Exista informatii despre orice si nu toate sunt adevarate.De aceea, omul spiritual este selectiv cu privire la acestea.
Decât să scriu zece pagini, mai bine îţi dau un link. Afli aici de ce. Dar îţi trebuie engleză.
http://youtu.be/9FiHRVb_uE0
Daca vrei sa traduci.
Eu abia inteleg asta :
https://www.youtube.com/watch?v=-gdB24gyu_M
Nu-mi pierd vremea cu asta. Învaţă engleza. Îţi lărgeşte orizonturile. Nu poţi forma ipoteze despre chestii când ai informaţii incomplete. Din start, concluzia va fi greşită. Iar informaţii găseşti mult mai multe în engleză. Când cineva foloseşte ca dovadă ceea ce simte în loc de ceea ce gândeşte şi ce poate demonstra, atunci devin sceptic.
E important să simţi ceva relativ de lucrurile pentru care trebuie să simţi ceva şi să gândeşti relativ de lucrurile pentru care trebuie să gândeşti. Nu ar trebui să "simţi" despre viteza luminii sau evoluţie cum nu ar trebui să "gândeşti" iubirea.
Trebuie să simţi "te iubesc" şi trebuie să gândeşti despre realitate. Când cineva îmi spune că "simte" că Universul a fost creat de către un zeu, atunci e o prostie. E ca şi cum ai spune ceva gen "m-am gândit la asta şi poate ar trebui să te iubesc". Nu le amestecaţi. Multă lume crede că "a simţi" ieftineşte ştiinţa. Dar nu se spun suficiente despre cum ieftineşte emoţiile.
Dacă-ţi pierzi vremea "simţind" că Pământul a fost creat, mai bine nu ţi-ai pierde-o şi ţi-ai petrece timpul simţind iubire, compasiune, generozitate şi loialitate. Chiar şi mânie şi dezamăgire. Dar asta nu schimbă lumea. Ar trebui să gândeşti relativ a lume şi să simţi legat de sine.
Christopher Hitchens spunea: "A dori ca un zeu să exite e ca şi cum ai dori să trăieşti în Coreea de Nord. Să renunţi la libertate". Pentru cineva care-şi iubeşte libertatea, iubeşte oamenii, nu sper la vreun zeu.
Cand efectul cunoasterii este despiritualizarea ce mai putem spune, e de la sine inteles ca bazele spiritualitatii au fost ignoranta si incultura.
Datorita religilor omenirea a ramas mult in urma in drumul spre civilizatie si dezvoltare si chiar si acum religia provoaca mari probleme si razboaie.
Am impresia ca ai ajuns sa confunzi borcanele. In lumea informatizata de azi doar religiosii ajung sa stie totul despre nimic. Astfel se explica din ce cauza fanaticii religiosi stiu si ce vrea Dumnezeu de la fiecare om si ce a facut Dumnezeu in ceruri, cu toata ca Dumnezeu nu a vorbit cu niciun om, si niciun om nu s-a intors din ceruri ca sa ne povesteasca cum este acolo!
Problema ta este aceea ca tu nu intelegi ca cuvantul religie vine din latinul "religo" ceea ce inseamna A RE-LEGA, dar cum crestinismul nu a fost niciodata legat de Dumnezeu pentru ca religia crestina NU vine de la Dumnezeu ci de la niste sarlatani condusi de niste ucigasi, asta inseamna ca singura re-legare se poate face doar cu sarlatanii sau cu ucigasii care au inventata aceasta asa zisa religie.
2 da oamenii au fost despuiati de spiritualitate mai ales in evul mediu intunecat cand lumea era condusa de preoti si biserica, asa ca in ziua de astazi spiritualitatea nu are nicio alta legatura cu religia decat aceea pe care o face minciuna, si iata ca astazi spiritualitatea este arta si valoarea ei depinde de nivelul de dezvoltare intelectuala a celor preocupati de arte.
In plus de asta "oferta informationala "pe Internet este atat de mare si in foarte multe domenii, incat Internetul a devenit deja un semizeu extrem de puternic, asta fie si potrivit dictonului latin "Scientia potentia est" adica Stiinta inseamna PUTERE, incat iata ca nici Dumnezeul celor care cred totul a proasta, nu are o asmenea mare putere
Este o tragedie in ce hal este rasa umana in anul 2015, cauze sunt multiple,pe langa religii,exact cum ai spus si tu,plecand de la educatie,pana la modul de viata,stirile ce ne sunt oferite,filmele,muzica, majoritatea as spune sunt facute special pentru a aliena omul, pentru a l indeparta de cunoasterea de sine, a universului, a altor oameni care traiesc pe Pamant.Eu nu ma agit,pun intrebari si am dezbateri pe tema religiei pentru ca pur si simplu asta simt si asta vreau sa fac, nu e vreun scop in viata sau ceva de genul acesta, dar cand am ocazia, cheful sa scriu pe acest subiect, o fac
Pe mine religia nu m-a indepartat de cunoasterea de sine sau a altor oameni. Din contra.
Cat despre ocaziile tale (si de cheful) de a scrie pe religie, se vede ca le ai zilnic. si chiar de multe ori pe zi.
Simt o mare frustrare in ce scrii, oare de unde vine?