Ca sa fii perfect si bun nu trebuie sa fi si abstinent.
Daca exista dzeu, el simte tot ce simte creatia sa, omul, pentru ca se presupune ca el traieste si experimenteaza viata fizica prin om.
Nimic nu este pacat in univers,nimic nu este imperfect pentru ca totul este asa cum este si atat.
Nu exista judecati de valoare in ceea ce priveste entitatea suprema,este doar un observator,observa si nu judeca.
Nu exista lucruri bune,rele, urate, frumoase, ci doar exista lucruri. Si atat.
Totul e simplu, poate mult prea simplu pentru a-l intelege noi.
Ne complicam prea mult cateodata...
Sunt simple inventii pamantesti,inventiile omului, civilizatiilor de-a lungul timpului, pentru a-si explica lumea, universul si tot ce este de neinteles pentru mintea lor.
Tind sa cred ca nu exista locuri numite iad si rai.Si nici chinuri vesnice. Este ilogic.
Toate sunt plasmuiri ale mintii umane pentru a explica ce nu este de explicat.
Din pacate prea multi oameni se chinuie psihic gandindu-se cum sa-si traiasca viata, ce sa faca si ce sa nu faca pentru ca nu cumva sa supere creatorul sau pentru a nu ajunge in oala cu smoala...
Chiar ca e pacat ...si trist.
Dacă porcul simte o atracţie grozavă spre nămol înseamnă că sunt lipsit de ştiinţă pentru că nu procedez la fel?
Dacă tu simţi o plăcere deosebită să stai cu fundul pe plita încinsă prin analogie aş putea să ştiu cum te simţi?
Dacă te văd fără o mână ar trebui să mă lipsesc şi eu de acel membru pentru a şti cât de bine te simţi?
In ce manual de biologie scrie ca atractia sexuala este un lucru rau, mai concret: In ce tratat stiintific ai vazut tu termenul de rau absolut asa cum l-ai folosit tu.
De unde rezulta ca, cunoscand atractia sexuala nu mai esti o fiinta "buna"?
Apoi se presupune ca este chiar Dumnezeu acela care ne-a creat pe noi si implicit sexul. Asa ca marea ta descoperire nu este chiar atat de mare.
Mutarea stachetei, o eroare de logica informala. Ar trebui sa fiu multumit de asa ceva?
1.)Atractia sexuala lu are legatura cu sexul oral, asa ca este irelevant sa vorbesti acum de sexul oral cand in intrebarea initiala vorbeai de sex in general. Este o eroare logica ce se numeste ridicarea stachetei.
2.) Este irelevant sa aduci in discutie sexul anal cand in intrebarea initiala se vorbea despre sex in general (iar din pdvd biologic prin sex nu se intelege decat sex normal.).
3.) Este irelevant sa aduci in discutie homosexualitatea si lesbianismul, deoarece discutia era despre sex, termenul fiind folosit in biologie pentru a desemna relatia dintre un mascul si o femela in scopul perpetuarii speciei.
4.) Este irelevant sa aduci in discutie menstruatia cand discutia era despre sex in general.
5.) Este irelevant sa aduci in discutie anticonceptionalele si alte cazuri izolate ce nu au fost mentionate in premisa initiala.
Concluzia: Atat intrebarea ta este irelevanta cat si argumentarea, aceasta continand doar o eroare de logica informala numita "Ridicarea Stachetei".
Punct.
Sexul are legatura cu homosexualitatea,asa cum homosexualitatea are legatura cu Oscar Wilde,asa cum Oscar Wilde are legatura cu cine stie ce carte si asa cum cartea respectiva are legatura cu un anumit personaj din ea, sa zicem Xulescu.
Dar toate aceste nu apar in teza initiala fiind adaugate ulterior. In ciuda faptului ca intrebarea ta ar avea o oarecare legatura cu Xulescu din cartea lui Wilde, acest lucru nu poate fi dedus. Daca nu ai mentionat clar contextul intrebarea este gresita datorita echivocitatii ei.
"Un om poate sa aiba fantezii cu acest tip de sex."
O putea, dar putin imi pasa, poate sa si nu aiba. Mie arata-mi de unde reiese din intrebarea ta ca acea persoana atrasa sexual de cineva are fantezii de acest gen. Nu ai consemnat, adio.
". Sexul se foloseste ca termen oficial si pentru cel anal."
Si? Sunt obligat sa ghicesc la ce te-ai gandit tu cand ai formulat intrebarea? Nu ai mentionat, asa ca eu vorbesc de sexul normal, ca asa vrea muschiul meu. Faptul ca nu ai mentionat tipul de sex imi da libertatea sa-l aleg pe care-mi place.
"''Sex'' este folosit in biologie/stiinta ca termen oficial si pentru homosexuali/lesbiene!"
Idem.
"'Sex'' este folosit ca termen oficial si cand se folosesc anticonceptionale."
Idem.
"Daca Dumnezeu nu stie cum se simte o persoana cand este atrasa sexual de cineva, atunci nu mai e atotstiutor
Daca stie asta, atunci nu mai e o fiinta perfect buna"
In rationamentul tau nu este precizat si contextul, asta inseamna ca ar trebui sa fie valabil pentru orice context.
Asa ca eu aleg un context in care X e atras de Y fara a avea fantezii sexuale, si face sex normal cu el fara sa foloseasca anticonceptionale.
Mai e valabil rationamentul tau pentru contextul asta, Nu,, deci este gresit.
La trimis pe Fiul sau deci cred ca stie cum e...
Cand esti atras sexual esti ca un tap ce alearga dupa o capra in calduri (ca sa spun asa) Esti atat atras de feromoni partenerei incat nici tu nu sti ce simti ce actiuni faci sau cine vrei sa fi.
Noroc ca exista ''inteligenta emotionala''
Am inteles. Dumnezeu nu ar trebui sa te chinuie cu aceste "atractii". Oricum diavolul este "stapanul acestei lumi", iar toate sunt ispitele sale. Abtine-te si te vei mantui
Dumnezeu este creatorul, deci noi ca si creatie, nu putem vedea anumite lucruri pe care le vede El, si da El este perfect, si se ingrijeste de creatia Sa.
Te referi la faptul ca dumnezeu ar alege pentru noi de cine sa ne intragostim? sau ce. nu inteleg partea cu nu mai e o fiinta buna
Adica tu vrei sa spui ca daca stii cam cum se simte unul cand violeaza o fata atunci tu nu mai esti o pers buna... ai o eroare in gandire
Dumnezeu te pune la incercare... preferi 60-70 ani traiti in placere sau o viata eterna unde drepti vor straluci ca soarele?
De ce ai avea nevoie de explicatii? Daca esti ateu,esti ateu si punct. De ce ai avea nevoie de o parere a unui credincios,sau invers? Nu merita sa iti bati capul. Oricum, pentru un cre(s)tin intrebarea ta e tampita... Dumnezeu in conceptia lor nu ar avea legatura cu asa ceva, el este totul, poate face orice, intr-o secunda poate schimba tot.Iar pentru un ateu, intrebarea este fara rost...Deci,iti dai seama ca ai pus o intrebare cam stupida nu?
220V întreabă:
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: