| dany1988 a întrebat:

Intrebare:Ce limita de varsta a setat Dumnezeu dupa potop la celelalte animale? La oameni a setat 120, dar "minune", au trait si peste 200, asta dupa biblie.Si nu era Noe si familia lui.

32 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cica aia inainte de potop au trait mai mult iar apoi mai putin din cauza poulari? multi tampiti pe lunea asta, cica ba nu ca erau vegetarieni, erau pe naiba de asta dumnezeu le-a spus lui asam si eva sa se hraneasca cu si cu carne plus sacrificiul adus de abel lui dumnezeu, unde scrie in biblie de limita? Sau ca mancarea sau ca păcatele, astea sunt erezi sectancte, lasati biblia asa cum este ia

| dany1988 explică (pentru RAY):

Se contrazic singuri.

| RAY a răspuns (pentru dany1988):

Se contrazic, sunt sectancti fanatici, dogmatici care interpretează cum au chef biblia de asta si nr sectelor care este foarte mare.

| ZenVP a răspuns (pentru RAY):

Nu din cauza poluări, nici din cauza unei schimbări în alimentație.
Imediat după potop, când rămăsese puţină vegetaţie pe pământ, ce a spus Dumnezeu despre dietă?

Este scris în Biblie: Geneza 9:2-4.”S-apuce groaza şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pământ, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pământ şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mâinile voastre! Tot ce se mişcă şi are viaţă, să vă slujească de hrană: toate acestea vi le dau, ca şi iarba verde. Numai carne cu viaţa ei, adică sângele ei, să nu mâncaţi.”

Motivul este înainte de potop, când nelegiuirea ajunse-se la apogeu.

Atunci, Domnul a zis: „Duhul* Meu nu va rămâne1 pururea în om, căci** omul nu este decât carne păcătoasă; totuşi2, zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani."

Alte traduceri : " Duhul meu nu va stâpâni pururea în om, o altă traducere mai corectă, " Duhul meu nu se va lupta multă vreme(sute de ani) în fire(în carne) "

| ZenVP a răspuns (pentru ZenVP):

Ajunsese*

| fllu07 a răspuns:

Înainte de Potop, mulţi oameni au trăit sute de ani. Noe avea 600 de ani când a venit Potopul şi a trăit 950 de ani (Gen. 7:6; 9:29). Unii dintre cei care s-au născut după Potop au trăit mult mai mult decât 120 de ani. De exemplu, Arpacşad a murit la 438 de ani, iar Şelah la 433 de ani (Gen. 11:10–15). Cu toate acestea, până în vremea lui Moise, durata medie de viaţă scăzuse la 70, 80 de ani (Ps. 90:10). Prin urmare, Geneza 6:3 nu fixează o durată de viaţă maximă sau medie de 120 de ani.
Este deci logic să concluzionăm că Geneza 6:3 exprimă hotărârea lui Dumnezeu de a pune capăt sistemului corupt de pe pământ. Iehova a decretat că va face acest lucru după 120 de ani. Noe însă nu cunoştea această decizie. Dar de ce a fixat Iehova un termen-limită? De ce a mai aşteptat?

Apostolul Petru explică: „Răbdarea lui Dumnezeu aştepta în zilele lui Noe, când se construia arca, în care puţini, adică opt suflete, au fost salvaţi prin apă" (1 Pet. 3:20). Când Dumnezeu a stabilit termenul de 120 de ani, mai erau unele lucruri de făcut. După circa 20 de ani, lui Noe şi soţiei sale li s-au născut trei fii (Gen. 5:32; 7:6). Aceştia au crescut şi s-au căsătorit, astfel că familia lui Noe a ajuns să numere „opt suflete". Apoi ei au trebuit să construiască arca, o sarcină deloc uşoară având în vedere cât de mare era arca şi cât de mică era familia lui Noe. Într-adevăr, deoarece Dumnezeu a avut răbdare 120 de ani, toate aceste lucruri au putut fi realizate.

| ZenVP a răspuns:

Ce înțelegi tu prin " zilele lui vor fi de 120 de ani "?
"Vor fi" pentru scurt timp, sau în curând, ceea ce s-a și întâmplat de la Noe încoace
Nici un om nu a trăit mai mult de 130 de ani.Cel mai longeviv om a trăit 123 de ani, iar Dumnezeu a dat cu cifră rotundă și nu a spus la 120 de ani si încă cu două secunde înainte să moară cel mai tare.
E absurd să gândești așa

| mastadont a răspuns:

De unde le mai scoți? Unde scrie în biblie că ar fi „setat" vreo limită de vârstă, văd că știi că e exact de 120 de ani? Citatul, versetul te rog, altfel vorbim doar aberații.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Inainte de potop.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Tu se pare ca nu ai citit nici pana la potop.

| mastadont a răspuns (pentru dany1988):

Am citit. Dar să zicem că am uitat, lumineazămă cu citatul respectiv te rog, sunt tare curios.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Se pare ca nu ai citit-o https://prnt.sc/tb1py4, ca daca o citeai stiai macar atat

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Tu esti ateu ca mine sau faci misto?

| mastadont a răspuns (pentru dany1988):

De ce ți se pare că fac mișto? Sunt doar curios de unde îți iei informația de pui asemenea întrebări.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Nu ai vazut ce scrie in print?

| mastadont a răspuns (pentru dany1988):

Ce aberații mi-ai trimis acolo? Începe să-mi downloadeze ceva tool pentru făcut screenshoturi dar nu văd nici unul pe acolo. Mai bine pune și tu textul să vadă toți oamenii. Dar de ce îmi răcesc gura de pomană? Sunt sigur că nu ai dovezi pentru ce spui.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Faci misto.Tu nu stii ce ala program de print.Nu ai auzit nici pana acum de acest program? Plus ca nu e necesar sa il downloadezi.Ma, tu nu ai copiat tot linkulrolling on the floor

| mastadont a răspuns (pentru dany1988):

Sincer nu am chef să umblu după linkuri și programe iluzorii. Dacă vrei să discutăm atunci dă copy și paste la text. Sau nu știi ce-i aia? Am ceva add blockere instalate pe browser probabil de-aia nu mă lasă să accesez pagina. În fine, las-o moartă.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

rolling on the floor

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Geneza 6 cu 1 pana la 3

| mastadont a răspuns (pentru dany1988):

Depinde, am văzut că unii interpretează diferit acest pasaj, ca și cum ar însemna că o să dureze cam 120 de ani până la potop. Oricum nu e adevărat, recordul mondial din toate timpurile fiind de 122 de ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Cei_mai_longevivi_oameni

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Pai da.Dar crestinii scriu prostii(unii dintre ei)

| mastadont a răspuns (pentru dany1988):

Nu ai ce să le faci. Eventual să încerci să-i luminezi puțin la minte dar e greu... foarte greu.

| ZenVP a răspuns (pentru mastadont):

Dumnezeu a dat o cifră rotundă și iată că s-a adeverit, omul trăiește aprox. 120 de ani

| mastadont a răspuns (pentru ZenVP):

Dar în biblie nu se spune aproximativ ci este un număr fix. De ce ar fi aproximat Dumnezeu dacă el știa numărul fix? Probabil pentru că toată chestia e o abureală, cine știe?

| ZenVP a răspuns (pentru mastadont):

Frate, eu cred că tu vrei să convingi pe toată lumea că Dumnezeu nu există și faci orice să demonstrezi asta. Cei ce fac asta sunt în general consumatori de păcat (mândrie, răutate, curvie, pornografie șmd.) (pentru că acestia sunt în conflict direct cu Dumnezeu)
Eu dacă am zis că Dumnezeu nu are fixuri ci gândește la fel ca și noi, ce atâtea explicații.
Știi când să ai dreptul să subestimezi pe Dumnezeu?
Atunci când oamenii vor trai mai mult de 130 de ani, atunci să vii și să acuzi în dreapta și în stânga
Când un viitor afacerist spune că într-un an afarea lui e finalizată, la ce te gândești, afacerea lui e numaidecât la un an terminată?
Vorbim de aproximație fiindcă dacă ar fi pe limba ta există și nanosecunde, ceea ce nu dă cu aproximație dacă ar fi 120 de ani!?

| mastadont a răspuns (pentru ZenVP):

Nu ai dreptate, Dacă te-ai uita la istoricul răspunsurilor mele ai vedea că și eu sunt de acord că Dumnezeu există. Cu ce nu sunt de acord este biblia, pentru că o consider o carte ca oricare alta, o carte care este atât de veche încât a fost modificată și trunchiată și tăiată de atâtea ori de oameni încât conținutul original e demult pierdut. Sunt dispus să cred în existența lui Dumnezeu însă nu cred în povești de adormit copiii.

| dany1988 explică (pentru mastadont):

Am inteles.

| ZenVP a răspuns (pentru mastadont):

Bine, dar ce te face să crezi că biblia este o carte de povești?
Cu siguranță nu ai pătruns prea mult în conținutul acesteia, și dacă ai făcut-o, nu ai înțeles semnificația multor simboluri, metafore, expresii, ceea ce te-a împins a crede că e o carte de adormit copii, dar te înșeli!
Sunt patru mari religii pe lume, Hinduismul, Muslim, noi Creștinii și de ce nu, religia iudaică.
Eu cred așa
Mai întâi Dumnezeu a transmis o parte din mesajul lui către Hinduși, care, la fel ca și noi, au "sfânta treime"(citește cartea lor de căpătâi), aici mai menționez faptul că tot în cartea lor este interzis politeismul! + o nouă viziune și anume reîncarnarea(cred în aceasta)
Apoi urmează renașterea unei alte religii mai conturate care se numește "religia avraamică" știi foarte bine cum se prezintă Torra (mai succint, subiecte discutate mai pe larg etc)
Din Torra s-a desprins cu ajutorul Noului Testament cele două religii Muslim și noi creștinii
Muslim recunoaște cu o mare precizie fiecare eveniment care s-a petrecut în Torra dar și faptul că îi recunoaște autoritatea lui Isus și chiar un verset sau mai multe din coran îi îndeamnă pe musulmani să creadă în persoana Domnului Isus dar și să creadă în minunile Lui și ce a făcut El.

Acum să ne înțelegem
Fiecare religie sau mai bine zis fiecare carte mărturisește că există un singur Dumnezeu. Până aici e ok?
Ce le despart pe ele?
Păi convingerile lor care sunt deseori interpretate ciudat și eronat.
De ex..pentru prima dată în biblie, mai precis în noul testament se pune problema de iad.Nu ți se pare ciudat?
Acesta poate fi interpretat ori firește ori duhovnicește și aici e problema că unii zic că iadul este aici pe pământ(suferință, necaz, boli etc) iar alții zic că este în duh, și că acest duh va sta o veșnicie chinuindu-se în abis dar eu nu îl percep așa pe Dumnezeul creștinilor( mă refer la interpretarea aceasta) ci îl asociez cu credința într-o reîncarnare (Samson s-a încarnat, asta după ce el a fost un inger, Ilie s-a reîncarnat, deci sunt dovezi)
Si dacă vrei putem discuta și despre coran cu altă ocazie

| mastadont a răspuns (pentru ZenVP):

E perfect adevărat ce spui însă, eu cred că conținutul bibliei a fost alterat atât de mult încât nu mai este relevant în totalitate. De sigur, găsim dovezi care ne arată că toate religiile trimit către un adevăr comun însă este bine ascuns.

| ZenVP a răspuns (pentru mastadont):

De acord cu tine happy

| alex598 a răspuns:

Nu cred că a setat la animale