Eu am fost ortodoxa inainte, dar ceea ce m-a motivat sa devin o Martora a fost studiul sarguincios al Bibliei.Am aflat ca Dumnezeu are un nume si l-am gasit scris chiar intr-o Biblie ortodoxa,iar mie nu mi s-a spus niciodata acest lucru, am aflat ca inchinarea la icoane nu e aprobata de Dumnezeu etc. Apoi, intrucat am crescut intr-un mediu in care am avut ocazia sa cunosc mai multi preoti care erau prieteni de familie, mi-am dat seama ca pentru ei era doar o meserie si nu aveau nici o treaba cu respectarea Bibliei, ci a unor traditii fara legatura cu Scripturile. Cand studiezi Biblia afli criterile inchinarii adevarate si singura mi-am dat seama ca ortodoxismul era departe de ceea ce cere Dumnezeu.Nu am nici o indoiala cu privire la adevarata inchinare aprobata de Dumnezeu.Isaia43:10-12.Iar, daca in religia ortodoxa esti botezat cand esti mic si nu poti tu sa decizi,deci esti cam fortat,ca sa devii martori, trebuie sa studiezi atent Biblia si sa aplici ceea ce spune ea, ceea ce poate dura ani. Abia apoi, daca vrei te botezi, nimeni nu te forteaza.
Nu te ingrijora de lucrul acesta; caci intr-o zi toate bisericile impreuna cu pastori si preoti vor intinde mana papalitatii:
http://youtu.be/OPordT1X6Sg?t=2m20s
Raspunsul unui "martor"? Cred ca nici nu s-ar gandi cu bunavointa la faptul ca este o singura Biserică.
Având aceleasi rădăcini cu adventistii, Martorii lui Iehova s-au hazardat să profeţească data sfârşitului lumii.
Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii "profeţiei" legate de anul 1914, secta a început să propovăduiască că în acel an Mântuitorul şi-ar fi instaurat un Regat în ceruri (de unde şi până unde această imaginaţie bogată!?!).
După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918.
Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ!?! În acest sens, secta a strâns bani şi a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei(!) pe cei trei, dar în care, bineînţeles că s-a "instalat" el singur!
Presedintele Knorr a renuntat la falsa "profeţie" că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Evident, el este cel care s-a stabilit în luxoasa vilă...
O alta problema este faptul ca ei nu se,, conformeaza bibliei", ci modifica mesajul si chiar traducerea textului pentru a se potrivi cu diferite teorii stranii.
Unele invataturi ale,, martorilor’ nu au putut fi deduse din Biblie oricat de mult au fost rastalmacite versiunile King James si American Standard (traduceri ale Bibliei). Aceasta i-a determinat pe lideri, prin anii 1950, sa recurga la modificarea a sute de versete din Biblie. Asa a aparut,, Noua Traducere Mondială a Sfintelor Scripturi’ (New World Translation - NWT), versiune modificată periodic, pentru a face faţă noilor învăţături ale organizaţiei!
Unul din motivele înmulţirii cultelor şi a sectelor a fost îndepărtarea de Biserică, de spaţiul care păzeşte şi explică Scriptura, şi inventarea unor reguli şi interpretări noi, în contradicţie cu Biblia!
Un simplu exemplu îl constituie ÎNDRĂZNEALA SAU IMPERTINENŢA "întemeietorului" sectei iehoviste, Charles Taze Russel, cel care ajunsese să pretindă că inventatorii cultului ar fi mai presus de Scriptură, că "ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui Russel ajunge la adevar (!?!).
Din păcate, acest lucru nu s-a schimbat deloc pentru bieţii oameni prinşi în mrejele acestui cult. Doctrina lor SE MODIFICĂ PERIODIC prin broşurile care vin de la cartierul lor general din SUA...
Considerarea credintei autentice nu tine de "oferta", ci tine de intelegerea unei stabilitati pe care Fiul lui Dumnezeu a lasat-o Bisericii sale...
Astfel, referitor la botez, trebuie spus faptul ca dacă maturii pot primi HARUL prin botez, atunci pruncii cu atât mai mult! Botezul ocazional al celor maturi a fost şi este doar un caz particular.
Pruncii nu au oare nici un merit să-L primească pe Hristos, să se unească cu Hristos?
Trebuie neapărat să ajungă maturi şi plini de păcate ca să-l poată primi abia atunci pe Hristos? Cât au fost mai mici, cu sufletul curat, le era departe de ei acest DAR? Curios lucru!
Evreii şi creştinii Bisericii nu au îndrăznit să-i nedreptăţească tocmai pe prunci şi să-i îndepărteze jumătate de viaţă de la unirea cu Hristos!
1). Astfel, evreii aveau "intrarea în legământ" (SINGURUL "BOTEZ" al evreilor aplicat pruncilor), la vârsta prunciei: CIRCUMCIZIA,
2). Iar Biserica, dă această posibilitate a DARULUI "ŞI" la această vârstă:
- Irineu de Lyon (anii 130-202!): "Iisus a venit sã mântuiascã prin Sine pe toţi, adicã pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bãtrâni"
- Origen ( anii 185 - 254 d.Hr!) spune: "Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împãrtãşi şi pruncilor botezul".
Referitor la icoane, trebuie spus ca toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv functia de REPREZENTAREA pe care o are IMAGINEA!
Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli?
La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală (dupa modelul altor obiecte de cult recomandate in Vechiul Testament)!
Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală...
Frapantă (si deci fortata) este atunci îmbinarea la voia intamplarii (arbitrara) dintre consoanele unui nume (Y-h-w-h, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdută) şi vocalele altui nume (Adonai), pentru a da nastere unui cuvant ("Iehova") nou care niciodata nu a fost auzit vreodata in istoria de inceput a crestinismului (primii 1800 sau 1900 ani)...
Toate numele date lui Dumnezeu "descrieri" ale lui Dumnezeu, fiecare descriere fiind atribuita unei caracteristici ale Lui. Important de remarcat faptul că tetagrama "Yhwh" nu face excepţie! Având aproximativ sensul de "Eu sunt Cel ce sunt", aceasta nu dorea altceva decât să afirme o CARACTERISTICĂ A DIVINITĂŢII, şi anume aceea că Dumnezeu există prin Sine Însuşi fără a depinde de nimeni, El fiind Însăşi Sursa existenţei tuturor lucrurilor…
Alte NUME şi alte caracteristici mai sunt reliefate de exemplu şi prin:
ELOHIM (apare de peste 2.570 de ori), EL ELION, EL ROI, EL SHADAI (cel puţin de 49 de ori), ADON, ADONAI (apare de 400 de ori), EL-ELOHE, EL (apare de 217 ori), ELOAH (apare de 57 de ori), EHIEH, ELION (cel puţin 30 de ori), ETC…!
Este bine de ştiut faptul că în general, un "nume" dat lui Dumnezeu este un mare compromis, o arogantă umană, întrucât nu este suficient, şi este imposibil ca 2-3 litere ale unui nume să cuprindă infinitul, absolutul "MAJESTĂŢII" DIVINE...
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit şi în care a confirmat preotia creştină!
- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură - Fapte 20, 28;
Pai e greu sa plece de acolo, am cunoscut un caz care pentru asa zisa lepadare a fost terorizat pana a murit
Credeam că numai Milan afirma prostii de acest gen, dar văd că mai are un frate. Cei care păcătuiesc voit şi nu se căiesc şi nu-şi schimbă modul de trai sânt excluşi din congregaţie în conformitate cu porunca biblică de la 1 corinteni 5:11 De aceea, vă scriu acum să nu mai aveţi legături cu cineva numit frate care este un fornicator sau un om lacom sau un idolatru sau unul care insultă sau un beţiv sau un extorcator! Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncaţi! 12 Fiindcă ce treabă am eu să-i judec pe cei de afară? Nu-i judecaţi voi pe cei dinăuntru, 13 în timp ce Dumnezeu îi judecă pe cei de afară? „Înlăturaţi-l din mijlocul vostru pe răul acela!"
Şi aduţi aminte că minciuna este un păcat grav, iar Satan este tată-l minciunii.
Nu e adevarat acest lucru. Daca nu mai vrei sa fi martor, pur si simplu nu vei mai fi, nu te obliga nimeni si nici nu te terorizeaza.Sunt minciuni.
Un ortodox nu este de ajuns sa faca propuneri ci trebuie sa argumenteze. Iar la argumentul cu limita pica si ortodocși si martorii... din cauza ierarhiei superiori-subalterni si a fondurilor de bani stranse ca "rezerve"(din start ai doua activitati necrestine copiate din alte religii in care credinciosi erau supusi abuzurilor de incredere--- abuzuri ce continua sub masca crestinismului si in numele lui).
Urmareste argumentul cu "limita" in discutia NGheorghe - iurii75:
http://www.tpu.ro/......iut-ei-sa/
Eu as zice ca nu este cazul sa incepem sa ne comparam cunostintele in domeniu.
De observat ca esti foarte bun la partea cu Adam si Eva pentru ca faci referinte biblice la singurul din Noul Testament care pomeneste de ei si care este Pavel cel orbit de Iisus. Foarte interesaant cum intotdeauna Iisus i-a vindecat pe orbi dar pe Pavel l-a orbit. Interesant cum lui Iisus i-a trebuit 3 ani de invatatura si practica ca sa ii pregateasca pe apostoli, in timp ce Pavel devine instantaneu un cunoscator(inclusiv cu practica insusita). Interesant ca erau mult mai multi ostasi care ii urau pe crestini si care, folosindu-se acceasi putere miraculoasa, ar fi putut sa-i transforme pe toti in iubitori ai crestinismului ca sa propovaduiasca... in schimb, doar Pavel singur a fost "cules" ca pe o poezie (Balada Miorita si balada lui Pavel). Cineva trebuia sa vorbeasca de Adam si Eva si in Noul testament, nu-i asa? Este foarte faina ora de religie ca sa discuta foarte multe probleme, chiar daca majoritatea nu au niciun sens si nicio legatura cu religia, ci dincontra reprezinta o ocazie buna de a ridica tonul, o ocazie buna de ati da cu pumnii in piept de cat esti tu de stiutor intr-ale fabulelor incluse in biblie.
Vrei sa ajungi la scandal cu mine unul pentru care a fi religios inseamna a nu ajunge la scandal? Nu cumva ai uitat sa imi raspunzi la alte intrebari? sau de ce vorbesti cu mine de parca ar fi prima oara cand discutam?
(daca ma dadeam si eu cu pumnii in piept acuma ne luam la trante)
Nu trebuie sa incerci sa ma convingi ci incearca sa raspunzi la intrebari.
Nu trebuie sa raspunzi la afirmati, fie ele si irelevante, ci doar la intrebari. Daca poti raspunde...raspunde, daca nu poti nu raspunde, că să sti că nu te obliga nimeni.
Nu prea era cazul sa imi citesti drepturile, tu unul care nu cercetezi ci vorbesti de parca literele au picat din cer acolo. Eu oricum nu am nimic de castigat sau de pierdut, ca se vede foarte usor dupa felul in care vorbesti ca tu nu esti constient ca biblia este doar o carte editata in care adevarul este amestecat cu minciuna ca sa le arunci pe amandoua impreuna la gunoi. Iar daca tu te ti de ea in forma cu Adam+Eva+Sarpele vorbitor este doar ca sa aduci profituri celor care iti garanteaza o faimă. Logic.
Un ortodox comun nu citeste intr-o viata cat studiaza un martor intr-o luna.
Dar conteaza la ce fel de ortodox te referi, la unul care e doar cu numele, sau unul care "consuma" acel volum imens de carti de spiritualitate ortodoxa ce umplu pereti intregi in aproape orice librarie...
Fiecare din cele cateva zeci de mii de culte au credinciosii lor fideli care citesc si studiaza.
Dar bineinteles ca in primul rand conteaza ce studiaza fiecare... Citeste ceva ziditor pentru suflet, sau ceva spre "spălarea creierului"?
"Bisericile sint pline de sfinti desavirsiti in... teorie!"
Pace si tie.
Aşişderea!
Biblia este adevăratul etalon după care se poate evalua o religie. Ea nu susţine opinia răspândită astăzi că ar exista mai multe modalităţi corecte de a te închina lui Dumnezeu. În Efeseni 4:5 se spune că există „un singur Domn, o singură credinţă". Isus a declarat: „Strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o găsesc... Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri". — Mat. 7:13, 14, 21; vezi şi 1 Corinteni 1:10.
Scripturile se referă în mod repetat la ansamblul învăţăturilor creştine adevărate ca fiind „adevărul", iar creştinismul este definit drept „calea adevărului" (1 Tim. 3:15; 2 Ioan 1; 2 Pet. 2:2). Întrucât Martorii lui Iehova îşi bazează toate convingerile, normele de comportare şi procedurile organizatorice pe Biblie, credinţa lor că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu le dă certitudinea că deţin adevărul.
Multe religii folosesc Biblia într-o măsură mai mare sau mai mică. Dar învaţă şi practică ele ceea ce spune Biblia? Exemple: 1) Ele au eliminat în mii de locuri din majoritatea traducerilor lor biblice numele adevăratului Dumnezeu. 2) Doctrina Trinităţii, concepţia lor despre Dumnezeu, este împrumutată din surse păgâne şi a fost elaborată, în forma ei actuală, la secole după terminarea scrierii Bibliei. 3) Credinţa lor în nemurirea sufletului omenesc, pe care se bazează ideea de continuitate a vieţii, nu are fundament biblic; ea îşi are rădăcinile în Babilonul antic. 4) Tema predicării lui Isus a fost Regatul lui Dumnezeu, iar el i-a trimis pe discipolii lui să le vorbească personal şi altora despre Regat. Dar bisericile menţionează astăzi foarte rar Regatul sau Imparatia, iar membrii lor nu predică „această veste bună despre regat" (Mat. 24:14). 5) Isus a zis că adevăraţii săi continuatori vor fi uşor de recunoscut datorită iubirii altruiste pe care o manifestă unii faţă de alţii. Se poate spune acest lucru despre religiile creştinătăţii atunci când naţiunile intră în război? 6) Biblia spune că discipolii lui Cristos nu fac parte din lume şi avertizează că cine vrea să fie prieten cu lumea se face duşman cu Dumnezeu. Dar bisericile creştinătăţii şi membrii lor sunt profund implicaţi în afacerile politice ale naţiunilor (Iac. 4:4). În lumina acestor fapte se poate spune că aceste religii respectă Biblia?
anonim_4396 întreabă:
alexandrurap întreabă:
Qasim întreabă:
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: