi pentru tine (adica, tu tii sabatu, dar nu-i spui vecinului sa nu mai scuture covoarele sâmbăta ca nu e bine! Deoarece, dacă i-ai spune s-ar uita ciudat la tine si te-ar lua de nebun. E atunci talantul acela l-ai pierdut!
"Ezec 33.8 Când zic celui rău: „Răule, vei muri negreşit!", şi tu nu-i spui, ca să-l întorci de la calea lui cea rea, răul acela va muri în nelegiuirea lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna ta.
9 Dar, dacă vei înştiinţa pe cel rău, ca să se întoarcă de la calea lui, şi el nu se va întoarce, va muri în nelegiuirea lui, dar tu îţi vei mântui sufletul.
10 Spune, dar, fiul omului, casei lui Israel: „Voi cu drept cuvânt ziceţi: „Fărădelegile şi păcatele noastre sunt asupra noastră şi din pricina lor tânjim; cum am putea să trăim?"
11 Spune-le: „Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui, şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi voi, casa lui Israel?"
12 Şi tu, fiul omului, spune copiilor poporului tău: „Neprihănirea celui neprihănit nu-l va mântui în ziua fărădelegii lui, şi cel rău nu va cădea lovit de răutatea lui în ziua când se va întoarce de la ea, după cum nici cel neprihănit nu va putea să trăiască prin neprihănirea lui în ziua când va săvârşi o fărădelege.
13 Când zic celui neprihănit că va trăi negreşit - dacă se încrede în neprihănirea lui, şi săvârşeşte...2004 - 2238 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Bine,mie asa mi-a fost explicata pilda si sincer eu asa o cred, dar acum depinde de fiecare cum o stie.Dar pana la urma ideea este ca nimeni nu scapa de judecata Domnului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Si pana la urma daca tu asa crezi pilda, de ce ai mai pus intrebarea?(nu este din ura, dar sincer de ce ai mai pus-o?)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru abriella):

Acesta discutie o gasesti aici :
http://www.tpu.ro/......i-ca-acel/

McJohn a răspuns (pentru ania):
Vreau sa stau mai mult de vorba cu tine!
Saitul acesta e tâmpit rău de tot! Daca eu vreau sa te contactez, nu am voie pentru ca încă nu am răspuns la 1000 de întrebări!
De aceea am sa pun o întrebare, iar tu sa intri sa-mi răspunzi (dacă vrei bineînțeles, nu e obligatoriu).
Celalalt cont (gogonica ) a fost blocat!
La revedere!
RASPUNDE


20 Februarie 2013 17:12
McJohn a răspuns (pentru ania):
Statutul de membru junior nu
permite trimiterea de mesaje
acestui utilizator.

Nu vrei să răspunzi şi la întrebarea mea?
RASPUNDE20 Februarie 2013 17:25
McJohn a răspuns (pentru ania):
Am postat întrebarea.

ania a răspuns (pentru McJohn):
Care e întrebarea?
RASPUNDE
Evalueaza / Raporteaza

Am vrut sa o cunosc pe aceasta doamna!

17 Februarie 2013 03:38
ania a răspuns:
În perioada în care eram agnostică am citit autori atei, dicționare ale religiilor, cărți sacre hiduse, parțial Coranul, istorii ale filosofiei, psihologiei, ale principalelor convingeri religioase, hinduism, budism, islam, etc și-n capul meu era o ceață tot mai densă și am ajuns la concluzia că puțin adevăr o fi fiind în fiecare dar nimeni nu poate ști exact care e adevărul și că de fapt nimeni nu e absolut sigur de ceea ce crede ci doar pretinde.Prietenelor mele scandalizate de necredința mea, le aduceam cu mare plăcere argumente împotriva existeței Dumnezeului creștin pe care îl și uram dealtfel și cu cât se îngrijorau mai tare eu mă distram mai bine.Pe una dintre ele o am pe conștiință, a luat-o razna cu lecturile și i s-a stins entuziasmul credinței și chiar dacă pe urmă mi-am cerut iertare nu știu să-și fi revenit. Când l-am întâlnit pe actualul meu soț mi s-a părut foarte intrigant că el avea...2007 - 2182 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru abriella):

Eu nu am vrut sa fiu mai deosebit decit altii dar...
Stiu ca multi dintre voi va rugati, seara, pe genunchi, sau alcumva.
V-a raspuns Domnul vreodata?
V-a vorbit Domnul vreodata?
In ultima carte a bibliei (apocalipsa) apostolul Ioan spune
"Apoc 1.10 În ziua Domnului eram în Duhul. Şi am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbiţe,"
Nu era in trup, era in duh!
Nu vreau sa povestesc aici caci nu e locul si nici momentul dar predicile care le-am ascultat sint foare motivante.
Multi viteji am vazut la viata mea din toate categoriile.
Cind Dumnezeu cere una, iar noi facem alta. Ma intorc din nou la Evrei 11, unde se spune...
Evr 11.7 Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă.
28 Prin credinţă a prăznuit el Paştile şi a făcut stropirea sângelui, pentru ca nimicitorul celor întâi născuţi să nu se atingă de ei.
29 Prin credinţă au trecut ei Marea Roşie ca pe uscat, pe când egiptenii, care au încercat s-o treacă, au fost înghiţiţi.
30 Prin credinţă au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite şapte zile.
Priveste aici cite lucruri inutile si absude s-au intimplat.
Noe a facut o corabie in vârful munților si i-a avertizat si pe ceilati ca va venit apa fără limita si... la crezut cu totii!
Moise a uns pragurile ușilor cu sânge!
Cine a mai făcut asa ceva înaintea lui? Egiptenii ar fi putut face si ei același lucru, dar l-au luat de nebun!
Zidurile Ierihon-ului au fost doborâte de TROMPEȚI! Când alții pleacă la lupta cu săbii si scuturi, cu sulițe si arbalete, aceștia au plecat la lupta cu trompetele! Ce șanse aveau ei sa câștige! Nule! Dar nu numai ca niciunul nu a pierit, dar cetatea a fost cucerita!
Da, eu vorbesc adesea cu Domnul! ...2004 - 2182 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru abriella):

Eu nu am nici o pretenție! Nu pretind ca as fi mai isteț ca altul.
Tu fa cum crezi de cuviință!
Aseară, după ce ti-am trimis mesajele, când ma suiam în pat sa ma culc mi-a trecut prin minte următorul gând :
Moise i-a îndemnat pe ai săi sa-și ungă pragurile cu sânge!
Imaginează-ti si tu ca erai acolo si aveai de ales intre a face ce spune Moise sau nu!
Sa zicem ca alegi o soluție de compromis! Ungi pragurile ușii, cum a zis Moise, dar nu cu sânge, ca sa nu râdă egiptenii de tine, ci cu apa!
La urma urmei ce contează! Le-am stropit iți zici tu!
Ce contează dacă stai degeaba in ziua de sâmbătă sau in ziua de duminica?
Domnul a spus sa stai o zi si sa muncești 6 zile! (Porunca a patra Exod 20.9). Dar nu a zis ca ziua aceea sa fie Marti, Vineri sau Duminica? A zis sa stai o zi! Nu?
Crezi ca contează ziua în care stai?
Crezi ca contează dacă tu iți folosești TALENTUL (nu talantul) cântând in Biserica sau în concert pe stadion?
Crezi ca contează dacă ii chemi pe alții la mântuire sau mergi doar tu!
"Celui ce n-are i se va lua si cea ce i se pare ca are!"
Cum iti explici tu "INMUMULTIREA TALANTULUI"?
La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru McJohn):

Nu vream sa te enerveze raspunsurile mele.eu asa o cred, Biblia nu spune a cui raspuns e mai bun.deci eu zic sa o lasam asa, fie care cum crede.la revedere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru abriella):

Aşa e! Aici sînt de acord cu tine!
La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează