|

Intrebare adresata crestinilor:

Deci...esti un preot,au ceva,nu stiu ce,dar ceva aproape sfant. Ceva pe care dumnezeu ar trebui sa il aiba in paza,ceva care are ceva de facut in lumea asta, ceva...cineva care i-a ajutat pe oamenii care au avut nevoie de ajutor si s-a sacrificat mereu pentru altii.

Se ia un revolver si se introduce un singur glont dupa care se invarte cilindrul fara ca cineva(nici tragatorul) sa vada unde este glontul.Ai incredere in dumnezeu ca o sa te salveze? Nimeni nu stie unde o sa fie nenorocitul ala mic, deci poate sa faca o schema sa te scape de o gaura-n plus fara sa bata la ochi.

Ce faci daca vezi ca este in camera care o urmeaza sa fie "folosita"?

20 Raportează Evaluează
20 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil tu ai inteles ce-ai scris, dar eu n-am prins nici macar ideea in sine.
Cine-i nenorocit? glontul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raspunsul e simplu si romanele de mai jos nu isi au rostul. Ideea e ca fie ca avem in credere in Dumnezeu, fie ca nu, nu trebuie sa-L punem la incercare noi pe Dumnezeu. Daca ati citi despre ispitirea in pustie (cand Mantuitorul a petrecut 40 de zile in pustie si diavolul l-a ispitit) ati vedea ca nici macar El, Fiul lui Dumnezeu nu L-a incercat pe Acesta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti cunoaste planurile Domnului, iar Domnul ne da o nadejde vie si o monstenire extraordinara in Cer. Ai facut ceva sa meriti sa traiesti? Ai vreun rol in tot ce a fost inainte de tine? Nu. Atunci nu ai de ce sa jelesti cand o pierzi. Daca ai ales o viata cu Dumnezeu, ai ales sa fii o jertfa.
Moartea e un castig pentru un crestin, nu o pierdere. Mai mult de atat, Cuvantul lui Dumnezeu spune ca prin credinta noastra noi suntem protejati. Cum suntem protejati? Neaparat trupul ne este protejat? Nu. Prin credinta noastra in Savaot si in Promisiunea Lui vom mosteni Imparatia Cerurilor, care, fara moartea trupeasca, nu o va putea avea nimeni.
Fugim de gloante, de foc, de tot ce ne-ar putea omori, dar glorificam moartea de fiecare data cand avem ocazia. Revelionul, ziua de nastere, toate acestea semnifica trecerea timpului si implicit apropierea de moarte. De ce uram taietura cand de fapt ridicam in Slavi moartea de fiecare data cand avem ocazia?!
Cat despre partea ta introductiva, cea despre preot, sau ceva sfant. Toti crestinii sunt sfinti caci Isus spune "Fiti sfinti! Caci Eu sunt sfant" iar crestinismul are la baza asemanarea cu Isus. Dumnezeu nu are un plan maret, sau o chemare numai pentru o parte dintre noi, ci pentru toti. Toti sunt chemati, dar putini sunt cei care aud chemarea si eventual care o urmeaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Moartea este un duşman. Familia umană are mulţi alţi duşmani comuni, cum ar fi boala şi bătrâneţea, care de asemenea cauzează multă suferinţă. Dumnezeu promite să îi înfrângă pe toţi, iar în cele din urmă să execute sentinţa asupra celui mai mare duşman al omenirii. „Ca ultim duşman, moartea va fi redusă la nimic." — 1 Corinteni 15:26.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru iurii75):

Desigur ca moartea este un dusman, moartea in duh este un dusman, nu moartea fizica.Un crestin nu isi va face astfel de probleme, cand ti-ai dedicat viata Domnului si crezi in ceea ce El a lasat, vei sti ca dupa ce mori vei invia la fel ca Isus. Hula impotriva Duhului Sfant, pacatul de moarte, nu inseamna ca vei muri in momentul in care ai pacatuit, ci mori in duh pierzand Imparatia Cerului. Ce ne invata Biblia despre moarte? Romani 10:9 Daca marturisesti deci cu gura ta ca Dzeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Romani 10:10 Caci prin credinta ta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire. Pocainta este pentru faptele moarte: „temelia pocaintei, de faptele moarte..." (Evr. 6:1). „Faptele moarte" reprezinta faptele bune ale pacatosilor prin care incearca sa isi faureasca propria lor nevinovatie. Pacatosul trebuie sa renunte la a mai incerca sa se salveze singur, mai inainte ca el sa poata fi mantuit de Isus. Pocainta este catre Dumnezeu: „Pocainta fata de Dumnezeu si credinta in Domnul nostru Isus " (Fapte 20:21). In pocainta, mintea care odata era nesupusa si razvratita s-a impacat cu Dumnezeu.Pacatosul care nu se pocaieste va pieri nu doar in aceasta viata, ci si in vesnicie. „Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica" (Mat.25:46) „vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica" (2 Tes. 1:9).
moartea spirituala = om despartit de Dumnezeu, rob al pacatului, rob al firii pamantesti, traire dominata de curvie, desfranare, inchinare la idoli,vrajitorie,certuri, manii, neintelegeri, ucideri, betii (Galateni 5:19:21)
Romani 6:23 Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

In primul rand habar n-ai nimic despre crestinism. In al doilea rand Cum spune si tipu' : Daca iau un pistol ti-l pun la tampla, te mai salveaza Dumnezeu? Sa fim seriosi si realisti. Treziti-va ma!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Costiin_Costi_1996):

Dumnezeu nu este un Dumnezeu al normnalului, al logicii umane. Cand tu vorbesti in conformitate cu Cuvantul Sau si-L crezi, Duhul Sfant ia cuvintele tale si le face DUNAMIS! Puterea dinamica a lui Dumnezeu care muta muntii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Citește te rog geneza capitolul 3. Este vorba de moartea fizică (dacă se poate spune așa, căci când omul moare nimic din el nu mai supravețuiește)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru iurii75):

Nu cred ca intelegi ce incerc eu sa spun.
= mori fizic, dar ajungi in Imparatia Cerului pentru ca vom reinvia asa cum a facut Isus. Nu da Pavel de inteles ca omul, cand moare, merge direct la cer? Nu asta exprima atunci cand afirma ca el, Pavel, "doreste sa se mute si sa fie impreuna cu Hristos" si ca "moartea este un castig" (Fil. 1:21, 23) La cea de-a doua venire a lui Isus, cei morti in Hristos vor fi inviati pentru a-si primi rasplata vesnica (1 Tes. 4:16, 17; 1 Cor. 15:51-54). In Filipeni 3:20, 21 apostolul evidentiaza faptul ca "cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. El va schimba trupul starii noastre smerite, si-l va face asemenea trupului slavei Sale". Pentru apostol, moartea insemna eliberarea de durerile unui trup istovit, eliberarea din inchisoarea romana si protectie sigura impotriva ispitelor lui Satana. E un castig al vietii, al vietii lui Hristos in mine. Si e un castig al meu in lupta cu pacatul.
A trai, in schimb, e o lupta care tot la moartea mea duce... in timpul vietii e moarte fata de fire, iar apoi e moartea care e cel mai mare castig al meu, caci ma v-a duce-n slava Sa.
Vorbind despre Geneza, unde anume mor fizic cei doi? Adam si Eva? Ei nu au murit in trup (au fost izgoniti din Imparatia Cerului), au murit in duh pentru ca si-au continuat viata pe pamant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Te-am înțeles, dar dacă s-o luăm de la început, unde se afla grădina Eden?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru iurii75):

Gen. 3:16, 17 „ Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine." Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el" blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; " = ambii au fost pedepsiti in TRUPUL lor pentru pacat.
Gen. 3:22, 23 „ Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, deci, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci." = au fost alungati din Eden pentru a nu avea acces la pomul vietii
Gen. 2:17 „ Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el" blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; " = Duhul lor a murit, ei incetand sa mai aiba vreo relatie cu Dumnezeu.
Gen. 3:17, 18 „ Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el" blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; spini şi pălămidă să-ţi dea, şi să mănânci iarba de pe câmp. " = efectul caderii asupra naturii, pamantul a fost blestemat. Animalele s-au intors impotriva omului si unele impotriva altora. A inceput lupta pentru supravietuire.
Adam a fost reprezentantul intregii omeniri, atat federal (inaintea lui Dumnezeu, intreaga omenire era vazuta in el, Adam fiind reprezentantul omenirii in legamantul dintre el si Dumnezeu) cat si natural (intreaga omenire era din punct...2007 - 2228 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Te-am întrebat ceva mai simplu, unde era raiul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru iurii75):

Dupa cum spune Ioan 14 Raiul este acolo unde s-a dus Isus dupa ce a murit pe Cruce, in Cer, la Tata.
Apocalipsa capitolul 21:
1Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
2Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
3Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: "Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
4El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Geneza 1:26-30 Şi Dumnezeu a mai zis: „Să facem om după chipul şi asemănarea noastră; ei să stăpânească peste peştii mării, peste creaturile zburătoare ale cerurilor, peste animalele domestice, peste tot pământul şi peste toate celelalte creaturi care se mişcă pe pământ". 27 Şi Dumnezeu a creat omul după chipul său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de sex bărbătesc şi de sex femeiesc. 28 Apoi Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Fiţi roditori, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul, supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste creaturile zburătoare ale cerurilor şi peste orice creatură vie care se mişcă pe pământ".
29 Şi Dumnezeu a mai zis: „Iată că v-am dat toate plantele cu sămânţă de pe faţa întregului pământ şi orice pom care dă rod cu sămânţă. Acestea să vă servească drept hrană. 30 Şi tuturor animalelor sălbatice ale pământului, tuturor creaturilor zburătoare ale cerurilor şi tuturor sufletelor care se mişcă pe pământ şi în care este viaţă le-am dat ca hrană toate plantele verzi". Şi aşa a fost.
Alte detalii referitor la locația raiului le găsești tot acolo, la geneza (facerea).
"buna ziua mătușică. -Lapte acru-n putinică. - Mătușică, ești surdă? - N-are baba urdă." Nu poți pune acoperișul dacă nu ai fundament și pereți; dacă negi că așa cum spune biblia, Adam și Eva au fost creați să locuiască pe pământ - ce să mai discutăm?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Nu în zadar Dumnezeu profeţeşte că va fi "un cer nou şi un pământ nou".
Este deci posibil ca pentru viaţa veşnică inclusiv pământul să fie un loc de convieţuire al oamenilor.

Iarăşi nu am putea crede că acesta va fi singurul loc (ar însemna să limităm fie puterea, fie bunătatea lui Dumnezeu), mai ales că Scriptura menţionează ŞI EXISTENŢA UNEI "MARI MULŢIMI ÎN CER"!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

În privinţa capitolului 3 din Geneză, acesta prezintă la un moment dat date generale referitoare doar la existenţa biologică a lui Adam, singura pe care Adam o cunoştea la momentul respectiv ("În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta", etc…).
Dar cartea Geneza nu se referă doar la trup ci şi la suflet, şi o face foarte convingător:

Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu TĂRÂNĂ (1.) din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT în faţa lui SUFLARE DE VIATĂ (2.) şi s-a făcut omul fiinţă vie."

"Şi ca PULBEREA (1.) pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL (2.) să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Corect

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Scriptura NU FACE CONFUZIE între SUFLET şi TRUP, aşa cum preferă să facă unii...

SUFLETUL ESTE NEMURITOR! Scriptura nu face confuzie între sufletul nemuritor şi trupul muritor!
Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".

- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!


După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Bravo, sa vina Dumnezeu si sa-mi mute si mie garajele din fata blocului. Da-o in *** de treaba. Toti oamenii de afaceri si numele mari s-au bazat pe ateism, pe independenta, nu pe o idiotenie de credinta. Eu cand eram ciutan, credeam in Dumnezeu, in chestii din astea, dar a venit vremea cand am realizat ca de fapt este o japca istorica. Ne vedem peste cativa ani, Ateu raman.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Costiin_Costi_1996):

laughing) Ce pot sa zic? Banii sunt ochiul diavolului, puterea de pe pamant e robie pentru Satan iar rasplata ta va fi in Iad. Fii om mare aici, Dumnezeu a facut lucrurile slabe ca sa le faca de ras pe cele tari

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează