|

Întrebare pentru tinerii creștini:
Voi ce tactică folosiți pentru a rămâne tari, în sensul de a nu vă lăsa purtați de vântul mentalității de astăzi, de a vă ghida viața după principiile lui Dumnezeu și a trăi pentru El, când totul în jur este despre "E viața mea, fac ce vreau!" și despre "Carpe Diem!"?
Rog fără comentarii răutăcioase!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hello! In primul rand, trebuie sa constientizam ca avem nevoie de o relatie cat mai apropiata cu Dumnezeu pentru a tine piept diverselor provocari. Noi, cu puterea noastra, nu am reusi niciodata sa fim cu adevarat buni. In dreptul nostru trebuie, bineinteles, sa fim dispusi, sa ne lasam viata in mana Lui, iar El va lucra in noi (bucurie, pace, intelepciune, un caracter tot mai frumos..etc).
Ma mai gandesc ca, pe langa citirea Bibliei si rugaciune, sunt binevenite si prieteniile cu alti credinciosi, care trec prin aceleasi greutati, provocari, ca si noi. Un exemplu de astfel de prietenie il gasim in Biblie intre Imparatul David si Ionatan (fiul lui Saul). Ei amandoi il iubeau pe Dumnezeu si asta ii apropia. Putem observa ca prieteniile care il au pe Dumnezeu in centru sunt foarte benefice.
Sper ca am putut fi de ajutor! happy

34 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand ar trebui sa citesti Vechiul Testament si sa-ti dai seama cine a fost cu adevarat YHWH cel poreclit Dumnezeu de crestini.
Dupa ce realizezi ca nu are nicio legatura cu divinitatea, poti sa incepi sa-l cauti pe adevaratul Dumnezeu sau cum vrei sa-i zici :sinele superior,superconstiinta, natura, etc.
Inca sunteti la gradinita daca va lasati fraieriti de o carte de basme evreiesti.

| explică (pentru YHWH):

Sunt în curs de citire a Bibliei și Cartea asta mi-a schimbat viața, m-a inspirat să iubesc oamenii. Adevăratul Dumnezeu este numit în Biblia mea "Iubire".

| a răspuns (pentru Crissi99):

Termina de citit cu atentie Vechiul Testament. Numai iubire nu o sa vezi in el.

| explică (pentru YHWH):

În Noul Testament se vorbește despre Vechiul Legământ ca fiind unul cu cusur sau cu greșeală. Știi tu, răzbunare, "ochi pentru ochi și dinte pentru dinte"... Dar Noul Legământ este superior, desăvârșit. El functionează pe principiul Iubirii. Este Revoluționar!

| a răspuns (pentru Crissi99):

Iti este lene sa citesti.Esti crestin standard, te multumesti cu 10 pagini de Evanghelie si ce mai auzi la biserica.

| a răspuns (pentru YHWH):

Eu am citit Biblia integral. Și contrar a ce spui tu de fapt chiar este iubire in vechiul testament, sunt măsuri mai dure in unele cazuri într-adevăr... dar iubire exista in vechiul testament. Salut.

| a răspuns (pentru DonGiani):

Si eu am citit Vechiul Testament. Politeism,crime,violuri, sclavie, uciderea pruncilor in bratele mamelor, razboaie comandate de Dumnezeu pentru marirea teritoriului, jafuri si prada de razboi impartita chiar cu Dumnezeu.
Va recomand sa cititi cu mai multa atentie.

| a răspuns (pentru Panamax):

Am citit cu atenție, crede-ma happy Da, ai dreptate și tu când spui ce spui dar toate astea au fost tot rezultatul neascultării oamenilor fata de tatăl nostru creator. Corect? Plus ca in vechiul testament este și multă iubire și măsuri sau pedepse dure așa cum am mai spus. Când copilul tău nu te asculta... îl pedepsești într-un fel. Corect? Așa și Dumnezeu pe noi care suntem copii lui și tot continuam sa greșim in mod voit. Salut.

| a răspuns (pentru DonGiani):

Daca asta inseamna iubire, poate ca aveti ceva probleme:

Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit cu moartea."

Dacă fata unui preot se necinsteşte curvind, necinsteşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc.

Omul care, din mândrie, nu va asculta de preotul pus acolo să fie pedepsit cu moartea.

Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea.

şi oricine nu căuta pe Domnul Dumnezeul lui Israel trebuia omorât,

Pe vrăjitoare să n-o laşi să trăiască.

Cine aduce jertfe altor dumnezei decât Domnului singur să fie nimicit cu desăvârşire.

Cine va blestema Numele Domnului va fi pedepsit cu moartea:

atunci să treci prin ascuţişul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s-o nimiceşti cu desăvârşire împreună cu tot ce va fi în ea şi să-i treci chiar şi vitele prin ascuţişul sabiei.

Dacă un om se culcă cu un om, cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea:

Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se îndeletniceşte cu ghicirea să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre

prorocul acela să fie pedepsit cu moartea."

9. Ci să-l omori; întâi mâna ta să se ridice asupra lui ca să-l omoare, şi apoi mâna întregului popor;
10. să-l ucizi cu pietre şi să moară,

atunci să aduci la porţile cetăţii tale pe bărbatul sau femeia care va fi vinovat de această faptă rea şi să ucizi cu pietre sau să pedepseşti cu moartea pe bărbatul acela sau pe femeia aceea.

| a răspuns (pentru Panamax):

Da, sunt pedepse din vechiul testament aduse celor ce păcătuiau și nu credeau sau nu voiau sa creadă in Dumnezeu. Am zis ca acestea sun pedepse nu iubire. Iubirea este in vechiul testament dar nu in paragrafele date de tine aici.

| a răspuns (pentru Panamax):

.Voi lovi cu moartea pe copiii ei."

Copiii lor vor fi zdrobiţi sub ochii lor, casele le vor fi jefuite, şi nevestele lor vor fi necinstite.

Cu arcurile lor vor doborî pe tineri, şi vor fi fără milă pentru rodul pântecelor: ochiul lor nu va cruţa pe copii.

| a răspuns (pentru DonGiani):

Iubire de Dumnezeu adevarat:

Pregătiţi măcelărirea fiilor, din pricina nelegiuirii părinţilor lor!

Chiar dacă îşi vor creşte copiii, îi voi lipsi de ei înainte ca să ajungă oameni mari;

Ucideţi şi nimiciţi pe bătrâni, pe tineri, pe fecioare, pe copii şi pe femei;

| explică (pentru Panamax):

Din aceste versete înțelegem că Dumnezeu este nu doar bun, ci și sfânt. El aplica pedepse severe pentru neascultare pentru că Își dorea un popor deosebit de celelalte. După atâtea semne și minuni în mijlocul lui (ex. despicarea Mării roșii pentru care există dovezi arheologice), El avea pretenții de la acel popor.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Cred ca ai nevoie de un control psihiatric de specialitate,
asta in cazul in care mai este ceva de salvat din creierul ala transformat in muci de la indoctrinare religioasa.
Nu reusesc sa ma decid daca imi provoci mila sau doar scarba.

| explică (pentru Panamax):

Orice ți-aș provoca, nu mă deranjează.
Dacă într-o zi ai găsi Adevărul și l-ai pipăi cu mâinile tale, metaforic vorbind, iar apoi toți ți-ar spune că nu există Adevăr și că ești nebun, ce ai mai crede?

| a răspuns:

Eu vad maretia, puterea si iubirea lui Dz cand vad cu cata eficienta Dz ajuta oamenii de sunt spitalele goale si am convingerea ca Dz asa cum ne ajuta astazi, tot asa ne va da si o viata vesnica si asta ma determina "sa imi ghidez viata Dupa principiile lui", "sa traiesc numai pentru el", sa nu tin cont de realitate, sa spun ca el e cel mai bun si ca nu mai pot fara el. Chiar nu stiu cum as putea trai daca el nu ar exista. E minunat. Ii multumim ca exista si ca face atatea lucruri bune pentru noi (zero in total daca elimin iluziile si sperantele false cu care ne rasfata din plin).

| explică (pentru Algo098):

Dacă El nu ar exista, nu am exista nici noi.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Eu cred ca e invers. Daca nu am exista noi, nu ar exista el, ca rod al imaginatiei noastre si a usurintei noastre de a crede orice spune cineva fara nici o dovada.

| explică (pentru Algo098):

Și noi suntem rodul imaginației Cui? Am apărut din senin? Și fără teoria evoluției... Dacă era adevărată, numărul de cromozomi din celula umană și din cea de maimuță nu diferea.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Nu suntem rodul imaginatiei. Suntem o forma de existenta a materiei. Daca ti se pare ca a apare din senin nu e posibil, intreaba-te cum a aparut Dz. Ce legatura are numarul de cromozomi de la maimuta cu evolutia? Toate speciile trebuie sa aiba acelasi nr de cromozomi?
Orice lucru trebuie sa fie rodul imaginatiei?
Stiinta e multa si e greu de inteles, deci e ok sa spui nu stiu, dar sa crezi in povesti spuse de primitivi nu e productiv si nu inlocuieste cunoasterea. Ceva mai bun ca teoria evolutiei nu exista. Nu pot compara teoria evolutiei cu niste povesti false, simple, fara logica si sens.

| a răspuns (pentru Algo098):

Ce ușor îl judeci pe Dumnezeu și ești ironic la adresa lui, nu știi cum gândește Dumnezeu și cum ia inițiativa la problemele generale de orice natura. In ziua de astăzi unii oameni își pierd foarte ușor credința pentru ca toți vor ca Dumnezeu sa rezolve tot cu o mișcare la comanda lor... ei bine sa știi ca asta nu se poate când vrem noi. Dumnezeu are grija de fiecare in parte așa cum știe el. Încă ceva... nimic nu se Creează de la sine. Salut.

| a răspuns (pentru DonGiani):

Nu il judec usor. Il judec corect pentru ca nu e mai mult decat o fantezie, un nimic cu pretentii, care nu se vede nicaieri decat in povesti fara sens. Iubirea si puterea lui se vad la tot pasul, cand vedem oamenii in suferinta si nevoie lipsiti de ajutorul lui pretios. E nevoie de ceva serios, nu de amagire si sperante false. Nu e vorba de comanda, e vorba de realitate. Se vede cum exista, cum iubeste si ce putere are.

| a răspuns (pentru Algo098):

Am înțeles, asta este părerea ta și îmi pare rău ca vezi așa lucrurile.

| explică (pentru Algo098):

Ai vorbit despre suferința din jur și ai dat vina pe Dumnezeu pentru pentru ea, dar eu consider că ea are ca sursă libertatea lăsată de Dumnezeu omului, pentru că El nu l-a constrâns pe om să "funcționeze" după regulile Lui. Dacă există foamete, crime, violuri, etc. în lume, nu e Dumnezeu vinovatul, ci păcatul din noi.
În legătură cu evoluția, să presupunem că ai dreptate. Doar dă-mi un răspuns pertinent pentru acel "Ceva" care a determinat Marea Explozie (Big Bang) și te voi crede. Știința de care vorbești are o ramură numită Fizică, iar acea Fizică susține că fiecare efect are o cauză.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Howking poate sa te lumineze. De observat ca nu face presupuneri, teoriile lui sunt demonstrate matematic, nu baliverne. Daca nu a putut demonstra, nu a avut curajul sa faca presupuneri. Ar fi putut sa-si reduca mult munca, gasind un responsabil imaginar. Calculele lui au dus pana in momentul primei milisecunde de la aparitia Universului si atat. A avut bunul simt sa nu emita teorii hazardate. E singrul care a oferit cele ma elaborate si rezonabile raspunsuri despre aparitia Universului.
Pace

| a răspuns (pentru DonGiani):

N-are de ce sa-ti para rau. Eu cred doar in fapte, nu in vorbe. Daca mi-ar spune cineva ca exista un Dz surd, orb, mut, invizibil, nepasator si impotent, din cauza ca se potriveste cu realitatea as fi tentat sa il cred ca exista, desi existenta unui asemenea personaj lipsit de orice calitate nu e de folos pentru nimeni.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Eu nu dau vina pe Dz pentru suferinta. Eu constat ca Dz nu are calitatile din descrierea din povestea fantezista lipsita de sens si fara logica creata de niste primitivi. Nu vad nici bunatate, nici putere, nici iubire. Depinde acum ce crezi prin putere si iubire. Daca Un parinte care e atotputernic si iubitor isi lasa copilul bolnav si nu il face bine pe loc, nu mai pot spune ca isi iubeste copilul si e atotputernic. Fie nu isi iubeste copilul, fie nu e atotputernic si ambele variante stirbesc din calitatile atribuite personajului. Tinand cont de realitate si de caracterul primitiv, lipsit de sens si de logica al povestii scrisa de oameni in care nu poti avea incredere, rezulta concluzia ca nu e nimic mai mult decat o poveste care ar putea fi macar frumoasa, dar nici macar frumoasa nu e, avand in vedere lipsa coerentei, a logicii si scopul pentru care e scrisa, acela de a induce in eroare, de a insela, obligand cititorul sa renunte la ratiune si accepte argumente false, sa accepte ca adevarate lucruri neadevarate si inventate.
Ca nu stiu povestea cu big bangul care nu e "obligatorie" e un lucru ok, nimeni nu sustine ca e adevarul absolut si e loc si de mai bine, dar sa cred in lucruri absurde si sa imi ghidez viata dupa ele nu e ok. Bigbangul nu imi spune cum sa-mi traiesc viata, nu ma pune sa recit poezii si sa ma rog la personaje imaginare cum o face povestea cu Dz.

| a răspuns:

Daca crezi ca pamantul va fi distrus n-ai cum sa rezisti. *

| a răspuns:

Nu cred ca folosesc nicio tactica per se. Pur si simplu stiu ca stilul de viata crestin e superior oricarui alt stil de viata. Am si o scarba naturala față de degenerare. Nu m-as vedea vreodata sa beau si sa ma droghez. Mi se face rau cand ma gandesc ca unii oameni traiesc asa. Deci in concluzie e o combinatie dintre disciplina, siguranta si increderea ca stilul de viata crestin e cel mai bun si scarba fata de degenerare.

| explică:

Când ne este frică de un răspuns, dăm ignor și gata, nu mai primim răspunsul temut, nu-i așa, fanule Coca Cola? happy

| a răspuns (pentru Crissi99):

Cristina. ce întrebare ai pus și ce răspunsuri Primești... laughing)

| explică (pentru DonGiani):

Da, să știi... Întrebarea era pentru tinerii creștini cu scopul de a crea o conversație utilă și interesantă. În plus, am fost catalogată ca fiind leneșă și superficială de către un fan Coca Cola (până acum am ajuns la concluzia că nu avem prea multe în comun, iar un motiv este că mie nu îmi place Coca Cola). Dar, hei! Este TPU... Despre ce vorbim?

| a răspuns (pentru Crissi99):

Vezi ca ai mesaj in privat de aseară laughing))