| alecsaLexy a întrebat:

Intrebare in special pentru crestini.
Ce parere aveti despre urmatorul text:

"Cuvântul onanie vine de la personajul biblic Onan. Acesta refuza împlinirea responsabilitatii leviratului, a carui datorie era sa însamânteze pe vaduva fratelui sau cu care, conform rânduielii, se casatorise pentru a asigura continuarea neamului acestuia (fiii nascuti cu vaduva erau deci considerati fii ai celui raposat). Onan, însa, refuza sa o lase însarcinata pe femeia fratelui sau decedat, el varsa samânta jos, ca sa nu ridice urmasi fratelui sau (Facere 38, 9) ceea ce atrage mânia lui Dumnezeu care-l omoara. Deci, pacatul lui Onan nu este nici masturbare, nici chiar ceea ce azi se numeste coit întrerupt sau ejaculare ante-portas. Pacatul sau consta în nesupunerea fata de legea leviratului. De aceea am zis ca masturbarea este numita impropriu onanie."(site religios)

LEVIRÁT s. n. lege la evrei și la alte popoare antice care obliga pe fratele unui defunct să se căsătorească cu văduva fără copii a acestuia. ◊ practica juridică corespunzătoare. (< fr. lévirat) (dex)

Deci practic in text ni se prezinta cum Dumnezeu a ucis un om pentru ca acesta a refuzat sa intretina relatii sexuale cu sotia fratelui sau decedat(sa nu mai spunem ca nici pe femeie nu a intrebat-o nimeni nimic,si nu s-a cerut nici un consintamant, dar in fine).

Voi spuneti ca tot ce face Dumnezeu e bine.Deci daca ar muri fratele vostru,ati fi de acord sa intretineti relatii sexuale si sa va casatoriti cu sotia acestuia?

Sau ca femeie daca v-ar muri sotul, ati fi de acord sa ii "preia locul" fratele sau?

Si daca raspunsul este nu (ceea ce e destul de probabil) ati fi de acord sa va omoare Dumnezeu pentru asta?

Si pur si simplu nu inteleg cum naiba sa fie obligati 2 oameni sa se casatoreasca daca nu se iubesc? Eu chiar nu m-as vedea casatorita cu o persoane pe care nu o iubesc.Voi?

Stiu o sa ziceti ca este vorba despre EVREI nu despre CRESTINI,dar scrie in Biblie chestia asta,Cartea Sfanta care zice doar adevarul si totul perfect,si este vorba despre actiunea Lui Dumnezeu care ar trebui sa fie una exemplara,corecta,morala,buna...Mie sincer nu mi se pare asa.

Deci,Dumnezeu a procedat corect? De ce credeti ca da/nu?

P.S.:Chiar mi-ar placea sa va aud punctul de vedere in legatura cu asta, desigu doresc si argumente.Va rog sa aveti un comportament adecvat fara vulgaritate, fara ironii de prost gust.Multumesc,si imi cer scuze pentru eventualele greseli de gramatica.

8 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Este un amendament specific Legii Vechiului Testament. Un alt context, alte mentalitati...
Acea Lege nu mai este valabila pentru crestinism.

| Kalla a răspuns:

Da voi ateii va uitati la toate lucurile mai uratele din Biblie? Vi se pare normal? Cand noi vrem sa demonstram ca avem dreptate despre religia noastra aducem ca argumente lucruri din Biblie.Voi de ce nu sunteti normali si civilizati si nu aduce-ti argumente ateiste in loc de teiste? Patetic...

| alecsaLexy explică (pentru Kalla):

Ti-am cerut un raspuns la intrebare.Ti se pare in regula ca Dumnezeu sa te omoare daca nu vrei sa intretii relatii sexuale cu cineva? Ti s-ar parea normal sa te omoare Dumnezeu ca nu vrei sa intretii relatii sexuale cu cineva?

| alecsaLexy explică (pentru Kalla):

Argumente din Biblie? Asa ma apuc si eu sa scriu povesti si dau argumente din ele...Eu doar iti dadeam un exemplu cu faptul ca toti ridicati ce scrie in Biblie in slavi, deci daca tot esti tu crestina adevarata inseamna ca esti super de acord cu tot ce scrie in ea.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut.

Pentru a înţelege corect anumite relatări antice ele trebuie analizate în contextul acelor timpuri nu prin prisma modului de viaţa modern cu care suntem obişnuiţi noi.

Relatarea despre care vorbeşti sa petrecut acum mai bine de 3500 de ani. Nu crezi că anumite anumite obiceiuri sau valori care atunci erau normale azi n-i s-ar putea părea greu de înţeles? Pentru a înţelege să ne gândim (ipotetic): dacă cineva din acele timpuri ar putea observa modul nostru de viaţă (normal şi moral pentru noi), crezi că ar înţelege totul şi nu i-ar apărea întrebări (aşa cum şi nouă ne apar despre ei)?

| Delmoniko a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Tocmai asta inseamna. Uite un cresin genial. Dati-i funda. I-o dau eu. Zece funde. Bravo!
Biblia e o relatare veche de 3500 de ani scrisa de foarte multe persoane care traiau dupa obiceiuri TRIBALE. Aia isi dadeau in cap pentru o capra furata. Biblia nu are legatura cu moralitatea. Biblia nu poate fi aplicata in prezent. Cititi-o ca pe ceea ce este - o carte de fictiune, o istorie reinventata, o carte cu povesti frumos spuse. Atat si nimic mai mult.

| iurii75 a răspuns:

. Istoricul evreu Flavius Josephus, care a trăit în secolul întâi, spunea că această practică perpetua numele familiei, păstra proprietatea în familie şi asigura bunăstarea văduvei. Pe atunci soţia nu avea dreptul să moştenească averea soţului, dar copilul născut dintr-o căsătorie între cumnaţi avea drept de moştenire asupra bunurilor celui decedat.
Cu toate că Legea le permitea rudelor de sex bărbătesc să refuze căsătoria cu o cumnată, era ruşinos pentru ei să refuze ‘să zidească casa fratelui lor’ (Deuteronomul 25:7–10; Rut 4:7, 8).

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Esti superficial, si ai intales doar atat cat ai citit. deci pana unde ai citit ai dreptate.dar adevarul e mai amplu mult si este ceva mai departe decat sperma lui aruncata pe jos.probabil,ori stii dar faci pe prostul, ori o scalzi in doua ape, crezand ca restul habar nu au, ori mai ai de citit pana sa intalegi ori sa faci diferenta intre adevarul biblic si minciuna care ti se insinueaza in minte.