"...acest conflict continuu, nu are nici un final..."
Pai daca e continuu normal ca nu are nici-un final, prin definitie continuu inseamna fara sfarsit.
"Eu tot ateu o sa raman, Ema si legionarul tot ortodoxi indoctrinati, deci..."- pe scurt, n-ai inteles nimic!
Pai in loc sa fie religie aici este comedie, de asta se continua asa, nu ca ar avea careva nevoie de ajutor sau ca in final o sa se ajunga la ceva bun. Dar totusi daca ar fi dati afara ateii de la categoria religie, eu i sustin pe cei care vor sa faca asta.
De aceea se cearta pentru ca in relegiile in care sunt, n-au invatat ce inseamna iubirea de sacrificiu, acolo unde sunt, le este bine unde sunt, si-s tot timpul gata de atac.Vedem ca unii oameni chiar daca il renega, pe D-zeu, totusi, fac din fire lucruri bune, iar cei ce se pretind a fi crestini., s-ar inghiti intr-o lingura de apa, atunci acesti,, unii. ai cui crestini pot fi?
Pai mai guildo? eu sant crestin ortodox.ma? copilul din mine care am ramas acolo in strafunduri, admira, curajul libertatea si rebeliunea celor de aici, care se numesc atei.fiindca eu ii judec la nivelul varstei lor, si stiu cum urmeaza cursul vietii, sant un atent spectator, imi place spectacolul vietii.ma bucur ca sant destepti,curiosi,ca pun intrebari, ca au indoieli.e normal.dar la jigniri, si rautati raspund la fel nu din rautate, ci spre indreptare, fiindca trebuie sa afle si ei ca atunci cand dau o palma, doare. drept ar fi sa intorc obrazul si sa-i spun.nu e bine ce faci fiindca ma doare.dar el mai da odata fiindca a inceput sa-i placa.atunci trebuie sa vada ca intadevar doare.am vazut criminali care cand erau pe patul de condamnat la moarte, boceau ca muerile.dar cand omorau? nu prea.sa speram cu nu vom ajunge sa ne si luptam si sa murim pentru ce au murit multi altii inainte fiindca inseamna ca am invatat nimic.cam asta se intampla aci pe TPU. speram o oarecare evolutie, in gandire, in intrebari care cauta raspunsuri dar ceva mai evoluate, si pertinente.dar nuuuu.batem pasul pe loc, ceia ce in evolutia spirituala a unui crestin nu e posibil.un crestin trece mereu mai departe in desavarsirea lui, nu se mai uita in urma.aici se bate pasul pe loc.stii de cate ori am raspuns la aceleasi intrebari? si cat mai bine si mai pe intalesul tuturor? aproape am obosit si spun si eu ca tine; nu mai raspund fiindca intrebari imi pun pentru mine iar raspunsurile nu le caut la adolescenti, din punct de vedere spiritual.ci in studiu.iar lor le spun; nu va jucati cu lucrurile serioase.nu merita.si mai e si periculos.si mai ales nu plafonati.nu copiati.fiti temerari, fiti voi insiva, lasati gasca si sipritul de haita, fiti OAMENI.integri.
Avem acelasi cer, dar vedem alte orizonturi.Religia e un topic subiectiv.Aici luptam cu arme gresite, de aia nu izbutim nimic.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: