Vezi ca iar provoci! Deocamdata ma mai abtin, desi ai spus si unele inexactitati.De ce simti tu nevoia de ai injosi pe credicosi?
Cu cât cunoşti mai multe, cu atât afli cât de puţine ştii de fapt.
Şi tot aici...
"The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski
Sau cu alte cuvinte,, cine crede in Dumnezeu este prost''. Cam asta vrei sa spui tu. In concluzie sunam gongul si incepe a 1.001 - a repriza Atei - Crestini...sincer nu mai inteleg luptele astea, disputele si arogantele. Tind sa cred ca aveti un fix.
Oricum, citate sunt multe si daca ne raportam la acesta si admitem ca insasi stiinta si fizica sunt pline de incertitudini atunci poti adauga la intrebarea ta,, Tinand cont de acest citat, cam a unde putem estima inteligenta crestinilor de pe TPU? Sincer!'' un,, /ateilor'' si scriem 1-1 anuntand prelungiri nu?!
PS: Cred ca cel mai bine este sa fim deschisi la orice, nu trebuie neaparat sa alegem o tabara.
Ateii afirma ca Dumnezeu nu exista, iar a afirma acest lucru elimina orice incertitudine. Cu alte cuvinte, conform contextului, nu exista diferente, pentru ca citatul nu mentioneaza tipul de certitudine. Prin urmare a spune ca Dumnezeu exista sau nu este o certitudine, iar citatul se aplica asijderea si ateilor.
Sa faci afirmatii in legatura cu Dumnezeu e ca si cand ai merge la vanatoare privat de toate simturile. Iar cum existenta divinitatii nu reiese din realitatea obiectiva ci doar din necesitatea mintii umane de a avea una, putem spune, nu ca aceasta nu ar exista, pentru ca in ciuda probabilitatii, se poate totusi sa nimeresti la tinta si legat la ochi, ca orice asertiune in acest caz este lipsita de sens.
Eu iti pot demonstra ca incertitudinile pe care le suporta un ateu sunt mai mari decat cele pe care le suporta un crestin. Stiintific. Ce ar spune lucrul acesta despre tine, daca esti ateu, conform aceluiasi Kant?
Inferno, eu sunt crestin si o sa vorbesc doar in numele meu, desi este valabil pentru multi altii - nu sunt idiot ca sa nu inteleg asta. De ce incerci sa ma insulti in mod constant? Ti se pare ca sunt mai tampit decat tine, doar pentru ca cred in Dumnezeu si nu intr-o farsa pseudostiintifica pe care nimeni nu a putut-o demonstra? Sau castig mai putini bani, am o familie mai proasta, o nevasta mai urata sau o casa mai mizerabila? Sunt un om mai putin integrat sau am mai putini prieteni? Iti sunt cu ceva inferior? Te rog sa imi spui... De ce nu ne putem respecta reciproc si, de fapt, ce te tine in toata mascarada de-a dreptul retarda?
"Eu iti pot demonstra ca incertitudinile pe care le suporta un ateu sunt mai mari decat cele pe care le suporta un crestin. "
Daca e asa, conform citatului ar insemna ca ateii sunt mai inteligenti, numai ca te contrazic. A afirma ca Dumnezeu nu exista este o certitudine tot atat de mare ca a afirma ca acesta exista,prin urmare citatul nu favorizeaza ateii.
Nu este stupid sa faci afirmatii,atentie,sa faci afirmatii,deci nu sa spui ca exista, despre lucruri pe care nu le poti cuprinde nici cu ratiunea, nici cu simturile,iar apoi sa le acorzi indubitabilitatea unui fapt?
In absenta unor dovezi evidente, lucru incontestabil, este imposibil sa poti fi sigur de ceva,iar daca poti,care mai este atunci diferenta dintre un om normal si un nebun, caci din punctul meu de vedere nebunul se diferentiaza de omul normal prin judecata subiectiva pe care o are, suficient de subiectiva incat sa contrazica adevaruri obiective.
Tu spui: "Dumnezeu exista." si aduci drept dovezi niste curiozitati.
Eu spun, sau mai corect, pot spune: Chupacabra exista, si aduca (sau pot aduce) ca dovezi animalele ce au murit in circumstante misterioase.
Si cu dovezi tot atat de concludente si credibile ca ale tale pot "demonstra" ca toata criptozoologia este adevarata, ba mai mult si ufologia, parapsihologia si alte adevarate pseudostiinte.
Daca tot acceptam ceva in absenta unor dovezi clare, ar fi nedrept sa ne oprim aici si sa nu acceptam si alte lucruri consfintite de dovezi similare.
Nu poti demonstra ceva pentru care nu ai dovezi. De fapt, ti-a explicat Inferno ca totul este mai real decat Dumnezeu fiindca exista dovezi concrete. Tot ce avoti voi sunt speculatii si continuati sa credeti in acele speculatii fara sa le puteti cuprinde cu mintea intrand chiar intr-o lupta cu ratiunea fara sanse de a castiga.
Ce ti se pare incert in propria experienta, dublata de experienta altor milioane de oameni (ma refer la cei ce nu pot fi catalogati altfel decat normali)? Sau de ce nu ar fi ea buna, daca alternativa la creatie este tot... credinta? Faptul ca dovezile fizice nu pot demonstra existenta supranaturalului, a transcendentului - pentru ca se face o grava eroare de categorie - ti se pare atat de neacceptabil? De ce te-ai teme sa explorezi pana la capat pentru a afla adevarul, indiferent daca acesta confirma sau nu banuielile tale initiale? Si, pana la urma, de ce oare spune Biblia despre credinta? Afirma altceva decat realitatea bunului simt o impune?
"Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care NU SE VAD." (Evrei 11:1)
Dovezile la care fac referire eu sunt pur stiintifice. Ele iti demonstreaza faptic si fizic ca ai nevoie de mai multa credinta pentru a exclude din ipoteza stiintifica teoria existentei unui Creator, decat pentru a o accepta.
Si totusi, de ce i-ai injosi cu buna stiinta pe cei din jur - atat pe cei care iti sunt inferiori (ca educatie, capacitate intelectuala, etc.) dar si pe cei care au multi ani de viata si de carte peste tine, plus o dotare intelectuala net superioara?
O zi buna!
PS: nu contesta nimeni "existenta" pseudostiintelor la care faci referire. Ele exista ca discipline. Sunt curios insa sa-ti vad dovezile "stiintifice" - apropo, stiu ca ti-am mai spus asta, DOVEZI nu presupuneri. Sa vedem atunci cine e naivul dintre noi doi...
Din nou esuezi in a citi si a intelege ceea ce scriu. Ai spus ca te inscrii la facultate anul acesta. Succes! Ma intreb insa cum vei rezista acolo 3 ani (si 2 de master) daca citesti pe diagonala si te pui in incapacitate de a invata? Ii insultam pe cei din jur dar noi esuam la fundatia propriilor pretentii?
Ca sa iti traduc la un nivel mai scazut, ce afirmam eu este ca, urmand pretentiile celor ce nu cred in Dumnezeu (ma refer la dovezi), vom incerca sa vedem in ce masura acestea pot fi demonstrate stiintific. Nu poti cere "dovezi" fizice pentru a demonstra existenta transcendentului, iar tu sa nu poti fi in stare sa le prezinti pentru a demonstra o ipoteza opusa - dar limitata strict la realitatea inconjutoare, la LUMEA FIZICA!
Din pacate, penibilul incepe doar atunci cand ei sunt pus in fata situatiei de a-si oferi propriile dovezi. Stii care este raspunsul standard? "Nu se stie INCA". Anii trec si, odata cu asta, dovezile sunt tot mai greu de oferit si prapastia tot mai mare. De exemplu (ca sa nu intru in teoria evolutionista cu privire la aparitia universului) pana de curand se stia de o singura diferenta majora intre cimpanzei si oameni, iar asta era suficienta pentru ca biologii sa ridice din umeri. Ai vazut ultimul studiu postat de mine? Sunt sute de inadvertente TOTAL imposibile, link-uri lipsa, si mii de diferente majore care fac imposibila evolutia din primate - si asta doar la nivelul creierului. Unii cauta deja alte animale din care sa presupuna ca am evoluat. Cautam si ne indepartam de raspuns, dar ramanem la fel de aroganti, nu-i asa?
Mergand pe fir in jos pana la aparitia lumii fizice, vedem ca cei care afirma ca nu exista Dumnezeu - doar pentru a nu primesc dovezi fizice - nu au ei insisi altceva de pus pe masa decat credinta (una mai mare si mai absurda) in sprijinul propriei teorii nedemonstrabile stiintific. Adica cum, stiinta nu datoreaza dovezi, ci doar religia? Tu nu poti demonstra alternativa la creatie decat facand apel la niste banuieli sinistre, la o credinta oarba si care INCALCA legile de baza ale fizicii. Daca poti, te provoc sa le prezinti si sa ii suni si pe bietii cercetatori sa le spui cum se rezolva problema.
Hai ca nu era atat de greu! Necazul intr-o astfel de polemica sta in mandrie. In loc sa ascultam si sa intelegem opinia celuilalt, ne formulam raspunsurile, pentru a avea dreptate cu orice pret.Trebuie sa intelegi ca si daca ti s-ar da dreptate, adevarul tot nu s-ar schimba...
Multumesc.
Nu pot demonstra, nu sunt cercetator si nici mare fizician. E foarte usor sa fi preot si foarte greu sa fi fizician.
Asta e un dezavantaj pentru noi la masa dezbaterilor si fiindca nici unul dintre noi nu are dovezi hai sa incheiem aici discutia cu niste versuri: "Egali in prostie, Aici este finele".-Pentameronul 3, Ion Stratan
Poate ca nu ar avea rost sa iti reamintesc ca tu m-ai abordat acum. Dar iti respect dorinta de a incheia discutia si apreciez sinceritatea.
Incertitudinile crestinilor sunt substituite de nestramutatele certitudini spirituale, sau sa spunem ca... putem masura inteligenta crestinilor in sperantele ce le tin conceptiile religioase(sau mai bine zis, onirice)in viata. Ceea ce e ironic, pentru ca ne da cu minus...
Banuiesc ca stii ca citatul este gresit. -Loogic ca stii.
Daca am putea spune acest lucru, crestinii s-ar incadra perfect intr-o categorie subunitara(0 fiind granita skitzofreniei si a fanatismului) fiindca au cel mai mare aport de informatie incerta.
Dar stai, totusi n-am inteles ce vrea sa spuna. Cu cat cantitatea de incertitudine este mai mare, cu atat esti mai prost sau invers(cu cat cantitatea de incertitudine este mai mica, cu atat esti mai prost)?
Adica cu cat esti mai sceptic cu atat esti mai inteligent
De ce nu il intrebi pe Kant? O fi mort?
Credinciosii nu sunt oameni prosti decat atunci cand refuza a rezolva probleme simple din lene dand vina pe Dumnezeu.
In rest, credinta in Dumnezeu nu te condamna la prostie, doar te tine in echilibru spiritual cand simti ca nu se mai poate.