| Bla1990 a întrebat:

Inainte de a merge la spovedanie este obligatoriu sa mergi la maslu? Exista si alte chestii pe care trebuie sa le faci inainte sa mergi la spovedanie?

Răspuns Câştigător
| heyromania a răspuns:

Nu nimeni nu spune asta... Sfanta Biserica a randuit doar niste rugaciuni inainte de Spovedanie numite chiar asa care le gasesti in Ceaslov sau in Cartea de Rugaciuni in cazul in care esti ortodoxa. Intr-adevar Sfanta Taina a Maslului a fost randuita si pentru cei bolnavi sufleteste dar nu, nu trebuie sa mergi doar daca vrei sau simti o apasare, nicidecum obligatoriu inainte de spovedanie.

8 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

"Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal." (Ioan.4:23)
"Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." (Ioan.4:24)
Tu cum te inchini lui Dumnezeu? Inchinarea ta este placuta lui Dumnezeu? Iata, aceste intrebari trebuie sa ti le pui ca sa iti cercetezi inima.

| milan9 a răspuns:

Nu exista alte conditionari decat acelea legate de constiinta: dorinta sincera de a regreta raul facut, de a-l recunoaste si de a-i recunoaste consecintele, dorinta de indreptare a vietii.
Toate acestea nu ti le va cantari nimeni, ci trebuie doar sa le resimti in inima ta in mod sincer...

| milan9 a răspuns:

Cele doua taine sunt diferite.

Taina maslului, asa cum se desfasura ea in perioada apostolilor este redata mai jos:
"Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului." – Iacov 5, 14


Taina Spovedaniei a fost investita de către Mântuitorul Hristos cu atât de mare importanţă încât acest HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele a fost încredinţat imediat după ÎNVIERE :

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."

| sublime89 a răspuns:

Da, inainte sa mergi la spovedanie ar trebui sa faci o chestie numita "gandire" si apoi sa nu te mai duci.

| Jardelin a răspuns:

Din categoria "alte chestii":

Tre' sa te speli pe dinti si apoi sa iei o guma... happy...

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Care dintre aceste ritualuri au o baza biblica? Cine ti-a sp[us sa faci asa ceva? Ti-a dat porunca Dumnezeu prin Biblie, sa mergi la popa, sa-i spui ca sa aiba ce sa povesteasca? Al cui slujitor este el, poate sa-ti ierte el, (de fapt astia pot tot. leaga, desleaga, iarta, traiesc, ofera orice, numai Biblie nu, numai despre vointa lui dumnezeu nu vorbesc.)

| cateluuus a răspuns:

Cunosc oameni care postesc 3 zile inainte de a merge la spovedit.

| Rachetul a răspuns:

Nu trebuie sa mergi la maslu doar sa-ti faci o lista, sau sa completezi un indreptar sa nu uiti din pac.

Întrebări similare