anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare în mod special pentru creștini!



Nu vi se pare un fel de cerșetorie mascată, atunci când cei desemnați de "pastor" vin / trec printre rândurile celor adunați la "biserică" cu, coșulețe / săculețe "pentru a face colecta, sau a oferi oportunitatea de a dărui"?
Exact cum obișnuiesc să spună niște pastori de la niște "biserici" neoprotestante la care obișnuiam să merg, înainte de a începe slujba duminicală!
De altfel de ce trebuie să le reamintească de fiecare dată celor adunați acest aspect?
De ce nu pun "cutia milei" cum se obișnuiește a se zice la ortodocși undeva la intrare fără a fi reamintit acest lucru?
Din + ce știam dacă nu mă înșeală memoria e că, toți cei ce slujesc Domnului Dumnezeu povățuindu-i pe alții pe calea către Împărăția Cerurilor, ar trebui să trăiască din mila oamenilor și nu cerșind, sau impunându-le ca un drept!

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dacă nu-ți place acolo, pleacă.

| ania a răspuns:

MI se pare normal, se plateste gaz, curent si eu beneficiez de facilitătile de acolo si cand nu am la mine, nu dau, nimeni nu mi-a reprosat vreodată.

| mentholinks a răspuns:

E hotie nu cersetorie.

| halogen001 a răspuns:

E ceva normal. Dacă nu ceri, sunt șanse foarte mari să nu ți se dea, pentru că omul nu știe ce vrei și mai și "uită" să dea și de aceea, dacă se cere cu insistență șansele de a primi cresc considerabil. În plus, atunci când donația se face în văzul tuturor, din mândrie sau de rușine valoarea donației crește.
Orice prestație de servicii se plătește. Asta e activitatea oamenilor de acolo și în modul ăsta fac banii.
Zeul nu plătește nimic pentru că e un personaj imaginar și atunci oamenii trebuie să plătească. Dacă zeul era real, fiind "atotputernic", "inteligent", "atotștiutor", "nemuritor" și "iubitor", își plătea el singur "slujitorii" și nu mai era nevoie de donații sau de colectă.

| iurii75 a răspuns:

Cei ce respectă ce spune scriptura exact așa si procedează - cutiile de donații se află în incinta sălii si cine dorește si are posibilitatea face donații, astfel ca numeni nu stie cine si cât a donat.
Cat despre ortodoxie, si acolo este practica de a transmite printre rânduri un vas pentru donații, în plus, există taxe pentru toate "serviciile" religioase, deseori destul de pipărate...

| Anjaa a răspuns:

Ai dreptate, precum ai spus în bisericile ortodoxe există o cutie în care credincioșii pot lăsa bani, iar preoții obișnuiesc ca din când în când să le spună oamenilor ce lucrări au fost realizate în ultima perioadă cu ajutorul lor (cel puțin așa se întâmplă la biserica la care merg eu).
Nu știam că în bisericile neoprotestante exista oameni care se plimbă cu un coșuleț și nici nu îmi doresc să judec. In general subiectul bani-biserica este unul delicat si asta pentru ca și cei care Îl slujesc pe Dumnezeu sunt oameni ca și noi, au taxe de plătit, copii de crescut și asa mai departe, iar bisirecile trebuie uneori reparate sau renovate pentru ca oamenii să poată avea parte de un loc liniștit în care să se roage. Nu știu pentru ce se strâng banii la bisericile neoprotestante despre care vorbești, nu știu unde ajung și cine îi gestionează, dar cu siguranță a merge cu un coșuleț printre oameni nu este cea mai bună soluție. Milostenia ar trebui să fie un gest intim între tine și Dumnezeu, să fie făcută din suflet, cu credință, uneori cu jertfă, dar întotdeauna benevolă și dezinteresată. Nu cred în "oportunitatea de a oferi" pentru ca avem această oportunitate în fiecare clipă a vieții noastre indiferent unde ne-am afla.
"2. Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
3. Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta,
4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie." (Matei 6, 2-4)

| Akdjncjs a răspuns:

Acei bani se dau pentru nevoile bisericii: căldura, lumina, apa etc. Slujitorii nu sunt plătiți pentru ceea de fac