|

Întrebare pentru cei ce apreciază Biblia şi o tratează cu respect:Ce a avut Isus în vedere când a spus despre Ioan Botezătorul că, chiar dacă a fost un mare profet "cel mai mic din împărăţia cerului este mai mare decât el"? (Matei 11:11)

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca avea sa nu mearga la cer cu el, intrucat Ioan a murit inainte ca Isus sa-si dea viata., astfel ca el are speranta ca sa fie inviat pe pamant atunci cand va fi paradisul pamantesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ajuta cunoasterea si observarea contextului, atat cel imediat, cat si cel general, al Scripturii.

Ioan Botezatorul este descris ca fiind cel "mai mare" dintre profetii Vechiului Testament, datorita faptului ca a vazut cu ochii lui implinirea profetiilor, participand la implinirea la ceea ce ei doar au prevazut.

Se spune ca si ca toti credinciosii de dupa el sunt "mai mari" decat el, deoarece ei vor participa, avand deplina intelegere si experienta, la ceva ce Ioan doar a prevazut intr-un mod vag – slujba de ispasire a lui Hristos. Unul care predica un Hristos care a murit si a inviat, stand la dreapta Tatalui este, în acest caz, "mai mare" decat Ioan, caruia nu i s-a permis sa fie martor la plinatatea harului manifestata in revarsarea Duhului Sfant. Vom vedea ce indica acest "mai mare"in cele ce urmeaza.

Prin "Imparatia cerurilor" se intelege aici plinatatea binecuvantarilor aduse de Evanghelie – restabilirea relatiei dintre om si Dumnezeu, frante de pacat si intoarcerea acestuia la o viata ce il are in centrul ei pe Dumnezeu. Trebuie inteles ca ea nu se refera la gloria viitoare (vezi Matei 3:2), nici la sfintenia superioara si devotamentul celor de dupa Ioan, ci exprima diferenta dintre lucrarea lui Ioan si cea a urmasilor lui Hristos.

Profetii VT vorbeau despre un Hristos care urma sa vina, Ioan vorbea despre un Hristos care era in mijlocul lor, in timp ce cei de dupa el predica si arata faptul ca Isus Hristos a suferit, a murit si a inviat, intrand in gloria Sa, pentru ca, pe baza jertfei de la cruce, prin pocainta si credinta, omul sa fie eliberat de pacate si sa aiba parte de restaurarea relatiei frante cu Dumnezeu.

Sper ca raspunsul meu a putut fi de folos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da in ceea ce ma priveste apreciez intrebarea ta., si dupa cunostita pe care am dobandit-o din studierea Sf Scripturi cu argumente aflam ca : Ioan Botezatorul mu face parte din imparatia cerului in ce sens, si de ce,? (Iti scriu putin mai detailat ) In momentul in care Dumnezeu isi anunta scopul de-a produce o,, samanta" care sa striveasca capul sarpelui Satan Diavolul.Geneza3:15 D-zeu arata ca aceasta samanta avea sa fie un descendent a luiAvramGeneza 12:1-3, 7, 22:18. In anul 1513 i.e.n.D-zeu incheie Legamantul Legii cu Israelul si furnizeaza - Exodul24:6-8; evrei 10:1. Regatul pamantesc al lui Israel incepe in anul 1117 i. e. n. si se continua apoi in linia genealogica a lui David. _1Samuel11:15; 2 Samuel7:8, 16.Ierusalimul este distrus in anul 607 i.e. n. si incep timpurile fixate ale neamurilor ( adica regii ce erau in fruntea natiunilor erau alesi de catre oameni si nu alesi de Dumnezeu cum a fost Samuel, David, Solomon, ) acesti regi n-au mai tinut cont de Dumnezeu.2 Imparati25:8-10, 25, 26.luca 21:24. IN anul 29e.n. Isus este uns la botezul Sau si desemnat ca Rege si-si incepe ministerul sau pamantesc.Matei3:16,17; 4:17; 21:9-11. Acuma daca ai fost atent la ce am vrut sa scot in evidenta D-zeu a incheiat un Legamant cu israelul carnal, acestia sau dovedit infideli fata de D-zeu si fata de semeni; de aceea Isus cand a venit a implinit profetiile si ne-a rascumparat prin moartea sa din pacat si moarte si inainte de moartea sa a facut o lucrare de predicare si de facere de discipoli pentru un nou Regat, astfel dupa cum am vazut mai inainte D-zeu a facut un Legamant al Legii cu Israel dar pe care israelitii nu l-au respectat, de data aceasta Isus face un Nou Legamant cu apostolii pe care i-a ales, i-a invatat -i-a pregatit ca sa fie continuatorii Sai. Acest Legamant Nou l-a facut inaintea mortii Sale la Cina cea de Taina, in seara de 13 Nissan a anului33 e.n.iar in 14 nissan urma sa fie rastignit. Acum - Ioan Botezatorul a fost ucis ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

'Intrebare pentru cei ce apreciază Biblia şi o tratează cu respect'= oameni imorali fara pic de ratiune si bun simt!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Buresbista123):

Îmi pare rău că nu te poţi abţine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Ar trebui sa ti para bine...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează