|

„Întâmplarea este pseudonimul lui Dumnezeu când nu vrea să semneze." - Anatole FranceSe aplică asta oare la unele întrebări care de fapt nu aşteaptă răspuns, ale celor care momentan se declară atei?

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Fetito...sau baietelule, nu crede ca nu-stiu-ce entitate imi baga mie idei in cap, din contra. Sunt chiar foarte capabil sa-mi expun parerea, care din intamplare contravine religiilor(mai ales celei crestine).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Semnatura Lui se poate vedea pretutindeni, ma rog, pentru cei care vadwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nimic din această lume nu este la voia întâmplării...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Desi "ateii nu exista" ii voi numi pe cei care pun la indoiala existenta unui creator, atei, ca sa stim la cine facem referire. Ferdinand Magellan:" Biserica spune că Pământul e plat, dar eu ştiu că e rotund, căci i-am văzut umbra pe lună şi am mai multă încredere într-o umbră decât în biserică.".el a fost chiar condamnat la moarte pentru această afirmaţie…Deşi a avut dreptate, era ceva împotriva a ceea ce susţinea biserica…Care la fel ca acum şi atunci a susţinut porcării dar a persecutat pe oricine încerca să arete adevărul…Cu toate astea pe patul de moarte Magellan a afirmat…"Şi totuşi Pământul e rotund". Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ţi se pare că e o modă sau ce?
Am ajuns ateu prin argumente şi studiind mai multe dovezi.

Îl citez Pe House, ce crede despre cei care dau sinonime paranormale şi religioase coincidenţelor: "You are idiots.".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru U2lrish):

Nevoia ta, dependenţa ta de a oferi totului din jurul tău o explicaţie printr-o figură de creator este total patetică, lipsită de raţiune şi o utopie.
De ce simţi nevoia de a personaliza totul?
eşti un laş, asta eşti, dacă ai afla că nu există viaţă de apoi te-ai sinucide de panica ce vap une stăpânire pe tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman):

Daca am pierdut in 20 de ani de cind sunt credincios o multime de lucruri, si mai apoi, dupa ce m-am rugat sa le gasesc, le-am gasit pe toate cu exceptia unui singur lucru o data (si mai apoi m-am mirat cum de nu l-am gasit, caci aveam deja in spate destul experienta in gasirea lucrurilor cu ajutorul lui Dumnezeu, experienta ce era pina atunci la 100% in favoarea gasirii), raportul gasirilor lucrurilor fiind de 99%, oare a fost doar o coincidenta? Sunt idiot daca cred ca mereu a fost o mana supranaturala care m-a ajutat sa gasesc ce am pierdut? In mod normal, daca e sa iei faptul ca sunt doua posibilitati de fiecare data cind pierzi un lucru, fie sa il gasesti, fie sa nu il gasesti, atunci, daca vorbim de pura intimplare, procentul ar trebui sa fie undeva la 40-50-60 la suta. Hai sa zicem 70 la suta le-am gasit datorita intimplarii. Insa procentul e mult mai mare. Poti fi practic in acest sens: ia o moneda si arunc-o sa cada la intimplare. Daca tu reusesti din 100 de aruncari sa obtii caderea monezii doar pe o singura parte in 99 de cazuri, atunci nu mai poti vorbi de intimplare. Chiar si la 95 de cazuri. Uite eu am incercat acum chiar asta sa fac, am facut un mic testhappy, si mi-a iesit in limite normale, 57%, si in cele mai mult cazuri, fii sigur ca in aceasta limita de 40-60% se afla ceea ce iasa la intimplare, cind e vorba de doua posibilitati.
Mai mult, am adus in discutie doar o simpla chestie, un singur aspect din viata mea. Dar sunt multe circumstante care ma determina sa consider logic fiind ca Dumnezeu exista, altfel, daca e sa ma iau dupa logica normala a lucrurilor, ar trebui sa fie cu totul altcumva, la fel ca si in cazul prezentat de tine

Iar daca ai ajuns ateu prin argumente si dovezi, mi-ar place sa stiu care sunt acele dovezi ale ateismului tau. Macar doua-trei din ele. Ce zici, mi le prezinti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru U2lrish):

Lasa-l, el la fel cum crede ca din nimic a aparut un om, o fiinta atit de complexa si de minunata, la fel poate crede ca a aparut si vreun ceas, sau vreun computer din nimic.happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

1. biblia e o adunătură de poveşti, minciuni, cusute cu aţă albă.
2. Dacă zeul tău era drept, nu m-ar trimite în tortură veşnică pentru o greşeală finită ( asta dacă consideri că a duce o viaţă nobilă, corectă şi cinstită e o greşeală).
3. Reprezentanţii Bisericii de-a lungul timpului au muşamalizat o grămadă de lucruri, mai ales ştiinţa şi progresul. Faptul că tu şi cei ca tine au impresia că religia aceasta a fost creată cu scopuri nobile şi bune, nu schimbă cu nimic faptul că a fost de fapt creată ca o unealtă pentru a controla oamenii cu voinţă slabă.
3. Atrocităţile Bisericii nu le pot trece cu vedere, şi oamenii care au făcut atrocităţi în numele Bisericii. Mă gândesc la scumpul catolic Hitler, care şi-a justificat acţiunile prin religie. Toată armata germană avea scrisă pe uniforme şi arme, "Dumnezeu e cu noi".
4. Logica şi calităţile lui Dumnezeu se bat cap în cap. Nu am de gând să stau să-ţi explic ce e aceea omniprezenţă, omnipotenţă, şi cum a fi atotştiutor, a fi pretutindeni, dar şi în acelaşi timp doar să fii într-un loc, undeva în timp, într-un punct fix e iraţional şi contravine oricărei legi.
5. Faptul că mi s-a îndesat această religie şi se îndeasă la toţi de la vârstă fragedă când credem orice, e dovada că religia aceasta e slabă că are ceva de ascuns, dacă era aşa bună şi perfectă, de ce nu mă botezezi la 18 ani? De ce nu-mi oferi liber-arbitru? De ce nu-mi prezinţi toate opţiunile pe care le am? Dacă îmi răpeşti celelalte opţiuni şi-mi prezinţi doar una, nu e liber-arbitru.
6. Fii fără grijă, lucrurile le văd în următorul fel: Dacă există zeul tău, sau oricare altul şi e DREPT, mă va primi cu braţele deschise pentru că am dus o viaţă cinstită. Dacă există zei, dar sunt NEDREPŢI fii sigur că nu voi vrea NICIODATĂ să le fiu loial lor! Iar dacă nu există zei, voi fi trăit o viaţă nobilă, ce va rămâne în amintirea...2007 - 2252 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează